NHibernate 3.0

poruka: 9
|
čitano: 2.573
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "NHibernate 3.0".
16 godina
neaktivan
NHibernate 3.0

ouuu yeah ! Nisam ga nikad koristio. Kad nađem vremena budem ga isproba. Ajd fala lipa  {#}

:)
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
NHibernate 3.0

Iskreno žalim sve koji i dalje ručni pišu i slažu SQL za potrebe prosječne .net aplikacije, pogotovo sada kada je izašao NH 3.0 sa Linq providerom (iako je i v2 bila superiorna bilo kakvoj DAL implementaciji koja koristi rucni pisanje SQL komande ili SP - IMHO).

Za manje aplikacije je i Linq2Sql bio dovoljan, a sada sa EF4 i NH3 ne vidim nikakve potrebe za "rucnim" slaganjem SQLa :)

Smith and Wesson - the original point and click interface | http://twitter.com/hhrvoje, http://www.hudosvibe.net
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
NHibernate 3.0

evo ja na svojim projektima ručno pišem SQL, i moram ti reći da mi je to najmanji problem. Imam DAL koji koristi ExecuteNonQuery, ExecuteScalar i ExecuteReader, BLL unutar kojeg sam postavio asptraktne klase sa statičkim metodama (npr. klasa TABLICA1, metode UnosPartnera, ProvjeraĐiđeMiđe,   BrisanjeDuplikata, itd.)

Najviše vremena otpada na rješavanje specifične problematike.

Žao mi je da nisam se prije susreo s NHibernateom, ovaj Entify Framework mi je   ... (nisam ga testirao ali imam neki osjećaj) gle, ako moram u postojeći projekat ubacivati mali miljon referenci i helper klasa, te maksimalno zakomplicirati web.config, tada ću i dalje radije ostati na ručnom pisanju SQLu jer mi stvarno nije nikakva muka ... :-)

{#}

:)
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
NHibernate 3.0

Po meni NE POSTOJI bolji software za .NET on NHibernate-a 3.0 što se tiče ORM-a.

1 0 hvala 0
18 godina
RE: NHibernate 3.0
hudo kaže...

Iskreno žalim sve koji i dalje ručni pišu i slažu SQL za potrebe prosječne .net aplikacije, pogotovo sada kada je izašao NH 3.0 sa Linq providerom (iako je i v2 bila superiorna bilo kakvoj DAL implementaciji koja koristi rucni pisanje SQL komande ili SP - IMHO).

Za manje aplikacije je i Linq2Sql bio dovoljan, a sada sa EF4 i NH3 ne vidim nikakve potrebe za "rucnim" slaganjem SQLa :)

Zar jos uvijek ima onih koji pisu SQL upite "rucno"?

Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.12.2010 8:34 (tnakir).
18 godina
zoran123456 kaže...

evo ja na svojim projektima ručno pišem SQL, i moram ti reći da mi je to najmanji problem. Imam DAL koji koristi ExecuteNonQuery, ExecuteScalar i ExecuteReader, BLL unutar kojeg sam postavio asptraktne klase sa statičkim metodama (npr. klasa TABLICA1, metode UnosPartnera, ProvjeraĐiđeMiđe,   BrisanjeDuplikata, itd.)

Najviše vremena otpada na rješavanje specifične problematike.

Žao mi je da nisam se prije susreo s NHibernateom, ovaj Entify Framework mi je   ... (nisam ga testirao ali imam neki osjećaj) gle, ako moram u postojeći projekat ubacivati mali miljon referenci i helper klasa, te maksimalno zakomplicirati web.config, tada ću i dalje radije ostati na ručnom pisanju SQLu jer mi stvarno nije nikakva muka ... :-)

{#}

Nemas pojma koliko npr Linq2SQL ili NH ustede vremena i pojednostavne pristup bazi...

Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje
18 godina
NHibernate 3.0

koristio sam hibernate u javi, al sam se ispatio dok je proradio kako spada. zato nisam išao na NH u .netu već direkt na EF. I moram reći da je EF genijalan (da ne idem sad u detalje). E sad - volio bih da mi netko kaže prednosti NH nad EF4, temeljeno na direktnim iskustvima, pa da mu možda dam šansu..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
funat kaže...

koristio sam hibernate u javi, al sam se ispatio dok je proradio kako spada. zato nisam išao na NH u .netu već direkt na EF. I moram reći da je EF genijalan (da ne idem sad u detalje). E sad - volio bih da mi netko kaže prednosti NH nad EF4, temeljeno na direktnim iskustvima, pa da mu možda dam šansu..

Ayende (inače jedan od članova NH tima) je prije nekog vremena lijepo sumirao razlike između EF 4.0 i NH. Pogledati i komentare... {#}

18 godina
NHibernate 3.0

pogledao. čini se da NH3 stvarno ima prednosti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice