Natakanje strujom

poruka: 29
|
čitano: 5.760
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Natakanje strujom".
18 godina
neaktivan
Natakanje strujom

Ajde hvale vrijedno... ali nekako mislim da dok god je isplativo crpiti naftu (nafte ima za jedno 500 godina jos, ali ekonomski isplative nafte za 40ak godina, OSIM ako se ne nadje bolji nacin crpljenja pa da mozemo i ono malo sto je ostalo u zemlji iscrpiti i ako se nadje puno bolji nacin odvajanja sumpora iz nafte (jer povrsinska jos nema sumpora toliko (dobro ono u INI ima... ali u vecini drzava nema), ali donji sloj koji cini... 60% sveukupne nafte ga je pun...

Ali ako budu pravili autice koji izgledaju kao XD, Europljani vjerojatno nece kupovati baš nesto elektricne autice (ni amerikanci)...

In Control
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Natakanje strujom

da mi je vidjet te baterije koje če podnosti takvu brzinu punjenja i pražnjenja.. bit če topline oko nje, dok ne explodira :D

2 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Natakanje strujom

da te malo ispravim nafte ima za jos oko 60godina, a ne 600, ali istina, hvale vrijedno, mada ce to kod nas zazivit to tek oko 2040, ako i do tad, trebale bi takve razvijene zemlje donijet zakon da do 2040 se smiju vozit samo elektricni i hibridi...

istina sve je super to, jos samo da onaj nas Doking XD uspije (ovo nije smajlic, stvarno se tako zove)

kaj ce nam sve nase znanje o informatici, racunalima, tehnici i programirannju kad je ovaj narod preljen da ga iskoristi...

2 1 hvala 1
18 godina
neaktivan
RE: Natakanje strujom
dadoremix kaže...

da mi je vidjet te baterije koje če podnosti takvu brzinu punjenja i pražnjenja.. bit če topline oko nje, dok ne explodira :D

Pa ne bas... postoje baterije koje mogu podnijeti takvo brzo punjenje bez problema (malo prosurfaj 5 do 10 stranica ovog podforuma, pa ces naci i linkove)

In Control
18 godina
Natakanje strujom

Bome, te baterije su postale biznis, tek sad kad autoindustrija ih kombinira s motorima s unutarnjim izgaranjem...

Sitan offtopic:

Meni jedan od najdrazih baterija je Sanyo sa svojom serijom Eneloop. Baterije fascinantno dugo traju. Niti jedan Duracell im nije ravan.

3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Natakanje strujom

Još su skupe baterije za automobile. Ovaj naš xD što smo napravili košta toliko koliko košta, zato jer baterije same koštaju 10 000 €.

Kiko

1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Batista kaže...

Bome, te baterije su postale biznis, tek sad kad autoindustrija ih kombinira s motorima s unutarnjim izgaranjem...

Sitan offtopic:

Meni jedan od najdrazih baterija je Sanyo sa svojom serijom Eneloop. Baterije fascinantno dugo traju. Niti jedan Duracell im nije ravan.

Meni je jedna iz te serije explodirala u punjaču (panasonicovom)... Odonda ih ne upotrebljavam... a sada zasto je otisla kaboom i zalila mi punjac kiselinom... ne znam...

In Control
18 godina
Natakanje strujom

Hm... Nisam strucnjak za baterije, al mozda zbog drugog proizvodjaca punjaca...

1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Batista kaže...

Pa punilo je sve baterije (od panasonicovih (nelose) preko duraccelovih i noname proizvodjaca) u najboljem redu... I onda dodje sanyo... i boom :)

Ali istina... ta serija baterija je jako dobra...

In Control
18 godina
EnlightenedPhoenix kaže...
Batista kaže...

Pa punilo je sve baterije (od panasonicovih (nelose) preko duraccelovih i noname proizvodjaca) u najboljem redu... I onda dodje sanyo... i boom :)

Ali istina... ta serija baterija je jako dobra...

Sve moguce...

Tim baterijama cijenu ne moze niti E-bay spustit... A to bi bila tako dobra prodaja... :D

18 godina
neaktivan
1337Code_breaker kaže...

da te malo ispravim nafte ima za jos oko 60godina, a ne 600, ali istina, hvale vrijedno, mada ce to kod nas zazivit to tek oko 2040, ako i do tad, trebale bi takve razvijene zemlje donijet zakon da do 2040 se smiju vozit samo elektricni i hibridi...

istina sve je super to, jos samo da onaj nas Doking XD uspije (ovo nije smajlic, stvarno se tako zove)

Slazem se da ima za 60 godina one iskoristive nafte... ali duboko dolje u stjenama, pijesku i jos par stvari (zaboravio sam kako se zovu) ima milijune tona... samo... ne postoje nacini ili su extremno skupi izlucivanja nafte iz iste...

Ali slazem se .... i ja zelim da XD uspije... A mislim da hoce ako ce ga kinezi raditi...

In Control
17 godina
neaktivan
Natakanje strujom

Nizozemska ;)

http://www.biohost.info/whmcs/aff.php?aff=070
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Znam da je offtopic... Ali wtf je ova crta tu iznad mog posta...

ZNAM DA NISAM NIKOGA blokirao ili slicno...

WTF WTF
In Control
18 godina
neaktivan

oglas koji ti nevidis ...

LASER FAN [url=http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=781378][img]http://valid.canardpc.com/cache/banner/781378.png[/img][/url]
18 godina
neaktivan
viper kaže...

A zasto ga ne vidim... smrc...

In Control
16 godina
Natakanje strujom

Koliko nafte ima ovisi o potrošnji. Pri ovoj razini crpljenja ima je za cca 70 godina po mojoj procjeni, znam da neke zemlje imaju i za više od 100 godina, dok neke uopće više nemaju (recimo Norveška i i UK su sasvim iscijedili sjeverno more). Ako se potrošnja energije optimizira nafte će biti možda i za 200 godina. Nitko to ne zna. Naravno da je crpljenje sve skuplje, ili nam bar zemlje OPEC tako žele prikazati.

Što se tiče električnih vozila i njihovih baterija, sumnjam da je proizvodnja i približno tako skupa. Eto prilike za HR, neka se pokrene proizvodnja baterija za el vozila. BTW postoje već električna vozila koja se mogu napuniti za 3 minute! (npr Renaultovi prototipovi kao Zoe i Fluence).

Pretpostavljam da će za 50-tak godina baterije u automobilima biti zastarjela tehnologija i da će se koristiti izravno bežično napajanje električnom energijom.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Natakanje strujom

Da mi je samo znati kakve veze ima onaj tranformers na slici sa autima na struju :)))

He who dares, wins
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
protjeran
malina22 kaže...

Da mi je samo znati kakve veze ima onaj tranformers na slici sa autima na struju :)))

Gundam Epyon, pojavili se prije Transformersa, ali su mechovi, ne autonomni robotički organizam.Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.5.2010 12:14 (the_tux).
18 godina
neaktivan
jozef kaže...

Koliko nafte ima ovisi o potrošnji. Pri ovoj razini crpljenja ima je za cca 70 godina po mojoj procjeni, znam da neke zemlje imaju i za više od 100 godina, dok neke uopće više nemaju (recimo Norveška i i UK su sasvim iscijedili sjeverno more). Ako se potrošnja energije optimizira nafte će biti možda i za 200 godina. Nitko to ne zna. Naravno da je crpljenje sve skuplje, ili nam bar zemlje OPEC tako žele prikazati.

Što se tiče električnih vozila i njihovih baterija, sumnjam da je proizvodnja i približno tako skupa. Eto prilike za HR, neka se pokrene proizvodnja baterija za el vozila. BTW postoje već električna vozila koja se mogu napuniti za 3 minute! (npr Renaultovi prototipovi kao Zoe i Fluence).

Pretpostavljam da će za 50-tak godina baterije u automobilima biti zastarjela tehnologija i da će se koristiti izravno bežično napajanje električnom energijom.

pa Zoe se moze napunit za 20mint kolko ja znam ,odkud ti to da se moze napunit za 3minute?a ovaj drugi je  Fluence Z.E(Zero Emission)

btw izjava ti definitivno ne drži vodu sto se tice punjenja

Motorists have three options to recharge the battery:

• in 6 to 8 hours, using a 220 V domestic power outlet,
  • in about 30 minutes, using a 400 V quick-recharge terminal,
  • or in just 3 minutes, with the “Quick Drop”battery replacement system available in certain service stations.
LASER FAN [url=http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=781378][img]http://valid.canardpc.com/cache/banner/781378.png[/img][/url]
18 godina
Natakanje strujom

treba jednom početi. naša firma seli se na novu lokaciju za godinu dana i u projektu je planirano nekih 5 "električnih pumpi" za zaposlene

Plamene zore bude me iz sna Fabrička jutra, dim iz dimnjaka Pesma se ori, mladi radnici Čelicna jutra, hitam fabrici.

2 0 hvala 0
16 godina
protjeran
viper kaže...

A zasto ga ne vidim... smrc...

vjerojatno imas adblock, to sam se i ja pitao sta je, al sam onda ugasio nakratko adblock i vidio oglas.

18 godina
neaktivan
lukavg kaže...

vjerojatno imas adblock, to sam se i ja pitao sta je, al sam onda ugasio nakratko adblock i vidio oglas.

pogledaj browser...

I ja sam jedan od onih rijetkih koji voli vidjeti reklame... a ove ne mogu vidjeti... bah...

In Control
18 godina
protjeran
Natakanje strujom

Baterije koje se brzo mogu puniti jesu litij-željezo-fosfatne, ili litij-titan baterije.

Prve idu do 3000 ciklusa (A123, Optima...), dok druge i do 6000 ciklusa.

Toshiba već ima tvornicu ovih litij-titan baterija, koje su u ovom trenutku najsavršelije litijeve baterije na svijetu.

Za sada ih proizvode Altairnano (za vojsku) i Toshiba (SCiB). Toshiba će ih dati širim masama.

Trajnost im je od 10 do 20 godina.

Ja bih punjače napravio sa velikom sličnom baterijom (Altairnano ima i do MW snage kontejnere), koja bi se punila noću a samo dopunjavala danju (možda preko solarnog sustava).

Automobili bi na taj način mogli iskoristiti tu svoju mogućnost brzog punjenja (iz velike baterije u manje, automobilske). Manja cijena noćne struje može kompenzirati direktno dnevno punjenje, uz povećanje brzine punjenja i mogućnost spajanja na alternativne izvore.

Solarne ploče bi mogle biti postavljene uzduž svih autocesta, koje bi jednostavno mogle prazniti svoju energiju kroz Tesline zavojnice, omogućavajući bežično dopunjavanje u pokretu.

Vjetrobrani bi također mogli biti aktivni generatori.

Dok bi se višak energije mogao skladištiti u te super-velike baterije.

Naravno, skladišta energije uz prometnice mogu biti izvedena i na drugim principima.

Npr. zakopane komore za komprimirani zrak, koje imaju kompresore za punjenje i generator-turbine za pražnjenje. Takav bi sustav mogao puniti i automobile na komprimirani zrak.

Hibridi, pa i 100% električni automobili su na vratima.

Kineska firma BYD (Build Your Dream), uskoro kreće u svijetski pohod.

Posebno je interesantan njihov F6 model.

Neki bogati amerikanci već kupuju njihove dionice.

Oni imaju 10-godišnje baterije na bazi željezno-fosfatne tehnologije, koji sami proizvode i automobilsku proizvodnju također.

Slijedeće dvije godine će biti vrlo interesantne po tom pitanju.

Svijet kao da je zaboravio (sputavajući nove elektro tehnologije) da će biti prekasno, kada ta najbrojnija zemlja na svijetu krene u tehnološko osvajanje svijeta.

Izjave tipa "Ima 40 godina nafte..." su smiješne. Zar "naftaši" misle da će se 40 godina automobili napajati tom energijom? Ta uskoro će i hibridni automobili postati prošlost, a nisu niti došli...

Nikola Tesla and My Thoughts: http://free-ri.htnet.hr/Branko/index.html

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
branko kaže...

Baterije koje se brzo mogu puniti jesu litij-željezo-fosfatne, ili litij-titan baterije.

Prve idu do 3000 ciklusa (A123, Optima...), dok druge i do 6000 ciklusa.

Toshiba već ima tvornicu ovih litij-titan baterija, koje su u ovom trenutku najsavršelije litijeve baterije na svijetu.

Za sada ih proizvode Altairnano (za vojsku) i Toshiba (SCiB). Toshiba će ih dati širim masama.

Trajnost im je od 10 do 20 godina.

Ja bih punjače napravio sa velikom sličnom baterijom (Altairnano ima i do MW snage kontejnere), koja bi se punila noću a samo dopunjavala danju (možda preko solarnog sustava).

Automobili bi na taj način mogli iskoristiti tu svoju mogućnost brzog punjenja (iz velike baterije u manje, automobilske). Manja cijena noćne struje može kompenzirati direktno dnevno punjenje, uz povećanje brzine punjenja i mogućnost spajanja na alternativne izvore.

Solarne ploče bi mogle biti postavljene uzduž svih autocesta, koje bi jednostavno mogle prazniti svoju energiju kroz Tesline zavojnice, omogućavajući bežično dopunjavanje u pokretu.

Vjetrobrani bi također mogli biti aktivni generatori.

Dok bi se višak energije mogao skladištiti u te super-velike baterije.

Naravno, skladišta energije uz prometnice mogu biti izvedena i na drugim principima.

Npr. zakopane komore za komprimirani zrak, koje imaju kompresore za punjenje i generator-turbine za pražnjenje. Takav bi sustav mogao puniti i automobile na komprimirani zrak.

Hibridi, pa i 100% električni automobili su na vratima.

Kineska firma BYD (Build Your Dream), uskoro kreće u svijetski pohod.

Posebno je interesantan njihov F6 model.

Neki bogati amerikanci već kupuju njihove dionice.

Oni imaju 10-godišnje baterije na bazi željezno-fosfatne tehnologije, koji sami proizvode i automobilsku proizvodnju također.

Slijedeće dvije godine će biti vrlo interesantne po tom pitanju.

Svijet kao da je zaboravio (sputavajući nove elektro tehnologije) da će biti prekasno, kada ta najbrojnija zemlja na svijetu krene u tehnološko osvajanje svijeta.

Izjave tipa "Ima 40 godina nafte..." su smiješne. Zar "naftaši" misle da će se 40 godina automobili napajati tom energijom? Ta uskoro će i hibridni automobili postati prošlost, a nisu niti došli...

pod 40 godina se podrazumijeva da se vadi ovom brzinom, naravno da nece, (kuckam u drvo) no to je samo teoretski...

kaj ce nam sve nase znanje o informatici, racunalima, tehnici i programirannju kad je ovaj narod preljen da ga iskoristi...
18 godina
dalibor kaže...

treba jednom početi. naša firma seli se na novu lokaciju za godinu dana i u projektu je planirano nekih 5 "električnih pumpi" za zaposlene

Kontrola letenja? Znači li to da država već razmišlja o tome kod vas ili govoriš o nekoj privatnoj firmi?

This space for rent!
18 godina
Batista kaže...

Malo previše ti poopćavaš - Duracell ima različite tehnologije baterija za različite namjene, uključivši i industrijske višekratno punjive baterije raznih tehnologija, pa ne znam s čime uspoređuješ Eneloop.

Eneloopu je glavna prednost izuzetno nisko samopražnjenje - u godinu dana stajanja Eneloop zadržava oko 85% kapaciteta, što je za NiMH izuzetno malo samopražnjenje. Što se struje tiče koju su u stanju dati u pražnjenju ili tijekom punjenja, tu ima daleko boljih baterija tog formata (AA), uglavnom industrijski modeli od Sanya, koji, opet, imaju problem sa samopražnjenjem.

Kod baterija je uglavnom stalna igra oko balansiranja između kapaciteta i struja (punjenja i pražnjenja), a u ovom slučaju i samopražnjenja.

Ne postoji jedna idealna baterija za sve bolja od svih drugih.

This space for rent!
18 godina
neaktivan
Natakanje strujom

Jako zgodna vijest od prije koji dan bila je o "proizvodnji" prvog zivog organizma u labosu. Time bi se moglo proizvoditi naftu.

Ali kako ce na to sve gledati nafne kompanije? Ipak su one glavni krivac sto sve druge vrste motora nisu uzele maha. Mogu ih i shvatiti. Zamislite sto bi nas "voljena" Vlada napravila kada INA vise ne bi prodavala banzin vec bi se "tocili" iz uticnice.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Natakanje strujom

Joj da mi je provozat onog XDa... Čito sam u 24h da starta do 100km za 7.7 sekundiCool

A naša vlada bi poskupila struju do neba i nazadPlač

IdEš
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.5.2010 8:59 (johi bro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Natakanje strujom

verojatno bi struja na tim punilištima bila skuplja nego na utičnicama, ali bi ljudi i dalje punili tamo jer je brze...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice