Naviknimo se na iPad

poruka: 97
|
čitano: 25.817
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Naviknimo se na iPad".
16 godina
neaktivan
RE: Naviknimo se na iPad
MrBlc kaže...

@hoover

Priznajem, volim čačkati, ali to ne znaći da sam "studentarija s viskom vremena i manjkom novaca", jer baš nemam vremena.

Kažeš kao da je to loša stvar.

18 godina
artfull kaže...

Tako nekako ... iPad je kompjuter, samo hassle free i zero setup konfiguracija.

ROFL!!!!

AHAHAHA!

Hassle free, skoro sam pao sa stolca! xD

Zero setup! xD

Al da bi uredaj bio funkcionalan (iPhone, iPad) trebas ga prvo jailbrake-ati i onda naci desetak odgovarajucih programa i instalirati ih.

Kada zelite prebaciti dokument sa ili na uredaj, morate prvo instalirati iTunes na PC sa kojeg ili na kojeg prebacijete dokument.

Jesam li spomenuo da iPad nema USB?

xD

- Psiho246
18 godina
neaktivan

Zar je tako teško reći, "Nema USB! Je***ga! Mogli su staviti, al što je, tu je!"

Faith is only fiction.
17 godina
odjavljen
Xanzzu kaže...

Tako je hoover to predstavio.

artfull kaže...

jailbrejkat će ga jedino tko želi piratski soft i slično.

Ne mora značiti da želi pirateriju. Možda samo želi koristiti opciju koje je Apple onemogučio samo zbog svoje restriktivne politike. Nedostatak USB-a prilično ograničava mogučnost korištenja iPad-a bez računala (za osobe koje žele net, ali im klasično računalo nije potrebno) i veliki je nedostatk (u drugoj temi sam ti naveo primjere u kojima ograničava praktičnost općenito i korisniku koji ima računalo).

TD nisi dobio zbog razilaženja u mišljenju, već zbog nekulture i vrijeđanja sugovornika.

D4RKL1NG kaže...

Zar je tako teško reći, "Nema USB! Je***ga! Mogli su staviti, al što je, tu je!"

Očito je lakše vrijeđati sugovornika, nego tako nešto reći.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
18 godina
neaktivan
MrBlc kaže...
Xanzzu kaže...

Tako je hoover to predstavio.

artfull kaže...

jailbrejkat će ga jedino tko želi piratski soft i slično.

Ne mora značiti da želi pirateriju. Možda samo želi koristiti opciju koje je Apple onemogučio samo zbog svoje restriktivne politike. Nedostatak USB-a prilično ograničava mogučnost korištenja iPad-a bez računala (za osobe koje žele net, ali im klasično računalo nije potrebno) i veliki je nedostatk (u drugoj temi sam ti naveo primjere u kojima ograničava praktičnost općenito i korisniku koji ima računalo).

TD nisi dobio zbog razilaženja u mišljenju, već zbog nekulture i vrijeđanja sugovornika.

D4RKL1NG kaže...

Očito je lakše vrijeđati sugovornika, nego tako nešto reći.

Već sam nebrojeno puta pokušao objasniti koja je namjena iPada i kako su ga zamislil. Mislim da nitko živ nije niti pročitao ni što sam ja napisao ni što je itko drugi napisao. Jedino što se mlati mrtva kobila iz threada u thread - nema usb, nema multitasking i onda se pokaže na neki win7 tablet koji nema nikakve veze sa iPadom, nije direktno usporediv nije ništa zapravo jer staviti desktop OS na multitouch tablet bez ikakvih izmjena u OS u je bezveze. Probano puno puta, ne ide.

Nema USB. utvrdlili smo, nema multitasking ( uvjetno rečeno jer bundlane aplikacije multitaskaju, a i zapravo neznamo jel ima ili nema dok ne izađe, jer neznamo niti koji OS će se vrtiti na njemu za dva ili tri mjeseca )

dakle ... nema USB

zapravo ima, s adapterom, ali nema veze

nema USB ... bilo bi dobro da su ga stavili, tako da se nađe, al nema ga ... doduše to te ne spriječava da prebacuješ fajle sa njega i na njega preko wi fija ... al nema USB ... nema ni FW, nema ni user zamijenjivu bateriju.

možda je stvar ipak super za ono što je amišljena al nema USB, nema flash, nema multitasking ... 

fora je što ni iPhone nema ništa od toga, ( a nije imao ni mms, copy paste, još uvijek nema niti blic itd ) manji je, nekoliko puta sporiji, nema nikakve ozbiljnije aplikacije za razliku od iPada al ja ga češće koristim za mail, net i sto drugih stvari nego desktop. Prodaje se na desetke miljuna komada godišnje i 85% korisnika ( najviše u industrjiji ) je zadovoljno s njim i opet bi ga kupili.

Pa jel to nešto govori tebi i ostalima kojima nema USB.?? Možda USB i nije toliko bitan za iPad ... možda flash nije uopće bitan za iPad, možda dozvoljavanje svakoj aplikaciji da radi u pozadini i nije sjajna ideja za iPad ? Možda treba probati uređaj i odlučiti jel ti treba ili ne treba, jel ga želiš ili ne? Možda ako mi je iPhone dobar će mi iPad biti još bolji za sve navedeno - analogno tome? Mislim stvarno ... al stvarno ... zar je tako teško viditi dalje od par linija na spec listi?? Nije sve u specifikacijama i USBu ... stvarno nije.

A.
17 godina
odjavljen
Naviknimo se na iPad

iPhone je dobar za mail i povremeni net jer je to mobitel koji ima dodatne mogučnosti i kao takav ti je uvijek uz tebe. iPad je zaseban uređaj paprene cijene koji ne pruža ništa što iPhone ne pruža osim većeg ekrana. Ako je to tebi praktično i isplativo go for it, ali nemoj prodavati nama muda pod bubrege.

Ono "ali" ne znači da su to stvari koje nedostaju za namjenu za koju ti kažeš, ali nedostaju za bilo kakvu namjenu širu od toga koja bi, da to postoji, opravdala cijenu uređaja. Zar misliš da prosječni korisnik želi imati stolno računalo kad je kući i radi nešto ozbiljno, laptop kada putuje u radi nešto ozbiljno, netbook kada putuje i radi nešto poluozbiljno, te iPad za kauč i potpuno neozbiljno, pa onda još smartphone koji upotpunjava rupe. Ne znam što ti tu vidiš, ali ja vidim ogromnu redudanciju koja za posljedicu ima višestruko povečanje ulaganja u opremu i komplikaciju s prebacivanjem podataka.

Čitava poanta ove priče je da bi iPad bio koristan i isplativ uređaj kad bi omogučio barem povremeni polu-ozbiljni rad. Može za multitasking postojati opcija uz koju piše upozorenje "Oprez, omogučavanje paralelnog izvršavanja više aplikacija može dovesti do pada performansi i povečane potrošnje baterije", pa kome je taj kompromis potreban nek uključi.

Bi li ti kupio BMW limuzinu sa 3,0 motorom koja troši 5 l/100km, ali iako ima 5 sjedala, istovremeno možeš voziti samo dvoje ljudi i postiže brzinu od 50 km/h, uz objašnjenje kako je to da se ne bi umanjio komfor i povečala potrošnja?

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.

1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Naviknimo se na iPad

Gle, nemamo svi isto workflow. Meni treba moćni desktop sa vrhunskim ekranom, iPhone i iPad.

laptop i netbook su mi niš koristi, doslovno, poklonio sam svoj macbook pro, nisam na njemu mogao raditi, a preglomazan mi je bio za po doma surfanje i igranje i čitanje.

A.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice