Milijarda dolara u bitcoinima

poruka: 19
|
čitano: 4.277
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Milijarda dolara u bitcoinima".
17 godina

Još jedno prodavanje muda pod bubrege kao i fejs. I onda kada rukne i to... Pardon slučajno propadne zbog nekog izmišljenog razloga, onda će svi živi kukati kako su spušili sve što su imali.

Daj mi svoj mozak na dva sata i više nikad nećeš biti isti
Moj PC  
17 3 hvala 0
16 godina
neaktivan

ovo je samo za pranje novaca sa napuhanom cijenom poslije toga ide nagli pad...

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mislim da je problem u tome što su bitcoin počeli koristiti za transakcije ne baš sasvim legalne prirode, pa je to izazvalo početni rast vrijednosti. Ali da, u zadnje se vrijeme vrijednost napuhava zbog špekulacija. Slično kao kod deviznih špekulacija.

Ovaj profil je pod zaštitom Chucka Norrisa.

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A, molim lijepo, tko to određuje koliko ta valuta vrijedi u odnosu na druge valute. Činimi se dobra prevara u smislu da se čeka velik otkup te valute među korisnicima, nakon čega će to lijepo skrahirati i doviđenja.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kao i kod svega - Cijenu određuje ponuda i potražnja. To bi trebali znati. Da, koristi se za ilegalne radnje koje nisu niti malo imaginarne, nažalost.

Ono što meni nije jasno, je kako to da se takvima nemože doskočiti. Netko negdje mora napraviti transakciju stvarnih dolara u bitcoine. Dakle, netko mora biti vlasnik tih bitcoina. Zar uistinu nemogu napraviti provjeru ljudi koji posjeduju tu valutu, nešto kao porezna kontrola, samo ne radi poreza, nego radi ilegale...

Zdravac

0 4 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Milijarda dolara u bitcoinima
ne mora radit transakciju ako bas ne treba, jer ti ljepo za prave novce kupis sebi deset, dvadeset graficki i radi bitcoine, samo ti dode racun za struju i tak kuis ne
4chan :D (^_^)v
13 godina
protjeran

Ko kreira bitcoine? Ko daje stvarni novac za bitcoine?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ljudi, dajte prvo provjerite malo prije nego krenete mlatit, mogu se bitcoini kupiti ali samo ako je netko tko ih ima spreman prodat, ali da bi mogli kupiti bitcoine, kao eure za kune, to nije moguće, tj. nema krovne organizacije koja ih "tiska".

Zaraditi ih možete "rudarenjem" i možete kupovati sa njima ko i sa novcem, ali za sad uglavnom u internet trgovinama, a to da se koristi za nelegalne radnje, molim lijepo koji novac se ne koristi za to???

A to da samo služi nelegalnim radnjama, su gluposti, ja se ne drogiram, pa ako koristim bitcoine, onda se uzima zdravo za gotovo da kupujem drogu?

To su gluposti koje su izbacile banke i državne agencije da popljuju ovu valutu. Prije je mogučnost da pukne dolar-balon, jer Ameri sami čim zagusti printaju više love, tak da malo provjerite i onda donesite sud. 

Moj PC  
5 1 hvala 0
17 godina
odjavljen

Jedina stvar koja može srušiti bitcoine je isto ono što pogađa i "pravi" novac - inflacija.

Kada bi se stvorila velika količina bitcoina na tržištu, njihova bi vrijednost naglo pala. A to se može dogoditi bilo kojoj valuti tj. robi jer i novac je roba kojom se trguje.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Svaki bitcoin ima protuvrijednost u energiji potrebnoj za dobivanje istog.

Takodjer tu vrijednost dosljedno drzi zbog toga sto ih ima ogranicena kolicina i stoga sto je pronalazak svakog sljedeceg sve tezi i zahtjeva vise racunanja, vise jezgri i vise energije, stoga inflacija i nije nesto sto bi trebalo brinuti minere diljem svijeta.

A osjecaj kad iz svog novcanika bez ikakvog posrednika platis nekome za nesto na drugom kraju svijeta je sjajan.

5 0 hvala 2
17 godina
odjavljen

Inflacija bi se mogla stvoriti kada bi krenula panična prodaja bitcoina zbog gluposti kao u gornjem tekstu + pojava onih specijaliziranih strojčeka koji traže bitcoine brže nego deseci SLI/Crossfire polja.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
13 godina
protjeran
1man kaže...

Mislim da je problem u tome što su bitcoin počeli koristiti za transakcije ne baš sasvim legalne prirode, pa je to izazvalo početni rast vrijednosti. Ali da, u zadnje se vrijeme vrijednost napuhava zbog špekulacija. Slično kao kod deviznih špekulacija.

Koristili su se oni i prije rasta za ilegalu, jedno od objašnjenja je to što su Bitcoin i Silkroad (ilegalni marketplace) dobili dosta pozornosti u medijima (spominjali su se uglavnom u negativnom kontekstu), nakon toga su se ljudi počeli zanimat za Bitcoine i droge koje mogu nabaviti na netu. :D

Zdravac kaže...

Kao i kod svega - Cijenu određuje ponuda i potražnja. To bi trebali znati. Da, koristi se za ilegalne radnje koje nisu niti malo imaginarne, nažalost.

Ono što meni nije jasno, je kako to da se takvima nemože doskočiti. Netko negdje mora napraviti transakciju stvarnih dolara u bitcoine. Dakle, netko mora biti vlasnik tih bitcoina. Zar uistinu nemogu napraviti provjeru ljudi koji posjeduju tu valutu, nešto kao porezna kontrola, samo ne radi poreza, nego radi ilegale...

Zašto bi im netko doskakao? Ja sam naručivao robu sa Silkroad-a i sada bi se mene trebalo strpati u zatvor? 

If you have a garden and a library, you have everything you need.
16 godina

Msm da su popularni samo zato sto se nemoze uci u trag nekoj transakciji..Nema imena i prezimena ni sa jedne strane koliko ja znam.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Space Buddha kaže...
1man kaže...

Koristili su se oni i prije rasta za ilegalu, jedno od objašnjenja je to što su Bitcoin i Silkroad (ilegalni marketplace) dobili dosta pozornosti u medijima (spominjali su se uglavnom u negativnom kontekstu), nakon toga su se ljudi počeli zanimat za Bitcoine i droge koje mogu nabaviti na netu. :D

Zdravac kaže...

Zašto bi im netko doskakao? Ja sam naručivao robu sa Silkroad-a i sada bi se mene trebalo strpati u zatvor? 

Gle, za sve one koji se ne slažu samnom (odnosno, koji su tako lijepo podijelili palac dolje, hehe);

Bilo bi lijepo da nam objasniš što si to kupovao? I da li si "izrudario" te svoje bitcoin nofčeke, ili si ih jednostavno preko nekog servisa kupio opipljivom valutom?

E vidiš, moj post je bio usmjeren na takve, koji novcima kupuju bitcoine. Zamisli si jednog drogeraša - Šta misliš, kako je on došao do tih bitcoina. Ili, da ne spominjem još gori kriminal...

I da, idu mi na živce balavci, koji su, sve što znaju o bitcoin valutu, pročitai na wikipediji, pa sad prosipaju pamet.

Dakle, da rezimiramo; Kupujući bitcoin-e negdje mora ostati transakcija, i to nema veze sa peer-to-peer razmjenom bitcoin-a. Demantirajte me ako sam u krivu!

Zdravac
15 godina
neaktivan

Ne znam ja s kim se ti svadjas ali tema je ovdje bitcoin i njihova trenutna vrijednost, ne pracenje, ne paranoja, ne kriminal, ne silkroad!

Tesko je za razumiti samo funkcioniranje bitcoina ali ako se potrudis istraziti mozes nauciti i ti.

Stoga donekle razumijem tvoju frustraciju tim klincima koji to razumiju tek tako.

Takodjer ova zelja za kontroliranjem svakog bitcoina potice is straha od nerazumijevanja, stoga i to donekle razumijem.

Ali ono sto ti nisi napravio je istrazivanje tematike o kojoj pricamo nego si odmah poceo trpati neke u ovaj neke u onaj kos i jos trazis da ti sad netko nacrta sliku kako bi mozda ti bio blize shvacanju teme, ne ide to tako bas.

Ja sam rudario dosta na nizoj tezini ali trenutna tezina novcica i cijena struje cine cijelu stvar neprofitabilnom ako nije na dovoljno velikoj razini izlaza. Uracunaj najam, neplanirane troskove kvarova opreme i sl. i dodjes do problema. Posebno kad vec imas djecu i sve pratece sadrzaje... Nakon rudarenja sam poceo u btc-ovima naplacivat neke poslove programiranja u i iz indije ali u zadnje vrijeme najvise ih dobijem trgujuci virtualnim dobrima u raznim online masovnim igrama koje igramo supruga, ja, djeca ili prijatelji.

Eto, nema problema koji bi trebalo istrazivati niti kriminalaca iz mraka koji vrebaju.

Ono sto sam htio reci je ne vjeruj svemu sto ti serviraju u medijima.

Nemoj zakljucivat naprecac, posebno o ljudima.

Potrudi se formirat svoje misljenje i nikad ne zivi u strahu.

p.s. prodao sam prije dva dana rozog jednoroga za cijeli coin {#}

ako zelis mozes mi poslati i ti, ovdje: 1Eync998sdc4j5tjLUvCoqDHJeMNdyzm4q

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.4.2013 14:41 (sapere.aude.nunc).

1 0 hvala 0
16 godina

Cinjenica je da se oni puno koriste na deep webu. To nemozes opovrgnuti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

o deep webu ne znam ni ne zelim ulaziti u to, ono sto znam je hrpa ljudi koji barataju tom valutom najnormalnije i bez ikakvih kriminalnih primisli. Takodjer mislim da su u kriminalnom miljeu i dalje popularnije sustave novcanice nego nekakav tamo geekovski coin.

Posebno zato sto se radi o centraliziranom bloku pracenja transakcija koji je pogodnije za pracenje od standardnih novcanica ;)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

{#}

Probijena 100-tka!

16 godina
neaktivan
sapere.aude.nunc kaže...

Ne znam ja s kim se ti svadjas ali tema je ovdje bitcoin i njihova trenutna vrijednost, ne pracenje, ne paranoja, ne kriminal, ne silkroad!

Tesko je za razumiti samo funkcioniranje bitcoina ali ako se potrudis istraziti mozes nauciti i ti.

Stoga donekle razumijem tvoju frustraciju tim klincima koji to razumiju tek tako.

Takodjer ova zelja za kontroliranjem svakog bitcoina potice is straha od nerazumijevanja, stoga i to donekle razumijem.

Ali ono sto ti nisi napravio je istrazivanje tematike o kojoj pricamo nego si odmah poceo trpati neke u ovaj neke u onaj kos i jos trazis da ti sad netko nacrta sliku kako bi mozda ti bio blize shvacanju teme, ne ide to tako bas.

Ja sam rudario dosta na nizoj tezini ali trenutna tezina novcica i cijena struje cine cijelu stvar neprofitabilnom ako nije na dovoljno velikoj razini izlaza. Uracunaj najam, neplanirane troskove kvarova opreme i sl. i dodjes do problema. Posebno kad vec imas djecu i sve pratece sadrzaje... Nakon rudarenja sam poceo u btc-ovima naplacivat neke poslove programiranja u i iz indije ali u zadnje vrijeme najvise ih dobijem trgujuci virtualnim dobrima u raznim online masovnim igrama koje igramo supruga, ja, djeca ili prijatelji.

Eto, nema problema koji bi trebalo istrazivati niti kriminalaca iz mraka koji vrebaju.

Ono sto sam htio reci je ne vjeruj svemu sto ti serviraju u medijima.

Nemoj zakljucivat naprecac, posebno o ljudima.

Potrudi se formirat svoje misljenje i nikad ne zivi u strahu.

p.s. prodao sam prije dva dana rozog jednoroga za cijeli coin {#}

ako zelis mozes mi poslati i ti, ovdje: 1Eync998sdc4j5tjLUvCoqDHJeMNdyzm4q

Donekle imaš pravo. Nisam se dovoljno informirao!

Eto, ti si ih potrošio za napredovanje u igrama. A što misliš, da li će ih na isti način potrošiti onaj tko prodaje drogu?

Kako je gore napisao jedan forumaš; Istina je da se njima trguje na deep webu, i istina je da se češće rade ilegalne razmjene od legalnih. Takve aktivnosti ga drže na cijeni, i to je činjenica (i odgovor na naslov teme)

- Što se tiče citiranog podebljanog teksta - mogu samo reći   WTF ???   {#}

Oprosti, ali ti me podsjećaš na one likove iz filmova, koji mjesecima nisu izišli iz sobe, niti okrenili glavu od monitora... Pustite igre, get a life...

Zdravac
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.4.2013 18:00 (Zdravac).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice