Mobitel - daljinski za auto?

poruka: 20
|
čitano: 8.173
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Mobitel - daljinski za auto?".
16 godina
neaktivan

007

Moj PC  
2 0 hvala 0
18 godina

Sve to ljepo izgleda, ALI se onda postavlja pitanje sigurnosti ali i privatnosti?

0 0 hvala 0
18 godina
RE: Mobitel - daljinski za auto?
HCSC kaže...

Sve to ljepo izgleda, ALI se onda postavlja pitanje sigurnosti ali i privatnosti?

Mozes malo obrazloziti sigurnost i privatnost? Sta tu nije sigurno i privatno. 

18 godina

ako možeš ti kontrolirati autom ili nekim njegovim dijelovima, tko je rakao da neću i ja to moći, odnosno neko treći tvojim autom bez tvog znanja, odnosno i znanja što je već ticanje tvoje privatnosti. Ovo je primjer.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

pa valjda ce sustav biti tako napravljen da se veze uz mobitel ili nesto slicno, naravno da nece svatko moci upravljati svacijim autom :S

I lost one of my machines... I can ping it and everything, but I can't seem to find it in my apartment...
18 godina
neaktivan
HCSC kaže...

ako možeš ti kontrolirati autom ili nekim njegovim dijelovima, tko je rakao da neću i ja to moći, odnosno neko treći tvojim autom bez tvog znanja, odnosno i znanja što je već ticanje tvoje privatnosti. Ovo je primjer.

Smijeh

Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.
16 godina
protjeran

Neznam kako ce to biti rjeseno, ali ako bude  softverski,nece biti dobro.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.11.2009 23:06 (netko,netkovic).

0 0 hvala 0
16 godina
HCSC kaže...

Odakle si izvadio ovaj komentar? Iz guzice? :D

Ništa nije 100% sigurno, ali ako možeš plaćati Pay-palom kupovinu preko interneta, a da ti nitko ne provali broj kreditne kartice, mislim da će se poraditi i na nekom adekvatno zaštićenom sustavu za daljinsko upravljanje automobilom.

18 godina

a ti znaš da ti auto ako baš hoće mogu maznut u svega par minuta, vjerujem sa ovim i lakše. Naravno oni koji se bave time.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Lisac1606 kaže...
HCSC kaže...

Odakle si izvadio ovaj komentar? Iz guzice? :D

Ništa nije 100% sigurno, ali ako možeš plaćati Pay-palom kupovinu preko interneta, a da ti nitko ne provali broj kreditne kartice, mislim da će se poraditi i na nekom adekvatno zaštićenom sustavu za daljinsko upravljanje automobilom.

Da, ali ga je lakse razbit, jer mobiteli nisu sigurni.

Ako zelite vec danas imati takav automobil, zaljepite ključ na mob. radi 100% :)

18 godina
neaktivan
HCSC kaže...

Ako se ja mogu spojit na svoj ruter preko wlana znaci i moj susjed se moze?

E pa nemoze...hvala bogu enikrpicije postoje ;)

addicted to HD :)
16 godina
protjeran
benko kaže...
HCSC kaže...

Ako se ja mogu spojit na svoj ruter preko wlana znaci i moj susjed se moze?

E pa nemoze...hvala bogu enikrpicije postoje ;)

Ali se enkripcije daju razbit puno lakše nego da vam ukrade ključ.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.11.2009 23:46 (netko,netkovic).
17 godina
neaktivan

Umjesto da prokomentirate što mislite o gore napisanom vi ste se našli svađat o sigurnosti i opasnosti krađa autiju.

Svađate se oko nećega što još ne postoji (ako niste primjetili).

Ja mislim da je ono o grijanju i hlađenju automobila na daljinu jako dobra stvar i u tome nevidim kako ukrasti auto nekome pomoću nečega što zasad ne postoji. Otključavanje auta na daljinu je nešto drugo ali mislim da od toga neće biti ništa jer postoji otključavanje na daljinu pomoću ključa, kaj bi trebo otključavati auto sa Novog Zelanda!?

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

To o sigurnosti i privatnosti je glupost. Pogledajte Renault koji umesto kljuca ima neku karticu kao daljinski. Zar je to mnogo sigurno ?

Poznajem nekoliko "majstora" za auto elektroniku, njima nije problem haknuti kompjuter, otvoriti vrata i startovati motor.

Skoro svaka firma ima neki 'Backdoor' za ECU.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.11.2009 11:06 (Kuzo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

To je, ali je štos u tomu da je zaštita koju pruža sam ključ danas prejadna. Renaultov sistem je sličan kao i kod svih auta koji imaju bravu - samo su bravu izbacili. Mehanički se brava najlakše provali.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Da li se ovdje govori o tome da je u automobil ugrađen GSM prijemnik, pa se slanjem poruke pali auto ili se u mobitel ugrađuje elektronika koja je nalazi u sadašnjim bežičnim ključevima? U drugom slučaju koristi se barem ista enkripcija kao i do sada, pa se sigurnost ne mijenja, a zbog jakog procesora moguće je uvesti i puno jaču enkripciju. Ako ništa drugo ne morate nositi ključ u džepu. U slučaju gubitka mobitela slanjem određene poruke na njega mogla bi se blokirati mogućnost upravljanja autom. Dakle mogućnosti povećanja sigurnosti su velike.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
masna_kosa kaže...
Seky kaže...

lako je tebi kad nemas auto ili u najboljem slucaju imas yugo.

Ako je tebi jedini cilj tvojih poruka vrijeđanje onda pregrizi jezik i prešuti ponekad (to je izreka nije doslovno). Svojim postom nisi ništa pametno izjavio, mogo si barem reć svoje mišljenje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Mislim da ovo stvarno nema nikakvog smisla. Da ne bi odmah ljubitelji iPhone-a skočili, ne zato što se upravlja preko iPhone, već općenito ovakav koncept daljinskog upravljanja nema smisla.

P.S. Imam i ja mobitel koji može otključat i upalit auto

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD
18 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

Mislim da ovo stvarno nema nikakvog smisla. Da ne bi odmah ljubitelji iPhone-a skočili, ne zato što se upravlja preko iPhone, već općenito ovakav koncept daljinskog upravljanja nema smisla.

P.S. Imam i ja mobitel koji može otključat i upalit auto

meni to izgleda kao spoof ali nisam siguran

A.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice