Nije žvaka za seljaka

poruka: 69
|
čitano: 10.678
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nije žvaka za seljaka".
10 godina
Nije žvaka za seljaka

Malo u OT s pecatima.

U "modernom" Japanu za iole vazniji dokument ti treba osobni pecat. Obicno ljudi tamo imaju 2-3 razlicita osobna pecata u prosjeku.

Tehnoloski jest moderna zemlja, ali ponekad i oni vuku neke prastare zakone jos iz feudalnog doba...

Ali ipak nemaju cuvara drzavnog pecata, tu smo ih pretekli xD

0 0 hvala 0
18 godina
Re: Nije žvaka za seljaka

Lako za zvaku i seljaka, mene vise muci onaj idiot koji je sef u tom cirkusu od HAKOMa kojem nije palo na pamet da nitko nece da ga se zove!
Zasto defaultna vrijednost nije NE ZOVI a ko oce da ga tlace nek ispunjava ZOVI pdf?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.2.2017 7:45 (NEW_MAN).
18 godina
neaktivan
Zašto bi default bio ne zovi? Svaki operater nudi opciju da broj nije javno dostupan, no nitko ne može predvidjeti da li netko želi ili ne da ga osiguravajuće društvo nazove i ponudi mu povoljnije auto osiguranje (meni se to dogodilo).
Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...

0 0 hvala 0
17 godina
Visak kaže...
Zašto bi default bio ne zovi? Svaki operater nudi opciju da broj nije javno dostupan, no nitko ne može predvidjeti da li netko želi ili ne da ga osiguravajuće društvo nazove i ponudi mu povoljnije auto osiguranje (meni se to dogodilo).

zato jer je obveza ponuđača dobiti pristanak korisnika, kao spam, dok za firme to nije potrebno.

obrnuto, zašto bi korisnik imao trošak (vremena) oko stvari koja je interes prodavatelja, reklama.. nek on to obavlja, snosi trošak, traži dozvolu, jer za sve se dozvola mora imati.

npr nagradne igre po shopingcentrima, za sudjelovanje te traže osobne podatke, mail.. i u tim uvijetima je tvoj pristanak na promo ponude. Tako se to već radi, odavno, ovo je topla voda tj intencija je da većina neće to napraviti + kao i sama 'kompliciranost' (gluparije kao poptis-pečat).

zašto bi se bilo koji oblik (digitalne) promocije razlikovao, tj pravila? SPAM. Dok ono što želim, sam odaberem i tražim da mi daju ponude-reklame.. tak da 'tvoj strah' nije opravdan.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.2.2017 11:31 (ihush).
18 godina
neaktivan
Ako odlučiš da je tvoj telefonski broj javno dostupan, onda očekuj da te bilo tko na njega može nazvati. Ako to ne želiš, nemoj ga objavljivati ili se upiši u registar. Objavom broja dao si pravo svima, upisom u registar oduzeo si ga oglašivačima. Pretpostavljam da će operateri u nove ugovore odmah uključiti pitanje o marketingu, pa neće biti potrebe za naknadnim zahtjevima.
Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...

0 0 hvala 0
17 godina
Visak kaže...
Ako odlučiš da je tvoj telefonski broj javno dostupan, onda očekuj da te bilo tko na njega može nazvati. Ako to ne želiš, nemoj ga objavljivati ili se upiši u registar. Objavom broja dao si pravo svima, upisom u registar oduzeo si ga oglašivačima. Pretpostavljam da će operateri u nove ugovore odmah uključiti pitanje o marketingu, pa neće biti potrebe za naknadnim zahtjevima.

-vidiš, nije javno dostupam, pa opet zovu, kazna? Zašto uopće pretpostavljaš s 'ako'.. ili zašto bi se građani trebali 'skrivati' .. tj upravo zbog takvih reklama!

+potpitanje.. od kuda im broj? Znaš da je i to biz (tel.imenici..)?

već postoji SPAM zakon, nema baš nikakvog razloga da se isti ne primjeni jednako, jer je u osnovi jednako, elektornički, digitalno, telefonom ili letkom pod brisač automobila.. ista stvar - mora biti isti zakon-pravilo i sankcija uz odgovornosti.

ili, zašto bi ja trebao upis u registar zabrane? zašto ne u registar dozvole? Tj, i dalje je to interes primarno onog tko reklamira, nek bude i njegova obveza-teret, ne obrnuto.

(opet, cimanje BUGa, malo to čačkati...)

18 godina
Najbolji nacin da debili koji su sve to osmilili budu kaznjeni, je da nadjemo njihove brojeve mobitela i prijavimo ih za sve moguce gluposti, pa nek kupe pečate za 86.000 Kn i prime se posla.
Sve je to uzaludno kada nema kaznjavanja odgovornih.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
ihush kaže...

-vidiš, nije javno dostupam, pa opet zovu, kazna? Zašto uopće pretpostavljaš s 'ako'.. ili zašto bi se građani trebali 'skrivati' .. tj upravo zbog takvih reklama!

+potpitanje.. od kuda im broj? Znaš da je i to biz (tel.imenici..)? 

Upravo to, ne objavljivanje broja u imeniku nije garancija da te neće maltretirati pozivima. Istina broj poziva je manji, ali opet zovu.

Ako ja nisam javno objavila svoj broj odkud im onda broj? Na pitanje odgovaraju sa "imamo vas u našem registru". Kojem vražjem registru, ja svoj broj sigruno nisam dala nekoj kvazi ambulanti iz Koprivnice da bi me zayebavali sa ultrazvukom energetskih kanala tijela(wtf??!?).

Činjenica je da razne marketinške firme dilaju našim telefonskim brojevima. Upravo zbog toga bi trebalo uvesti zakon po kojem ako nisi izričito dao dozvolu da te ta i ta firma zove svaki poziv se smatra spamom, jer to što sam ja dala broj svojoj osiguravajućoj kući me nazovu u vezi odštete ne znači da sam automatski dala dozvolu da me 5 drugih osiguravajućih kuća zove i nudi svoje usluge.

Hoy te he vuelto a recordar. Venias hacia mi, te oia sonreir. Hoy me dio por llorar. Me di cuenta que sin ti jamas sere feliz.
17 godina

biz s adresarima.. firmice koje se time bave, hendlaju hrpu firmi-raklama, ako zatražiš brisanje iz jednog i zabranu poziva ide next..

-kako dođu do tel. broja?

- nekad iz starih tel.imenika povuku sve (ili interno djelatnik..)

- drugi (polu-legalan) način, bilo koja nagradna igra, anketa.. u kojoj se traže osobni podaci (a i logično je..). Pri tome, svako takvo prikupljanje (po zakonu) mora biti odobreno, strogo kontrolirano i nakon što je ispunjena svrha (ograničena) moraju biti uništeni, ne zloupotrebljavani... a svrha im je upravo 'adresari'.. telefon-email.

-kad je netko potegao to pitnje, npr BUG? nije valjd da u 25godina nije nikad bilo vremena-mjesta za temu?

+ podsjetnik, digitalizacija, mediji su izjednačeni. Zašto ne za već postojeću definiciju SPAMa i jednako pravilo? Zašto kao za mail-spam, preduvijet nije privola-dozvola vlasnika (mene-kupca..) za slanje reklamnih materijala i kao i odjava s liste... ?? Zašto upravo ovakva suprotna procedura? Zašto to BUG ne bi malo čačkao? (tko drugi, Pernar?).

+ ja ne kažem čak da ne želim poziv-ponudu, (gore već spomenuto osiguranje..) za auto osiguranje, to želim, oni zovu, nude.. i ja kroz tjedan odaberem. No to istovremeno dokazuje, da druga strana ima podatke, pristup, mojim podacima vozila, isteku.. a smiju li? Opet, to mi ne smeta, ali pitam za pravila, zakone... neki 'red' u društvu. Jer to nije stvar koju ne znamo, jer svi imamo auto, telefone itd.

+ drugi način, cepter-taperver.. tj neke prodaje-demo i sl. kad dajete uobičajeno par brojeva prijatelja.. to im 'daje pravo' .. ne, samo vlasnik može dozvoliti, ne prijatelji.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.2.2017 14:17 (ihush).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice