Mini PC za maxi Bug

poruka: 21
|
čitano: 3.226
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Mini PC za maxi Bug".
12 godina
Mini PC za maxi Bug

Novi Bugić stiga jučer do mene i to ničim izazvan pa sam ga mora pročitat i mogu reć da je odličan pogotovo tema o Mini PC-u. Baš kad sam ja u slaganju malenog PC-a za "ispod televizije" vi uletite s još manjim kompovima da meni zazubice rastu. Ljudi čitate mi misli i baš kad meni nešto padne na pamet vi o tome pišete u sljedećem Bugu i hvala vam na tome i slobodno mi dalje čitajte misli.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.2.2016 8:43 (nicky.sl).
Moj PC  
11 0 hvala 5
13 godina
Mini PC za maxi Bug

puno zanimljivih tema, a još zanimljivijima ih je učinila ova odlična najava

svaka čast miro, znaš kako ljudima natjerati slinu na usta

nadajmo se da će to utjecati na prodaju - na mene jest i dat ću mali doprinos makar sam postao poprilično neredovit pratitelj tiskanog izdanja

Moj PC  
1 1 hvala 1
15 godina
neaktivan
Re: Mini PC za maxi Bug
Prema naslovu sam se ponadao da dijelite raspberry pi zero na naslovnici...
Ako si stisnuo TU, stisni i HVALA da znam tko si

4 0 hvala 0
15 godina
Mini PC za maxi Bug

Ne shvaćam razlog zašto se Raspberry Pi 2 izbacio iz konkurencije za Mini PC. Samo zato što je na ARM arhitekturi i ne može vrtiti klasične Windowse. Zar nije sam MS najavio besplatnu inačicu Windowsa za Raspberry Pi (samo što nije izašla, kunu se u Redmondu)? Za cca 700 kn dobije se mini računalo koje je više nego odlično. Kao HTPC je nenadmašan nakon instalacije openELEC-a. Mogli ste ga barem obraditi izvan konkurencije.

Stručnjak za odmaganje...

1 0 hvala 0
14 godina
mario.L_hr kaže...

Ne shvaćam razlog zašto se Raspberry Pi 2 izbacio iz konkurencije za Mini PC. Samo zato što je na ARM arhitekturi i ne može vrtiti klasične Windowse. Zar nije sam MS najavio besplatnu inačicu Windowsa za Raspberry Pi (samo što nije izašla, kunu se u Redmondu)? Za cca 700 kn dobije se mini računalo koje je više nego odlično. Kao HTPC je nenadmašan nakon instalacije openELEC-a. Mogli ste ga barem obraditi izvan konkurencije.

Slažem se za RPi. Spremio sam ga u ladicu i nit' ga vidiš nit' ga čuješ, a svoj posao radi ggotovo savršeno. Jedine dvije stvari koje mi nedostaju su podrška za H.265 jer je video u tom formatu negledljiv te (u kombinaciji sa openELEC-om) audio output na USB bluetooth dongle da mogu i po noći gledati dok žena spava.

BTW kakva je situacija sa digitalnim formatom BUG-a; još uvijek imate samo verziju za iOS?

18 godina
neaktivan
MSB su idabrali citatelji je ste ga dizali do nebesa. Sad kad imamo cijenu, ti isti citatelji budu radije neko govance od HP-a kupili s istom isprikom kao sto izbjegavaju Apple proizvode. Nije MBA Ili MSB los, nego se nema novaca i onda od jada se izmisljalu razlozi nekupovine.

0 0 hvala 0
18 godina
moderator
RBP je izostao upravo iz tog razloga što nije usporediv s x86 Mini PC-jevima, kako arhitekturom, tako i (ne)podrškom za Windowse. To nije računalo koje može bilo tko koristiti, već prije svega platforma za... sve i svašta. Fokus teme su bila minijaturna računala koja svatko može osposobiti i najnormalnije koristiti, također s jako velikim brojem potencijalnih primjena.

Imali smo ogroman opis RBP-a kad je izašao pa ga nismo gurali u ovu temu. Međutim, ipak je časno spomenut i to odmah u uvodu :)
Selling doors, door to door.
Moj PC  
2 1 hvala 0
14 godina
protjeran
Mini PC za maxi Bug

Ja bi prije rekao da je ovaj predator x34 TV a ne monitor ako cemo gledat dijagonalu...!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Davor kaže...
RBP je izostao upravo iz tog razloga što nije usporediv s x86 Mini PC-jevima, kako arhitekturom, tako i (ne)podrškom za Windowse. To nije računalo koje može bilo tko koristiti, već prije svega platforma za... sve i svašta. Fokus teme su bila minijaturna računala koja svatko može osposobiti i najnormalnije koristiti, također s jako velikim brojem potencijalnih primjena.

Imali smo ogroman opis RBP-a kad je izašao pa ga nismo gurali u ovu temu. Međutim, ipak je časno spomenut i to odmah u uvodu :)

Ovo ti je jako navučeno. Razumijem da ste se posvetili x86 arhitekturi ali što znači (ne)podrška za Windowse? Da li ju ima Apple Mac Mini, kojeg ste stavili u test, kao i onih par modela s Androidom? U najmanju ruku je zaslužio istu količinu teksta kao i compute stick s navedenom cijenom jer za cca 700 kn dobije se fantastičan HTPC koji može biti i nešto više od toga. Odnosom uloženo/dobiveno pobriše pod sa svim kandidatima koje ste imali na testu.  Za podršku OS-eva pogledaj ovdje. Podrška za instalaciju svakog od njih je fantastična (praktično imaš kuharicu po kojoj radiš). Pogledaj sliku u prilogu kako izgleda pokrenuti Ubuntu MATE na RBP-u. Nema razlike u odnosu na Desktop varijantu ili misliš da Linux nije OS kojem treba pridavati pozornost. Obično uvijek u temi spomentete i alternative koje ispadaju iz zamišljenog okvira iste ali mogu poslužiti. Ne znam zašto niste napisali jednu karticu vezanu uz RBP.

Obično ne kudim jer radite dobar posao i zadovoljan sam onime što mogu pročitati ali mislim da ste ovdje pogriješili jer niste ljude uputili u jeftiniju i kvalitetnu varijantu.

18 godina
kerum kaže...

BTW kakva je situacija sa digitalnim formatom BUG-a; još uvijek imate samo verziju za iOS?

koliko znam, još imaju i za windowse, za android ne.

18 godina
moderator
denix kaže...
kerum kaže...

koliko znam, još imaju i za windowse, za android ne.

Točno! Hvala Denix na odgovoru i linku! 

...
18 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Uz jako malo truda, dodje se do odgovora na vlastito pitanje. https://ms-iot.github.io/content/en-US/Downloads.htm 

Yes, I work for Microsoft!
11 godina
protjeran
Mini PC za maxi Bug

Jeli tko provjerava ove pod navodnicima "autore"? Njima je sve najbolje, ako je najskuplje!

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
mfrankovic kaže...

Uz jako malo truda, dodje se do odgovora na vlastito pitanje. https://ms-iot.github.io/content/en-US/Downloads.htm 

Znači to je ta najavljivana verzija. Za nju znam ali ako sam dobro shvatio to je verzija za hobiste i izradu raznih aplikacija te nema baš i neke koristi kao HTPC ili kućno računalo za nezahtjevne. Nisam previše upućen pa me možeš prosvijetliti.

18 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
mfrankovic kaže...

Znači to je ta najavljivana verzija. Za nju znam ali ako sam dobro shvatio to je verzija za hobiste i izradu raznih aplikacija te nema baš i neke koristi kao HTPC ili kućno računalo za nezahtjevne. Nisam previše upućen pa me možeš prosvijetliti.

Oduvijek se radilo o IoT prici. Znaci prikupljanje informacija s milijuna senzora, analiza i onda prezentiranje podataka. Nikad nije ni trebala postojat verzija tipa OpenElec ili nesto slicno. 

Yes, I work for Microsoft!
18 godina
moderator
Osobno mi je RBP ekstremno zanimljiv kao HTPC pa se oko tog dijela tvojeg komentara potpuno slažem. Međutim, već smo pisali nadugačko i naširoko kako od njega dobiti uređaj za Kodi (tada još XBMC).

Pisat ćemo ponovo, još opširnije i detaljnije, ako i kada će na njemu raditi 'pravi' Windowsi.

Međutim, jedna stvar je bitna za imati na umu - ovo nije bila tema o HTPC-u. HTPC je tek jedna od brojnih mogućih primjena za Mini PC (dakle x86 računalo koje pogoni Windowse). Imam prijatelja koji se ne igra i koristi ga kao jedino kućno računalo, za surfanje, Office i ostalo. Imam još jednog prijatelja koji se bavi tehničkom izvedbom instalacija u muzejima, koji ih je kupio 12 i koristi ih za sve ono što se u muzejima prikazuje na ekranu (eksponati i reklame).

Isto vrijedi i za Raspberry, ima gomilu primjena, ali ipak nije izravno usporediv s Mini PC-om. Hrpa ljudi koje znam bi rado koristili Mini PC (štoviše, nakon čitanja moje teme kažu da hoće :D), ali da im dam u ruke Raspberry, s njime ne bi znali što da rade.

Uglavnom, da se u ovu temu upleo Raspberry kao HTPC, ispalo bi da smo radili usporedni test HTPC računala, i to posve nepovezanih, a to mi nije bio plan ni namjera :)

No bez brige, imamo Raspberry na radaru i još ćemo mnogo pisati o njemu.
18 godina
moderator
E da, malo da provociram, na Mac Mini idu Windowsi, bez ikakvih hackova i uz Appleov blagoslov :) Pokrene se sistemska aplikacija Boot Camp, prate se koraci i nakon 20 minuta imaš dual boot OS X-a i Windowsa :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
moderator
Ako misliš na opis monitora i naslov iz njega, autor sam ja, naslov ima upitnik, a argumenti za ili protiv su navedeni na 4 stranice teksta :)
17 godina
neaktivan
Davor kaže...
E da, malo da provociram, na Mac Mini idu Windowsi, bez ikakvih hackova i uz Appleov blagoslov :) Pokrene se sistemska aplikacija Boot Camp, prate se koraci i nakon 20 minuta imaš dual boot OS X-a i Windowsa :)

A možeš i potpuno wipeati disk i instalirati samo Windowse.

Korisno kod starijih Minija koji više ne podržavaju novije verzije OS X-a, a u potpunosti podržavaju i Windows 10.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
15 godina

Pa zato sam ti i napisao da se na njega može instalirati Ubuntu MATE i dobiti računalo za svakodnevne potrebe (bez igranja ali mislim da to nije ni namjena za Mini PC).

12 godina
protjeran
Mini PC za maxi Bug

Misija obavljena, Bug kupljen!

Sada na čitanje, onda opet sredinom mjeseca, dođe Mreža, pa se ona kupi, te onda opet za dva tjedna, ako ne i prije, dođe Bug.

Zbog više sile nisam mogao, nažalost biti nazočan na BFS, al' ću mi DVD uz ovomjesečni Bug, bar malo poslužiti kao melem na ranu.

Inače, volim kad me Bug iznenadi kao primjerice kad je bila recenzirana igra Hard West, koja me privukla zbog western tematike, al' me odbijala horror pozadina, te sam ju svejedno igrao, zanemarivši demonske stranu igre, uzevši u obzir western napucavanje i virtualnu borbu za pravdu…Pa, je bilo na kraju sve cool, al' bez Bug, ne bi mi bila skrenuta pozornost na tu vrlo dobru igru.

Sve što se tiče tehnologija, a da je bitno korisniku iste, nalazi svoje mjesto u Bug, te on kao časopis je meni središnje mjesto informiranja, te naputak za dalje ako me štogod dublje zanima.

Tekstovi su pisani sa kvalitetno, čitko, stručno, tečno. Tu ne mislim, da mogu vrednovati samu kvalitetu obrađene tematike(jer se ne razumijem u nju, zato i čitam i učim od drugih, odnosno bugovaca i mojih dragih kolega forumaša), nego sa strane pisanja tekstova, slaganja rečenica i riječi, si utvaram da iz svog skromnog iskustva mogu dati svoju procjenu . Riječi su moćne, al' treba ih znati upotrijebiti. Primjerice, nije isto kada netko piše neki tekst, te kroz njegov riječi progovara svo njegovo znanje, iskustvo i rad, ili kada to radi netko tko samo slaže riječi, bez imalo ili sa malo obzira prema čitatelju. Eto, zašto volim čitati Bug, te sve ostalo što proizlazi iz bugove radne zajednice. Mlađi autori uče od starijih, te se bugovi čitatelji ne moraju bojati za budućnost svojeg omiljenog časopisa.

Toliko od mene.

Bug, opet rastura!

Bug, rula nadmoćno!

Živjeli, bugovci!

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.2.2016 21:29 (PzKpfw).
Moj PC  
2 0 hvala 2
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice