Manji MacBook Air?

poruka: 55
|
čitano: 3.506
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Manji MacBook Air?".
15 godina
neaktivan
Manji MacBook Air?
Možda sam to samo ja, ali da Air ide u tom smjeru mi ima smisla, ovako ce se mozda moci bolje prodati kao maleni prakticni i lijepi prijenosnik, dok je prije bio samo tanki laptop bez optickog drajva.

7 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Manji MacBook Air?
NickVercetti kaže...
Možda sam to samo ja, ali da Air ide u tom smjeru mi ima smisla, ovako ce se mozda moci bolje prodati kao maleni prakticni i lijepi prijenosnik, dok je prije bio samo tanki laptop bez optickog drajva.

opaska za optički drive je u redu..ali ostalo....??? još jedina razlika je ono LIJEPI...hmmm dovoljan razlog za opetovano ubiranje para od poluzombija...Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.9.2010 13:59 (linuxjuzer).
18 godina
neaktivan
Manji MacBook Air?

Ja bi bas htio MB Air, opticki mi i nije problem jer ne znam kad sam zadnji put ubacio cd/dvd u svoj opticki citac, a za nuždu tu je eksterni citac :P

Shit, shit, shit! What the SHIT!?
Moj PC  
7 0 hvala 0
17 godina
Manji MacBook Air?

Ovo bi znači trebalo biti po veličini kao netbook ali jačih performansi i jače baterije? To onda i ne bi bila loša stvarčica, samo ako bi i cijena bila nešto jeftinija, jer dati 13000 kuna za nešto ščim i nemožeš nešto konkretno raditi mi je preblesavo...onda rađe uzmem za 9000 macbook pro pa znaš na čemu si.

Stoja
Moj PC  
12 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Manji MacBook Air?

Laptop bez optickog drajva, s jednim usb, jednim prikljuckom za slusalice, mini dp portom, bez etherneta i firewire-a, a skup ko vrag

Moj PC  
9 0 hvala 0
16 godina
protjeran
skykadelic kaže...

Laptop bez optickog drajva, s jednim usb, jednim prikljuckom za slusalice, mini dp portom, bez etherneta i firewire-a, a skup ko vrag

heheheh...ipak je to ejpl...Belji se

17 godina
neaktivan
skykadelic kaže...

pa bitno da je jabuka nacrtana gore!

17 godina
neaktivan

Ako cijena tog manjeg modela bude velika baš i neće biti smisla i zajbat će sami sebe..

16 godina
protjeran
Manji MacBook Air?

Ako ce biti oko 5 soma kuna (u što sumnjam) onda bi mogao biti pogodak... a što se tice dvd drivea, to je za mene odavno prošlost, jos kad napokon sjedne usb 3.0 kako spada, zaboravit cu da je cd/dvd rom ikada postojao....

7 0 hvala 0
17 godina
Lex Luthor kaže...

Ako ce biti oko 5 soma kuna (u što sumnjam) onda bi mogao biti pogodak... a što se tice dvd drivea, to je za mene odavno prošlost, jos kad napokon sjedne usb 3.0 kako spada, zaboravit cu da je cd/dvd rom ikada postojao....

Eh apple-ov laptop za 5000kn...pa najeftiniji mac mini dođe kakvih 5500kn koji je samo kućište bez monitora ili ičega...dođe isplativije uzeti ipad i tipkovnicu i dobiti ćeš macbook air heheBelji se

Stoja
16 godina
neaktivan
linuxjuzer kaže...
NickVercetti kaže...

opaska za optički drive je u redu..ali ostalo....??? još jedina razlika je ono LIJEPI...hmmm dovoljan razlog za opetovano ubiranje para od poluzombija...Namigiva

Ocito nikada nisi koristio neki Apple laptop. Takvu spregu hardvera i softvera ne nudi nitko drugi. Radije cu uplatit nesto vise u startu i bit na miru narednih pet godina bez ikakvih ulaganja. Barem je moje iskustvo takvo...

17 godina
mapir kaže...

Ocito nikada nisi koristio neki Apple laptop. Takvu spregu hardvera i softvera ne nudi nitko drugi. Radije cu uplatit nesto vise u startu i bit na miru narednih pet godina bez ikakvih ulaganja. Barem je moje iskustvo takvo...

Ali opet air je malo preskup, 13000kn za neki laptop koji nije namjenjen radu je ipak malo previše po meni. A ako i novi air bude imao sličnu cjenu sa još manjim ekranom, to je onda još neisplativije. 

Stoja
18 godina
Manji MacBook Air?

Radije si uzmem nekakav eeePC za 2000 kn... damn, uzmem si 2 komada...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Stoja kaže...
mapir kaže...

Ali opet air je malo preskup, 13000kn za neki laptop koji nije namjenjen radu je ipak malo previše po meni. A ako i novi air bude imao sličnu cjenu sa još manjim ekranom, to je onda još neisplativije. 

Znam ljude kojima Air vrijedi zlata.

Iako nije namijenjen da bude jedini komp u kuci, ako si stalno na putu, Air je dovoljno snazan za bilo koju vrstu posla (i onaj vise od godinu dana star ima dvojezgreni procesori nVidia grafiku) te dovoljno cvrst i lagan da nema straha od ostecenja ili da predstavlja teret pri tegljenju. Odlicno zamisljen produkt za odredjenu grupu ljudi pod koje ne ubrajam one zeljne pokazivanja.

Mada nemam nista protiv toga. Lijepo je imati dobar i kvalitetno izradjen proizvod no za tako nesto ce bit potrebno i platit vise. 

Ali da, ovi nasi pretjeruju s cijenama. U USA stvar kosta 1500 USD, cca 8500 kuna...

16 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

Ja bi bas htio MB Air, opticki mi i nije problem jer ne znam kad sam zadnji put ubacio cd/dvd u svoj opticki citac, a za nuždu tu je eksterni citac :P

očito nisi nikad radio na air-u jer ti nije nužan samo eksterni dvd (koji treba svoje napajanje) nego i usb hub (kojem isto treba napajanje) pa usb2lan konverter (ok njemu ne treba napajanje :) )

enivej za te novce se može i nešto funkcionalno kupit

kod mene normalno radi.....
15 godina
protjeran
Manji MacBook Air?

Manji MacBook mi baš ne djeluje realno. Još jedan mali notbuk na tržištu nije baš slično appleu i njegovoj politici.

Ako se ipak radi i malom notbuku, onda apple sigurno priprema nešto novo i potpuno drugačije - notbuk s iOS-om ili nkim spojem iOS-a i osX. U svakom slučaju s ekranom osjetljivim na dodir, tastaturom, trackpad-om i mogučnošču korištenja najbolkih stvari iz oba svijeta (iOS-a i OSX-a).

Time bi otvorili potpuno novo područje i uređaj ili uređaje opet miljama ispred konkurencije.

1 1 hvala 0
18 godina
neaktivan
cekpi kaže...
AA-d00d kaže...

očito nisi nikad radio na air-u jer ti nije nužan samo eksterni dvd (koji treba svoje napajanje) nego i usb hub (kojem isto treba napajanje) pa usb2lan konverter (ok njemu ne treba napajanje :) )

enivej za te novce se može i nešto funkcionalno kupit

Iskreno jedan USB 2.0 mi je u vecini slucajeva dovoljan, miš na laptopu ne koristim ionako (neda mi ga se nositi), na mreze se spajam preko wirelessa (cak i doma sa desktop racunalom).

Ali znam da je malo preskup za moje potrebe ali kad bih mogao odvojiti toliku cifru za njega zasto ne kad ima malu masu a jaci od netbooka.

Shit, shit, shit! What the SHIT!?
16 godina
Manji MacBook Air?

Ovo je nevjerovatno koliko je tanak! Živa lipota.

CTF Junky™ ︻┳═一 ᶠᶸᶜᵏᵧₒᵤ ┌∩┐(◣_◢)┌∩┐ ▄▀▄▀▄▀ http://www.bug.hr/forum/userposts/kiki30o0/8389.aspx?sort=desc ▄▀▄▀▄▀

1 1 hvala 0
16 godina
AA-d00d kaže...

Ako se već ima jedan vanjski optički čitać doma onda super.

skykadelic kaže...

Ali za neke stvari je nezamjenjiv. Ali u biti to je samo za bogataše - eto tako. Ja to sebi nemogu kupit. Mislim mogu ali onda šta ću jest?

Lex Luthor kaže...

E sad da se može bez dvd/cd-a  - teško, teško.

CTF Junky™ ︻┳═一 ᶠᶸᶜᵏᵧₒᵤ ┌∩┐(◣_◢)┌∩┐ ▄▀▄▀▄▀ http://www.bug.hr/forum/userposts/kiki30o0/8389.aspx?sort=desc ▄▀▄▀▄▀
18 godina
KIKI3ooo kaže...
AA-d00d kaže...

Ako se već ima jedan vanjski optički čitać doma onda super.

skykadelic kaže...

Ali za neke stvari je nezamjenjiv. Ali u biti to je samo za bogataše - eto tako. Ja to sebi nemogu kupit. Mislim mogu ali onda šta ću jest?

Lex Luthor kaže...

E sad da se može bez dvd/cd-a  - teško, teško.

To je skupi netbook bez opcija koje su inace normalne na netbucima. Doduse, standardni netbuci su nesto deblji, al i ja bi radije jeftini bucmasti netbook sa svim zivim portovima nego lijepi kvazinetbook kojem fale bitne stvari.

I'm going woo woo
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

To je skupi netbook bez opcija koje su inace normalne na netbucima. Doduse, standardni netbuci su nesto deblji, al i ja bi radije jeftini bucmasti netbook sa svim zivim portovima nego lijepi kvazinetbook kojem fale bitne stvari.

Ne fali mu ono najbitnije. A to je snaga, dobar trackpad (ustvari najbolji uopce), dobar ekran i kvaliteta izrade.

Ono sta mu (na srecu) fali je skripava reciklirana plastika, tipkovnica na uvijanje, jedva upotrebljiv trackpad, monitor koji se da gledat samo ako si postavljen okomito na njega, los procesor, nikakva grafika...

18 godina
mapir kaže...
tnakir kaže...

Ne fali mu ono najbitnije. A to je snaga, dobar trackpad (ustvari najbolji uopce), dobar ekran i kvaliteta izrade.

Ono sta mu (na srecu) fali je skripava reciklirana plastika, tipkovnica na uvijanje, jedva upotrebljiv trackpad, monitor koji se da gledat samo ako si postavljen okomito na njega, los procesor, nikakva grafika...

Dakle to ti je najbitnije za netbook? Dobar ekran od 10''. Mos mislit. Zna se cemu sluzi netbook. 

I'm going woo woo
17 godina
Manji MacBook Air?

Meni bi bilo recimo super kad bi ovaj air stavili onaj ekran, što kad se isključi pozadinsko osvjetljenje je vidljiv na suncu(ali crno bijelo) jer bi takav bio odličan za posvukuda ga nositi bez da se skrivaš u hlad kad bi htio koristiti laptop. Ali vidjeti ćemo što će ispasti od toga...

Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Manji MacBook Air?

Po meni je bolji 11.6" Sony Vaio X. Ako nista drugo barem ima izlaz za monitor (projektor).   A kome je do izgleda, mislim da se ne moze pozaliti (aluminijsko kuciste, < 12 mm debljine, minimalisticki pristup designu)

Pravi programeri programiraju binarno!
Moj PC  
1 0 hvala 1
18 godina
Pentium100 kaže...

Po meni je bolji 11.6" Sony Vaio X. Ako nista drugo barem ima izlaz za monitor (projektor).   A kome je do izgleda, mislim da se ne moze pozaliti (aluminijsko kuciste, < 12 mm debljine, minimalisticki pristup designu)

Ima li ethernet port, dva ili vise usb utora? Ako da onda je ok.

I'm going woo woo
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Ima li ethernet port, dva ili vise usb utora? Ako da onda je ok.

Ima 2 USB prikljucka i Ethernet!

EDIT: Samo mali ispravak - ekran nije 11.6" nego 11.1" i kuciste je karbonsko, a tipkovnica aluminijska.

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.9.2010 19:07 (Pentium100).
17 godina
Manji MacBook Air?

A jel ima toga kod nas za kupiti i koliko to uopće košta? Imam feeling da je ovo isto papreno kao i air...

Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Stoja kaže...

A jel ima toga kod nas za kupiti i koliko to uopće košta? Imam feeling da je ovo isto papreno kao i air...

Ja osobno nisam naso kod nas. Naso sam na njemackom eBay-u i to bas kako kazes po paprenoj cijeni: Sony Vaio X  (~ 1600 €  Plač)

17 godina
Manji MacBook Air?

A znao sam da će puno doći, nakraju ispadne kao kakva skupa igračka. Kad bi recimo ipad imao video izlaz onda bi si njega uzeo, lijepo sliku pukneš na monitor, a na ipad bežično spojiš tipkovnicu i miš i eto ti kompaSmijeh

Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Manji MacBook Air?

Vaio X dolazi sa Atom procesorom i grafikom o kojoj se ne da procitati nista na Sony USA stranicama pa predpostavljam da je Intelova...najjeftinija varijanta kosta poput Aira koji je prije godinu dana konfiguriran "punokrvnim" procesorom i nVidia grafickim chipom.

Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice