Mozilla zbog Microsofta gubila korisnike

poruka: 97
|
čitano: 7.530
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Mozilla zbog Microsofta gubila korisnike".
16 godina
Re: Mozilla zbog Microsofta gubila korisnike
jumboY kaže...

Tebi nije jasno?

Pa EU na SVOM teritoriju ima pravo voditi politiku kakvu god zeli. Ukoliko se MS zeli natjecati na EU teritoriju, onda mora slijediti EU pravila.

Nije tako komplicirano, zar ne?

Ma znam ja to, lol.

Ali mi je glupa ta politika, potpuno beslislena.

15 godina
neaktivan

Samo jedno pitanje, dali apple na mac-u nudi ovo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
gwammz0r kaže...
cekpi kaže...

drugim riječima kompletna integracija sa svim ms proizvodima i neupitna kontrola

@gwammz0r mislim da je za jednu verziju FF bio neki adm ili admx dodatak ali s dosta ograničenom kontrolom 

Taj dodatak je bio više pro forma i napravljen samo kako bi ga fanboyi mogli koristiti kao protuargument kada se na threadu pojavi MS admin. Kao "lol noob, pa i FF ima mogućnost upravljanja Group Policyem, gtfo". Dječja posla. Ja sam bez imalo problema uvijek otkantavao sve nadobudne "napredne korisnike" koji su dolazili s problemima u drugim browserima. Dođu prigovarat ili dizat paniku da SharePoint ili neka web-aplikacija ne radi, ja izgubim pola čuke, čuku na troubleshooting da bi se ispostavilo da panjine koriste FF, Operu ili Chrome jer su na internetu pročitali da je IE smeće i da sva kul djeca koriste sve osim toga. Sreća pa sam se maknuo iz te debilne okoline...

Pa kad si bio loš admin i nisi imao kontrolu što ti ekipa instalira po računalima, lol

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
13 godina
protjeran

Tebi glupa, meni fantasticna.

Apple za Lion ne trebaju kazniti, kao naravno ni Linux (tko je to uopce spomenuo?). No Apple bi trebali kaznit u slucaju iOS-a i Safaria na doticnome. Kao i za Lightning konektor umjesto USB-a.

I onda neka ih oderu koliko god mogu.

Pa da vidimo koliko dugo bi nastavili izigravati face.

Sto je najgore, ovo nije prvi put da MS ima "tehnickih" problema. Ukoliko ih sada ne kazne, i to debelo, onda je ovo sve stvarno smijesno.

2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Potpisujem sve sto si rekao. Bas o tome se radi. Postoji ogromna razlika izmedju korporativnog radnog okruzenja i cisto konzumerskog.

To je ono sto se inace zove referentna infrastruktura (od opreme pa do browsera). Iako za browsanje koristim i FF i Chrome i IE, nema dileme

da je IE - referentni proizvod.

Sto se tice EU presude (i cijeloga procesa), to nije smijesno nego je simptom uznapredovale bolesti krivosudja a i sire.

Ja ne mislim naprimjer da bi Apple trebalo tjerati da u iOS ugradjuje alternativne preglednike, ili kaznjavati zato sto su ljudi ovce pa iz pogresnih razloga kupuju

iPhone na pusleke i sl. Da me se ne bi krivo shvatilo, mislim da je rijec o izvrsnom proizvodu (iPhone), ali sve ostalo oko toga je ludilo.

(b.t.v. i moja kcer ima iPhone ...., koji sam joj sam dragovoljno kupio i nimalo ne zalim radi toga).

To komesarsko (sovjetskoga-kmerskoga tipa) mijesanje u stvari o kojima niti imaju dovoljno znanja niti potrebne duhovne kapacitete

za donosenje pravicnih odluka, je ono sto me uzasava. Jos gore sto se to radi u ime nekakvog izbora (razlicitosti),

iako bi ti isti stvarnu razlicitost odmah spalili na lomaci....

Dakle rijec je o cistom "zakonskom" nasilju. Jos me vise uzasava to sto uvijek ima dovoljno "cijepljenih" koji podrzavaju takve akcije,

pa ocito i na ovim stranicama ....

Dodatno, nemoj zaboraviti da su tu i oni koji ne podnose (mrze) Microsoft iz razno raznih (uglavnom infantilnih) razloga, ...

13 godina
protjeran

Nisam ni ja mislio da treba Apple ugraditi izbor browsera unutar iOS-a.

No trebaju dopustiti da se defaultni promjeni ukoliko to ekipa zeli.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
R4sput1n kaže...

treba ovu bandu maximalno oderat pa da se malo zamisle, ionako imaju para na bacanje

Upravo tako. Izdavaci se cesto u obrani vlastitog profita pozivaju na zakone a ovdje svjesno zakon ignoriraju. Ako se tako mogu ponasati u US (gdje je polozaj pred zakonom jednak kolicini novca koju imas i onoj koju uplacujes u proracun) ne mogu se ponasatu u EU (odakle novac samo crpe). Nemogucnost izbora zbog tehnickih problema?? To je ko da ja policajcu idem lagat kako sam vozio 200 zato sto mi ne rade dobro kocnice. Treba ih jos kaznit i za bezobrazluk i vrijedjanje zdravog razuma.

15 godina
neaktivan
intel97 kaže...

dali lion to ima NEMA

dali linux to ima NEMA

zašt bi windows to imo NEMAM BLAGOG POJMA 

O čemu ti pričaš?
Kad u Ubuntuov Software center upišeš "web browser" dobiješ dvadesetak alternativa koje su upakirane u bundle.

14 godina
neaktivan
zero.O kaže...

Samo jedno pitanje, dali apple na mac-u nudi ovo?

1. Apple ima oko 7% racunalnog trzista a MS preko 90. Zasto ocekujes da se protumonopolisticki zakoni odnose na oba jednako?

2. Apple (pro)daje svoj OS na svom hardwareu. MS prodaje svoj OS kao dio tudjeg proizvoda. Budi siguran da EU nece diktirati izbor browsera na proizvodu tipa MS Surface.

Znaci odgovor na tvoje pitanje je - ne. I normalno da ne.

15 godina
neaktivan

Odluka EK ne odnosi se samo na Firefox nego na alternativu.

14 godina
neaktivan
Ziherica kaže...
intel97 kaže...

dali lion to ima NEMA

dali linux to ima NEMA

O čemu ti pričaš?
Kad u Ubuntuov Software center upišeš "web browser" dobiješ dvadesetak alternativa koje su upakirane u bundle.

Pa i kad u IE upises "web browser" dobijes jos vise alternativa. Ovdje se govori o mogucnosti izbora prilikom instalacije a ne o kasnijoj promjeni. Nisam nikad pokusao ne instalirati browser prilikom instalacije Linuxa pa poslije preko repozitorija instalirati samo neki drugi a ne defaultni koji dolazi s instalacijom. Ko zna, mozda i moze. No u svakom slucaju instalacija ne nudi alternativni browser.

16 godina
neaktivan

Branit nekome da stavi svoj preglednik u svoj proizvod je izvan svake pameti i ova EK je smjesna, neka brane onda to svima ako su vec neki mroalisti, Appleu nitko nista ne brani i to pokazuje koliko Microsoft u biti ima tezi posao od MacOS X-a. Ja neznam zasto to Microsoft to ne spomenen ikad na suđenjima. Ok Apple nema ni blizu zastupljenost kao Windowsi ali ako jedan zakon vrijedi za jedne onda treba i za druge bez obzira koliki postotak oni imali. To nije nikakav monopol nego nesto ugrađeno u svoj OS ako ti se ne sviđa ima i drugih OS-ova nigdje ne pise da moras koristit Microsoft.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.11.2012 11:06 (PlayMaker10).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

U updejtima postoji Browser Choice Screen koji nudi korisniku (onom koji nije dovoljno "pismen" da to sam napravi) instalaciju alternativnog preglednika. Budući da takav korisnik rijetko kada mijenja defaultne postavke, velika je vjerovatnost da će instalirati i navedeni updejt i dobiti mogućnost izbora (jer je riječ o important updejtu).

Iako je Mozilla je napravila Firefox kao glavnu konkurenciju IE-u, više bi se trebali zabrinuti što im nova konkurencija uzima veći dio tržišta.

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
GigaGirl kaže...

U updejtima postoji Browser Choice Screen koji nudi korisniku (onom koji nije dovoljno "pismen" da to sam napravi) instalaciju alternativnog preglednika. Budući da takav korisnik rijetko kada mijenja defaultne postavke, velika je vjerovatnost da će instalirati i navedeni updejt i dobiti mogućnost izbora (jer je riječ o important updejtu).

Iako je Mozilla je napravila Firefox kao glavnu konkurenciju IE-u, više bi se trebali zabrinuti što im nova konkurencija uzima veći dio tržišta.

Vjerojatno su i zabrinutiji zbog Chromea ali po tom pitanju nemaju nikakvo zakonsko uporiste za tuzbu. tu se mogu boriti iskljucivo kvalitetom.

16 godina
neaktivan

Po logici Google treba biti kaznjen za Android jer gura Chrome, Apple gura Safari  , i to je isto monopol jer danas tablet i mobitel cini jako jako veliki udio u svemu tome, ovo je neki posebni rat EU protiv Microsofta i ovo nema veze sa zakonima, a ovo sto je navedeno za Todorica ako gura svoje proizvode idi u drugu trgovinu i to je to ista stvar je i sa Windowsima, nitko ne tjera ljude da ih koriste.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
PlayMaker10 kaže...

Branit nekome da stavi svoj preglednik u svoj proizvod je izvan svake pameti i ova EK je smjesna, neka brane onda to svima ako su vec neki mroalisti, Appleu nitko nista ne brani i to pokazuje koliko Microsoft u biti ima tezi posao od MacOS X-a. Ja neznam zasto to Microsoft to ne spomenen ikad na suđenjima. Ok Apple nema ni blizu zastupljenost kao Windowsi ali ako jedan zakon vrijedi za jedne onda treba i za druge bez obzira koliki postotak oni imali. To nije nikakav monopol nego nesto ugrađeno u svoj OS ako ti se ne sviđa ima i drugih OS-ova nigdje ne pise da moras koristit Microsoft.

Krivo. Rijec je o antimonopolistickim zakonima i oni se odnose samo na one koji su u monopolistickom polozaju. Recimo ko sto se zakon o javnoj nabavi ili natjecaju odnosi na neke gospodarske subjekte a na druge ne. 

17 godina
BlueMax kaže...
Ziherica kaže...
intel97 kaže...

dali lion to ima NEMA

dali linux to ima NEMA

O čemu ti pričaš?

Pa i kad u IE upises "web browser" dobijes jos vise alternativa. Ovdje se govori o mogucnosti izbora prilikom instalacije a ne o kasnijoj promjeni. Nisam nikad pokusao ne instalirati browser prilikom instalacije Linuxa pa poslije preko repozitorija instalirati samo neki drugi a ne defaultni koji dolazi s instalacijom. Ko zna, mozda i moze. No u svakom slucaju instalacija ne nudi alternativni browser.

Ako tebi 16 browsera nije dovoljno onda ne znam koliko ih trebaju staviti {#}

Evo pa broji

http://packages.ubuntu.com/quantal/web/

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
14 godina
neaktivan
PlayMaker10 kaže...

Po logici Google treba biti kaznjen za Android jer gura Chrome, Apple gura Safari  , i to je isto monopol jer danas tablet i mobitel cini jako jako veliki udio u svemu tome, ovo je neki posebni rat EU protiv Microsofta i ovo nema veze sa zakonima, a ovo sto je navedeno za Todorica ako gura svoje proizvode idi u drugu trgovinu i to je to ista stvar je i sa Windowsima, nitko ne tjera ljude da ih koriste.

Da li Google ili Apple igdje imaju 90% udjela? Kada bi android pokrivao 90% trzista tableta i smartphonea kacili bi ih ovakvi zakoni. Trebas shvatiti da su ovakvi zakoni tu da zastite tebe kao potrosaca. Glupo je pilati granu na kojoj sjedis.

14 godina
neaktivan
segregator kaže...
BlueMax kaže...
Ziherica kaže...
intel97 kaže...

dali lion to ima NEMA

dali linux to ima NEMA

O čemu ti pričaš?

Evo pa broji

Jesi li ti pismen? Da li ti defaultna instalacija Ubuntua (znaci proces instalacije a ne naknadno instaliranje ili cackanje po postavkama instalacije) nudi odabir browsera? O tome je u ovom clanku rijec. Ja sam jucer instalirao jedan Linux (PCLOS) i ne sjecam se da mi je taj izbornik bio dio instalacije. 

14 godina
protjeran
tnakir kaže...

Dok se FF uopce loada, ja sa Chromeom vec surfam... Vise puta. 

Istina. Ali nikako da se naučim na njega :S

Ad astra peronospora
17 godina
Bypass kaže...
tnakir kaže...

Ma ja koristim i IE, i FF, i Chrome i Operu za testiranje prikaza webova tako da sam koliko toliko upoznat koliko i sta koji moze. Chrome se pokazao najbrzim i najugodnijim za koristenje. Jedino sto je puno bolje na FFoxu (a meni bitno) je WebDeveloper plugin. Nista drugo.

Dalje on topic: Sto se tice antithrust zakona i Linuxa / OSX-a... Vecina poznatijih Linux distri (ubuntu, mint etc.) dolazi sa predinstaliranim FFoxom. OSX dolazi sa Safarijem. Instalacija novog browsera nigdje nije zabranjena i svodi se na manje vise dva tri klika. Jedino je u Windowsima nametnuta reklama na druge browsere. Koja je tu logika?

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.11.2012 12:01 (tnakir).
14 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Ma ja koristim i IE, i FF, i Chrome i Operu za testiranje prikaza webova tako da sam koliko toliko upoznat koliko i sta koji moze. Chrome se pokazao najbrzim i najugodnijim za koristenje. Jedino sto je puno bolje na FFoxu (a meni bitno) je WebDeveloper plugin. Nista drugo.

Dalje on topic: Sto se tice antithrust zakona i Linuxa / OSX-a... Vecina poznatijih Linux distri (ubuntu, mint etc.) dolazi sa predinstaliranim FFoxom. OSX dolazi sa Safarijem. Instalacija novog browsera nigdje nije zabranjena i svodi se na manje vise dva tri klika. Jedino je u Windowsima nametnuta reklama na druge browsere. Koja je tu logika?

>90% trzista

17 godina
BlueMax kaže...

>90% trzista

Kakve to veze ima. Ipad je drzao 90% trzista pa ga nisu tjerali da stavi glupu aplikaciju za instalaciju drugih browsera. Nekoc je cak Jobs makao Operu iz app store-a. Toliko o mjerama protiv monopola.

Rvat katolik!
17 godina
BlueMax kaže...
segregator kaže...
BlueMax kaže...
Ziherica kaže...
intel97 kaže...

dali lion to ima NEMA

dali linux to ima NEMA

O čemu ti pričaš?

Evo pa broji

Jesi li ti pismen? Da li ti defaultna instalacija Ubuntua (znaci proces instalacije a ne naknadno instaliranje ili cackanje po postavkama instalacije) nudi odabir browsera? O tome je u ovom clanku rijec. Ja sam jucer instalirao jedan Linux (PCLOS) i ne sjecam se da mi je taj izbornik bio dio instalacije. 

To su paketi koji defaultno dolaze na DVD-u. Ako si ti informatički nepismen i ne znaš odabrati pakete prilikom instalacije, tvoj problem

14 godina
neaktivan
tnakir kaže...
BlueMax kaže...

>90% trzista

Kakve to veze ima. Ipad je drzao 90% trzista pa ga nisu tjerali da stavi glupu aplikaciju za instalaciju drugih browsera. Nekoc je cak Jobs makao Operu iz app store-a. Toliko o mjerama protiv monopola.

Mogu ja danas izmislit nesto, napravit 10 komada i imati 100% trzista. Ipad je Appleov  kompletan proizvod dok su windowsi os koji je neupotrebljiv sam po sebi. A i ekspanzija iPada je bila jako brza. Ogromno osvajanje trizsta ali u vrlo kratkom roku pad udjela daleko ispod mogucnosti monopola.

Ljudi moraju shvatiti da nije istina da svak moze sa svojim proizvodom raditi sta hoce a da je na kupcu hoce li to kupiti ili ne. Recimo, kako EU daje obvezu proizvodjacima automobila da ugradjuju katalizatore. Vecina bi nas radije kupila malo jeftiniji auto a ko hebe ekologiju ali ne ide to tako. Tesko da bi katalizatori bili u svakom modernom automobilu da je to ostavljeno na volju proizvodjaca i kupca.

15 godina
neaktivan

...onda ostaje pitanje koje browsere ponuditi?

jer ako ponudis par najzastupljenijih, onda sami sebi skacu u usta

Any aluminum product may scratch or chip with use, exposing its natural silver color. That is normal.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
tnakir kaže...
Bypass kaže...
tnakir kaže...

Meni fali firebug koji mi je definitivno najbolji. Ali eto mene trenutno na chrome-u. Definitivno ima najbolje extenzije, igre itd. Oduvijek mi se sviđao. Mada mi je font malo srezan dok ovo pišem. Ali što jest koristi doslovno 3x manje memorije od firefox-a.

Ad astra peronospora
14 godina
neaktivan
segregator kaže...

To su paketi koji defaultno dolaze na DVD-u. Ako si ti informatički nepismen i ne znaš odabrati pakete prilikom instalacije, tvoj problem

Ti nisi u stanju shvatiti razliku izmedju to dvoje ili se samo pravis glup? Da je MS stavio 100 browsera u instalaciju a da nisu ponudjeni u izborniku do kojeg dodjes sa next,next,next... to im ne bi pomoglo. Izbor browsera je jedan od osnovnih ekrana instalacije u kojem ni jedan browser nije ponudjen kao defaultni vec se to ostavlja korisniku. Dapace, IE cak nije ni prvi na listi. Ubuntu to nema vec je FF defaultni browser kojeg mozes promijeniti. Osim toga Ubuntu ima i instalacijski CD (ne DVD) bez ikakvih soft paketa s kojim se bilo kakve promjene rade tek nakon instalacije pomocu Software centra.

Jesi li sad barem malo uspio shvatiti razliku izmedju "moze" i "mora"?

14 godina
neaktivan
apoteka kaže...

...onda ostaje pitanje koje browsere ponuditi?

jer ako ponudis par najzastupljenijih, onda sami sebi skacu u usta

je, to je paradoksalna situacija. to se moze rijesiti jedino tako da je racunalo obavezno spojeno na net u trenutku izbora ali to bi bilo zeznuto iz mnogih drugih razloga (npr. zasto bi se ja sa svojim OS-om ikad htio spojiti na net? zasto ja ne bi mogao instalirati windowse ako nemam net?)

17 godina
BlueMax kaže...

Mogu ja danas izmislit nesto, napravit 10 komada i imati 100% trzista. Ipad je Appleov  kompletan proizvod dok su windowsi os koji je neupotrebljiv sam po sebi. A i ekspanzija iPada je bila jako brza. Ogromno osvajanje trizsta ali u vrlo kratkom roku pad udjela daleko ispod mogucnosti monopola.

Ljudi moraju shvatiti da nije istina da svak moze sa svojim proizvodom raditi sta hoce a da je na kupcu hoce li to kupiti ili ne. Recimo, kako EU daje obvezu proizvodjacima automobila da ugradjuju katalizatore. Vecina bi nas radije kupila malo jeftiniji auto a ko hebe ekologiju ali ne ide to tako. Tesko da bi katalizatori bili u svakom modernom automobilu da je to ostavljeno na volju proizvodjaca i kupca.

1. Znaci, kad je Microsoft u pitanju onda postoje dvostruki kriteriji?

2. Kriva ti je usporedba. Prava usporedba bi bila kada bi EK zabranila Mercedesu da stavlja svoja stop svitla, vec bi Mercedes morao dati na izbor koja stop svitla zelis, sa blagom prednosti na druge proizvodjace.

Rvat katolik!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice