Konačno da su se sjetili napravit 8" tablet, Apple je isprva odmah pogodio sweet point dijagonalu.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Konačno da su se sjetili napravit 8" tablet, Apple je isprva odmah pogodio sweet point dijagonalu.
Treba dizat u nebesa i hvalit Apple, uvijek. Trenutak....jesi li 100% siguran da su pogodili sweet point diagonalu odmah is prve?
Meni je tih 8" ni sim ni tam, imao sam nexus 7 i 7" mi je bilo super iako bi mi vjerojatno najviše odgovaralo 6".
Nexusu 7 je uređaj odličnih karakteristika ali me odbilo to što je premal, nema utor za memorijsku karticu i ima široke rubove. Čini mi se kao loša investicija za one koji posjeduju smartphone jer nije puno veći od današnjih mobitela koji imaju 5 inča. Osam inča mi se čini idealno za prenosivi tablet koji je dovoljno velik u odnosu na smartphone ali još uvijek dovoljno mal da bi bio portabilan i lagan. To je moje mišljenje ali glupo je raspravljati o idealnoj veličini. Jedva čekam da objave detalje.
Da 8" je idealno da nemože bolje, pregledno i prenosivo a opet lagano i pogodno za jednu ruku. 7" je sranje kad ti moras sve zivo zumirat da nesto procitas i jos oni debeli okviri užas živi.
Da 8" je idealno da nemože bolje, pregledno i prenosivo a opet lagano i pogodno za jednu ruku. 7" je sranje kad ti moras sve zivo zumirat da nesto procitas i jos oni debeli okviri užas živi.
Aj ne seri, vijesti sa buga i ovog foruma sam na njemu čitao i klikao bez zumiranja i bez problema sam pogađao linkove.
Vidim da se opet bez potrebe diže frka između ljubitelja i mrzitelja Apple-a. Ja sam bio sretni korisnik prvog Nexus 7 ali sam i korisnik ipad Mini, prva inačica. I mogu reći da svaki od pobrojanih uređaja ima svojih dobrih i loših strana. No bitno je za što koristimo neki uređaj. Meni tablet služi za surf-amnje i za čitanje knjiga. Nexus 7 je fantastičan uređaj ali je zbog omjera 16:9 neprikladan za čitanje i kao takvog sam ga zamijenio za ipad mini. Koji je realno uređaj sa slabijim perfomansama, od rezolucije do recimo RAM (512 Mb) no meni je bio dovoljno dobar pogotovo što sam uspio da ga nabavim po američkim cijenama.
Googlov tablet sa 8" diagonalom će prestavljati napredak ali se bojim da će zadržati 16:9 omjer i da će takav tablet i dalje ostati preuzak za ozbiljno čitanje.
Prije nekoliko dana probao sam LG pad 8.3. I vjerujem da bi to mogla biti osnova za ovaj novi Nexus tablet. Po omom osobnom sudu genijalan tablet u svim segmentima osim u omjeru ekrana 16:9 no ovih .3 inča skoro da nadoknadi taj nedostatak širine za one kojima je pisana riječ još uvijek ispred filma.
Trenutno sam u procesu odabira novog tableta, mogu to jer nabavljam po cijenama u USA, a prodajem po našima tako da u biti za svoj "hir" ne izdvajam mnogo i stvarno dvojim između ipad mini s retina ekranom i ovog LG pad 8.3 ali zbog pretplata na magazine kroz Apple-ov Newstand mislim da ću ostati s Apple-om.
Dakle da ponovim. Same specifikacije uređaja su potreban uvjet da se uređaj kupi ali nije i dovoljan. Teška srca moram ustvrditi da mi je AppStore još uvijek puno bolji od Google Play. (pritom ne mislim na broj i kvalitetu aplikacija koje se nude nego na opći dojam kao i na to da kroz AppStore mogu dobiti pretplatu na omiljene časopise, između ostalih i na BUG i Mreže)
Uživajte u životu i ne štedite na sebi