Kako volim vijesti koje uzdrmavaju gigante poput Intela ili Nvidie...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
A gdje ima kupiti VIA-u Nano u Rvata? Trebala bi mi za kucni linux router. Gladao sam Fit-PC sa AMD Geode ali mi je preskup za ono sto nudi - skoro 400 dolara sa transportom!
Niko nije rekao da Intel i AMD treba da se zabrinu. I ranije je bilo sličnih, štedljivih procesora sa hardverskom podrškom za enkripciju (Transmeta Crusoe, VIA C7) koji su se ugrađivali u laptope, no obično su im performanse bile bedne, tako da je zainteresovana publika bila malobrojna. Ovoga puta će možda biti malo drugačije, Nano ima mnogo bržu arhitekturu, a do kraja godine bi trebalo da budu spremni i prvi dvojezgarni primerci, pa je moguće da će relativno skromnom potrošnjom, zadovoljavajućim performansama i mogućnošću hardverske enkripcije podataka VIA-ini procesori naći put do određenog broja kupaca.
koja nepotrebna usporedba. To je kao da uspoređujete Mercedes S klase i motokultivator s plugom koji će bolje i brže izorat zemlju...
Da su tu VIA proturali kroz neki test tipa renderiranje ili brzina otpakiravanja kompresije, bilo koji Intel i AMD procesor bi ga pojeo