Microsoft će se protiv virusa boriti umjetnom inte

poruka: 52
|
čitano: 6.557
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Microsoft će se protiv virusa boriti umjetnom inte".
10 godina
neaktivan
Re: Microsoft će se protiv virusa boriti umjetnom
ShadoW kaže...
win10pro kaže...

Totalni fanboy, neću niti jedne druge.

Evo ti tvoj siguran izvor:

probaj si onda instalirat virus u wine 

To ponekad radi!  Uspio sam instalirati neki win adware uz instalaciju nečeg drugog. Jedino, na Linuxu ga lako izbrišeš, preko wine-a nije uspio smrdati registry.

10 godina
Zechina kaže...
win10pro kaže...

Sad bi trebao pogađati koja je to distribucija i repo? Nema za linux koji ja koristim ili je prastara verzija.

"Repo"  se zove Software Manager. Sastavni je dio Linux Mint, i ne - ne moraš "pogađati", samo klikneš mišem na menu.
Kod Ubuntu se zove Ubuntu Software Center. I opet, samo klikneš mišem.
Za Arch/Manjaro (KDE) se zove Octopi. I opet, samo klikneš mišem.
Za isto (XFCE), pacman, zove se PamacI opet, samo klikneš mišem.
I tak...

Kod mene se zove Discover... sad već sumnjam da imam verziju sa virusima.

10 godina
neaktivan
win10pro kaže...
Zechina kaže...
win10pro kaže...

Sad bi trebao pogađati koja je to distribucija i repo? Nema za linux koji ja koristim ili je prastara verzija.

"Repo"  se zove Software Manager. Sastavni je dio Linux Mint, i ne - ne moraš "pogađati", samo klikneš mišem na menu.
Kod Ubuntu se zove Ubuntu Software Center. I opet, samo klikneš mišem.
Za Arch/Manjaro (KDE) se zove Octopi. I opet, samo klikneš mišem.
Za isto (XFCE), pacman, zove se PamacI opet, samo klikneš mišem.
I tak...

Kod mene se zove Discover... sad već sumnjam da imam verziju sa virusima.

Kad si wannabe hax0r pa instaliraš ... KALI Linux. To NIJE za prosječne korisnike. Da, možeš u 30+ sekundi hakirati većinu wifi routera (i windozea), ali je isto kao da si djetetu dao fleksericu da si sredi lego kocke.
KALI je namijenjen za sigurnosne za*ebancije, možeš fino i sigurno browsati po webu sa usb live verzije ili testirati sigurnost vlastitog routera, a za ostalo... drž' se ti winsa. Ili neke normalne, uobičajene distre Linuxa.

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.6.2017 13:50 (Zechina).
10 godina

Opa sad smo i vidoviti. Uz distribuciju pogodio si i čim se bavim....

Nije kali nego je Kubuntu. I da najpopularnija distribucija nema pola toga u softver centru/Discover za KDE.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

ovo je postalo osobno, mozda da se prebacite na skype 

to je samo os, svatko koristi sta mu se koristi i sta mu vise paše  

1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
win10pro kaže...

Nije kali nego je Kubuntu. I da najpopularnija distribucija nema pola toga u softver centru/Discover za KDE.

Bro, tvoja "najpopularnija" distra je na 46. MJESTU.
https://distrowatch.com/dwres.php?resource=popularity
(edit: pha... mislio sam da bar Kali koristiš, on je bar na 23.)

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.6.2017 13:47 (Zechina).
10 godina

I jedno i drugo se da koristit, ali smije valjda napisat nešto loše o linuksu ili me čeka ban sa interneta i svih linuks servera?

Sva sreća pa je bug na windowsu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Zechina kaže...
win10pro kaže...

(e
dit: pha... mislio sam da bar Kali koristiš, on je bar na 23.)

ne cini mi se ko da ta lisat ima veze s vezom... debian prije ubuntua kod desktop korisnika? cudno mi, ali preko toga mogu proci, ali da je Zorin prije Kubuntua mi je tesko vjerovat

https://www.linuxcounter.net/statistics/distributions

evo, ovdje je sasvim drugacija statistika...

10 godina
neaktivan

Ma možeš ti pisati loše o Linuxu koliko želiš, to je polu-proizvod koji ponekad zahtijeva živaca ili je mission impossible, ... ali je i dalje bolja ponuda od mnogo čeg drugog (ehm), pogotovo sa sigurnosnog aspekta.
Samo:

1. argumentiraj činjenicama a ne predrasudama
2. drž se teme, ovo je totalno offtopic (a sudjelujem u trolanju da clickbaitom honoriram bugov portal)

Back to topic:
Čitava pr priča je debilana i namjerno skretanje s aktualne teme - sigurnosnih propusta u Winsima, jer će se MS, kao, boriti protiv malware-a HEURISTIKOM, a bilo bi pametnije da "umjetnu inteligenciju" upotrijebe onda za krpanje potencijalnih rupa u vlastitom kodu.
Ovo je najbolji primjer koliko je MS uspješan po pitanju korištenja AI:
Twitter taught Microsoft’s AI chatbot to be a racist asshole in less than a day
https://www.theverge.com/2016/3/24/11297050/tay-microsoft-chatbot-racist

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.6.2017 14:06 (Zechina).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
ShadoW kaže...
Zechina kaže...
win10pro kaže...

(e
dit: pha... mislio sam da bar Kali koristiš, on je bar na 23.)

ne cini mi se ko da ta lisat ima veze s vezom... debian prije ubuntua kod desktop korisnika? cudno mi, ali preko toga mogu proci, ali da je Zorin prije Kubuntua mi je tesko vjerovat

https://www.linuxcounter.net/statistics/distributions

evo, ovdje je sasvim drugacija statistika...

Gle, možeš ti koristiti listu koju želiš, niti jedna nije 100% točna (jer ne može biti) ali ova na distrowatch je vjerojatno najreferentnija.
> debian prije ubuntua kod desktop korisnika
Linux Mint je apsolutno najpopularnija distra, a on je pak samo inteligentniji blizanac Ubuntu, koji je spin-off Debiana.
Nakon što je Ubuntu počeo raditi eksperimente (... ne da mi se o tome, off topic), Mint je ponudio "izvornu" verziju - Linux Mint Debian Edition. Na distrowatch ona nije obračunata pod Mint već pod Debian. Ne znam iz kojeg razloga, ali možeš sam provjeriti točnost toga. Uz ostale "regularne" verzije Debiana (razlike su ugl. u graf. manageru poput Gnome, KDE, XFCE...), to zajedno daje taj impresivan postotak.

> Zorin prije Kubuntua
Ovdje su 3 aspekta:

1) Zorin, Manjaro i još neke su jako popularne switcherima sa Winsa.
2) K (odnsno KDE) ima problema, postao je mastodont itd. Mislim da su u padu sve distre Linuxa koje imaju K.

3) Kubuntu, koji je bio neko vrijeme prilično popularan, na distrowatch se broji posebno od ostalih *buntu. Za razliku od Debiana, koji na isti statistički način uzima postotak Mintu.

8 godina
neaktivan

Zakaj je, po tvom, kde mastodont ?

😊
10 godina
neaktivan
bunker kaže...

Zakaj je, po tvom, kde mastodont ?

😊

offtopic, al ajde...
Nespretan izraz, mislio sam na glomaznost, nespretnost... postao je nešto poput "Windowsa umjesto Windowsa", zajedno sa svim prednostima i manama. Mislim, mjerljivo je (zauzeće resursa itd.).
KDE, GTK3, Cinnamon itd su dobili vjetar u leđa nakon "izdaje" Miguela de Icaze, ali raja se mahom vratila na Gnome2/Mate za "punokrvni" manager, odn. za XFCE itd za light&speed varijante.
To je moje osobno mišljenje, nije fanboyizam: koristio sam K i prije Konzuma :-D čak sam ga i na Winsima pokušao koristiti (uz Krita for Windows npr). K aplikacije mi puno češće rade probleme na Linuxu (doduše, imam Mate) od sveg ostalog, a naravno da su i pogoleme (posljedično zbog drugog windows managera).
Meni je i Cinnamon mrzak (laggy), tako da mi je K no-go. Jopet, nemam Arch i sl. koji se, navodno, daju fino poštelat da lete s KDE.

15 godina
neaktivan
ShadoW kaže...

nit itko tvrdi da je linux 100% secure ili nesto, ali ono sto je cinjenica je da koristeci se linuxom je X puta manja sansa da ces pokupit ransomware ili slican.

0 puta X je još uvijek 0 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
17 godina
Zechina kaže...

offtopic, al ajde...
Nespretan izraz, mislio sam na glomaznost, nespretnost... postao je nešto poput "Windowsa umjesto Windowsa", zajedno sa svim prednostima i manama. Mislim, mjerljivo je (zauzeće resursa itd.).
KDE, GTK3, Cinnamon itd su dobili vjetar u leđa nakon "izdaje" Miguela de Icaze, ali raja se mahom vratila na Gnome2/Mate za "punokrvni" manager, odn. za XFCE itd za light&speed varijante.
To je moje osobno mišljenje, nije fanboyizam: koristio sam K i prije Konzuma :-D čak sam ga i na Winsima pokušao koristiti (uz Krita for Windows npr). K aplikacije mi puno češće rade probleme na Linuxu (doduše, imam Mate) od sveg ostalog, a naravno da su i pogoleme (posljedično zbog drugog windows managera).
Meni je i Cinnamon mrzak (laggy), tako da mi je K no-go. Jopet, nemam Arch i sl. koji se, navodno, daju fino poštelat da lete s KDE.

da, od ove krize s todoricem, K stvarno gubi korisnike

edit: i nije GUI Linux... ova tema treba lock, nema vise veze s vezom

nine kaže...
ShadoW kaže...

nit itko tvrdi da je linux 100% secure ili nesto, ali ono sto je cinjenica je da koristeci se linuxom je X puta manja sansa da ces pokupit ransomware ili slican.

0 puta X je još uvijek 0 

da, i 53 puta X je 53...

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.6.2017 16:17 (ShadoW).
17 godina

Sta je ovo chat room?

Kakve veze ima to sto vi pisete sa naslovom teme?

Linux tema postoji i molim da se prebacite tamo.

Sta je moderatorima ovo ok?

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ma pusti ih, linuxaši se malo zaigrali. 😂😂😂

8 godina
protjeran
NecroKnight kaže...
Gorstak79 kaže...

ja bih rekao da linux valja samo onome tko nimalo ne cijeni svoje vrijeme...oba os-a su srot, meni je samo zao sto je IBM odustao od razvoja os/2, no razvoj su nastavili neki drugi...doduse, do tog osa je skoro nemoguce doc, bar meni...

Kada si zadnji puta koristio Linux? Današnje distribucije su dovoljno dobre i jednostavne za korištenje da ne predstavljaju problem niti početnicima (npr. Manjaro).

krajem prosle godine sam instalirao mint, prije toga sam probao jos nekoliko razlicitih distro da vidim koja mi pase...prvo san prova neku za koju su rekli da je speficno namijenjena za windows korisnike radi lakseg prijelaza...instalirao, pa trazio steam jedno pola sata, pa ga na kraju instalirao sa apt get komandom iz terminala, pa pokrenuo football manager, koji je bio slideshow....gugl otkrio da mi trebaju drajveri za intel integrusu...proveo narednih 6 sati pokusavajuci naci i instalirati drajver, na kraju uspio i igra radi ok, i pozelio alt tab da browsam nesto, ali ne da mi...ctr tab ista stvar, esc ista stvar, alt esc isto, ctrl esc isto....na kraju sam morao izaci iz igre i ici citati koje su keyboard shortcuts....za dvije najbanalnije radnje sam izgubio 24h, i to na osu koji je windows user friendly...a sumnjam da bi prosjecnom korisniku uopce uspjelo dovesti stvari u working condition...

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.7.2017 18:21 (Gorstak79).
12 godina
neaktivan

a koliko ti je trebalo da se naviknes na winse kad si ih prvi puta a nisi zna da to treba i nisi mogao igrati igru jer treba nove directx dodatke  Net framework ili  Visual C++

a da nekazemo koliko si puta dobio viruse od surfanja po ehm odraslim stranicama sumljivim a da nekazem i

njub istu stvar prozivis s linuxom bez virusa, barem imas repozitorij u kojem ti se nalaze aplikacija

(nesto kao sto je windows kopirao pa zove win store) a ti po terminalu kao da si napredni korisnik 

fedora i ubuntu imaju deb paket za intel znas ono next.. next.. done (net stranica)

linuxu moze te kratice i dodijeliti da si malo potrazio po netu (evo jedna klik)

toliko si se navika na winse da si odusta nakon jednog dana.... sretno opet  virusima

(sory na maloj agresiji)

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.7.2017 20:43 (Killua).

0 0 hvala 0
17 godina
Killua kaže...

edora i ubuntu imaju deb paket za intel znas ono next.. next.. done (net stranica)

Da li to vrijedi i za Mint 18.1 ili ide nekako drugacije?

Ovako je kod mene, da li to znaci da je odgovarajuci driver instaliran (slika)?

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
12 godina
neaktivan
Sve pod distre koje su bazirne na ubuntu i fedori dok god distra nije drasticno izmjenjena petljano po sigurnosti ( primjer redhat ima jos i svoju verziju linux kernela kao bolja zastita od malvera a zapravo ga vise zatvore da oni mogu mjenjati citaj. kompajlirati ga. Vecina distri ima genericki od linusa s gdje kojim dodatcima nista sto bi mi nobovi primjetili)
P.S. kada se trazi sto za linux obavezno upisivati GUI inace daje rezultate s naredbama za terminal.
17 godina
Killua kaže...
Sve pod distre koje su bazirne na ubuntu i fedori dok god distra nije drasticno izmjenjena petljano po sigurnosti ( primjer redhat ima jos i svoju verziju linux kernela kao bolja zastita od malvera a zapravo ga vise zatvore da oni mogu mjenjati citaj. kompajlirati ga. Vecina distri ima genericki od linusa s gdje kojim dodatcima nista sto bi mi nobovi primjetili)
P.S. kada se trazi sto za linux obavezno upisivati GUI inace daje rezultate s naredbama za terminal.

Probao sam i dobijem poruku "Cheking distribution...Failed"?

12 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.7.2017 23:46 (Killua).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice