Microsoft će se protiv virusa boriti umjetnom inte

poruka: 52
|
čitano: 6.566
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Microsoft će se protiv virusa boriti umjetnom inte".
17 godina

vec vidim random crashove legit programa... microsofte, mozda je vrijeme da se ostavis corava posla i konacno napravis neku ok linux distribuciju? ionako im sve postaje platform independent service... ako u 36 godina nisu uspjeli napraviti posten OS, vec samo neke igrarije, tesko da im AI tu moze pomoci da iz dreka ispadne kolac..

Moj PC  
8 9 hvala 0
8 godina
protjeran

ja bih rekao da linux valja samo onome tko nimalo ne cijeni svoje vrijeme...oba os-a su srot, meni je samo zao sto je IBM odustao od razvoja os/2, no razvoj su nastavili neki drugi...doduse, do tog osa je skoro nemoguce doc, bar meni...

Moj PC  
1 13 hvala 0
8 godina
neaktivan
Re: Microsoft će se protiv virusa boriti umjetnom
Bolje umjetna inteligencija nego prirodna glupost
Netko radi što zna a netko zna šta radi.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Gorstak79 kaže...

ja bih rekao da linux valja samo onome tko nimalo ne cijeni svoje vrijeme...oba os-a su srot, meni je samo zao sto je IBM odustao od razvoja os/2, no razvoj su nastavili neki drugi...doduse, do tog osa je skoro nemoguce doc, bar meni...

Vidim banirali su te na Forum.hr pa si dosao tu trollat

http://www.soundstream.com/
10 godina
neaktivan

"Microsoft će se protiv virusa boriti umjetnom inteligencijom"

Kad su u deficitu sa pravom? 

4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gorstak79 kaže...

Kada si zadnji puta koristio Linux? Današnje distribucije su dovoljno dobre i jednostavne za korištenje da ne predstavljaju problem niti početnicima (npr. Manjaro).

10 godina

Tko kaže da linux ne dolazi sa virusima? Ima milijardu distribucija mogu uvalit bilo šta.

Source kod mi ništa ne znači jer dolazi kompajlirano, a nema načina da se provjeri da je taj kod isto što i na cd-u.

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
win10pro kaže...

Tko kaže da linux ne dolazi sa virusima? Ima milijardu distribucija mogu uvalit bilo šta.

Source kod mi ništa ne znači jer dolazi kompajlirano, a nema načina da se provjeri da je taj kod isto što i na cd-u.

uzmi gentoo pa si skompajliraj....

inace, da, cuo sam da jedna osoba kad je instalirala linux da je odmah dosao sa virusom i sam sebe enkriptirao 

10 godina

Neću ja ništa kompajlirat ionako me ne zanima, ali nebi baš vjerovao developeru koji radi za kikiriki.

Haha jedan dobar komentar na netu: "what if the compiler is malicious?"

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
win10pro kaže...

Neću ja ništa kompajlirat ionako me ne zanima, ali nebi baš vjerovao developeru koji radi za kikiriki.

Napiši svoj kompajler. 

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Provokator starog kova R.I.P. Munjovoz 20.3.2012.
10 godina
mind_challenge kaže...
win10pro kaže...

Napiši svoj kompajler. 

A s čim da kompjaliram kompajler da budem 100% siguran? :D

17 godina
win10pro kaže...
mind_challenge kaže...
win10pro kaže...

Napiši svoj kompajler. 

A s čim da kompjaliram kompajler da budem 100% siguran? :D

Zašto ga moraš kompajlirati? Postoji machine code.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Provokator starog kova R.I.P. Munjovoz 20.3.2012.
15 godina
protjeran

Don't feed the Troll

http://www.soundstream.com/

1 0 hvala 0
10 godina

Dobra ideja, kucam već u hex editoru linux kod. Javim za 10 god da li je sigurno kako reklamiraju.

17 godina
win10pro kaže...

pa "ideja" (barem jedna od) open sourca je da ne vjerujes developeru koji radi za kikiriki vec da vjerujes jednom od tisuca developera kojima je bitno da taj kod nije malicious i da ce neka osoba pronaci ako je... 

naravno, nije to nista idealno, ali treba naci neki dobar omjer koliko ti je stalo i koliko ces prihvatit.

nit itko tvrdi da je linux 100% secure ili nesto, ali ono sto je cinjenica je da koristeci se linuxom je X puta manja sansa da ces pokupit ransomware ili slican.

Jedan od razloga za to je da cijeli desktop segment linuxa ima mali broj korisnika i nije meta hackerima, ok, ali... 

u biti, who cares? kako je ovdje uopce doslo do (ne)sigurnosti linuxa...

u biti, razlozi zasto koristim linux vs windowsi:

1. mogu si apsolutno sve namjestiti kako hocu

2. ne moram ga platit (puno manje bitan razlog)

10 godina

To i je problem, bude netko drugi pogledao i na kraju možda nitko ni ne pogleda.

Istina who cares, i da ne ispadne da s*rem bezveze korisim i ja linux, ne zato jer hoću i ne sviđa mi se ali odradi posao.

10 godina
neaktivan
win10pro kaže...

To i je problem, bude netko drugi pogledao i na kraju možda nitko ni ne pogleda.

Istina who cares, i da ne ispadne da s*rem bezveze korisim i ja linux, ne zato jer hoću i ne sviđa mi se ali odradi posao.

Koristiš ti Linux moj k. Instalirao bi si Windows i na vibrator da ga znaš updateati. 

I da, s*reš bezveze. 

10 godina

Sad još moram pazit da ne naljutim pingvine. A eto korisim linux i mislim da je smeće, koristi se jer je free. Problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Uopće nije problem zdilati virus za Linux. (opaska: nema veze sa trolom ^)
Ako imaš dovoljno znanja i potrebe, postaviš svoj ppa repository za neki korisni mali utility tipa "gif/jpeg optimizer", "pdf converter" ili "multi-renamer", kojeg si moddao tako da nešto čekira online za update. Nakon nekog vremena, update postane maliciozan.
Ono, čim dopustiš preko roota da ti se "instalira" neki nepoznati ppa, praktički si dopustio drkicu po sistemu.
Srećom, copy&paste nekog "sudo apt-get nešto" je dovoljno "komplicirana" operacija - de facto test inteligencije - da otpadne dovoljan dio onih Windows štefica "koje koriste Linux jer tamo nema virusa".
Poput onog sa demokracijom od R. Amadeusa ("demokracija je pravo da te glupa masa nadglasa"): dovoljno bi bilo staviti vrlo jednostavnu matematičku operaciju (jednostavniju od captche) ispred broja kandidata, pa bi 90% živozidaša, Podemosa, MoVimento 5 Stelle, Tea Party (nadopišite sami) i sličnih otpalo, nepovratno.

0 0 hvala 0
10 godina

I koliko takvih 'alata' već ima? Siguran os koji zahtjeva root za instalaciju najobičnijeg text editora.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
win10pro kaže...

I koliko takvih 'alata' već ima? Siguran os koji zahtjeva root za instalaciju najobičnijeg text editora.

Em si trol em si glup. SVAKI ozbiljan sustav te traži admin (root) dozvolu za instalaciju bilo čega. Naglasak je na ozbiljan.
Da imalo koristiš Linux, shvatio bi koliko je glupo to što pišeš, gluplje je jedino to što hranim trola pa odgovaram, ali to je zbog publike i klinaca koji bi mogli popušiti tvoje predrasude.
KAD SI TI TO INSTALIRAO TEXT EDITOR na Winsima, Linuxu, OSX...???
Nisi, jer ti ne treba - dolazi sa sustavom.
E sad, ako ti se ne sviđa, na većini Linuxa imade predinstaliran software repo, gdje si u dva klika mišem instaliraš onaj koji ti paše. Provjeren, iz provjerenih izvora.
Na Winsima o tome samo sanjaj...

Ono što sam napisao - a to nisi ubrao jer nemaš pojma - jest da ako ti SAM, nekontrolirano na Linux stavljaš neke neprovjerene ppa - možeš (u teoriji) popušiti bilo što. Otprilike, kao kad skidaš igrice za Winse sa warez sajtova.
Ali, to da će ti "linux virus" preuzeti MBR ili sl - zaboravi - to je do glupe arhitekture Windowsa. OK, i oni su se tu popravili, danas je to sa sigurnosnog aspekta blizu *nixu (ali očito ne dovoljno).

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.6.2017 12:17 (Zechina).
10 godina

Gledaš sve iz perspektive servera, a obični korisnici će instalirati sve živo.

Evo sublime sam instalirao izvan 'provjerenih izvora' jer ga nema tamo, tražilo me root password. Na windowsu ista stvar prolazi kao običan user.

Windows ima više virusa ali barem priznaju problem i kroz više verzija su napravili nešto po tom pitanju. Linux je isti danas kao i '92.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
win10pro kaže...

Gledaš sve iz perspektive servera, a obični korisnici će instalirati sve živo.

Evo sublime sam instalirao izvan 'provjerenih izvora' jer ga nema tamo, tražilo me root password. Na windowsu ista stvar prolazi kao običan user.

Windows ima više virusa ali barem priznaju problem i kroz više verzija su napravili nešto po tom pitanju. Linux je isti danas kao i '92.

Fakat imam viška vremena...

Za početak, nauči što su ppa:
http://blog.launchpad.net/ppa/personal-package-archives-for-everyone

Podilaženje korisnicima, i to onima "najsporijima u konvoju", u Winsima, bilo bi analogno kad bi auti mahom imali automatske mijenjače i još bili bez kočnica (odn. "sustav bi o tome brinuo"). Debilana sa sigurnošću kod Winsa proporcionalna je tome.
Ako program dobije root pristup na Linuxu, to ne znači da automatski može rastepsti sustav (uostalom, ne može ni na Winsima). Problem je u tome što u Winsima postoji puno (pre)više sistemskih propusta koji se, puno lakše, sinergijski, kumulativno mogu upotrijebiti za zloćudne radnje.
Ali to sve što pišem je ofrlje, ugrubo generaliziranje.
Realno, od facebook virusa, raznih web skripti do klasičnih mail attachmenta, na Linuxu nećeš dobiti malware na kompu čak i ako se jako potrudiš da ga instaliraš. Dovoljan razlog za korištenje.
Linux je isti danas kao i '92.
Fakat ne znam zašto moraš ovako trolati. Ova rečenica je netočna, glupa i nepotrebna po nebrojeno mnogo aspekata. Nastavit ću i istom revijalnom tonu, ako to baš želiš:
"Ovako nešto glupo može napisati samo Windows korisnik."

10 godina

Ako pokušavaš pokrenuti virus za windows na linuxu, samo linux user može misliti da to znači siguran os.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
win10pro kaže...

Evo dokaza da si trol i da kakaš bezz:

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.6.2017 12:53 (Zechina).
10 godina

Sad bi trebao pogađati koja je to distribucija i repo? Nema za linux koji ja koristim ili je prastara verzija.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
win10pro kaže...

Ako pokušavaš pokrenuti virus za windows na linuxu, samo linux user može misliti da to znači siguran os.

Ček, ti si toliki Windoze fanboy da i viruse primaš samo ako su za Windows??? 

10 godina

Totalni fanboy, neću niti jedne druge.

Evo ti tvoj siguran izvor:

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
win10pro kaže...

Totalni fanboy, neću niti jedne druge.

Evo ti tvoj siguran izvor:

probaj si onda instalirat virus u wine 

10 godina
neaktivan
win10pro kaže...

Sad bi trebao pogađati koja je to distribucija i repo? Nema za linux koji ja koristim ili je prastara verzija.

"Repo"  se zove Software Manager. Sastavni je dio Linux Mint, i ne - ne moraš "pogađati", samo klikneš mišem na menu.
Kod Ubuntu se zove Ubuntu Software Center. I opet, samo klikneš mišem.
Za Arch/Manjaro (KDE) se zove Octopi. I opet, samo klikneš mišem.
Za isto (XFCE), pacman, zove se PamacI opet, samo klikneš mišem.
I tak...
edit: toliko o tome kako je "Linux je isti danas kao i '92". Za razliku od Win10 gdje imaš... reklame za Candy Crush? 

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.6.2017 13:39 (Zechina).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice