Niže cijene Macova u Hrvatskoj

poruka: 140
|
čitano: 17.782
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Niže cijene Macova u Hrvatskoj".
17 godina
neaktivan
RE: Niže cijene Macova u Hrvatskoj
alan.dothan kaže...
makopos kaže...

Mac nisam kupovao u HR iz razloga sto su cijene znale biti i 50% vece od inozemnih trgovaca, a da ne govorim Amere. Nasi masno ubirali novce na svojima a jos gluplji ljudi kupovali ta skupocjena racunala bezveze. Za to cijenu su mogli dobit takav "custom made" PC da bi se srusili u nesvijest od masine koju bi dobili.

Ali ne radije kupiti basnoslovni Mac koji kosta zilijun kuna i onda shvate da im pola stvari nista ne radi jer to nije PC, ali glavno da imam Mac koji doma gleda i divi mu se susjed koji nije procitao ovu pricu pa nezna o cemu se radi.

Nekima je bitnije da im računalo ne zuji ko veš mašina, da nemaju hrpu prašnjavog željeza ispod stola, da recimo printer radi čim ga uštekaš, bez potrebe za instalacijom drivera... ah, neki jednostavno vole jednostavniji život i cijene dizajn i zašto si ga ne bi priuštili za mrvicu više novaca. Uostalom kada ti kupuješ tenisice, ili naočale, kupuješ li najjeftnije (jer zadovoljavaju formu) ili ipak malo i gledaš dizajn, pa iskeširaš i malo više jer ti se nekako više sviđaju?
Osobno mislim da je neusporedivo lijepše gledati iMac na stolu nego bilokakav PC. Samo to vrijedi uložene novce, ne računajući ostatak. Uostalom, da nije tako, ne bi ih svi pokušavala kopirati (pogledaj sve nove klonove iPhonea).
Također, ne poznam niti jednu osoba koja je s Maca prešla na Windozu, ali poznam puno osoba koje su sa Windoze prešli na Mac.
I još jedna stvar: Ako uračunaš cijenu legalnih windowsa u cijenu konfiguracije, kao i kvalitetu ugrađenih djelova, pa recimo tipkovnicu i miš koju dobiješ sa svakim iMacom... dođeš skoro na istu cijenu. A gdje je još sav taj divni dizajn i ušteda prostora....

Prije nekoliko godina je dizajn možda i bio jedan od bitnijih faktora za kupovinu Maca, ali danas i druge tvrtke znaju složiti računala koja ne izgledaju kao bezlične sive kutije, evo pogledaj ovaj all-in-one iz Lenova i reci jel nije ljepši od iMaca:
Lenovo A600 Lenovo A600
18 godina
neaktivan

Nije uopće bitno čemu je kraj kad je T60 i T61 daleko bolja mašina od MacBooka. Moram spominjati DELL XPS? Toshibu? Sve su to jednako dobri strojevi, a često i bolji.

Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
17 godina
zbuzanic kaže...

Mah... da su cijene Macova kao u USA, ne bih se dvoumio već bih fino 2 komada naručio i amen.

U Americi su i cijene komponenti za ostala računala puno niže nego kod nas, tako da bi vjerojatno opet bio u dilemi da li kupiti Mac ili ne, pošto je skuplji od ostalih računala.

Kad se na TV-u prikazuju   predavanja na američkim sveučilištima obično se može vidjeti da većina studenata koristi Appleova računala. To je zato što:
a) Appleova računala su bolja za studiranje?
b) Studenti imaju poseban popust?
c) Steve Jobs je bio na janjetini sa dekanom? 

Na stranicama Missouri University School of Journalism postoje upute brucošima koje računalo kupiti za potrebe studiranja, pa piše ovako : 

“Effective Fall 2009, students majoring in Journalism at Missouri are required to have either an iPod Touch (the minimum requirement) or iPhone to allow for the delivery of freshman-orientation information as well as course material. Students will electronically download such material to either of those devices from iTunes University, a no-cost component of the iTunes Store.” 
Osim ovoga studenti bi trebali imati i bežični laptop sa instaliranim Microsoftovim Officom, a preporuka je slijedeća:
  “Students are encouraged to acquire wireless laptop technology from Apple, which the School has designated as its preferred provider,” 
Za one studente koji bi ipak htjeli imati Windowse:
  “That's an option, but it's one we do not recommend unless you plan to make a career of computer-assisted reporting. By the time you purchase photo, audio and video software for a PC, you probably will have spent more than you would if buying a comparable Apple Computer. Buy a PC if you prefer to do so, but make sure it is wireless and has Microsoft Office. Almost 100 percent of last year's freshmen chose Apple computers.” 
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.5.2009 8:24 (klimama).
18 godina
majoring Journalism?!?!?
Oni su referentni po pitanju nabave računala ko moja baka.
Stavi tak neku debilanu na FER pa mi javi postotak kupljenih Apple računala.
Apple je za retardirane amerikance i opčenito informatički nepismene ljude bomba, ali meni tu priču nemreš prodat.
Custom made računalo ftw
18 godina

Cinjenica je ta da koliko vidim i od vasih odgovora ovdje da su Mac racunala za newbije, zbog svoje jednostavnosti Mac nalazi korisnike koji se ne razumiju toliko u racunala, te im je tu sve slozeno i radi u plug&play modu.

To sam vec dosta davno prvo primjetio kod Amera jer radim dosta sa amerima pa skim god radim tamo svi imaju Macove, onda kad im objasnim da si otvori ekvivalent Notepadu u Windowsima, on me cudno gleda.. gdje je taj text editor. Drugi primjer jer covjek ima magazin i radi grafiku na Macu, no on daje i trazi grafiku iskljucivo kroz PDF nije cuo za recimo TIFF. Dalje upoznam 3 programera koji rade aplikacije za Mac, sva tri se groze na Mac racunala pa im je primarni PC, no kako dobro zaradjuju zbog Mac programiranje koriste ga redovito. Kako bas nema Mac programera onda je razumljivo da ljudi to rade jer je dobra lova.

I tako to Itd itd takvih primjera cu naci milion. Ljudi koji se ne razumiju u racunala oni ce opcenito traziti gotovo rjesenje tipa Mac, HP, Dell... no Mac oduvijek mi je izgledao kao easy to use za glupe amerikance.

4 0 hvala 0
18 godina
makopos kaže...

Cinjenica je ta da koliko vidim i od vasih odgovora ovdje da su Mac racunala za newbije, zbog svoje jednostavnosti Mac nalazi korisnike koji se ne razumiju toliko u racunala, te im je tu sve slozeno i radi u plug&play modu.

To sam vec dosta davno prvo primjetio kod Amera jer radim dosta sa amerima pa skim god radim tamo svi imaju Macove, onda kad im objasnim da si otvori ekvivalent Notepadu u Windowsima, on me cudno gleda.. gdje je taj text editor. Drugi primjer jer covjek ima magazin i radi grafiku na Macu, no on daje i trazi grafiku iskljucivo kroz PDF nije cuo za recimo TIFF. Dalje upoznam 3 programera koji rade aplikacije za Mac, sva tri se groze na Mac racunala pa im je primarni PC, no kako dobro zaradjuju zbog Mac programiranje koriste ga redovito. Kako bas nema Mac programera onda je razumljivo da ljudi to rade jer je dobra lova.

I tako to Itd itd takvih primjera cu naci milion. Ljudi koji se ne razumiju u racunala oni ce opcenito traziti gotovo rjesenje tipa Mac, HP, Dell... no Mac oduvijek mi je izgledao kao easy to use za glupe amerikance.

Slažem se s tobom. A što se tiče plug&playa tu je Mac bio u prednosti u vrijeme XP-a, ali sad kad je aktualna Vista štoviše Sedmica mislim da Mac više nije bolji. Koji god perfiferni uređaj sam priključio na PC s sedmicom radio je bez problema i bez dodatnih drivera barem u mom slučaju.
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
18 godina
Pudge kaže...

Premda je prema testovima Vista najbrza na MacBooku Pro.

vs
vjeko kaže...
 Testirali su najbrže Vista laptope i ispalo je da je Macbook pro najbrži...

I dalje nema smisla...
Imaš li neki link da da vidim točno o čemu se radi.
18 godina
neaktivan
NEW_MAN kaže...
majoring Journalism?!?!?
Apple je za retardirane amerikance i opčenito informatički nepismene ljude bomba, ali meni tu priču nemreš prodat.
Custom made računalo ftw
Upravo si Ivana Krstića nazvao retardom, zatupljeni retardu.

Krstić o Mac OS Xu

"After 12 years of almost exclusive use of free software, I switched to Mac OS X," Krstić wrote.

After describing problems with "vendors not releasing documentation that would make it possible for Linux to play well with their hardware," he added, "Until the day comes when hardware vendors and free software developers find themselves holding hands and spontaneously bursting into one giant orgiastic Kumbaya, that's the world we live in. So in the meantime, I switched to OS X and find it to be an overwhelmingly more enjoyable computing experience."

"My theory is that technical people, especially when younger, get a particular thrill out of dicking around with their software," Krstić said. "Much like case modders, these folks see it as a badge of honor that they spent countless hours compiling and configuring their software to oblivion. Hey, I was there too. And the older I get, the more I want things to work out of the box. Ubuntu is getting better at delivering that experience for novice users. Serious power users seem to find that OS X is unrivaled at it."

http://www.metacafe.com/watch/1972097/how_to_behave_on_a_forum/
18 godina
neaktivan
Elles D. kaže...

I dalje nema smisla...
 Ma samo potraži guglom "fastest windows vista notebook"
Biti prilagođen u duboko bolesnom društvu nije mjerilo zdravlja.- J. Krishnamurti
17 godina
neaktivan
Elles D. kaže...
Pudge kaže...

Premda je prema testovima Vista najbrza na MacBooku Pro.

vs
vjeko kaže...
 Testirali su najbrže Vista laptope i ispalo je da je Macbook pro najbrži...

I dalje nema smisla...
 Uzeli su hrpu laptopa na kojima je bila instalirana vista i macbook pro na koji su instalirali parallels i iz kojega su pokrenuli woindows vistu
Vir prudens non contra ventum mingit...
18 godina
dgigibao kaže...

Krstić o Mac OS Xu

"After 12 years of almost exclusive use of free software, I switched to Mac OS X," Krstić wrote.

...

oblivion. Hey, I was there too. And the older I get, the more I want things to work out of the box. Ubuntu is getting better at delivering that experience for novice users. Serious power users seem to find that OS X is unrivaled at it."

A jesi nasao usporedbu...
Da je bar WinXP (ako vec ne Vistu) usporedio sa Mac OS-om... ali Ubuntu? Iznenađen
Think locally, act globally...
18 godina
neaktivan
Zdenko kaže...
Prije nekoliko godina je dizajn možda i bio jedan od bitnijih faktora za kupovinu Maca, ali danas i druge tvrtke znaju složiti računala koja ne izgledaju kao bezlične sive kutije, evo pogledaj ovaj all-in-one iz Lenova i reci jel nije ljepši od iMaca:
 Meni je jako lijep. Samo što nekako ne vjerujem da je jeftiniji od iMaca? 
Mislim, ja nisam nikakav fanatik Applea. 6 godina sam radio na Windowsima programirajući za Windows platformi u Microsoftovim alatima.
U zadnje vrijeme koristim Mac i po onome što vidim jest:
1. Appleovi proizvodi (OS X) dolaze uvijek bolje ispolirani i kvalitetniji od bilokojeg Microsoftovog proizvoda (Windows Vista, Office,...)
2. Appleov hardver savršeno nadopunjuje softver. Zapravo, nekako je sve onako kako i treba biti.
3. Operacijski sustav je neusporedivo inteligentiji. Ponekad sam na Visti imao dojam da taj OS živi samo da sam sebe updejta! Non stop hoće nešto updejtat, pa se resetirati, pa se opet ide updejtat... znam ja da se sve to može isključiti ali to nije cilj. OS treba svoje funkcije raditi bez konstantog obavještavanja korisnika.
Zašto bi mene zanimalo da mi skoči svako malo nekakav alert? Sad će netko reći da je to za njubovove... Ali zaboga, ako računala danas nisu dovoljno napredna da sama mogu obavljati funkcije koje se ne tiču end-usera, onda baš i nisu napredovala....
Smetaju mu napisi koji vele da je OS X za njubove jer to uopće nije istina. OS X je za sve ljude koje žive od računala (arhitekti, dizajneri, programeri) a ne za računalo koje samo po sebi i nije svrha.
18 godina

PC World

Equipped with a 2.4-GHz Core 2 Duo T7700 processor, the maximum 4GB of RAM, a 160GB hard drive, and nVidia's new top-of-the-line notebook graphics card, the nVidia GeForce 8600M GT, our $2949 test unit set new speed records (through 10/25/2007). The MacBook Pro outperformed the rest of the notebooks we tested, all of which claim Windows as their primary--nay, their only--operating system. We loaded Windows Vista Home Premium on the Apple notebook, and it snagged a WorldBench 6 Beta 2 score of 88. In games it achieved a blazing frame rate of 141 frames per second in Far Cry (with antialiasing turned off).

<...>

Correction: The MacBook Pro's reign as fastest notebook ended on 10/25/2007, not 11/23/2007 as was previously reported. We apologize for the error.

Kakva glupost. Na ovo ljudi koji se bave marketingom svršavaju.

Uzeli su najbrži Intelov hardver koji im je bio dostupan tada, zajedno s nVidijinom grafikom, platili sve to ~15k kuna (s PDVom). Pa normalno da će najbrže raditi na tome!

17 godina
neaktivan
Elles D. kaže...

PC World

Equipped with a 2.4-GHz Core 2 Duo T7700 processor, the maximum 4GB of RAM, a 160GB hard drive, and nVidia's new top-of-the-line notebook graphics card, the nVidia GeForce 8600M GT, our $2949 test unit set new speed records (through 10/25/2007). The MacBook Pro outperformed the rest of the notebooks we tested, all of which claim Windows as their primary--nay, their only--operating system. We loaded Windows Vista Home Premium on the Apple notebook, and it snagged a WorldBench 6 Beta 2 score of 88. In games it achieved a blazing frame rate of 141 frames per second in Far Cry (with antialiasing turned off).

<...>

Correction: The MacBook Pro's reign as fastest notebook ended on 10/25/2007, not 11/23/2007 as was previously reported. We apologize for the error.

Kakva glupost. Na ovo ljudi koji se bave marketingom svršavaju.

Uzeli su najbrži Intelov hardver koji im je bio dostupan tada, zajedno s nVidijinom grafikom, platili sve to ~15k kuna (s PDVom). Pa normalno da će najbrže raditi na tome!

Pa nek sad odu i kupe novi macbook pro.
Siguran sam da bi opet bio brži od svega živog i neživog
Vir prudens non contra ventum mingit...
18 godina
dgigibao kaže...
NEW_MAN kaže...
majoring Journalism?!?!?
Custom made računalo ftw

Krstić o Mac OS Xu

After describing problems with "vendors not releasing documentation that would make it possible for Linux to play well with their hardware," he added, "Until the day comes when hardware vendors and free software developers find themselves holding hands and spontaneously bursting into one giant orgiastic Kumbaya, that's the world we live in. So in the meantime, I switched to OS X and find it to be an overwhelmingly more enjoyable computing experience."

"My theory is that technical people, especially when younger, get a particular thrill out of dicking around with their software," Krstić said. "Much like case modders, these folks see it as a badge of honor that they spent countless hours compiling and configuring their software to oblivion. Hey, I was there too. And the older I get, the more I want things to work out of the box. Ubuntu is getting better at delivering that experience for novice users. Serious power users seem to find that OS X is unrivaled at it."

Na čemu si ti? Kakav Ivan Krstić?

Osim toga da si pročital kaj sam ja napisal i tvoja ljubav Ivan videl bi da se svodi na isto.

18 godina
neaktivan
dgigibao kaže...
NEW_MAN kaže...
majoring Journalism?!?!?
Custom made računalo ftw

Krstić o Mac OS Xu

Tako nekako ...
Uvijek govorim da klinci vole petljat po hardwareu i softwareu, za to i postoje gluparije tipa soft za nabrijavanje takta na grafičkim etc ... to je sve ko onaj elektropionir što se prodavao za djecu. Ne volim uspoređivat hardware i automobile ali to je vajda najbliže usporedbi novog tvorničkog M3a i nabrijanog Civica od dvije generacije prije novog. Idu oba ali M3 ide neusporedivo lakše i ugodniji je za voziti i sigurniji. A da ne kažem gdje bi završili kad bi vlasnik BMWa krenuo nabrijavati svoje vozilo na aftermarketu.
Profesionalci tj ljudi koji zarađuju radeći na macovima ili pc ijima i koji na računalo gledaju isključivo kao na alat ( suprotno od igračke ) kupuju ono što je najpouzdanije i "najlakše" za korištenje, dakle OS se najmanje moguće petlja u rad. Tu je MAc definitivno u prednosti kvalitetom i hardwarea i softwarea (OS-a) etc, a cijenom je recimo normalan u odnosu na druga "brand name" rješenja iz PC svijeta koja se oslanjaju na win ili druge unixe ( osim OSX-a ).
Dakle suprotno prevladavajućem mišljenju na ovom forumu, PC je najčešće igračka, a Mac je najčešće alat. Broj sadržaja ( na webu, muzike, tv, tiskani mediji, sve oko nas )  totalno neproporcionalno više dolazi sa MAca nego sa Pcja ... u odnosu na zastupljenost platformi.
Zastupljenost OS a ja je realno 9:1, ali u content creation sredinama taj je broj otprilike 1:1 ako ne i u korist Mac-a ( OSX-a )
Oni koji tvrde da je PC ( HP, IBM(Lenovo), Dell, Alienware etc ) usporediv dizajnom ili bolji od Applea jednostavno ( u 99% ) slučajeva nemaju osjetila niti su kompetentni o tome pričati. Te tvrdnje kao gluhi telefoni ponavljaju ludi koji nikad nisu usporedili jendo i drugo kako spada, ili ako jesu jednostavno nisu rođeni sa ukusom ili osjećajem za lijepo niti znaju prepoznati kvalitetu, imaju spržene jagodice na prstima, loš vid što li već :D ... Osobno sam u samo nekoliko navrata vidio računalo koje se može usporediti ili je blizu nekom Macu dizajnom ili kvalitetom izrade , materijala, dovršenosti. Microsoftov OS ili razni Linuxi se ( nažalost ) ne mogu uspoređivati po dizajnu, dovršenosti, a vrlo teško i po funkcionalnosti.
A.
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.5.2009 13:14 (artfull).
17 godina
neaktivan

Imaš moj palac.

Ali ja ostajem na linuxu. Teško će me i OS X uvjerit da se maknem.

A za vas igrače... eto vam vista.

Fala ti majko što nisam gejmer!
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

artfull, moraš se preimenovati u nešto drugo full jer si baš... a, eto ... full.

Mac je daleko od poslovne upotrebe osim za grafiku.

18 godina
neaktivan

Osim za grafiku? ŠTo je sa videom? Što je sa muzikom? Što je sa Filmom ili umjetnosti i dizajnom uopće? Što je sa medicinom, znanosti, obrazovanjem etc etc etc ? 

Osim ako na poslovnu primjenu misliš knjigovodstvene servise, osiguravajuća društva, terminale u bankama i na šalterima etc etc ... tu je pc nenadhebiv jer tu stvano nije bitno na čemu se vrti i kako izgleda nego koliko košta.

Druga primjena je kućna upotreba, prvo računalo za djecu, učenike gdje je najčešće pokretana aplikacija neka igra ili internet browser. I tu bih svakome preporučio što jeftiniju kantu koju može brzo zamijeniti ili nadograditi kad izađu zahtijevnije igre.

O dizajnu očigleno teško s tobom mogu pričati jer neznam na koje to komade hardwarea misliš da su kvalitetniji i bolje izrađeni od Macova a da su usporedive cijene ... ima ih nažalost smješno malo. O upotrebljivosti opet neću niti započinjati ... stvarno misliš kao i još neki da je se appleov uzlet i postojanost zasniva na dobrom marketingu? lol

A.

18 godina
neaktivan

Video, muzika... to uglavnom viđam na Linuxu i Windowsima na PC-u. Mac sve manje viđam i kod dizajnera.

I PC ne pobjeđuje zbog cijene, nego PERFORMANSI. Radnu stanicu za ništa nisi mogao naći na Macu niti je ikad itko koristio Mac za takve poslove. Jedini za što sam Mac vidio je print dizajn i postprocessing videa.

A da ne govorim da Mac nikada nije imao niti će imati server.

18 godina
neaktivan

video i muzika je Mac domain odavno. Pc odavno ne pobjeđuje Mac u ničemu. Ne znam to za dizajnere, mislim da si krivo primjetio.

Radnu stanicu? Za što? MacPro ti nije radna stanica? Meni i drugima jest.

Serveri ... to je domena Unix pokretanih komada hardwarea ... Tu ima svega, IBM ovih Powera i Sunovih Sparcova, Xeona, čak i macova ... al to su uglavnom farme ... 

Mac ima ( lower end ) servere i server OS poodavno ( valjda 15ak godina, nemam pojima ), njihova rješenja uglavnom koriste postprosukcijski studiji, medicina i znanstvene ustanove etc.

http://www.apple.com/xserve/

A.

17 godina

1. mac od kad je preso na intel je pc

(nije klasicni pc, vec se velika lova ulozila na dizajn i kvalitetu materijala, komponente su "kontroliranog" ;) porijekla, sto osigurava vecu stabilnost)

2. osx je u biti unix

(i kod njega se dosta brinulo oko dizajna, a posto je hw "kontroliranog" porijekla i sam sw je stabilniji)

3. tema je smanjenje cijena macova

ne tako davno na jenom je forumu bila rasprava oko podjednake cijene macbooka i nekog dellovog laptopa jednakih performansi.

povod za tu raspravu je bio neki clanak u kojem su se usporedjivale cijene, normalno :/, u USA.

i zbilja kad covjek pogleda kolko kosta jedan stroj i kolko kosta drugi stroj, a vrlo slicnih komponenti, pomisli da je to podjednako

dok ne pogleda cjene kod nas :)

pc trziste kod nas uglavnom prati cjene koje su vani,

normalno nije isto al ne odskace previse,

dok cjene mac komponenti znaju biti znatno skuplje nego vani

drago mi je cuti da ce se to popraviti

a i ona prica o servisu zvuci dobro

al sve price i najave, najcesce zvuce dobro, al zivi bili pa vidjeli

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Zdravek2008 kaže...

pc trziste kod nas uglavnom prati cjene koje su vani,

normalno nije isto al ne odskace previse,

moš mislit

inaće što se tiće maca i grafike ja sam nekoliko godina radio u grafici i svugdje se radilo na windowsima. žao mi je što nisam nikad radio na macu pa da usporedim razliku
Konzolitis - destroying games since PS 2
18 godina
neaktivan
artfull kaže...

video i muzika je Mac domain odavno. Pc odavno ne pobjeđuje Mac u ničemu. Ne znam to za dizajnere, mislim da si krivo primjetio.

Serveri ... to je domena Unix pokretanih komada hardwarea ... Tu ima svega, IBM ovih Powera i Sunovih Sparcova, Xeona, čak i macova ... al to su uglavnom farme ... 

Mac ima ( lower end ) servere i server OS poodavno ( valjda 15ak godina, nemam pojima ), njihova rješenja uglavnom koriste postprosukcijski studiji, medicina i znanstvene ustanove etc.

A.

Jedna znanstvena ustanova u HR je kupila MacPro računala i znaš što su napravili? INSTALIRALI WINDOWSE I LINUX.
18 godina
neaktivan
naxeem kaže...
artfull kaže...

A.

Jedna znanstvena ustanova u HR je kupila MacPro računala i znaš što su napravili? INSTALIRALI WINDOWSE I LINUX.
 Gle naxeem, u hrvatskoj je standard u kiti ... pa isto u večini kreativnih agencija, studija, produkcija etc imaju macove ... s tim da je postotak macova naspram pc ja u hrvatskoj mislim ispod 1%. U usa recimo ili u zapadnoj europi macova ima oko 10% ukupno, a u bilo kakvim creative content ustanovama, sveučilištima, institutima etc oko 50%.
Btw, ako ne znaš, kad već pričaš o high end mašinama i radnim stanicama, reći ću samo jedno: Apple drži preko 60% ... PREKO 60% tržišta high end računala ( preko 1000 dolara ) ... nuff said.
A.
17 godina
neaktivan

Nebi htio vrijeđat ali mac-fuj. Po meni valja samo za multimediju. Ajde macovci probajte linux pa recite nešto protiv.

Jos jednom, nebi htio ispast nepristojan. To je moj stav.

There is always a light in the end of the tunnel. Just beware it's not a train.

2 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
artfull kaže...
naxeem kaže...
artfull kaže...

A.

Gle naxeem, u hrvatskoj je standard u kiti ... pa isto u večini kreativnih agencija, studija, produkcija etc imaju macove ... s tim da je postotak macova naspram pc ja u hrvatskoj mislim ispod 1%. U usa recimo ili u zapadnoj europi macova ima oko 10% ukupno, a u bilo kakvim creative content ustanovama, sveučilištima, institutima etc oko 50%.
Btw, ako ne znaš, kad već pričaš o high end mašinama i radnim stanicama, reći ću samo jedno: Apple drži preko 60% ... PREKO 60% tržišta high end računala ( preko 1000 dolara ) ... nuff said.
A.
Pa i CERN koristi isključivo PC-e i MIT i Stanford i Berkeley pouzdano, a za druge ne znam. Nigdje gdje se radi bilo što osim dizajna nisam vidio Mac. Je, možda ćeš Mac naći na studiju prava, književnosti, jezika, umjetnosti itd.

Odakle ti ta glupost o držanju tržišta? Daj me nemoj nasmijavati. U prvih 10 kompanija za najam servera nećeš nigdje naći nikakvo Apple računalo, a kamoli OS. Da 60%... LOLČINA. High end svjetski je PC, super-računala su PC, radne stanice su PC, serveri su PC. Apple je za onoga kome treba računalo jest priručni alat, a nikako centralni dio poslovanja.

Ja znam da si ti fanatični zelot Applea, ali daj se kontroliraj.
18 godina
neaktivan
naxeem kaže...
artfull kaže...
naxeem kaže...
artfull kaže...

A.

A.
Pa i CERN koristi isključivo PC-e i MIT i Stanford i Berkeley pouzdano, a za druge ne znam. Nigdje gdje se radi bilo što osim dizajna nisam vidio Mac. Je, možda ćeš Mac naći na studiju prava, književnosti, jezika, umjetnosti itd.

Odakle ti ta glupost o držanju tržišta? Daj me nemoj nasmijavati. U prvih 10 kompanija za najam servera nećeš nigdje naći nikakvo Apple računalo, a kamoli OS. Da 60%... LOLČINA. High end svjetski je PC, super-računala su PC, radne stanice su PC, serveri su PC. Apple je za onoga kome treba računalo jest priručni alat, a nikako centralni dio poslovanja.

Ja znam da si ti fanatični zelot Applea, ali daj se kontroliraj.
Ne da mi se dalje tražit, mogao si i sam umjesto da izbacuješ svoje predrasude.
Što se fakulteta tiče, mislim da drže 20 pa do preko 50%. Vjerojatno je tako i na svim sveučilištima koje spominješ.  O iPod / iTunes/Podcast learning programima neću ni počinjat a ta sveučilišta.
Super računala su super računala ... ima ih na svemu i pogonjena su sa svim ... sa win vistom sigurno ne ... :D ... 
na brzinu što se cerna tiče ... Macovi i OSX su svuda gdje se nešto konkretno radi, ako je uz to i kreativno onda su u većini ... za ostale faksove koje si naveo ili institute će biti slična priča ... 
Daj si malo fakte prouči prije nego postaš i probaj malo Mac, odbaci predrasude, možda se prosvijetliš ... no hard feelings ...
A.
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.5.2009 22:37 (artfull).
18 godina
naxeem kaže...
... High end svjetski je PC, super-računala su PC, radne stanice su PC, serveri su PC. Apple je za onoga kome treba računalo jest priručni alat, a nikako centralni dio poslovanja. ...
Nije istina - Apple sigurno drži 60% nekog tržišta! Valjda onog od 2.498,99 do 2.499,01 dolara vrijednosti - a u tu kategoriju ne upada niti jedno drugo računalo na svijetu osim osnovnog Mac Pro-a. Hmmm, makes me wonder...
Naravno, iako si (slučajno) propustio izrijekom napomenuti u citiranom dijelu posta, svi znamo što fali - Mac je PC. Tough luck, jabučari! Smijeh
Pazi, gledam te!
18 godina
neaktivan

Većina ljudi kod nas ne zna niti jednu konkretnu činjenicu o Macu al su zatu prepuni predsrasuda. I onda kad im kažeš nešto za što imaš tonu dokaza onda im je glavni protuargument ti si fanboy. Postoji više naziva za takav stav: zatucanosti, konzervativnost, uskogrudnost... I idalje me čudi kako trol može biti admin na ovom forumu.

http://www.metacafe.com/watch/1972097/how_to_behave_on_a_forum/

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice