Milijarde od Modela 3

poruka: 13
|
čitano: 2.192
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Milijarde od Modela 3".
18 godina
Milijarde od Modela 3

"Musk ističe kako će tvrtka trebati prikupiti umjerenu količinu dodatnog kapitala kako bi provela svoje strateške planove"

Taj Musk stalno traži još love ne bi li jednom počeo generirati neki profit.

Moderna verzija lanca sreće.

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being col
Moj PC  
4 5 hvala 0
18 godina
Re: Milijarde od Modela 3
Mislim da je to big to fail. Ekipa je utukla milijarde u firmu i nema boga da dopuste da propadne.

Mene cisto zanima kad misle ostali pocet radit aute na struju ali full elektro aute a ne neke hibride koji u pravilu izgledaju odurno.
10 godina
neaktivan
Milijarde od Modela 3

S tom razlikom da njegovi investitori već ostvaruju popriličan profit samim rastom vrijednosti dionice, a tek kroz par godina....

Jedan od njegovih bogatijih investitora: http://electrek.co/2016/06/07/tesla-tsla-elon-musk-years-ahead-of-the-competition-ron-baron/

Uglavnom, kad se samo sjetim koliko su ljudi pljuvali po Tesli i tvrdili da je pametnije investirati u niskorizične fondove, a Tesla već prošle godine investitorima generirala anualni povrat veći od S&P rizične granice....

Kruha i igala...

4 0 hvala 0
18 godina
fer-de-lance kaže...

S tom razlikom da njegovi investitori već ostvaruju popriličan profit samim rastom vrijednosti dionice, a tek kroz par godina....

Jedan od njegovih bogatijih investitora: http://electrek.co/2016/06/07/tesla-tsla-elon-musk-years-ahead-of-the-competition-ron-baron/

Uglavnom, kad se samo sjetim koliko su ljudi pljuvali po Tesli i tvrdili da je pametnije investirati u niskorizične fondove, a Tesla već prošle godine investitorima generirala anualni povrat veći od S&P rizične granice....

Dionice se od 2014 vrte oko svoje osi i variraju oko trenutne vrijednosti. Sad ih misle malo razvodnit izbacivanjem novih na trziste ali posto firma raste deseterostruko po godini onda nije neka drama.

Neovisno o tome da li posluju dobro ili lose cinjenica je da su trgnuli autoindustriju koja ih je ismijavala kad su pocel. Sad svi od jednom poceli fantazirat o elektricnim autima i radit na njima. Da nema Tesle valjda jos deset godina ne bi bilo elektricnih automobila na cesti, znaci 100% elektricnih auta, ne pricam o hibridima. Problem je i dalje domet i kupit auto za pola milijuna kuna s kojim ne mogu na more je ogroman ali ogroman minus. 

18 godina
fer-de-lance kaže...

Teško je reći u šta je u nekom trenutku pametno investirati. Tesla je trenutno uspešna firma, ali koliko je u to vreme bilo vrlo sličnih prilika za ulaganje koje nisu vratile novac? Lako je danas reći da je Tesla bio dobra prilika, ali je to pomalo kao kada bi neko rekao na ruletu "Vidiš da je bilo pametno staviti pare na 31!", nakon što taj broj "dođe". 

Ko misli da zna šta će doneti novac, neka kaže koji je to tehnološki startup koji će za par godina obrtati milijarde, ili, još bolje, nega uloži svoj novac u njega.

Čisto da se razumemo, nikad nisam pljuvao Teslu, zapravo, ne sećam se da sam uopšte znao za njih dok su bili u najranijim fazama, a definitivno ih jako poštujem zbog toga što su napravili prvi električni automobil koji bih voleo da posedujem. No, sve berzanske aktivnosti (osim nepoštenih, zasnovanih na insajderskim informacijama) vidim kao nešto jako blisko kocki i smatram da je vrlo teško a priori reći šta je dobro ulganje, a da pričanje o tome a posteriori generalno nema velikog smisla.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.8.2016 12:00 (Ivan(4)).
10 godina
neaktivan
Milijarde od Modela 3

Eh, tko je 2013. investirao u Teslu, već slijedeće godine očekuje povrat investicije i zaradu, zbog porasta investicijskog indeksa, ono što sam napisao u prethodnom postu.

Ta granica, iznosi 10,6% anualno, iznad toga se investicija smatra nerizičnom.

Tesla je trenutno čak na cca. 14%, što je skoro najviše u tehnološkom svijetu, mislim da po Forbesovoj analizi samo je Alphabet od velikih tehnoloških tvrtci ispred, a Alcatel-Lucent je takoder blizu.

Potražit ću link na članak, imam negdje u historyu.

Tako da veći investitori koji su u 2013. investirali, već slijedeće godine očekuju ROI, kroz novogeneriranu dodanu vrijednost tvrtke, nastalu kroz sigurno kretanje indeksa i pripajanje drugih Muskovih tvrtki, tako da nije sve u strelovitom rastu dionice, bar ne u ovoj razvojnoj fazi tvrtke.

Kruha i igala...

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
fer-de-lance kaže...

Njegovi investitori NE ostvaruju profit. Čekaju. Ostvarit će ga, eventualno, ako i kada prodaju svoje dionice jer firma posluje s gubitkom i ne isplaćuje dividende. A sutra se može dogoditi afera - bilo što - i pa-pa

Ja rekoh
13 godina
neaktivan
Feudalac kaže...

Njegovi investitori NE ostvaruju profit. Čekaju. Ostvarit će ga, eventualno, ako i kada prodaju svoje dionice jer firma posluje s gubitkom i ne isplaćuje dividende. A sutra se može dogoditi afera - bilo što - i pa-pa

U pravu si, investitori još uvijek ne ostvaruju dobit (cijene dionica jesu porasle, tako da jesu zaradili na papiru, ali ne isplačuju dividende) jer se model 3 još ne prodaje. Narudžbe modela 3 su po 1000$, i počet će gomilat lovu prije početka samih isporuka kad krene puno plačanje. Tada će pokriti gubitke s kojima trenutno rade, isplatiti dividende dioničarima, itd...

Engage...
14 godina
protjeran
NEW_MAN kaže...
Mislim da je to big to fail. Ekipa je utukla milijarde u firmu i nema boga da dopuste da propadne.

Mene cisto zanima kad misle ostali pocet radit aute na struju ali full elektro aute a ne neke hibride koji u pravilu izgledaju odurno.

a ima i ljepih:

a trenutno i jedan od najboljih auta na svijetu:

samo ljepota kosta;)

lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.8.2016 16:57 (Stjepanj).
10 godina
neaktivan
Jean-Luc Picard kaže...
Feudalac kaže...

U pravu si, investitori još uvijek ne ostvaruju dobit (cijene dionica jesu porasle, tako da jesu zaradili na papiru, ali ne isplačuju dividende) jer se model 3 još ne prodaje. Narudžbe modela 3 su po 1000$, i počet će gomilat lovu prije početka samih isporuka kad krene puno plačanje. Tada će pokriti gubitke s kojima trenutno rade, isplatiti dividende dioničarima, itd...

Možda. Gledam pozitivno na električne automobile i da imam toliko novca viška, kupio bih si jednog teslu. baterije su skupe, a oni novi model misle prodavati po dosadašnjoj cijeni gole baterije. ako bi im prodajna cijena bila 20% veća od troškova proizvodnje, treba im milion komada da otplate sadašnje dugove. troškovi razvoja, marketinga, prodaje, financiranja... nema šanse idućih 10-tak godina. Ali opet, Amazon lijepo posluje....

Ja rekoh
13 godina
neaktivan

Stoji, ali Musk je "futurist", gleda širu sliku, pa će Gigafactory smanjit proizvodnu cijenu baterija uvelike, a SpaceX i Tesla kad krenu s generiranjem dobiti mislim da će svi biti sretni, nadam se i ja, pa da ću dočekati taj dan da kupim full električni auto...

Engage...
10 godina
neaktivan
Feudalac kaže...

Možda. Gledam pozitivno na električne automobile i da imam toliko novca viška, kupio bih si jednog teslu. baterije su skupe, a oni novi model misle prodavati po dosadašnjoj cijeni gole baterije. ako bi im prodajna cijena bila 20% veća od troškova proizvodnje, treba im milion komada da otplate sadašnje dugove. troškovi razvoja, marketinga, prodaje, financiranja... nema šanse idućih 10-tak godina. Ali opet, Amazon lijepo posluje....

Pogrešno, čak je i njihov čovjek rekao da su već pali ispod 190$/kWh.

http://electrek.co/2016/04/26/tesla-model-3-battery-pack-cost-kwh/

Ako uzmemo u obzir da će kapacitet baterije na Model 3 biti 60 kWh(špekulacije), cijena same baterije će biti 11400$, što je manje od 30% prodajne cijene (35000$).

Musk je najavio do 2019. pad cijene na ispod 100$/kWh zbog Gigafactorya, što opet prepolovljava cijenu baterije.

A kad se prisjetimo, cijena od 1991. do 2013. kad je Musk započeo projekt Tesla je bila konstantno oko 500$/kWh.

Budućnost je tu, prije nego smo mislili.

Kruha i igala...
10 godina
neaktivan
fer-de-lance kaže...
Feudalac kaže...

Pogrešno, čak je i njihov čovjek rekao da su već pali ispod 190$/kWh.

http://electrek.co/2016/04/26/tesla-model-3-battery-pack-cost-kwh/

Ako uzmemo u obzir da će kapacitet baterije na Model 3 biti 60 kWh(špekulacije), cijena same baterije će biti 11400$, što je manje od 30% prodajne cijene (35000$).

Musk je najavio do 2019. pad cijene na ispod 100$/kWh zbog Gigafactorya, što opet prepolovljava cijenu baterije.

A kad se prisjetimo, cijena od 1991. do 2013. kad je Musk započeo projekt Tesla je bila konstantno oko 500$/kWh.

Budućnost je tu, prije nego smo mislili.

Njihov čovjek to mora reći. Svi drugi govore o znatno većim ciframa pa čak i sam Tesla, neizravno, kad se govori o zamjenskim baterijama. Njihova mega tvornica baterija to može promijeniti nabolje, koliko - vidjet ćemo. Litijeve baterije nisu nimalo jednostavne za proizvodnju, znatno jači igrači s ogromnim iskustvom su se znali opeći na tome. Možda je ukupna računica da se kupcima uvali kućna punionica sa solarnim panelima u kojoj čmrlji istrošeni paket, tko to zna. Postoji problem s nabavom litija koji može eskalirati, njihove buduće potrebe su na skali sadašnje cjelokupne svjetske proizvodnje. Držim fige, ali ne bih baš uložio u njihove dionice. Još.

Ja rekoh
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice