Ahhh ... koliko se sićan milijarda dolara je upumpana samo u marketing! :)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Očito je da im je reklamiranje uspješno prošlo, a OS sam po sebi se ne čini loš (nisam ga još isprobao).
Za aplikacije sam ovo i očekivao.
Ahhh ... koliko se sićan milijarda dolara je upumpana samo u marketing! :)
Da i?
Upumpano je 400 milijuna u wp7, a ovih cirka 600 milijuna u kinect. Ali opet ne vidim zašto je to bitno.
I neka izbace podatke o aktiviranim uređajima, a ne isporučenim. Ovako mogu isporučiti i 15 milijardi distributerima te se hvaliti s tim, a oni će skupljati prašinu u skladištima...
Mislim da najbolje opisuje situaciju prvi komentar na Engadgetu
I neka izbace podatke o aktiviranim uređajima, a ne isporučenim. Ovako mogu isporučiti i 15 milijardi distributerima te se hvaliti s tim, a oni će skupljati prašinu u skladištima...
e da. Nešto kao i Palm isporučio uređaje distributerima koji su kasnije imali zalihe i zalihe neprodanih uređaja.
Sve u svemu ne nadam se u neki veći uspjeh WP platforme, barem ne još kroz dvije godine, morali bi nešto drastično napraviti, nešto kao i iPhone da pobiju tu moju tvrdnjo od vije godine?
Sve u svemu ne nadam se u neki veći uspjeh WP platforme, barem ne još kroz dvije godine, morali bi nešto drastično napraviti, nešto kao i iPhone da pobiju tu moju tvrdnjo od vije godine?
I da naprave nešto drastično opet ne bi se ništa posebno promijenilo.
Pameni telefoni se najćešće uzimaju uz dvogodišnju/godišnju pretplatu. Čak i da sutra Microsoft izda nadogradnju koja magično ispravlja sve nedostatke, povećaju broj programa u appstore-u za 100000 i uvedu novu revolucionarnu stvar ljudi neće bi trčati razvrgavati ugovore i plaćati penale koji slijede zbog tog raskida.
neće, ali pogledaj kako je iPhone preko noči napravio pomutnju u mobilnom svjetu, Androidu je trebalo nešto više.
Uvjek će biti onih koji "baš" danas potpisuju novu dvogodišnju pretplatu ili produžuju?
WP7 mi je ok, android mi je bolji ali ovo bi mi bio drugi izbor,...
Probao sam HTC HD7 i sam telefon je odlican, a i WP7 mi se jako svidja.
To sto nema toliko aplikacija na Marketu kao i Android mi nista ne znaci jer je ionako 99% aplikacija na Android marketu beskorisno.
A i ne mislim imati na telefonu downloadano 200 000 aplikacija nego 5-6 njih koje su korisne tako da mi ukupan broj aplikacija na Marketu zaista nista ne znaci.
Ono sto mi nedostaje na WP7 je sto jos uvijek nema Skype i Lotus Traveler.
Do tada ostajem na Androidu, ali kada ove dvije aplikacije dodju na WP7 mogao bi se prebaciti na njega jer mi se cak vise svidja nego Android.
To sto nema toliko aplikacija na Marketu kao i Android mi nista ne znaci jer je ionako 99% aplikacija na Android marketu beskorisno.
A i ne mislim imati na telefonu downloadano 200 000 aplikacija nego 5-6 njih koje su korisne tako da mi ukupan broj aplikacija na Marketu zaista nista ne znaci.
Do tada ostajem na Androidu, ali kada ove dvije aplikacije dodju na WP7 mogao bi se prebaciti na njega jer mi se cak vise svidja nego Android.
Ima li ga di po T-Com ili Vip centrima za probat?
Nisam se nadao tom broju.
Svaka čast za Windows.
Bio jučer navečer u T-centru u Savskoj (Hoto tower) i imaju HTC HD2 ali sa ver.6.5 i ne izgleda loše..!
Bio jučer navečer u T-centru u Savskoj (Hoto tower) i imaju HTC HD2 ali sa ver.6.5 i ne izgleda loše..!
To nije HD7 i nije WindowsPhone7 tako da mi nije od neke koristi :)
To nije HD7 i nije WindowsPhone7 tako da mi nije od neke koristi :)
t-mobile ima LG7
Pa to je prilicno dobra brojka, pogotovo ako se uzme da se prvi dan (kada je najveca navala) prodalo samo 40k.
Za one koji ipak misle da je to jako malo prisjetimo se kako je islo Androidu:
Od 9. mjeseca do kraja 2008. godine (dakle za 3 mjeseca), predvidjalo se da ce se prodati 400k mobitela sa androidom ..
http://www.bug.hr/vijesti/do-kraja-godine-400000-androida/91533.aspx
Iako je bio dostupak tek 3 mjeseca, imao je nevjerojatnih 800 aplikacija na marketu (iPhone je tada imao 15k):
http://www.bug.hr/vijesti/android-marketu-800-aplikacija/95059.aspx
Mora da je taj Android bio osudjen na propast...
Da androidu je trebalo dok krene, niti je imao jake mobove, niti je imao puno appova, a nije ima ni neki agresivni marketing. Koliko se sjećam, ms je prije nego je izbacio wp7 skupljao developere koji su počeli izrađivati appove i tako dobili taj brzi start. Vidjeti ćemo kako će se to održati na duže staze, jer tek sada su polako iphone devovi počeli dosta appova sa iphona prebacivati na android, a kasnije će vjerojatno krenuti i na wp7.
A MS još ima posla dok ne sustigne androidovu brojku od kakvih 250k aktivacija mobova dnevno
Nemam pojma.
Ja sam imao kod sebe na probi 10-ak dana telefon.
Nemam pojma.
Ja sam imao kod sebe na probi 10-ak dana telefon.
Takoder,
Probao sam ga prije nekih mjesec dana ali nisam pronasao nista posebno kod njega. Nesto bolja integracija programa u os a korisnicko sucelje mi se bas ni nesvida. Nedostatak dobrih aplikacija i porodajne muke s multitasking i C&P itd, necini mi ovaj OS nest pretjerano primamljiv.
Ajmo usporediti telefone prije iPhonea. Sto smo imali, Win6, Symbian i vlastite OSove. Velika vecina telefona imali su olovkicu i nisu bili predvidjeni za rad sa prstom. Govorim o touch telefonima. Evo, ja imam HTC HD2 koji je Win6.5 i HTC je dodao svoje aplikacije da bi uopce mogao raditi s prstima. Medjutim, kada se udje dublje u Win onda sve ostaje napisano za olovkicu i rad sa prstima je nocna mora. Zamislite stisnut strelicu na combo boxu velicine 3 x 3 mm! Ziva jeza od telefona!
I tada dolazi iPhone. Po Appleovom obicaju savrsen design, software predivan, multitouch, predvidjeno za rad sa prstima i puno toga! Niko tako nesto do tada nije imao! Google shvaca u cemu je problem i lansiraju Android koji je, u jednu ruku, kopija iPhona. Sada je vrijeme za Microsoft da konacno napravi Windowse predvidjene za rad sa prstom. Ima pobornika koji ce to kupiti, a i mozemo pretpostaviti da nece biti napisano u Javi te ce brzinom potuci Android. Ne tvrdim, dok ne vidim.
Medjutim, to je samo jedna strana medalje. Druga strana je katastrofa od nacina na koji je OS napisan. Evo, Android je Java i stvar je koma polagana. Tek sada postaje nesto brze ali i dalje zahtjeva poprilicne procesore da bi bilo upotrebljivo. Nemojte zaboraviti da danasnji telefoni imaju GHz procesore i da se prelazi na dual core!
Kako su "proizvodjaci" u stisci sa vremenom moraju u kratkom roku nesto izbaciti i rezultat je hrpa bugova. Jeza!