Microsoft odustaje od Windows Live Messengera

poruka: 51
|
čitano: 11.258
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Microsoft odustaje od Windows Live Messengera".
16 godina
neaktivan
Re: Microsoft odustaje od Windows Live Messengera
razer1911 kaže...

znaci gasi se windows live messenger vise se nece moci koristiti? šteta ovo mi je prvi glas, proveo sam brdo godina na njemu. Znaci tokom iduceg tjedna gasi se

moći će se koristiti i dalje ali se novije verzije programa više neće razvijat nego će sve integrirati u skype

kod mene normalno radi.....(osim usranog apple iJpeg-a)
17 godina
cekpi kaže...
razer1911 kaže...

znaci gasi se windows live messenger vise se nece moci koristiti? šteta ovo mi je prvi glas, proveo sam brdo godina na njemu. Znaci tokom iduceg tjedna gasi se

moći će se koristiti i dalje ali se novije verzije programa više neće razvijat nego će sve integrirati u skype

To sam htio čuti, znači neće prisiljavati postojeće korisnike na Skype gašenjem WL servisa, nego (samo) uskraćivanjem razvoja novih verzija. Ionako smo svi na WLM 2009.

13 godina
neaktivan
royalhero kaže...

Ma logičan potez. Prije FB-a i nekoliko godina njegove vladavine sam na MSN-u imao online 50 korisnika, ali konstantno, broj bi išao i do 200, ali ovo je stalno bilo. Sve je bilo bajno dok nije došao Facebook i svi su prelazili na njega i njegov chat, dok za dvije godine bih imao po dva korisnika online, pa sam i ja prestao koristiti MSN.

Skype ima i sadašnjost i budućnost i nikakav FB mu ne prjeti, tako da posvetiti se njemu je logično.

Uspoređujes dva koncepta koja su koliko slicna toliko i razlicita,pa prema tome tesko je usporedjivati njih dvoje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.11.2012 19:13 (nele'ba).
13 godina
protjeran
Ivan M. kaže...
charms_bar kaže...

ne koristim puno fb chat, no pretpostavljam da ima puno manje mogucnosti no bilo skype bilo msn. osim toga, skype ili msn mozes dizati sa OS-om, fb chat ne. te skype ima odlicno rijesene video pozive, ne znam kako je fb-om, kvaliteta videa i ostalo. cisto sumnjam da je dobro rijeseno ako su i fotke lose rijesene.

Možeš i FB chat koristiti kao što si do sada koristio MSN.

https://www.facebook.com/about/messenger

vidim, skinuo sam tu aplikaciju fb chata, no daleko je to od bilo skypea bilo msna po pitanju primjerice video komunikacije, koju mogucnost u ovoj aplikaciji ne vidim?

inace je dobro rijesen dock prozora prema desno, na monitorima kao mom 24'' i pristojnijoj rezi je to vrlo upotrebljivo i dock moze stalno stajati tamo. isto tako dobro je da se dostupnost moze ogranicit samo za neke osobe ili liste, npr. samo za poslovnu listu kolega.

no ja ne vidim potrebu za ovim chatom kod kuce obzirom da za to vec koristim gtalk na kojem ce se ekipa puno teze osuti nego sa fb-a obzirom da mail ostaje ili vjecno ili dugo. a i nedostaje mi kombinacija maila sa chatom, mail mi je mnogo vazniji no chat.

16 godina
kuleee kaže...
Gasttozz kaže...

No pomalo mi je to nejasno, da li će M$ full ugasiti Messenger i prebaciti sve na skype ili će samo prestati razvijati messenger, ali bi se on i dalje koristio?!?

Ovo i mene interesira. Načini integracije će biti zanimljivi, kao i mnogi identični kontakti u oba IM-a. Doduše imam 40ak ljudi na MSN-u i isto toliko na Skype-u, ali barem polovica je istih na oba IM-a. Vidjeti ćemo

Kad sam instalirao metro verziju skype, automatski mi je povezao hotmail s kojim sam prijavljen na računalu s tim računom na skypu. Sad to više ne mogu razdvojiti i mogu se prijavit na skype s podacima koje sam koristio za msn. Automatski u skypu vidim sve prijatelje s msna. Znači rade na tom da ne bude duplih računa već će ti se jednostavno izjednačiti msn i skype account. 

Zanimljivo je da to za sad radi samo u metro verziji, na mobitelu i običnoj verziji i dalje ne vidim msn kontakte

15 godina
neaktivan
zlajutin kaže...

Neee.ovo je najgora vijest u IT svijetu koju sam cuo u zadnjih 5 god,pa Messenger je bolji od skypa za chat i dijeljenje datoteka pa jedno 50 puta,pored toga skype je bugovit do bola,ne kazem da WLM nije,ali samo zadnje verzije,a verzija 2009 je gotovo savrsena,a 2011/12 kao da su namjerno osakatili i unistili nebili se sto manje poceo koristiti da bi se preslo na skype.Skype koristim samo za video razgovore,a i nekad mi i na njima zadaje tolike probleme(i to na razlicitim masinama) da i to na WLMu nekad mnogo bolje ide.Nista ako se ovo obistini ne gine yahoo messenger koji je isto tako iole bolji od skypa sto se tice chata i sharinga.

Ovo je odluka na razini produkta i administracije korisničkih računa. Tehnički detalji su druga priča. Skype sve više koristi Messenger "ispod haube" i MS će sigurno napraviti tehnički hibrid ta dva sustava.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.11.2012 15:08 (inžinjer).
16 godina
neaktivan
Iggx kaže...

Kad sam instalirao metro verziju skype, automatski mi je povezao hotmail s kojim sam prijavljen na računalu s tim računom na skypu. Sad to više ne mogu razdvojiti i mogu se prijavit na skype s podacima koje sam koristio za msn. Automatski u skypu vidim sve prijatelje s msna. Znači rade na tom da ne bude duplih računa već će ti se jednostavno izjednačiti msn i skype account. 

Zanimljivo je da to za sad radi samo u metro verziji, na mobitelu i običnoj verziji i dalje ne vidim msn kontakte

skini zadnju verziju (http://www.skype.com/intl/en/get-skype/on-your-computer/windows/)

We've updated Skype so you have the latest version - including performance improvements and bug fixes.
•Merge your Microsoft account (Hotmail, Messenger, Xbox) with Skype
•Sign in anywhere with one account
•Chat with Messenger buddies

kod mene normalno radi.....(osim usranog apple iJpeg-a)
16 godina

Niko ne postavlja pitanje, kako ce to utjecati na nas s WP7 i WP8 uredajima? FB chat smo imali preko "messaging" "aplikacije" u samom OSu, tako sto smo MSN acc povezali s FB accom... Iskreno, zadnjih par godina to je jedino kad sam se prijavio na MSN (samo s mobitela, i to jer bas se moram (nemoze se samo na fb chat ulogirat)). Jednostavno svi moji frendovi su otisli na fb i skype, pa tako i ja.. Imao sam acc na yahoou, nije mi se svidjelo, obriso sam ga.. Htio sam i MSn obrisat, al eto, trebao mi je kako bi pristupio fb chatu jednostavno s mobitela.

i opet postavljam pitanje, kako ce to utjecati na nas s WP7 i WP8 uredajima?

Lockerz nagrade Z-List [+] T-Shirt [+] iPod Nano purple (5G) 16GB [+] PSP rock bundle [-] (otkazano od strane Lockerza) 50$ PayPal [-]
15 godina
neaktivan

A sad je konačno i vrijeme da Google integrira Talk, Voice, Chat i Hangouts u jednu aplikaciju... Pa da vidimo sraz :)

14 godina
neaktivan

Sa http://blogs.skype.com/garage/windows/

What's new:

• Microsoft and Facebook Account Integration
  • Sign up and sign-in is easier than ever. You can now sign into Skype using your Microsoft or Facebook account - there's no need to create a new Skype account. This makes it even easier to connect with friends on Skype without having to set up another account.
  • IM friends on Messenger
  • Now you can instant message your Windows Live Messenger, Hotmail and Outlook.com contacts via Skype all in one place. If you use a Microsoft account today, merging your accounts is easy - just sign in to Skype with your Microsoft account.
  • Calling with Messenger friends is coming soon
  • We're working on polishing a feature which will enable audio and video calls to Windows Live Messenger customers using Skype desktop clients. The feature will be available in coming weeks.

0 0 hvala 0
17 godina
p0temk1n kaže...

Ajde ajde, neka u Skypeu prvo srede file transfer kako spada kao u MSNu i pasteanje slika direktno iz clipboarda pa ću onda tek razmišljati o Skypeu, do onda je promašeni slučaj za mene.

Pa sto tocno fali sadasnjem file transferu? Doduse, ne moze se drag n droppati u chat prozor, ali fino mozes otvoriti Send files i selektirati vise fileova odjednom i sve ih poslati. Da omoguce drag n drop bilo bi odlicno, ali sto je tu je.

Btw., ne znam kako je to na Winsima, barem je situacija takva sa Skypeom na Linuxu.

Enkidu kaže...

Skype je malo otišao u ku*ac negdi od verzije 3 (možda zbog preuzimanja), otada su u svakoj verziji dodali hrpu iritantnih reklama i smeća i malo toga korisnog...

A vidi ovu ljepotu... Ubuntu 12.04, Skype for Linux.

Svaki puta se sokiram kad vidim Win verziju Skypea na laptopu od starog. Samo nek ostave Linux verziju kakva je i sve pet.

The programmer is fighting against the two most destructive forces in the universe: entropy and human stupidity. --Damian Conway
17 godina
cekpi kaže...

Ovo i mene veseli.

p0temk1n kaže...

To sam htio čuti, znači neće prisiljavati postojeće korisnike na Skype gašenjem WL servisa, nego (samo) uskraćivanjem razvoja novih verzija. Ionako smo svi na WLM 2009.

Ja sam odavno na verziji 2011, pardon sada je 2012. ili tačnije 16.4.3505.912

...nego svi kukate kako se širenjem FB-a broj korisnika MSN-a smanjio. Je li netkome palo na pamet da poveže MSN i FB. Iskreno ja kada sam to uradio, chat na FB-u mi se preporodio. Svih 2000 i kusur kontakata sa FB-a sada su u MSN-u, što je još bolje sviđa mi se fenomenlana opcija "odvoji offline kontakte u posebnu kategoriju od online kontakata". Dalje, tako povezan MSN sa FB mi je omogućio i da vidim liste koje se na FB chatu odavno ne vide. Dalje, favoriti: zbarim neku heroinu na FB-i i kako da je uganjam kada je online? Fino ubacim je u favorite a u MSN-u uključim opciju "samo prikazuj tko se prijavio od favorita". Dakle, od kada sam spojio MSN sa FB uopće ne moram ići na www.facebook.com dovoljno mi je samo na MSN otići i da vidim tko je online. Čak i chat kada je 'zapinjao' na FB-u preko MSN-a nisam imao problema. Ono što mi se posebno svia, budući da imam računar koji radi bukvalno 24/7 jeste da isključim opciju "prikaži me odsutnim ako sam neaktivan nakon 5 minuta" na taj način sam 'zelen' na FB-u, bukvalno uvijek.. ehh koliko sam prijatelsjtava spojio tako što mi je razgovor u 5h ujutru počinjao sa "i ti ne možeš spavati?" :))

Windows Live Messenger mi je fenomenlana aplikacija, uvijek bio najmoćniji chat klijent, bilo je i drugih pokušaja da ga zamjene ili barem da ustupe njegovom mjestu tako što će povezati više servisa. Primjerice Miranda, eBuddy ali sada to može i WLM, što je još bolje, čuči u taskbaru, ne ruši se, nikog ne dira i zauzima smješno malo memorije.

Ugase li ovog starkelju, 2012-ta biti će stvarno godina preokreta.

17 godina
1domagoj1 kaže...
Pa sto tocno fali sadasnjem file transferu? Doduse, ne moze se drag n droppati u chat prozor, ali fino mozes otvoriti Send files i selektirati vise fileova odjednom i sve ih poslati. Da omoguce drag n drop bilo bi odlicno, ali sto je tu je.

Općenito je problem da je Skype (barem na windowsima) napravljen prvenstveno kao voice chat program na koji je zalijepljena IM funkcionalnost. File transfer i kustomizaciju ima dodanu pro forma, da se ima, dok s druge strane još nema prave alternative MSNu među IM klijentima. Skype nema pola naprednih opcija za IM od MSNa koje mi fale, i odgađat ću prelazak čim dulje moguće. Tko ne koristi voice chat, realno nema razloga koristiti Skype jer MSN može više i bolje...

17 godina
p0temk1n kaže...

Općenito je problem da je Skype (barem na windowsima) napravljen prvenstveno kao voice chat program na koji je zalijepljena IM funkcionalnost. File transfer i kustomizaciju ima dodanu pro forma, da se ima, dok s druge strane još nema prave alternative MSNu među IM klijentima. Skype nema pola naprednih opcija za IM od MSNa koje mi fale, i odgađat ću prelazak čim dulje moguće. Tko ne koristi voice chat, realno nema razloga koristiti Skype jer MSN može više i bolje...

Istina, Skype je prvenstveno voice chat klijent, ali mozes li mi navesti neke od tih naprednih opcija? Nije da trebam mijenjati boju teksta, stavljati razno-razne animacije/Unicode znakove u "nick", mijenjati pozadinu chat prozora i sl. Osobno opet ne koristim Messenger (prvenstveno jer nisam na Windowsima, ali i kad jesam na njima) vec Pigdina, koji mi je sve ono sto IM program mora biti: malen, robustan, nenametljiv i objedinjuje ih sve u jednom.

The programmer is fighting against the two most destructive forces in the universe: entropy and human stupidity. --Damian Conway
14 godina
odjavljen
1domagoj1 kaže...
razer1911 kaže...

meni na skypu fale smajliji, na msnu sam mogao ubacivat..krast od frendova kad bi mi poslali, a na skypu nema tog. šteta

Hvala Bogu, samo da se Skype sad ne pretvori u to bloatano smece od MSN-a...

tocno to 

koja je to bila idiotarija na MSN-u 

kod nekih debila nisam niti vidio citat kaj pise od tolko gifova 

I bolje da propadne 

sam program je teze smece

http://revohd.com
17 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

Btw., ne znam kako je to na Winsima, barem je situacija takva sa Skypeom na Linuxu. 

Briga mene za drag & drop, ono što fali Skype file transferu je što mi je otkad imam Skype (i to u različitim verzijama) išao blinding-breath-taking brzinom od nekoliko kilobajta po sekundi (otprilike koliko i stari telefonski 56k modem), dok mi sve ostalo ide brzinom do 1000 kBps (iliti 8 Mbps).

1domagoj1 kaže...

Enkidu kaže...

Skype je malo otišao u ku*ac negdi od verzije 3 (možda zbog preuzimanja), otada su u svakoj verziji dodali hrpu iritantnih reklama i smeća i malo toga korisnog...

A vidi ovu ljepotu... Ubuntu 12.04, Skype for Linux.

Svaki puta se sokiram kad vidim Win verziju Skypea na laptopu od starog. Samo nek ostave Linux verziju kakva je i sve pet.

A vas Linuxaše valjda ne pilaju sa reklamama jer znaju da ste zanemarivo mali dio tržišta.

Ali ovo sa reklamama je stvarno bezobrazluk, ko da mi nije pun ku*ac više reklama po Internetu koje se množe ko zečevi, nego da mi još trpaju reklame u desktop aplikacij, nek se gone u k***** !

Ono gore što neko reče da je to opravdano jer moraju zaraditi, my foot !!! Nema opravdanja za reklame ! Neka ili prodaju program normalno ili neka bude freeware i gotovo.

Osim toga mnogi prodaju software po totalno ridikuloznim cijenama koje nemaju veze sa normalnima. Evo recimo Irfan View i ACDSee imaju prilično slične funkcionalnosti u novijim verzijama, prvi dođe 0$ za non-commercial usere i 10$ za commercial usere a drugi ~360$ za sve, i sad nek mi neko kaže da oni ne mogu za manje od 360$ platiti developere i izdati program, je my ass ! A da ne govorim oni programi koje prodaju po apsolutno ridikuloznim cijenama od 1000$ i više jer su nužni za neke profesionalne namjene pa to basically funkcionira kao ucjena... IMHO nijedan program ne bi trebao koštati više od 15$, prosječni jednostavniji 5$, OS maksimalno 50$ u najjačoj verziji. Kad vidim koliko ima sofisticiranih i kvalitetnih programa koji se prodaju za sitnicu ili su freeware a autor samo traži donacije, onda mi je tek jasno kakva su pohlepna stoka ovi šta traže stotine dolara...

P.S.

Što se tiče toga da se Skype ne može mjeriti u chatu, nisam koristio ovaj drugi program ali godinama sam koristio Skype chat i nije mi stvarno ništa falilo... Imaš pisanje i slanje poruka, editiranje zadnje poruke, smileya do mile volje, file transfer ako zatreba samo spor do boli, chat history da vidiš neku bitnu informaciju ako je bilo, i ništa drugo mi stvarno nije nikad zatrebalo.

14 godina
Arnold Layne kaže...
1domagoj1 kaže...
razer1911 kaže...

meni na skypu fale smajliji, na msnu sam mogao ubacivat..krast od frendova kad bi mi poslali, a na skypu nema tog. šteta

Hvala Bogu, samo da se Skype sad ne pretvori u to bloatano smece od MSN-a...

tocno to 

koja je to bila idiotarija na MSN-u 

kod nekih debila nisam niti vidio citat kaj pise od tolko gifova 

I bolje da propadne 

sam program je teze smece

Meni je MSN smiješan IM. Na Skypeu sam godinama, ali u MSN-u si mogao blokirati smajlije, sjećam se da je i mene ta glupost iritirala, svi oni veseli pomični gifovi su mi samo izazivali epileptični napad.

prepičkavanje staklenkom ajvara ljudi koji pišu komentare poput LOL - tribute to Bojko
17 godina

Ocekivano ali koristim Skype i MSN (dodouse, uskoro "koristio sam").... i ova vijest, ne veseli me.

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ja sam upravo isprobao spajanje accountova, tj ulogirao sam se u Skype koristeći Windows Live ID, mail s kojim sam koristio MSN. I sada je fora u tome da više nemam izbora hoću li biti busy na msn i istovremeno online na Skype-u. Ako sam busy na jednom, busy sam i na drugom IM i obratno, ako sam online na jednom, online sam i na drugom... Zna li netko rješenje tome? Iritira me jer ne kužim foru, a curu više zanima pošto ona aktivnije koristi MSN. Tenks

prepičkavanje staklenkom ajvara ljudi koji pišu komentare poput LOL - tribute to Bojko
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nazalost ovo je samo jedna od mnogih opcija kod kojih necemo imati izbora kao na messengeru,npr neces moci oznaciti dali zelis uci pod offline statusom,i onda blokirati koga zelis ili odblokirati pa se onda pojaviti online (kao na WLM 2009,a na 2011-12 su tu opciju i jos neke,pretpostavljam namjerno usr... nebi li odbili sto vise naroda od msna) nego skype pamti poslednji status i kao takvog te prijavljuje ,neces moci pricati sa razlicitim osobama u razlicitim prozorima ,barem ne sa istim funkcionalnostima kao na msn,nemas podrske od third-party softwarea za modificiranje samog programa a ima ih vrlo korisnih,pa onda nudge,pa da ne spominjem smajlije i custom emocije,ovo na skypu...smijesno,onda brzina spajanja i cold starta WLM-a i Skype-a se ne moze porediti bugovi pihhh,i tako ima tu jos funkcionalnosti mali milion koje cemo izgubiti,ili biti osakaceni,a citam kako Microsoft ima X miliona hotmail korisnika,nisu svjesni da ce mnogo mnogo tih korisnika da izgube gasenjem WLM- servisa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Goodbye old friend.

never skype

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice