Microsoft protiv Windowsa XP

poruka: 80
|
čitano: 9.819
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Microsoft protiv Windowsa XP".
15 godina

Nekada se ponosili njime a sada ga blate. "Ništa nije vječno" !!!

30 0 hvala 0
18 godina
Re: Microsoft protiv Windowsa XP

Nekad se pokušao napraviti što savršeniji proizvod, a sada im je to čavao na lijes.

Prava firma zna da je najbolji proizvod koji se ne može popraviti u slučaju kvara i koji traje godinu dana.

Živjeli pametni telefoni i ostala čuda iz Azije.

magistar prava (diplomu još nisam poderao)
17 godina

Kad za koju godinu bude izlazio win9,mogli bi lako opet čitati sličnu temu.

xp forever{#}

Moj PC  
8 0 hvala 0
16 godina
Ja stvarno ne vidim razloga da se netko zadrzava na xp-u osim ako nema spori PC ili je mazohist.
4chan ≫ Reddit ≫ Memebase ≫ 9fag Prodajem PC iz profila za 2600kn
18 godina

Ja sam na w7 otkad je izašao, i nebi se vratio na XP za neznam šta. Bio sam prije godinu-dvije kad sam rušio win instalirao XP da vidim malo, bogte dragi kako je to sporo (govorim o mom PCu). Neopisivo loše. w7 je brži 3 puta sigurno, lijepo je sve, fluidno, a ono..majko moja, blaga katastrofa.

Stvarno neznam tko može koristit XP osim ako nema kompjutor iz pradoba. A i moj je star već sad 5 godina pa w7 radi ko cager, a i instalirao sam sedmicu i na starije kompjutore gdje također radi bez problema - i na svakom je  brža od XPa iz pradoba.

Moj PC  
9 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Gale92 kaže...

Nekada se ponosili njime a sada ga blate. "Ništa nije vječno" !!!

Ponosilo se i Comodoreom 64, naravno da će se ponositi svojim proizvodom u njegovo vrjeme, od tada (izlazak XP-a) su izašla još dva operacijska sistema - Vista i 7. Pa evo uskoro i Windows 8.

15 godina
neaktivan

Bio je jako dugo odličan OS ali izlaskom sedmice je izgubio takav status.

Ima mi logike da ne žele dalje pružati podršku za njega jer ga je vrijeme stvarno pregazilo. 

It's very dangerous, putting them together. I don't think the boy can handle it. I don't trust him.
14 godina
neaktivan
Linkosaan kaže...

Ima mi logike da ne žele dalje pružati podršku za njega jer ga je vrijeme stvarno pregazilo. 

Naravno, još im je vlastita konkurencija...

17 godina
neaktivan
Hacker002 kaže...

Ja sam na w7 otkad je izašao, i nebi se vratio na XP za neznam šta. Bio sam prije godinu-dvije kad sam rušio win instalirao XP da vidim malo, bogte dragi kako je to sporo (govorim o mom PCu). Neopisivo loše. w7 je brži 3 puta sigurno, lijepo je sve, fluidno, a ono..majko moja, blaga katastrofa.

Stvarno neznam tko može koristit XP osim ako nema kompjutor iz pradoba. A i moj je star već sad 5 godina pa w7 radi ko cager, a i instalirao sam sedmicu i na starije kompjutore gdje također radi bez problema - i na svakom je  brža od XPa iz pradoba.

Sigurno imaš legalni Win7 :) ovo se odnosi na kupljeni windows :) 

15 godina
neaktivan
royalhero kaže...
Linkosaan kaže...

Naravno, još im je vlastita konkurencija...

O tome da i ne govorim...

It's very dangerous, putting them together. I don't think the boy can handle it. I don't trust him.
18 godina
neaktivan
8ax kaže...
Ja stvarno ne vidim razloga da se netko zadrzava na xp-u osim ako nema spori PC ili je mazohist.

postoji jedan jako dobar razlog, a to je oprema (odnosno software za opremu) koji radi samo na win xp, a na win 7 32-bit, a pogotovo 64-bit nece... konkretno ova igrackica, ako koga zanima... siguran sam da postoji jednako tako veliki broj ostale opreme koja radi as-is na win xp, a dalje nema podrsku pa ne samo da ljudi ne zele, vec i ne mogu i da zele prec na novije od xp.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.5.2012 20:50 (wifi).
16 godina

Virtualiziranje je odgovor.

VirtualBox lagano koristi COM tj. serijske portove na virtualnom PC-u.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
8ax kaže...

Virtualiziranje je odgovor.

VirtualBox lagano koristi COM tj. serijske portove na virtualnom PC-u.

a u virtualbox-u OPET vrtis XP... i opet si tia-netia zavrsia na xp, osim sto ga mozes instalirat ka glavni os, i za potribe koje tribaju korisnicima isti je sasvim dovoljan.

nadji rjesenje da taj konkretno mcls modular nativno radi potpuno ispravno u win 7 32, ili jos bolje 64, pa onda mozemo govorit o napretku, ovako samo livas iz supljeg u prazno...

edit: osim toga, mnostvo usb-rs232 jeftinjak adaptera radi pod xp-om, dok pod win7 64bit rade rijetki, u pravilu ftdi ft232 kojeg trazim za kupit u hrvatskoj (pa ako netko zna nek javi), nesto losiji cp2102, i ponesto problematicni pl2303. za ostale podrske za 7 uopce i nema...

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.5.2012 21:08 (wifi).
15 godina
neaktivan

Mogu oni zaplašivati , ukinuti podršku i poduzeti kojekakve druge korake ali hrvatske firme koje uglavnom imaju originalne xp OS-ove će jako teško izbaciti 1000 kn za jedno računalo a obzirom da su računala zastarjela i hardver bi trebalo mijenjati a njima vjerojatno i xp sasvim dobro obavlja ono što im treba...Mislim da će firme ipak čekati bolja vremena za ovaj korak pogotovo one manje...

Moj PC  
9 0 hvala 0
18 godina
wifi kaže...

postoji jedan jako dobar razlog, a to je oprema (odnosno software za opremu) koji radi samo na win xp, a na win 7 32-bit, a pogotovo 64-bit nece... konkretno ova igrackica, ako koga zanima...

Ta igrackica ima poprilicno zastarjele MCU module, pretpostavljam da je i sama igracka prilicno stara, pa je mozda vrijeme za upgrade na nesto modernije? {#}

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
18 godina
neaktivan
SupremeCommander kaže...
wifi kaže...

postoji jedan jako dobar razlog, a to je oprema (odnosno software za opremu) koji radi samo na win xp, a na win 7 32-bit, a pogotovo 64-bit nece... konkretno ova igrackica, ako koga zanima...

Ta igrackica ima poprilicno zastarjele MCU module, pretpostavljam da je i sama igracka prilicno stara, pa je mozda vrijeme za upgrade na nesto modernije? {#}

Nije na meni da je moderniziram, ionako je za skolsku primjenu, upoznavanje s mikrokontrolerima... Uostalom, Lucas-Nulle ima za istu platformu i module s ARM procesorima, i svjedno nema podrsku za ista naprednije od XP-a.

Inace, kad rade svoje mini projekte, u klasi do 50 kn su ili 8051 (89c4051), ili Attiny ili neki od jeftinijih PIC-eva. 

Činjenica ostaje da je tu proizvodjac zakaza svojom podrskom, pa je prakticki nemoguce preci na win7, stoga ce bar na nekim racunalima XP ostat stalni gost...

16 godina

-Firme ne koriste XP jer su im PC-ovi loši, dapače, mama radi na PC-u u rangu s mojim. Razlog zadržavanja na XP-u je taj što su im programi zastarjeli, i ne postoji podrška za win7 za više od pola programa. Tako da se jednostavno mora raditi na XP-u. Ali kaže da se dosta programa već napravilo i za sedmicu, tako da bi ubrzo i oni mogli nabaviti 7.

(Radi u CroSigu)

Počeo sam od ničega, i još uvijek imam večinu od toga
Moj PC  
2 0 hvala 0
18 godina
wifi kaže...

Inace, kad rade svoje mini projekte, u klasi do 50 kn su ili 8051 (89c4051), ili Attiny ili neki od jeftinijih PIC-eva. 

Sta ti ovo znaci? 50kn za cijeli projekt ili za MCU?

nul-3 kaže...

-Firme ne koriste XP jer su im PC-ovi loši, dapače, mama radi na PC-u u rangu s mojim. Razlog zadržavanja na XP-u je taj što su im programi zastarjeli, i ne postoji podrška za win7 za više od pola programa. Tako da se jednostavno mora raditi na XP-u.

Pa to je zalosno sto se developeri nisu udostojili napraviti verziju programa za novi OS 6-7 godina (program za Vistu je vrlo vjerojatno kompatibilan sa win7).

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.5.2012 21:46 (SupremeCommander).
14 godina
neaktivan
Lol...ima i toga. Konkretno moje radno mjesto: win server 2008 pa preko WMvare-a NT(!), da bi radio stari Cemat v4.0 :D
16 godina
neaktivan

Kad prestanu pružat podršku onda će legalni biti piratski windowsi xp?

Moj PC  
3 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
SupremeCommander kaže...
wifi kaže...

Sta ti ovo znaci? 50kn za cijeli projekt ili za MCU?

za MCU... a i citavi projekti ne idu dalje od 200-300kn, ipak je to srednja skola i sami to placaju, a neki kompleksni projekti su im previse (sto po financijama, sto po znanju).

17 godina
Gremlin144 kaže...

Ne, zašto bi bili?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P 16.10.2011 R.I.P mind_challenge 18.5.2012
18 godina
wifi kaže..

za MCU... a i citavi projekti ne idu dalje od 200-300kn, ipak je to srednja skola i sami to placaju, a neki kompleksni projekti su im previse (sto po financijama, sto po znanju).

Iznenadi me svaki puta kad netko kaze kako su AVR-ovi ili PICevi jeftini, a npr. ARM kao jako skupi, a danas za te novce mozes naci i 180MHz ARM9. Uz gomilu CortexM3 i slicnih, itd... ...

A da ne budemo bas previse offtopic, 8-bitni MCU-ovi su kao i WinXP, zastarjela tehnologija koja nema vise nikakvih prednosti nad novijim tehnoloijama, ali nikako da se iskorjeni bilo zbog kompatibilnosti sa starim HW/SW ili zbog nekakvih neobjasnjivih sentimentalnih razloga {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.5.2012 22:25 (SupremeCommander).
16 godina
neaktivan
Hacker002 kaže...

Kontriraš samom sebi:-) Po jednom XP su ti na istom stroju 3xsporiji od Win7, a onda opet XP instaliraju samo oni koji imaju stari/spori stroj?! Sorry, ali ne kužim ti tu logiku?

Kao osnovno, Win7 su SPORIJI od XP-a i troše više resursa u svakom pogledu (CPU, HDD, baterija...). Jedino "ubrzanje" je GUI koji u Aeru koristi grafički engine, ali što opet pada u vodu kod starijih strojeva.

Osobno XP ne koristim već 2 godine, ali i dalje ne vidim čime sam profitirao sa prelaskom na Win7? To što mi system partcija sada mora biti x puta veća? To što mi baterija na laptopima kraće traje? Jedino što me kod Win7 oduševilo je to što sam uspio upogoniti bez po' muke jedan stari scanner iz doba Win98, a na XP-u sam morao prčkati po registryu da bi polovično proradio.

Smatram da je XP sasvim solidan OS, posebno u poslovnom okružju. 

14 godina
neaktivan

Nije XP loš windows, ali vrijeme ide naprijed i nema razloga da ga koristimo više. Windows7 je odličan, ali netreba žuriti sa osmicom jer Windowsi nisu komponente.

1 1 hvala 0
17 godina
odjavljen
Gremlin144 kaže...

mind_challenge kaže...

Ne, zašto bi bili?

Načuo sam neke priče (ne znam jesu li istinite) da inspekcija gleda kroz prste ilegalnim Win98 (i to tek od nedavno) jer je MS prestao davati bilo kakav oblik podrške za taj OS. Osobito u skladištima i sličnim mjestima gdje se vrte programi napisani u doba Win98. Jel to netko može potvrditi?

http://nighthawk-software.blogspot.com/
16 godina
neaktivan

Morala bih kupiti novo računalo za windows 7. Ma kak da ne.

Zanimam se za web dizajniranje pa vas molim da sve korisno što znate i linkove podijelite sa mnom. Može na pm ili na temama na kojima sudjelujem. Hvala!!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Neka naprave neku "special edition 2013" verziju XP-a, s DirectX-om 11 i popravljenim sigurnosnim propustima. Bez Aero sučelja i sličnih gluposti, samo usporavaju hardware, makar se radilo i o najskupljem hardwareu. Jednostavnost je vrlina, zato se XP toliko dugo održao na "sceni".

Moj PC  
0 5 hvala 0
17 godina
odjavljen
Crank1d kaže...

Neka naprave neku "special edition 2013" verziju XP-a, s DirectX-om 11 i popravljenim sigurnosnim propustima. Bez Aero sučelja i sličnih gluposti, samo usporavaju hardware, makar se radilo i o najskupljem hardwareu. Jednostavnost je vrlina, zato se XP toliko dugo održao na "sceni".

Paa.. To se zove Windows 7.

Isključi Aero i ostale efekte i dobiješ ono što si tražio. XP ne zna baratati sa 4+ GB RAMa, nema prefetch, 4+ jezgre su mu također previše (ne zna ih iskoristiti), neki propusti su duboko ukorijenjeni i otklonjeni su tek uvođenjem UACa i ostalih zaštitih mehanizama.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
16 godina
@wifi
Evo meni bas stari isprobavao RS232 na USB neki dan na PCu sa W7/64bit i radilo je :)
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice