Nazisharknado (+ zombiji!)

poruka: 51
|
čitano: 7.905
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nazisharknado (+ zombiji!)".
17 godina
neaktivan
Re: Nazisharknado (+ zombiji!)
nsoul kaže...
Bukva kaže...

Nisam točno siguran na kojem je kanalu, ali jedino što gledam je Beyond the Wormhole with Morgan Freeman i dokumentarac je pre-fakin-genijalan.

Discovery, odličan serijal

baš gledam na Pirate Bay ali nema tog serijala (iako na imdb-u piše da se vrti već 4 sezone). usput, većina serija (Justified, Almost human, Game of thrones pa i Big Bang Theory donekle itd.) koje hm... vrijedi vidjeti (ili je vrijedilo, kao što je Firefly, Dollhouse ili DS9) ili filmova tamo se nađe pa se skine i pogleda u miru, neovisno od televizijskih termina. mislim, kad se već nešto mora platiti neka to bude flat internet (bez televizije) pa se skida do mile volje {#}

13 godina
protjeran

Imas na torrenthr-u. Samo trazi pojam wormhole, cijela prva sezona je dostupna. Skinuo ima dosta vremena, ali nikako ulovit vremena da pogledam. Na zalost :(

0 0 hvala 0
16 godina
jumboY kaže...

Nije stvar sto je nerealna. Vec sto je cisti SF, nema veze sa realnoscu. Nikakve.

I iako sam odgojen u strogo katolickoj obitelji, nisam neki vjernik. Dapace. Mogao bih se komotno nazvati agnostikom. Vjerujem u neko 'vise' bice (ili sta vec), sad dal je to buddha, isus ili nesto stoto - nevazno.

Druge mogucnosti su svugdje oko nas. Procitaj malo Alena Wattsa, ukoliko nisi cuo evo cisto da te zainteresiram:

Imas tonu opcija. Pa cak i u vezi aliena. I sve odreda bolji od onog smeca. Pa heben mu sunce jos samo otkrice gline nisu prikazali kao vanzemaljsku pomoc. A ne bih se cudio i da jesu, jer ne mogu ono gledati :)

Sto se tice SF-a, obozavam ga. Mislim da gledam cak i najjeftinije smece samo da je SF. Ali Ancient Aliens ne mogu nikako. Ali ama bas nikako. Iritantni likovi koji su nakon 3h solarija odlucili snimiti totalno debilan 'dokumentarac'. A u tom grmu i lezi zec. Ta emisija nema nikakve veze sa dokumentarcima. Ali ama bas nikakve. Nista protiv emisije, no takve emisije su za rtl i sl. 'zabavne' programe, a ne za 'ozbiljne' programe. Ozbiljne namjerno pod navodnike, jer ocito vise ni takvi ne postoje. Hbga, odoh pogledati malo Carla Sagana prije nego izadje remaster :)

A gle, ko zna dal je realna ili ne? To budemo možda jednog dana saznali. 

A zakaj ne bi mogla biti? Ak te zanima SF i UFO, nekad si se mogao zapitati dal su nas posjećivali. Zato mi je serija ok jer ono kaj sam nekad zamišljao , sad to gledam .  Ne mora biti realna. 

I ja sam tako odgojen, ali danas ne znam u kaj da vjerujem. U boga ne, dal postoji, ne znam, dal nekaj postoji, ne znam, ali u nekakvo božanstvo ne vjerujem. Možda postoji, ali nije to ono kaj nam crkva prezentira. Dal smo stvoreni slučajno, dal nas je stvorio bog, dal smo djelo onih anunakija, dal smo hibridi, dal smo dovedeni s drugog planeta.... ko će ga znati. Ali to je već tema koja nema veze s ovom :P

Pa koliko god volio SF, smeće neko ne mogu gledati. Neki dan odlučim posuditi film iz vip videoteke, i vidim SF, borba za Los Angeles,alieni,  hebote ko da su ga djeca snimala, prestao sam gledat na pola. 

Tako da sam se vratio na Stargate :)

hobi:moj-android.net
13 godina
protjeran
nsoul kaže...

1) A gle, ko zna dal je realna ili ne? To budemo možda jednog dana saznali. 

A zakaj ne bi mogla biti? Ak te zanima SF i UFO, nekad si se mogao zapitati dal su nas posjećivali. Zato mi je serija ok jer ono kaj sam nekad zamišljao , sad to gledam .  Ne mora biti realna. 

2) I ja sam tako odgojen, ali danas ne znam u kaj da vjerujem. U boga ne, dal postoji, ne znam, dal nekaj postoji, ne znam, ali u nekakvo božanstvo ne vjerujem. Možda postoji, ali nije to ono kaj nam crkva prezentira. Dal smo stvoreni slučajno, dal nas je stvorio bog, dal smo djelo onih anunakija, dal smo hibridi, dal smo dovedeni s drugog planeta.... ko će ga znati. Ali to je već tema koja nema veze s ovom :P

Pa koliko god volio SF, smeće neko ne mogu gledati. Neki dan odlučim posuditi film iz vip videoteke, i vidim SF, borba za Los Angeles,alieni,  hebote ko da su ga djeca snimala, prestao sam gledat na pola. 

Tako da sam se vratio na Stargate :)

1) Slazem se da ne mora biti realna. Ali samim time to nije dokumentarac i ne bi smjeli AA prikazivati na kanalu za dokumentarce. To je sve sto tvrdim :)

2) Ne vjerujem ni ja u crkvene dogme, niti opcenito u sl. stvari. No malo si kontradiktoran sam sebi. Boldano pod 1) i 2) tj. Zasto bi jedno bilo 'istinitije' od drugog? Mozda su nas 'posijali' alieni, mozda je Isus hodao po vodi. I jedno i drugo su jedno veliko mozda. Ne vjerujem ni u jedno, ni u drugo. Ali zato necu ni tvrdit da je jedno tocnije od drugog.

I sve da su nas alieni doveli na ovaj planet, od kud su oni dosli? Slucajnost? Ne vjerujem ni u slucajnost. Ubij me :)

16 godina
jumboY kaže...

1) Slazem se da ne mora biti realna. Ali samim time to nije dokumentarac i ne bi smjeli AA prikazivati na kanalu za dokumentarce. To je sve sto tvrdim :)

2) Ne vjerujem ni ja u crkvene dogme, niti opcenito u sl. stvari. No malo si kontradiktoran sam sebi. Boldano pod 1) i 2) tj. Zasto bi jedno bilo 'istinitije' od drugog? Mozda su nas 'posijali' alieni, mozda je Isus hodao po vodi. I jedno i drugo su jedno veliko mozda. Ne vjerujem ni u jedno, ni u drugo. Ali zato necu ni tvrdit da je jedno tocnije od drugog.

I sve da su nas alieni doveli na ovaj planet, od kud su oni dosli? Slucajnost? Ne vjerujem ni u slucajnost. Ubij me :)

Ma sve ok, svatko vjeruje u nekaj drugo.

Ali crkva nas tovi time da nas je bog stvorio na zemlji, a to nitko ne zna dal je tako. NItko ne zna kak smo nastali. 

A kaj se tiče "dokumentarca" meni je sama ideja zaminljiva, a sad kolko je to realno prikazano, jbg. 

Svašta može biti, slažem se s tobom. možda su nas posijali alieni, ko zna, možda je Isus hodao po vodi, možda, a možda su svi oni bili u šumi :P

Nekaj je moralo postojati, nije priča o Isusu potekla onak, od nikud, ali dal je to bio sin božji, dal je to bio samo netko napredniji od tadašnjih ljudi, dal je bio alien, dal smo mi stvoreni ko roblje za rad... hebaj ga, to možemo nagađati. 

Nego, kad izume vremeplov onda ćemo saznati :)

A slučajnosti? Uf, cijeli život mi se sastoji od njih :). Većina toga se dogodila slučajno, ne bi vjerovao.

Ali ako pratiš SF, onda neke ideje pobijaju slučajnosti. KAo tvrdnja o paralelnih svemirima, gdje se tvrdi da ništa nije slučajnost, jer svaka stvar koju napravimo ovdje, samim time smo kreirali paralelni svemir, i ta stvar se odvijala drugačije.

npr. kad sam napisao prvi komentar, prema teoriji u paralelnom svemiru se dogodilo suprotno. nisam ga napisao i nema toliko komentara na ovoj temi :) 

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.2.2014 20:37 (nsoul).
17 godina
neaktivan
jumboY kaže...

Imas na torrenthr-u. Samo trazi pojam wormhole, cijela prva sezona je dostupna. Skinuo ima dosta vremena, ali nikako ulovit vremena da pogledam. Na zalost :(

našao, sve 4 sezone u HD TV. hvala {#}

13 godina
protjeran
nsoul kaže...
jumboY kaže...

Ma sve ok, svatko vjeruje u nekaj drugo.

Ali crkva nas tovi time da nas je bog stvorio na zemlji, a to nitko ne zna dal je tako. NItko ne zna kak smo nastali. 

A kaj se tiče "dokumentarca" meni je sama ideja zaminljiva, a sad kolko je to realno prikazano, jbg. 

Svašta može biti, slažem se s tobom. možda su nas posijali alieni, ko zna, možda je Isus hodao po vodi, možda, a možda su svi oni bili u šumi :P

Nekaj je moralo postojati, nije priča o Isusu potekla onak, od nikud, ali dal je to bio sin božji, dal je to bio samo netko napredniji od tadašnjih ljudi, dal je bio alien, dal smo mi stvoreni ko roblje za rad... hebaj ga, to možemo nagađati. 

Nego, kad izume vremeplov onda ćemo saznati :)

A slučajnosti? Uf, cijeli život mi se sastoji od njih :). Većina toga se dogodila slučajno, ne bi vjerovao.

Ali ako pratiš SF, onda neke ideje pobijaju slučajnosti. KAo tvrdnja o paralelnih svemirima, gdje se tvrdi da ništa nije slučajnost, jer svaka stvar koju napravimo ovdje, samim time smo kreirali paralelni svemir, i ta stvar se odvijala drugačije.

npr. kad sam napisao prvi komentar, prema teoriji u paralelnom svemiru se dogodilo suprotno. nisam ga napisao i nema toliko komentara na ovoj temi :) 

Pff... Da ga nisi napisao, ovaj svemir bi bio siromasniji za jednu dubokoumnu raspravu koju smo upravo imali. A to nikako nismo mogli dozvolit, tako da je dobro da si se odvazio {#}

[/sarkazam]

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.2.2014 21:07 (jumboY).
16 godina
jumboY kaže...

Pff... Da ga nisi napisao, ovaj svemir bi bio siromasniji za jednu dubokoumnu raspravu koju smo upravo imali. A to nikako nismo mogli dozvolit, tako da je dobro da si se odvazio {#}

[/sarkazam]

haha zato je drugi svemir siromašniji :P

17 godina
Ajar kaže...
jumboY kaže...

našao, sve 4 sezone u HD TV. hvala {#}

Ima i na TV-u na Discovery science, tu je raspored epizoda http://tvprofil.net/search/?chn=all&q=Through%20the%20Wormhole

Baš gledam, u prosjeku mjesečno se inserta 60ak novih emisija. Dakle dnevno su dvije nove, ostalo su reprize :)

I'm silicon-based life-form
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.2.2014 22:06 (kowach).
17 godina
neaktivan

Treba spomenuti odlične BBC Horizon i PBS Nova serijale dokumentaraca - bave se različitim znanstvenim temama, pa svatko može naći što ga zanima. Horizon je na programu od 1964. godine (emitirano je preko 1100 epizoda), a Nova, nastala po uzoru na Horizon, od 1974. godine (preko 700 epizoda).

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds

1 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Zato sam i otkazao MaxTv.

Smeće od TV kanala prepunih reklama, repriza, laži i gladi za ekstra zaradom.

Amerikanijada u svom punom sjaju.

Ko hoće kvalitetu gleda prave & odabrane dokumetarce by Đelo Hadžiselimović {#}

Kvalitetni dokumentarci su oni, koji vas na kraju filma tjeraju da se dobro zamislite nad temom ili da potražite još detalja na internetu i knjigama.

Glory Glory Man United
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Na SLO2 povremeno se zalomi nekakav solidan, znalo je prije biti nedjeljom naveče. Imaju i tamo nekakvog Đelu izgleda.

Tematika je slična onome što je kod nas išlo u Reporterima.

National mi se zgadio ima već puno godina, svaki dokumentarac je režiran tako da izgleda kao da se radi kraju svijeta. Ton spikera je također takav. I stalno s nekime ratuju, siromaštvom, drogama, debljinom...

Discovery je također s vremenom otišao na kvasinu.

Ne sviđa mi se što i britanci postaje amerikanizirani, kako s dokumentarcima, tako i sa krimi-serijama.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RobertS kaže...

Da, glupi smo, ljudi - odn. vecina njih - su od silne ponude "uznemiravajucih" videa, "kucnih uradaka" i slicnih navlakusa po trecerazrednim news portalima (dakle 99,99999999999% svih na internetu) oguglali i reagiraju jos jedino na krv, sise  i guzice, najbolje sve zajedno. Dobar osvrt na trenutno stanje stvari ima i na http://www.hanselman.com/blog/Heres10ThingsIDidBeforeIWroteThisBlogPostTitleWhatHappenedNextWillShockYou.aspx. Sto se mene tice - ja sam televiziju prestao aktivno gledati prije desetak godina i uopce mi ne nedostaje.

Btw, bas me zanima koliko ce ljudi sa ovog foruma shvatiti opasku o "somu, smuđu, a bogami i kečigi".

Đuro druze iz nadrealista, znaju svi.

香港 - 47
17 godina

Ako netko želi vrhunski dokumentarac nek pogleda ovaj.

More than honey

Ja sam se skoro rasplakao kad sam vidio kako to rade ameri. Inače se bavim pčelarstvom pa sam direktno pogođen tematikom.

[M|C] jokaCRO ingame
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Zanimljiv stav autora koji nikako ne podnosi nedokumentarne teme u dokumentarnom programu. Ipak, rekao bih da vlasnici navedenih televizijskih kanala svoje programe ne smatraju dokumentarnim nego zabavnim. To im je i jedini cilj, pružiti što više dokone zabave jer to najveći dio publike želi plaćati i gledati. To što imena poput Discovery, National Geographics, Animal Planet i History Channela zvuče ozbiljno i mi rijetki naivci zbog toga očekujemo nešto u skladu s nazivom, vlasnicima ne znači ništa. Jedino što se broji je lova.
Zapravo bih se htio osvrnuti na nešto drugo.
Postoji jedan časopis koji sebe smatra liderom u informatičkoj branši pa opet u njemu sve više čitamo o autima, avionima, svemirskim letjelicama, fotoaparatima i televizorima, a sve manje o kopjuterima i programima. I ne zanimaju me priče o tome kako je informatička tehnologija sada svuda prisutna. S tim izgovorom mogu pisati i o automatskim inkubatorima za jaja, mikrovalnim pečnicama i sustavima za pripremu stočne hrane. I sve bi to još nekako bilo probavljivo, kad se taj isti časopis nebi osjećao prozvanim da komentira kvalitetu programa na televiziji. Očekujem da uskoro krenu sa sportom i receptima. Naravno, obavezan je i poneki politički osvrt, po mogućnosti na teme koje nemaju nikakve veze sa kvalitetnim štivom zbog kojeg sam NEKAD bio redoviti čitatelj. Od prvog broja.

1 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Promašio si poantu članka.

Nije tema (bar ne ona ciljana) lov na kečige u zabiti, već namjerno guranje znanstveno nemogućih tema i lažiranih ili režiranih emisija bez pravovaljane obavijesti o fiktivnom sadržaju emisija. Lov na kečige golim rukama nije svima vrhunac zabave, no lovac je tu, stvaran, kao i ulovljena kečiga. No dokumentarac u kojem se pokušava sa plaćenim glumcima koji poziraju kao znanstvenici dokazati hibrid čovjeka i ribe, teško može proći kao emisija nefiktivnog sadržaja.

Kao član znanstvene zajednice ili ljubitelj znanosti autor (vjerojatno) smatra da mora postojati dijalog oko potrebe takvih tema (izmišljotina) jer mnogo stvari ovisi o smjeru u kojem se generalna populacija kreće, pa je jako bitno zašto je nekada, u vrijeme kada je TV program bio ekskluziva, snimano više znanstveno točnih emisija, dok danas kada je snimanje istih daleko lakše i zanimiljivije (jer se zbog napretka tehnologije mogu dobiti kadrovi nikad prije dostupni) gledateljstvo traži snimanje kvazi-dokumentarcima sa čak ne pseudoznanstvenim temama već čistom fikcijom i izmišljotinama.

BUG, kao informatički časopis bavi se svim znanstveno utvrđenim naprecima koji se dotiču njihove glavne teme, jer se mnogo puta pokazalo da pojedini znanstveni eksperimenti pronađu kasniju upotrebu u informatici, koja je sve širi i širi pojam, pogotovo u vrijeme kada vas vešmašina upozorava za nadogradnju softvera, pa kritika o znanstvenom/automoto kutku časopisa pada u vodu.

Pravilnija paralela bi bila kada bi BUG pisao o holodecima, Godzilama, teleporterima, poratlima u drugoj dimenziji preko frižidera, ljudima gušterima koji delta-valovima upravljaju populacijom i to potkrepljivao screenshotovima iz igara kolege @doktor1 koji je po mojem skromnom mišljenju najvještiji modder igara na forumu.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
17 godina
wyks kaže...

Promašio si poantu članka.

Nisam ni pisao o poanti članka nego o sadržaju, jednako kao što autor članka nije pisao o poanti TV programa nego o njegovom sadržaju.

wyks kaže...

... No dokumentarac u kojem se pokušava sa plaćenim glumcima ...

To je dokumentarac samo u našim glavama. Nigdje drugdje. Ispravi me ako griješim, ali takve emisije se ne označavaju niti kao dokumentarne niti kao znanstveno utemeljene. To što ih netko po nazivu kanala smatra dokumentarnima ili znanstvenima ne znači da je u pravu. S druge strane, ako se znanost ili istraživanje spominje u najavi emisije, meni je to apsolutno jednako MacDonaldsovoj reklami u kojoj se tvrdi da rade zdravu hranu. Ukratko, 95% televizijskog programa je apsolutno ispiranje mozga. Sa ili bez gore spomenutih emisija.

wyks kaže...

... BUG, kao informatički časopis bavi se svim znanstveno utvrđenim naprecima ...

Bug informatički časopis? Molim bilo kakav dokaz za to osim tvoje ili nečije slobodne procjene. Gdje Bug tvrdi za sebe da je informatički časopis? Link molim! Nekada je to bio više zbog autorskih tekstova, a danas se sve svodi na copy/paste članke, testove telefona i televizora i na komentare. Jedan takav komentar je i predmet ove teme. A tema mu je koja? Niti I od informatike. O znanosti da ne govorim.
wyks kaže...

Pravilnija paralela bi bila kada bi BUG pisao o ...

Kud ćeš paralelnije. History o marsovcima, a Bug o TV programu o marsovcima {#}. To se još zove i licemjerje.
17 godina
neaktivan
DexCro kaže...
1) Nisam ni pisao o poanti članka nego o sadržaju, jednako kao što autor članka nije pisao o poanti TV programa nego o njegovom sadržaju.

2) To je dokumentarac samo u našim glavama. Nigdje drugdje. Ispravi me ako griješim, ali takve emisije se ne označavaju niti kao dokumentarne niti kao znanstveno utemeljene. To što ih netko po nazivu kanala smatra dokumentarnima ili znanstvenima ne znači da je u pravu. S druge strane, ako se znanost ili istraživanje spominje u najavi emisije, meni je to apsolutno jednako MacDonaldsovoj reklami u kojoj se tvrdi da rade zdravu hranu. Ukratko, 95% televizijskog programa je apsolutno ispiranje mozga. Sa ili bez gore spomenutih emisija.

3) Bug informatički časopis? Molim bilo kakav dokaz za to osim tvoje ili nečije slobodne procjene. Gdje Bug tvrdi za sebe da je informatički časopis? Link molim! Nekada je to bio više zbog autorskih tekstova, a danas se sve svodi na copy/paste članke, testove telefona i televizora i na komentare. Jedan takav komentar je i predmet ove teme. A tema mu je koja? Niti I od informatike. O znanosti da ne govorim.
4) Kud ćeš paralelnije. History o marsovcima, a Bug o TV programu o marsovcima {#}. To se još zove i licemjerje.

Prvo isprike, pokušavam već 5 minuta ali editor mi ne dopušta lijepo i uredno citiranje pa ću to obavit oldskul brojčanim oznakama:

1) Članak može biti ponukan bilo čime, vjerojatno je sada bio ponukan time da je autor htio pogledati zanimljiv znastveno orijentiran dokumentarac na jednom od 7 kanala koji spadaju pod znanstveni program, no ostao je razočaran fantastičnim i režiranim sadržajem. Primjerice i planetarno popularni Bear Grylls je prevara.

Nekada se poanta mora isčitati, pa je ovdje ona detaljno opisana u primjerima, no o tome pod točkom 2.

2.) Ukoliko je emisija prikazana na TV postaji koja je više od 15 godina voditelj poplarizacije i približavanja biljnog i životinjskog svijeta oko nas i srodnih znanosti te se uvijek isticala edukativnom stranom kao i bitkama za očuvanjem prirode, ali u isključivo dokumenatrnom formatu, promjena toga sadržaja je velika promjena. Točnija paralela bi bila da ArenaSport 1 počne prikazivati režirane utakmice jer je sigurno zanimljivije gledati izmišljenu utakmicu Barcelone i Reala sa 9 golova nego remi Parme i Chieva sa 3 udarca na gol.

Što je razlika između režiranog i dokumentarnog manje očita, to će biti lakše postepeno uvoditi sve više jeftinijeg, režiranog programa. No ukoliko 50 godina stvaraš ugled koji je uvijek bio vrhunac dokumentarizma, neprimjetno će proči promjena prema fikciji i režiranom, jer nitko, ili malo tko, će očekivati tako nešto, dok gotovo nitko neće očekivati blatantnu laž, kao segmente sa pseudoznanstvenicima.

Ako te u svemu slijedi ostalih 3 konkurenta (i 4 sestrinske TV kuće), profit govori sam za sebe, tj. ušteda koja je ostvarena nestajanjem potrebe za slanjem ekipe na Antartiku ili Borneo.

Ističeš kako je 95% TV progrma ispiranje mozga, no to sigurno nije uvijek bio slučaj, a povećanje tog postotka uzrokuješ više ti sam, jer tim realno-ciničnim pogledom da se ne treba buniti ostavljaš prostor samo za pozitivne kritike pa se trend nastavlja. Da većina medija koja nema udjele u TV kućama počne žestoko kritizrati loš TV program, promjena bi nastala u najviše godinu dana, slično kako i filmovi sa budžetima preko 100 milijuna $ propadnu zbog loših kritika u medijima. Reako bih da Filmski studiji ipak imaju veću moć pa kritika svejedno ima.

3.) BUG je informatički časopis, ima i sestrinski tiskovinu malo stručnijih tema. Ukoliko te smeta što se ne priča 24 sata o kernelu Linuksa koji se ugrađuje u najnoviji Intelov super-klaster-data-centar, onda si zaostao u '85-oj i ostao slijep na promjene koje su se dogodile u zadnjih 10 godina čime je informatika proširila svoje utjecaje na svaki segment našeg duštva. Ukoliko smatraš da u tome ima nešto loše, onda opet promašuješ poantu informatike. Samo obrađivanje tema o računalima, kako softveru, hardveru i istraživanjima govori samo za sebe.

BUG ne bi bio informatički časopis da svoje tvrdnje lažira, potkrepljuje pseudoznanstvenim izjavama, ili da obrađuje teme sa fizički nemogućim temeljima. Također da postepeno počnu pisati takve teme ne bi se odmah primjetilo i sa pravom bi ga se moglo prozivati, iako u tvojem svijetu nitko nikome ništa nije dužan, pa se ne smije nekoga istaknuti kao loš primjer, već treba kulerski realno-cinično shvatiti da si sam sebi najpametniji i okrenuti se drugom izvoru.

- Posebna napomena - ako D. Galić ne smije kritizirati nepostojanje znanstvenih tema na programima koji se nazivaju znanstvnim, zašto ti kritiziraš po vlastitoj procjeni ocjenjeno neimanje informatičkih tema na portalu koji se naziva informatičkim? Nije li tvoj realno-cinični MO da kulerski odeš na drugi bolji website? Eto tebi je jasno da BUG i D. Galić nisu informatičari pa zašto onda kritiziraš? No našao si se prozvanim. Samo što tvoj poriv nema smisla jer BUG nikada nije lagao, niti je nekada bio glasnik Palo Alto istraživačkog centra ili najtiražniji IT časopis pa se sada srozao, kao što je nekada NatGeo bio jedini ili najbolji i najljepši izvor bilo kakvih informacija o svijetu oko nas, a danas izmišlja i lažira činjenice.

4.) Paralela je i dalje prmašena, jer (loša) kvaliteta prijenosa točne informacije nije istovijetna lažiranju informacije. Istovijetno bi, ponavljam, bilo režiranje testova, izmišljanje tehnologije koja nije moguća, fabriciranje fotografija i sl. To što kvaliteta članaka nije na visini je drugačija i drugdje usmjerena kritika.

- Nevezano za točke - Kredibilitet izvora daje snagu inforamciji koju prenosi. Ukoliko je 3 programa desetljećima prenosilo multimedijalni sadržaj stiktno točnih i provjerljivih informacija koje su redom ne samo bile zanimljive nego i često veličanstvene, tužne, zadivljujuće i radosne, većina poštenih gledatelja neće očekivati ili primjetiti ukoliko im isti program prikaže kompletno lažirani sadržaj.

Bilo bi u redu i da na kraju naučimo nešto.

Srozavanje znastvenog TV programa je započelo 2007. kada je tvrtka koja posjeduje većinu nekada znastveno orijetiranih progaram, odlučila učiniti temeljiti rebranding svih postaja, i to nakon što je na čelo došao bivši CEO TV mreže NBC (pogledaj što je učinio odmah nakon dolaska na čelo) koja je bazirana pogodio si - na režirano-fantastičnom programu. NatGeo ipak zadržava barem dio svoje kvalitete no kada je konkrencija sa totalnim smećem od sadržaja daleko pofitabilnija, neće se ni on dugo održati.

Stoga tu se ne radi o tome da je smeće postalo trend jer ljudi to žele, već su ljudi prihvatili smeće koje im je bilo servirano od strane istog izvora, pa su u nedostatku boljeg, ili zbog vjerovanja staroj slavi Discoverya nastavili gledati, dok su druge postaje morale slijediti trend jer Discovery ima velik utjecaj na tržište.

Kako je efekt prouzročen relativno nedavno, nisu krivi ni gledatelji već upravo taj tvoj "kulerski" stav da je većina ionako smeće pa ti "kulerski" ne gledaš TV, nego je taj trend nastao relativno preko noći, ali u nedostatku negativne kritike nije zaustavljen na vrijeme. Tako da je velik dio krivnje i na tebi jer je postojala mogućnost da se kvaliteta programa održi barem na razini prije te 2007. kada ako pogledaš datum izlaska prvih epizoda tih loših emisija, takvih emisija uopće nije bilo osim na "TV Vidovnjak" kanalima.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
17 godina

Uh...

Ispričavam se ako sam bio pregrub na ovako benignoj temi. Nisam imao povrijediti niti tebe niti Bug s kojim si očito čvrsto vezan. 

Vjerojatno ostatak ekipe ne zanima pa neću previše dužiti. Ujedno ću i preskočiti tvojih nekoliko pokušaja uvreda. Uvrede samo pokazuju nemoć, zato ih se okani. 

Prvo. Previše se pozivaš na prošlost i stara dobra vremena. Probudi se. Danas jedino kapital vlada svijetom. Kapital i ništa drugo. To uključuje i prije spomenute TV kanale i 99% ostalih medija. (Bug je pozitivna iznimka). Boli njih ona stvar za znanost, istinu, dokumentarce. Mediji, a najjači je TV, im daje moć upravljanja. Zbog zarade i nekih drugih stvari koje ti ne možeš razumjeti (ovo nije bila uvreda, ispričavam se ako si tako shvatio). Na ekipu koja upravlja medijima, ili samo TV kanalima koje spominjemo, ne može se utjecati raspravom na nama omiljenom, ali ipak majušnom forumu u nekoj majušnoj državi. Ako te zanima kako možeš išta napraviti javi se na PM. A na to da Bug ne postane kao oni možda i mogu utjecati. Upravo to činim. :-)

Drugo. Moj cinizam je bio usmjeren na Bugov članak koji nema apsolutno nikakve veze s informatikom i to tako da proziva neki drugi medij koji se opet ne bavi tematikom kojom bi trebao, a ni ta druga tematika (prikazan i neprikazana) također nema nikakve veze s informatikom. A što se tiče NG-a, čitao sam ga još u vremenima kad su do njega mogli doći isključivo pretplatnici. Trebalo je 2 tjedna da stigne poštom iz amerike.

P.S.

Nisam kuler. Gledam TV :-p

17 godina
wyks kaže...

Emisije o skladištima su također režirane, producenti prije snimanja postavljaju vrijedne predmete.

Ma koga briga. Zašto jedan Povijesni kanal (History) to prikazuje?
Kad vidim da su Universe (oke i on je snimljen dozlaboga šljašteće, ponavljao se, 
nerealnih vizuala ipun zvukova iz igrica, ali unutra su bili pravi naučnici)...
prvo prebacili na H2, a potom prestali sa daljnjim snimanjem,
zgradi mi se američki infotainment. BBC jedini drži do tradicije, horizon je liga za sebe.
držim fige i za PBS kanal i nastavak Cosmosa. PBS ima raskošno produciranih dokumantaraca,
i dobrih voditelja, ostalima bi trebali nabiti porez na lažno oglašavanje, jer dokumentarci nisu.
U najboljem slučaju dramatizirani igrokazi amaterskih "reality" idiota ili ovi fejkovi sa sharknado alienima iz pakla.

...

A dox. ma neznam, to su 90% emisije kakve se malo konciznije režirane snimaju za "globalno sijelo" i "plodove zemlje".
nevolim baš toliko socijalne drame, ekološke katastrofe, i globalne pronevjere ljudi i životinja da bih za to odlazio
opetovano na projekcije. Ako se pokaže na tv, ok - svakako bolje od gornjih kretenizama.

hrx kaže...

Treba spomenuti odlične BBC Horizon i PBS Nova serijale dokumentaraca - bave se različitim znanstvenim temama, pa svatko može naći što ga zanima. Horizon je na programu od 1964. godine (emitirano je preko 1100 epizoda), a Nova, nastala po uzoru na Horizon, od 1974. godine (preko 700 epizoda).

Eh da, kao i obično, Hrx me preduhitrio:) Problem sa navedenima je, koliko ja znam (ne gledam aktivno tv program, a kamoli plaćene pakete), da
tih serija nema na ponudi. E da, moram primjetiti, omaklo se RTLu-2, ko zna kojom greškom, ali vikendom znam naletjeti na Modern Marvels.
Isto dugovječna serija, i meni jako zanimljiva. Samo gotovo negledljiva zbog rtl-ovih tortura reklamama.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.2.2014 3:38 (overhaul).
17 godina
neaktivan

Nisu to uvrede već podbadanja. Ništa čime bi se trebao zabrinjavati, ni nisi, pa je sve u redu.

No mislim da daješ previše značenja novcu u zabavnoj industriji. Game Of Thones kao najraskošnija i najskuplja TV produkcija košta 6 miljuna po epizodi. Znači da bi se najskuplji dokmentarac snimio za pola milijuna po epizodi, dakle jedan filmski promašaj od 50-100 milijuna $ kakvih ima na stotine može financirati stotine epizoda.

Ako se može nabaviti novac za riskantno filmsko smeće (Wild Wild West i Waterworld su imali budžete preko 170 milijuna $), može se i za dokumentarac.

Već sam napomenuo da je svo smeće na Discoveryu koji pod sobom ima Animal Planet, Dicovery Channel, Science, Military Channel, TLC (Learning Channel) pokrenuo jedan čovjek i njegov tim koji su prešli sa plaćene kableske mreže.

Mislim, ne znam što nisi shvatio u tome da prije njegovog dolaska nije bilo (uopće) takvog smeća na tim kanalima.

Znači ne radi se o nekoj masnoj lovi koja ima agendu (zbog čega bih se ja trebao buditi), već o potezu jednog čovjeka koji je nakon 3% povećanja rejtinga (koje je dobio na temelju skupljih produkcija strogo znanstvenih emisija  -Planet Earth, Life, prve emisije Shark Weeka) dobio dozvolu da TV kuću odvede u svom smjeru. On je krenuo prema smeću jer je smeće prodavao na NBC kanalu.

Moglo je i otići u drugom smjeru, a kako danas Bill Nye, Neil deGrasse Tyson, Stephen Hawking i Carl Sagan uživaju ogromnu popularnost čak i na crnim kutevima interneta (9gag i 4chan) vjerujem da bi emisije sa takvim ličnostima bile veoma popularne.

Još nešto. Pored ove kritike, gdje se i ti slažeš da je TV program smeće, koliko si još negativnih kritika pročitao u zadnje vrijeme? Osim Zrinke Pavlić na tPortalu, nešto malo kritika u tiskanom  Novom Listu i Večernjakovom Obzoru, te nekada Marjanovića na Indexu, (što je oko dva članka tjedno) kritiziranja smeća uopće nema.

Kako onda maknuti smeće sa TV kanala? Pogotovo kada je tebi, iako i sam smatraš da ti guraju smeće niz grlo i siluju ti mozak, važnije istaknuti neutemeljenu licemjernost kritičara nego da se podigne svijest da plaćamo lažirano smeće (koliko znam za Discovery nekome moraš platiti 70 kuna mjesečno).

I po zadnji put. Ako BUG prenese vijest slijedećeg sadržaja: "YO motherf*uckers GnusmaS je isplalio ganc novi smatfonač, ono SPeticu, ko moja bembara, ima Snapdragišu 801 i 2 gige rama" to i dalje nije isto kao i lažiranje dokaza. Je, koliko god izričaj bio smeće, informacije su točne.

Ništa me ne veže sa BUGom, osim da podržavam informiranje na materinjem jeziku o temema koje su mi interesantne, kao i utemeljene kritike sadržaja koje nam, slažemo se, siluju mozak.

Zaključak kojeg ne možeš pobiti je da se nije izgubila masa ljudi koja bi gledala znanstvene dokumentarce, (zbog tvoje novčane agende) već je na tim kanalim počelo prikazivanje sadržaja koji se već gledaju na drugim kanalima poput CSI sa svojih kumulativnih 35 sezona. Ljudi su naprosto dobili još jedna izvor smeća. Novac tu nema (tako snažnu) ulogu, radi već navedenog primjera oko filmova, dok bi moje mišljenje bilo da ne treba mistificirati novac kojeg Miley Cyrus, WhatsApp, Kroksice zarade više nego naša kompletna država, a radi se o menatalnim isprdcima. Tako da je novac više slučajnost i trend nego neki apsolutni upravitelj kojeg se moram bojati. Dapače rijetko bogataš ima ikakvog utjecaja na mene, dok moj 16 godina mlađi brat ima daleko bolje djetinstvo upravo zbog toga jer je dio moje (starije) generacije shvatilo da se može poboljašti makar lokalna sredina.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice