treš od alata. žali onoga koji u tome mora nešto napraviti (dakle sebe)..
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
treš od alata. žali onoga koji u tome mora nešto napraviti (dakle sebe)..
Zašto to misliš?
zato što zadnjih mjesec dana radim u njemu nešto u javi, i ne mogu se nikako priviknuti nakon VS-a. Nestabilan je, pravi se pametan (hrpa toga skrivenog), sve vrti u paraleleli, spor.. Totalna ka-ta-stro-fa. Stvari koje bi u VS-u napravio za jedan sat ovdje radim pola dana.
Kakvoj paraleli? - Ja ga koristim na Archu pa ne znam kakva je Win verzija, ali meni radi odlično.
Kakvoj paraleli? - Ja ga koristim na Archu pa ne znam kakva je Win verzija, ali meni radi odlično.
Na Archlinuxu?
Vrhunski.
Preferencija razvojnog sučelja je slična kao rat vi vs nano, svi imaju svoje argumente ;)
Na Archlinuxu?
Vrhunski.
Preferencija razvojnog sučelja je slična kao rat vi vs nano, svi imaju svoje argumente ;)
Što fali Archlinuxu? Tek sam prije par dana probao Ubuntu i Mint i i dalje držim Arch na glavnom disku, jer imam dobar osjećaj kontrole, rolling updateove... :)
A NetBeans... pa, IntelliJIDEA je možda bolji, ali košta. :-)
vrti deploymente u paraleli. snimiš fajl, on deploya, snimiš opet, on opet deploya - i to paralelno u drugoj instanci (Glassfish), ili preko prve (Tomcat) pri čemu je treći deploy deadlock i slijedi restart beansa.
runtime error - skrši sve živo - moraš zakomentirat sve i molit se bogu.
vrtim ga pod ubuntuom 10.4 na OpenJDK 1.6. .NET i VS 2010 su prema tome kao SpaceShuttle prema stojadinu. nakon mjesec dana na beansima plaćam ne 30000 nego 300000000000 za MSDN pretplatu. ne ŽELIM to više gledat kad projekt završi. nisam propušio, ali ako ikad počnem to će bit zbog tog smeća od jave.
A jel plaćaš pretplatu ili hvališ konja koji nije ni tvoj?
U zadnje vrijeme učim javu i također ga koristim na archu.
Čini mi se bolji nego eclipse (ovo nemogu sigurno tvrdit jer sam tek nedavno počeo...)
EDIT: nemoj mi protiv archa! 
Meni, iskreno, dok vidim javu, se počne rigati. 
Tako sam i ja bio, ali kad kreneš pisati kod proljepša ti se :)
Meni sintaksa izgleda bolje nego u c++ i čitkija je.
Ako netko hoće krenut s javom definitivno preporučujem ove tutoriale.
A jel plaćaš pretplatu ili hvališ konja koji nije ni tvoj?
firma plaća, bez brige.
čak java i nije toliko loša - koliko su Netbeansi loši. Toliko toga rade u pozadini, toliko su spori - da je rad s njima čisti mazohizam. Da ne kažem da je kompajliranje i deploy zahtjevnih (EE) stvari čista stohastika - 4 put prođe, 5. put pukne.
funat, java na linuxu je znacajno brza. Bez zeze, ja ne programiram, ali po phoronix testovima i osobno kako radi onaj sporovozni azureus linux vs azureus windows.. nebo i zemlja.
Probao sam Netbeans i nije mi se svidio, možda je stvar sto smo na faksu u Jdeveloperu pisali pa sam se nekako naucio na njega...
Lijepo je vidjeti novu verziju ovog RAD alata, kojeg i dalje zovu IDE (iako odavno to nije).
I ja sam se pomučio (jer java je ipak java) dok sam složio nešto upotrebljivo.
Uz njega sam koristio IReport (opet java) alat za grafičku izradu izvještaja i MySQL bazu podataka.
Kada se sve konačno 'posložilo', radilo je odlično.
Bio je to probni knjigovodstveni program, dok šefovi nisu odlučili otići u Micro$oft smjeru.
A čak sam i cijele Oracle baze uspio prebaciti u MySQL.
Nakon što su popušili oko 5 miliona kuna za kombinaciju VisualBasic+Oracle, vratili su se (nakon 3 godine) na DOS aplikacije.
Tako ti je to kada ne slušaju linuxaše.
Sada se polako skida OpenOffice i vraćaju se na M$Office.
Ima firma love (i radnika za otpuštanje).
Izgleda da su trendovi danas neki drugi...
Lijepa naša!
Na naslovnici je navedeno da je NetBeans 6.9 odličan kao i razvojno sučelje za web tehnologije,pri tome prvenstveno mislim na kombinaciju HTML/CSS + PHP/MySQL razvojnih tehnologija,s time da što se tiće samog LAYOUTA i rasporeda preferiram ručno pisati kod od nule,ukoliko nemam svoj spremljeni template,koliko je kvalitetan za takve potrebe?
Ja ga također koristim za php/mysql/javascript/html/css kombinaciju, i za povremenu kljucanje učenje jave (osnove osnova), 6.8 verziju, na xubuntu radi savršeno. Nakon isprobavanja Eclipse PDT, i još nekoliko okruženja pod linuxom ovo mi se pokazalo kao najbolje. Probaj skinuti zanji build, 6.9 je tek odnedavno vani. Nekako mi je nelogično da Sunov (Oracle) IDE bude loše okruženje za Javu (njihov jezik). Nikada nisam zagrebao po microsoft tehnologijama, čini mi se da ni neću. Trendovi su takvi:
Da li netbeans podržava tehnologije bojanja neispraven sintakse,code snipets kao i završavanje ključnih riječi,nešto poput IntelliSense u Visual Studio/Visual Web Developer IDE-u?
intellisense ti radi nakon sekundu dvije, a ostalo zaboravi. imaš Insert code koji povremeno zaluta i ubaci bloat.
bojanja neispraven sintakse -da code snipets - da kao i završavanje ključnih riječi - da
php plugin verzija 6.8
OSGIfied :) wau :).
A ne spominje se integracija SpringFramework-a :)
Ajd da probamo i to.. Baš mi treba nešto za PHP.
funat sto ti je tocno sporo?
compile...deploy... na kojem racunalu radis...
sto tocno radis napisi pa da probamo skuzit u cemu je stvar zasto je "sporo i nestabilno".
probajte springIDE, samo za sladokusce i OSGI lovers :)
Uistinu je tako spor,ili?Nisam ljubitelj Dreamveawera,a i košta,ali ima dosad najbolji editor koda koji sam vidio,u izradu web stranica običnim notepadom ne vjerujem,možda je bilo akrualno pred deset godina,Notepad++ je isto samo editor,ili ga ja ne koristim u potpunosti,Visual Studio/web Developer je orijentiran pretežno na Microsoft i .NET tehnologije,ali je trenutno najače razvojno sučelje u kojem sam radio,ali prelazim na open source web tehnologije,pa me zanima dalije netbeans dobar ili loš,ili je to stvar subjektivne procjene?
osobno, netBeans mi se ne svidja. Jer eclipse se koristi mnogo vise, puno vise pluginova, stabilnost, zajednica je puno veca itd itd...
Ali lijepo je i sto mozes koristiti i eclipse, netbeans, jdeveloper, notepad, sto god :)
OSGI je vec "dugo" u eclipsu, kao i velika vecina od springframework-a.
Tako da od moje strane veliki + za eclipse. Ali treba probat sve.
Za .NET tehnologiju ima MonoDevelop na linuxu i SharpDevelop na windowsima.
Ovaj posljednji mi je na windowsima radio odlično i u kombinaciji sa MySQL uz neki konektor za MySQL (dll file).
Mislim da dolazi vrijeme za pitanje: "Kojeg da odaberem?", a prestat ćemo se pitati: "Postoji li RAD alat?"
Lijepo je vidjeti da će programi iz jedne platforme moći raditi dobro i na drugoj.
To je i bio cilj, a i to da takvi alati postanu besplatni.
Neki oćigledno ne vide na netu koliko toga se radi u JAVI.Osim toga što danas znaći brzina. Svi vi pišete uglavnom uredske aplikacije, gdje je razlika u brzini između JAVE i C++ zanemariva. Osim toga mislim da se u ovome trenutku i u VB.NET- u i C# piše više aplikacija neko u C++. Isto tako treba reći da je JAVINA virtualna mašina nastala prije frameworka. Pričanje o brzini izvođenja koda u više od 80 % aplikacija je danas besmisleno. C++ je brz i tu nema prigovora ... ali makroasembler je još brži (generira manje koda od C++ - a), ako ćemo o brzinama. Pisao sam programe u VS a u zadnje vrijeme u JAVI. Za one koji se premišljaju želim reći da sam oduševljen JAVOM. Čistoća koda, sigurnost, apsolutna primjena objektne tehnologije, na tisuće besplatnih klasa na netu, sve što napišeš možeš koristiti i u drugim aplikacijama. Onaj tko želi istinski naućiti programirati u objektnoj tehnologiji i konačno shvatiti što je to ... treba probati JAVU. NetBeans je vrhunski editor ... BESPLATAN. Sve se može u njemu napisat, od desktop aplikacija, preko mobilnih, do weba. Problemi koji nastanu pri kompajliranju su uglavnom zbog loše napisanog kod-a, no s vremenom, kako vrijeme i učenje prolaze, sve je manje problema. I zato svakome toplo preporućujem NetBeans 6.9 ... izvrstan alat. Nedavno sam ga skinuo i sada radim u njemu ... nemam nikakvih problema. Program koji radim trenutno ima oko 50-tak klasa i nisam naletio ni na jedan problem. Mislim ipak savjetovati dečkima koji poćinju sa programiranjem da je daleko važnije dobro analizirati programski zadatak,isplanirati ga te krenuti sa pisanjem koda. JAVA može pristupiti svakoj, danas poznatoj, bazi podataka ( ORACLE je kupio SUN ... i to nešto govori). Mnogi programi koji se danas nude na domaćem tržištu su ili dobri ili loše kvalitete, uglavnom je to sve dobro izreklamirano i zato mislim da ima puno prostora i za vas koji počinjete sa programiranjem. Bitno je da ne robujete šablonama i kojekakvim pravilima. Programiranje je umjetnost (kao slikarstvo), tek kad svoju maštu ubacite u programski kod stvorit ćete nešto novo, postajete inovatori. Ne vrti se sve oko Microsofta i njegovih tehnologija. Tisuće knjiga je napisano o Javi ... gomila video uputa na netu ... nećete pogriješit ako koristite NetBeanse i JAVU ... a svom poduzeću ćete donijeti i znatne uštede.