Midori nakon Windowsa?

poruka: 30
|
čitano: 2.428
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Midori nakon Windowsa?".
17 godina
Midori nakon Windowsa?

Rekao sam ja da ce se terminali vratiti u modu. Mislili su da sam lud. Dali su mi tablete i ASM.. Tko se sad smije, ha? Tko sada mase dugim rukavima ludjacke kosulje?

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Midori nakon Windowsa?
dado kaže...

Rekao sam ja da ce se terminali vratiti u modu. Mislili su da sam lud. Dali su mi tablete i ASM.. Tko se sad smije, ha? Tko sada mase dugim rukavima ludjacke kosulje?

Lik u ogledalu?
-

Šalu na stranu, ali u posljednje vrijeme softver je krenuo putem najprije SOA-e i thin clienta u obliku web aplikacija. Čak se dobar dio nekih poslovnih sustava vrti zapravo serverski, a web sučelje služi i kao kontroli i korisnički terminal. S obzirom na raširenost broadbanda, danas je centralizacija poslovanja na serverima ušteda koja nešto znači. Moćni serveri na kraju su bolja solucija od brige oko zahtjeva fat clienta, a da ne govorimo o savršenoj situaciji za nadogradnje, brzinu pristupa, svježinu sadržaja i na kraju kontrolu legalnosti.
Cloud computing je samo jedan korak naprijed koji nas čeka u bližoj budućnosti nego se čini.
"The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crisis." - Dante Alighieri
17 godina
neaktivan
Midori nakon Windowsa?

Nije li se Midori zvao Transmetin Linux? :)

Logotip Logotip

0 0 hvala 0
17 godina
ivucica kaže...

Nije li se Midori zvao Transmetin Linux? :)

Koji loš logo :)
17 godina
Midori nakon Windowsa?

Moj pocetak pre mnogo godina je bio na SCO Xenixom, sa dumb textualnim terminalima, i znam koja je prednos u odnos klasicne (fat client) mreze.

Sam mi nije jasno na kojim bi OS-om radio softver za obradu slike,muzike,videa. Primer: Photoshop, FL Studio, itd itd...

Valjda ne u browseru ili preko remote desktopa.

A igre ?

Valjda ne na Midori, ili cemo morati kupiti Xbox ili Sony za igre, i neki dumb terminal za ostanati posao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Performance-critical aplikacije bi se i dalje izvršavale vjerujem na lokalnom računalu/desktopu.

"The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crisis." - Dante Alighieri
17 godina
Kuzo kaže...

Sam mi nije jasno na kojim bi OS-om radio softver za obradu slike,muzike,videa. Primer: Photoshop, FL Studio, itd itd...

Valjda ne u browseru ili preko remote desktopa.

Baš u tome, online aplikacije, već postoji Photoshop lite verzija koja radi online, dakle preko browsera. Treba samo jos više unaprijediti web jezike i neće biti problem za time.
Vrlo je lako moguće da ćemo u budućnosti samo imati ekran spojen na optiku, ništa više, sve stvari, hardovi će biti smješteni u data centrima.
Praktički otvoriš račun za internet aka pretplata za pristup internetu koja će ti nuditi takve usluge, bez da išta spremamo kod sebe doma.
17 godina
neaktivan
Midori nakon Windowsa?

daleko od toga da se ne veselim ovakvim vjestima, al prva zapreka koja mi pada na pamet a koja ce u sljedecih 10 godina kocit ovu midoru ili kako joj vec bese ime je adsl. adsl kakav god bio je asimetrican Namigiva odnosno ciljana upotreba mu je da upload bude dostatan za prenos informacija koje se ostvaruju klikom a ne uploadom potrebnim za rad na web aplikacijama. kolko ga god digli tel parica ima svoje ogranicenje koje nije dostatno (max tv je dobar primjer, ko ga ima.)

ne znam, neka me naxeem il ko hoce ispravi al kad je o kucnim korisnicima rijec mene to mirise na smjenu kompletne infrastrukture(...)

druga opservacija..onakk za one iz microsofta koji sigurno vise na ovom forumu i citaju moje postove

za ovako jak os zasigurno ce vam dobro doc diskovi s FS sistemom pa bih vam preporucil da krenete tamm negdje gdje ste stali (2006.) a midore mi ostavite za unucad.. polako. i sigurno.

Biologists think they are biochemists, Biochemists think they are Physical Chemists, Physical Chemists think they are Physicists, Physicists think they are Gods, And God thinks he is a Mathematician

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Midori nakon Windowsa?

Zanima me otkud to ime. Midori na japanskom znači zeleno.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Midori nakon Windowsa?

Nešto nalik ovome bi moglo zaživjeti u poslovnom svijetu. Međutim, što se tiče računala za osobnu upotrebu - nema šanse.   Osamedesetih godina 20. stoljeća iz pojedinih informatičkih tvrtki predviđalo se da osobna računala nemaju budućnost i da je budućnost u terminalima. Dioničari tih tvrtki nisu dobro prošli devedesetih.

Prije 80 godina su tvrdili da su osobni automobil samo prolazna pojava, da će potpuno nestati i da će se svi voziti autobusima, jer je to puno isplatljivije. Svi znamo da se danas javnim prijevozom služe samo oni koji nemaju vozačku dozvolu ili automobil, usprkos cijenama parkiranja i stalnim poskupljenjima goriva. Radije ćemo 1000 kuna mjesečno potrošiti za gorivo, nego 300 za tramvaj.

Ista stvar je i s računalima. Ljudi vole privatnost, makar ona bila samo prividna. Zato svi na računala i stavljamo raznorazne firewalle, antispyware programe i druga sigurnosna rješenja.  Nije problem u tehnologiji, nego u ljudskoj psihi - ljudi vole posjedovati stvari, a posjedovati nešto znači imati nad tip potpunu fizičku kontrolu. Pravne definicije su nešto drugačije, ali ovako funkcionira ljudski um. Od tuda i nerazumijevanje većine ljudi u pogledu autorskih prava i intelektualnog vlasništva - kako film, glazba ili programi nisu moje vlasništvo, kad sam ih platio i držim DVD u ruci.

0 0 hvala 0
17 godina

Dobro receno!

17 godina
neaktivan
Midori nakon Windowsa?

Ne znam.. meni se osobno baš i ne sviđa čitav taj koncept djeljenja resursa i softvera, te miš-maš od toga svega. Znam kako se to ne očekuje barem još 5,6 godina ali što tada kada to postane aktualno?

Velike korporacije (poput M$a koji sve to zakuhava btw) imale bi uvid u sve i svakoga u još većoj mjeri nego danas i polako bi došli do svojevrsnog 'matrix'-a gdje su ljudi samo ovce u virtualnom 'toru', a slobode i osobnosti pojedinaca se tope kao overclockani CPU kad otkaže hladnjak Neodlučan

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Midori nakon Windowsa?

ne znam, ja također kao i mnogi, volim kontrolu i ne vidim zašto bi koristio takav OS,

uostalom da bi mi takav OS bio imalo primamljiv, internet veza bi morala biti brža od sabirnice na matičnoj...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Midori nakon Windowsa?

Mislim da ce to mozda cak i uspjeti makar vise volim normalne OS-eNamigiva

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
bubbach kaže...

koja ce u sljedecih 10 godina kocit ovu midoru ili kako joj vec bese ime je adsl. adsl kakav god bio je asimetrican Namigiva odnosno ciljana upotreba mu je da upload bude dostatan za prenos informacija koje se ostvaruju klikom a ne uploadom potrebnim za rad na web aplikacijama. kolko ga god digli tel parica ima svoje ogranicenje koje nije dostatno (max tv je dobar primjer, ko ga ima.)

Vjerovao ili ne, (sasvim je svejedno), ali DSL nije asimetričan. ADSL je asimetričan, ali postoji još nekoliko modela koji postoje u svijetu. Problem je što smo mi zemlja trećeg svijeta, nerazvijeni i kao takvi kasnimo s tehnologijom otprilike 5-10 godina.
klimama kaže...

Nešto nalik ovome bi moglo zaživjeti u poslovnom svijetu. Međutim, što se tiče računala za osobnu upotrebu - nema šanse.   O

Ista stvar je i s računalima. Ljudi vole privatnost, makar ona bila samo prividna.

Odakle ti ideja da nemaš privatnosti?
Dado_ZG78 kaže...

Velike korporacije (poput M$a koji sve to zakuhava btw) imale bi uvid u sve i svakoga u još većoj mjeri nego danas

Kako?!

Jeste vi ljudi ikada probali koristiti Google? Krasan alat koji je izvor tolikim informacijama koje nas spriječavaju da pišemo gluposti.:)))

Za početak preporučam "kriptografija", "sigurnost", "privatnost".....
17 godina
naxeem kaže...
...
klimama kaže...

Nešto nalik ovome bi moglo zaživjeti u poslovnom svijetu. Međutim, što se tiče računala za osobnu upotrebu - nema šanse.   O

Ista stvar je i s računalima. Ljudi vole privatnost, makar ona bila samo prividna.

Odakle ti ideja da nemaš privatnosti?
...
Ne razumijem što nije jasno - pa objasnio je svoj stav u postu koji nisi čitav citirao, nego samo dio. I sada tražiš objašnjenje? Pročitaj post do kraja...

@klimama - u potpunosti dijelim tvoj stav
Pazi, gledam te!
17 godina
neaktivan

Svejedno to nema nikakvog smisla. Moji podaci su privatni pa da ti ih dam u ruke na sticku.

17 godina
Midori nakon Windowsa?

decenijama? ili desetljećima .. što je više u duhu našeg nam lijepog jezika?

0 0 hvala 0
17 godina
naxeem kaže...

Svejedno to nema nikakvog smisla. Moji podaci su privatni pa da ti ih dam u ruke na sticku.

Nije bitno ima li ili nema smisla...
Nema smisla ni biti moderator (trošiti svoje dragocjeno vrijem i teško zarađeno znanje) besplatno na forumu čija je jedina svrha promocija komercijalnog časopisa. Ipak, ti upravo to radiš. Svakom svoje, rekla bi moja baba =)
Pazi, gledam te!
17 godina
neaktivan

Kako nije bitno? - Ako netko kaže da mu je ugrožena sigurnost, to nema smisla i bitno je ne plašiti čitatelje time.

Danas imaš vrlo brze i efikasne enkripcije koje nitko na svijetu ne može razbiti, pa ne vidim zašto bi bio u strahu za privatnost svojih informacija.

P.S. Forum je ovisnost:)

17 godina

Ti možda ne, ali probaj prosječnom korisniku računala objasniti da se njegovi podaci na nekom desetom računalu obrađuju i da ono što vidi na ekranu, printeru ili gdjegod je rezultat nečega što je nad njegovim podacima obavila neka tvrtka u nekoj drugoj državi, ali da nitko od njih te podatke ne vidi, niti ih zanima...

I onda probaj natjerati menadžera Plive da svoje podatke povjeri na obradu stranim tvrtkama. Ili bilo koju drugu tvrtku koja se bavi bilo kakvim osjetljivim podacima - kao rezultat nakakvog skupog istraživanja, ili dugo skupljanih i pomno čuvanih informacija o štojaznam čemu. I onda probaj uvjeriti njihove zaposlenike da to, što njihova tvrtka ne dozvoljava pristup svojim podacima preko vanjskih servera, ne znači ništa, jer su njihove seksi fotke poslane MaryJane16YO preko bare potpuno sigurne od znatiželjnih očiju.

A onda probaj uvjeriti svijet (uključivo i mene) da Američke tvrtke nisu pod budnim okom NSA, DoD, CIA ili FBI.

PS Paranoja je također ovisnost ;)

Pazi, gledam te!
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Kako nije bitno? - Ako netko kaže da mu je ugrožena sigurnost, to nema smisla i bitno je ne plašiti čitatelje time.

Danas imaš vrlo brze i efikasne enkripcije koje nitko na svijetu ne može razbiti, pa ne vidim zašto bi bio u strahu za privatnost svojih informacija.

P.S. Forum je ovisnost:)

Znanstvenici s MIT-a su uspjeli načeti i kvantnu enkripciju. 

Za pročitati cijeli članak moraš se ulogirati ili pristupiti s IP adrese od nekog fakulteta ili ustanove koja ima pretplatu na Nature. 
17 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

Ti možda ne, ali probaj prosječnom korisniku računala objasniti da se njegovi podaci na nekom desetom računalu obrađuju i da ono što vidi na ekranu, printeru ili gdjegod je rezultat nečega što je nad njegovim podacima obavila neka tvrtka u nekoj drugoj državi, ali da nitko od njih te podatke ne vidi, niti ih zanima...

I onda probaj natjerati menadžera Plive da svoje podatke povjeri na obradu stranim tvrtkama. Ili bilo koju drugu tvrtku koja se bavi bilo kakvim osjetljivim podacima - kao rezultat nakakvog skupog istraživanja, ili dugo skupljanih i pomno čuvanih informacija o štojaznam čemu. I onda probaj uvjeriti njihove zaposlenike da to, što njihova tvrtka ne dozvoljava pristup svojim podacima preko vanjskih servera, ne znači ništa, jer su njihove seksi fotke poslane MaryJane16YO preko bare potpuno sigurne od znatiželjnih očiju.

A onda probaj uvjeriti svijet (uključivo i mene) da Američke tvrtke nisu pod budnim okom NSA, DoD, CIA ili FBI.

PS Paranoja je također ovisnost ;)

Ne kužim opet kakve veze ima Pliva s Windowsima Midori i zašto misliš da bi bilo koja tvrtka svoje tajne podatke držala na jednom takvom mjestu? Takvi podaci se i čuvaju na privatnim serverima i najčešće nisu dostupni van firme.

A to budno oko, bilo ono NSA ili bilo tko drugi može puhat u prazno kad enkriptiram svoj mail. Ne postoji na ovom svijetu nikakvo računalo niti kombinacija računala koje može razbiti danas najsnažnije enkripcije.

P.S. Paranoja je bolest. :)
17 godina
naxeem kaže...
Ne kužim opet kakve veze ima Pliva s Windowsima Midori i zašto misliš da bi bilo koja tvrtka svoje tajne podatke držala na jednom takvom mjestu?
Dobro.
Pazi, gledam te!
17 godina
naxeem kaže...
A to budno oko, bilo ono NSA ili bilo tko drugi može puhat u prazno kad enkriptiram svoj mail. Ne postoji na ovom svijetu nikakvo računalo niti kombinacija računala koje može razbiti danas najsnažnije enkripcije.

Jesi ti siguran da neke službe već ne koriste kvantna računala za dekriptiranje kritičnih mailova i ostalog osjetljivog materijala? :)
17 godina
neaktivan
Originalni_manic kaže...
naxeem kaže...

Jesi ti siguran da neke službe već ne koriste kvantna računala za dekriptiranje kritičnih mailova i ostalog osjetljivog materijala? :)
Postoji nešto što se zove "matematika" i ta matematika ima nekoliko nerješivih problema. Kvantna računala nisu računala s više snage od determinističkih računala, pogledaj malo što je to zapravo - a ne postoje niti će postojati još cirka 10-100 godina.
Na svijetu ne postoji računalo koje može probiti DES, Rijndael i sl.
Teoretski, postoji mogućnost side-channel napada na Rijndael, neke vrste napada na DES ali uz današnju tehnologiju, te neke stvari su jednostavno jako nesigurne i teško izvedive.

Jedna od meni osobno najzanimljivijih metoda koju sam proučavao u posljednje vrijeme je CipherUnicorn-A koji je razvio NEC.
Za razliku od ostalih metoda, na Unicorna-A ne pale linearna ili diferencijalna analiza koje se koriste kao (najviše teoretski) načini napada na standardne algoritme.

Uglavnom, da ne pilim sad s kriptografijom, danas je toliko jednostavno zaštititi dokumente da nema mjesta nikakvoj paranoji. Čak da korisnik upotrijebi neku stariju zaštitu, šanse su minimalne da će neka organizacija poput za to specijalizirane NSA ili bilo tko drugi, napasti zaštitu i upotrijebiti svoje resurse koji moraju brojati milijarde dolara u ljudstvu i opremi.

Ako si neki državni neprijatelj odnosno terorist gadnog kalibra, onda možda imaš šanse da zainteresiraš te big guys, ali tada ćeš koristiti najmodernije zaštite i sigurno nećeš veselo skakutati s Windows laptopom i spajati se na servere da bi ih koristio kao desktop.
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.8.2008 21:22 (naxeem).
17 godina
naxeem kaže...
Na svijetu ne postoji računalo koje može probiti DES, Rijndael i sl.

Valjda misliš ne može u realnom vremenu?

jer ovako je netočno, gotovo svako računalo može probiti DES i AES-Rijndael, samo koliko godina bi mu trebalo za to, to je pitanje...

17 godina
neaktivan

To se podrazumijeva. Moguće je bruteforceom probiti bilo što i na Celeronu 300, ali to bi trajalo nekoliko desetaka tisuća godina.

Btw CipherUnicorn-A nema za sada poznat model napada, pa za njega i gore napisano vrijedi. :)

17 godina

bruteforce-om se moze svaki napasti,

zapravo DES se cak da i probiti u realnom vremenu, ako se radi o obicnom DES-u (56-bitni kljuc), ne triple DES-u (TDES),

sve ovisi o duljini kljuca..

Ovo sve vrijedi ako se koriste algoritmi gdje se kljucevi generiraju automatski,

a ako se radi, recimo o stvarima zasticenim sifrom gdje sam korisnik odredjuje sifru, onda je sve na korisniku,

a oni uglavnom koriste 'slabe' sifre koje se lako probiju nekim dictionary napadom i permutacijama...

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.8.2008 11:34 (PaleRider).
17 godina
neaktivan
Midori nakon Windowsa?

Ništa bate od toga

Da nebi ja internetom radio na svom kompu

Najsigurniji sam ja kad se on meni krčka na stolu

A i propale bi firme i firme(tipa Alienware,neki Dellovi odjeli - domaće ove sve koje smo mi zavoljeli)ne mislimd a bi to industrija dopustila

Ideologije se rađaju krvlju
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice