Marshmallow na 24% Android uređaja

poruka: 22
|
čitano: 1.903
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Marshmallow na 24% Android uređaja".
18 godina
odjavljen

Jad i bijeda.

3 1 hvala 0
18 godina
Ne razumijem zašto su ljudi na "lizalici" kada mogu nabaviti noviji cynogenmod bilo kada.
mag.iur.

0 8 hvala 0
14 godina
Re: Marshmallow na 24% Android uređaja
Korny1603987 kaže...
Ne razumijem zašto su ljudi na "lizalici" kada mogu nabaviti noviji cynogenmod bilo kada.

Pa zato što ode garancija...

Xiaomi Redmi 3S + Mi Wifi Router + Mi Band 2 - MIUI Super Moderator
16 godina
protjeran
Korny1603987 kaže...

Ne razumijes zasto se prosjecni korisnik ne bavi mijenjanjem ROM-ova? Niti zna kako niti mu je to bitno...

16 godina
protjeran
Cromaki kaže...
Korny1603987 kaže...

Pa zato što ode garancija...

I zato jer bugovi.

HTC Hero-iPhone 3GS-Nexus S-Nexus 7-Htc 8S-iPhone 4-Galaxy S2-HTC Sensation-Lumia 625-N8-Dell Venue 8-Z1C-M2 Note-M8-Z1C-Blackberry 9900-Z1C-Lumia 630-Xperia E-OPO-HOX
18 godina
Korny1603987 kaže...

Zato jer za to treba imati viška vremena, puno strpljenja i eventualno višak novaca ako mu nakon toga telefon iz bilokojeg razloga ode kvragu. Shvaćam da ima ljudi koji se žele time zabavljati i to ih veseli (i ja sam nekad tako kad sam imao vremena), no većina korisnika za to nema vremena, a jedan dio njih niti znanja. Isto tako, radije ću vrijeme provesti sa obitelji ili negdje drugdje nego potrošiti sate na to da dobijem funkcionalnosti koje je proizvođač trebao osigurati, a nije ili one koje mi ne trebaju. Telefon i ostala tehnologija treba služiti korisnicima, a ne da mi služimo tehnologiji.

The best is yet to come, and wont that be fine You think youve seen the sun, but you aint seen it shine
13 godina
neaktivan
Korny1603987 kaže...

Zašto, evo par možebitnih razloga:

1. neslužbeni romovi u pravilu imaju podosta bugova, neki manje neki više, al u pravilu barem jedna koliko toliko bitna stvar neće raditit kako treba.

2. tlaka ih je flashati

3. postoji mogućnost bricka uređaja

4. gubitak garancije

Osobno sam instalirao tucet raznih romova na nekoliko raznih uređaja. Cyanogen mi je u pravilu bio najbolji, al moram priznati da sam to radio samo kad bi istekla službena podrška za uređaj. Ne pada mi na pamet stavljati rom na uređaj koji još očekuje službene nadogradnje. 

jaska jaska jaskaja
9 godina
protjeran
Korny1603987 kaže...

Pa da ionako nestabilni uređaji postanu još nestabilniji?

12 godina

Amazing!

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
TKosir kaže...
Korny1603987 kaže...

Pa da ionako nestabilni uređaji postanu još nestabilniji?

Zato pričekaš dok se ne popeglaju svi bugovi, pa tek onda flashaš Cyanogenmod.

I sami likovi koji portaju navedu da ROm nije spreman da bude daily driver, sve dok ne poprave sve bitne bugove iz bug reporta.

A kad poslože sve, onda imaš 5 puta bolji uređaj u odnosu na tvornički firmware.....

Kruha i igala...
9 godina
protjeran
fer-de-lance kaže...

Zato pričekaš dok se ne popeglaju svi bugovi, pa tek onda flashaš Cyanogenmod.

I sami likovi koji portaju navedu da ROm nije spreman da bude daily driver, sve dok ne poprave sve bitne bugove iz bug reporta.

A kad poslože sve, onda imaš 5 puta bolji uređaj u odnosu na tvornički firmware.....

Pod pretpostavkom da ga uopće izdaju za tvoj uređaj

9 godina
neaktivan
I sta? Za 2 god nougat ce imati 3o% i tako u krug

0 0 hvala 0
18 godina
Problem je također kod custom roma što nisu podržani svi mobiteli. Primjerice, za moj stari mob xperia mini je imao hrpu romova pa čak i cynagenmod 13. Dok za acer z530 kojeg sad imam, nema ni jedan sa Androidom 6 a kamoli 7.
Postoje 10 vrsta ljudi: Ljudi koji znaju binarni i oni koji neznaju!
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Problem je također kod custom roma što nisu podržani svi mobiteli. Primjerice, za moj stari mob xperia mini je imao hrpu romova pa čak i cynagenmod 13. Dok za acer z530 kojeg sad imam, nema ni jedan sa Androidom 6 a kamoli 7.
Postoje 10 vrsta ljudi: Ljudi koji znaju binarni i oni koji neznaju!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Podrška na Android uređajima je čisti kriminal (ne od strane Googlea nego proizvođača). Ako ne uvedu Apple princip updatea neće bit dobro.

1 0 hvala 0
14 godina
PlayMaker10 kaže...

Podrška na Android uređajima je čisti kriminal (ne od strane Googlea nego proizvođača). Ako ne uvedu Apple princip updatea neće bit dobro.

normalno kad se ljudi ne žale, nego kupuju svake 2 godine mobitel od 500+€

15 godina

Postoje dva scenarija, prvi je da proizvođač chipseta ne želi izdati drivere za GPU, recimo S801 koji je i dalje odličan, 4K snimanje itd... jer žele korisnike na novim modelima pa dotični ne dobiju Android M...

Isto tako rade i proizvođači mobitela i kada se izdaju driveri, isti qurac.

Tako da pušimo svakako, Apple, Motorola, Nexus serija su bogovi tu, ostali sramota više manje.

root

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
tomislavivic kaže...
PlayMaker10 kaže...

normalno kad se ljudi ne žale, nego kupuju svake 2 godine mobitel od 500+€

Ja sigurno više neću Samsung a možda niti Android jer nakon godinu i pol do dvije godine ja više nemam pravo na update, Galaxy S4 i dan danas radi bolje a i ima kvalitetniju kameru od većine uređaja koji se prodaju do cijene od 2000kn (radim u prodaji tih uređaja) a oni kreteni ukinu podršku, trenutno imam S6 i to je zadnji njihov uređaj, ne zbog performansi jer je čudo kao i kamera nego govorim isključivo radi podrške, pogotovo sada kada je Android sve lakši i lakši i kada bi ti stariji uređaji u biti radili svakim updateom brže a ne sporije oni niti ne pokušavaju ništa. Pa čak i mutavi Windows Phone ima bolju podršku. Volio bi čisto da mi sugerirate da li ima neki Android a da nije Nexus koji ima dobru podršku?

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.11.2016 20:30 (PlayMaker10).
15 godina

Motorola koja u pravilu ima čist OS kao i Nexus.

root

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Motorola koja u pravilu ima čist OS kao i Nexus.

Morat ću malo bacit oko na njih, ne znam kakav je Lenovo na tom polju jer koliko sam čuo Lenovo ih je kupio pa je možda i podrška slična?

15 godina

Lenovo je strašan isto, ali eto Motorola je meni osobno jako draga jer sam imao dosta modela i rade fantastično na A7 1.2 Quad Cortexu i Adrenu 305/306, kamoli koji jači model.

root

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Lenovo je strašan isto, ali eto Motorola je meni osobno jako draga jer sam imao dosta modela i rade fantastično na A7 1.2 Quad Cortexu i Adrenu 305/306, kamoli koji jači model.

Razmišljao sam o onom Vibe X3, predobro izgleda ali sam otišao na S6, zadovoljan sam dok mi idu updateovi čim prestanu prelazim na nešto novo.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice