Macallan za tablete

poruka: 78
|
čitano: 13.943
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Macallan za tablete".
18 godina
neaktivan
RE: Macallan za tablete
Barnie kaže...
artfull kaže...
Barnie kaže...

. Ako malo razmisliš sa velikim mozgom doći ćeš do zaključka da će se samo u sljedećoj godini broj isporučenih TS uređaja ( smartphoneovi nove generacije + tableti ) opasno približiti broju isporučenih računala sa mišom i tipkovnicom. Ti sad mene reci gdje su trendovi.

si ti normalan,pa ti izgleda da si pa s marsa,daj molin te suti ispadas smjesan,prestani sam sebe ismijavat

jel? Imaš ideju kolike su te brojke ili govoriš iz dupeta? ajde malo iskalkulraj pa se vrati.

nemam ideju nego znam(naravno ne tocno u komad) a ti sad stani pa pogle kolko si sad ispa smjesan koliko je puta pa   i na BUG-u vijest iPad(evo samo za tebe kazen iPad a ne tablet) ili iPhone (opet samo za tebe) su prodani u tolko i tolko primjeraka pa nije tesko zbrojit pa vidit koliko se ta brojka razlikuje od brojke isporucenih racunala(i pazi to su samo racunala od brandova Dell,Asus,Acer....pa cak i sam Apple) a di su jos racunala od ovih malih trgovina i kucne izrade

e pa ajde malo sad to skalkuliraj pa vidi jel sam u pravu što kažem za sljedeću godinu da eć se približiti i tko je glup.

dogodine oko 350-400 miljuna smartphoneova sa nekom vrstom Tscreena ( uglavnom full TS android, iOS, win mobile i symb uređaji ) + 50 ak miljuna tableta i nepoznat broj desktop TSa. vs 300 + kusur brand name računala sa mišom i tipkovnicom + nepoznat broj home made kanti.

A.
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.8.2010 17:36 (artfull).
17 godina
odjavljen
artfull kaže...

Neznam dragi, ti si se uhvatio za moje mišljenje da je TS i neki oblik touchpada bliska budućnost inputa kao da sam rekao neko svetogrđe. Ako malo razmisliš sa velikim mozgom doći ćeš do zaključka da će se samo u sljedećoj godini broj isporučenih TS uređaja ( smartphoneovi nove generacije + tableti ) opasno približiti broju isporučenih računala sa mišom i tipkovnicom. Ti sad mene reci gdje su trendovi.

Neko vrijeme se broj mobitela s klasičnom tipkovnicom (2 = abc...) penjao blizu broja prodanih računala pa da je netko samo na osnovu toga zaključio da je takva tipkovnica praktična i da bi mogla uskoro zamijeniti qwerty tipkovnicu na računalima došli bi ga obući u gumenu košulju!

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
17 godina
Macallan za tablete

Artful pa zar ti stvarno nista nije jasno? Pa zar nimalo logike nemas? Znam da ti mozda za tvoju struku ne treba ali ipak za bilo koju raspravu ipak treba. Ponavljam ti opet touch padovi i touchscreenovi nikada nece zamijeniti mis+tastatura a ako neso drugo hoce i kada to cemo vidjeti. Ajde molim te samo probaj usporediti preciznost prsta na TSu pa stilusa pa onda misa. Ako ni to ne shvatis nemamo vise o cemu pricati ti si stvarno izgubljen slucaj u sto si vec uspio vecinu foruma i uvjeriti.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
konjRR kaže...

Artful pa zar ti stvarno nista nije jasno? Pa zar nimalo logike nemas? Znam da ti mozda za tvoju struku ne treba ali ipak za bilo koju raspravu ipak treba. Ponavljam ti opet touch padovi i touchscreenovi nikada nece zamijeniti mis+tastatura a ako neso drugo hoce i kada to cemo vidjeti. Ajde molim te samo probaj usporediti preciznost prsta na TSu pa stilusa pa onda misa. Ako ni to ne shvatis nemamo vise o cemu pricati ti si stvarno izgubljen slucaj u sto si vec uspio vecinu foruma i uvjeriti.

kako da tebi čovjek išta objasni kad ti je imaginacija ravna nuli?? Zar ti nikako nije jasno da je user interface, a napose interface i alati samih aplikacija, do sada bio razvijan za kursor i miša a ne za prste, ts je relativno nedavno postao dostupan širem krugu, veliki ekrani su tek sad postali dostupni, tehnologija za tablete je tek sad zrela. Ne kužiš da se sa "par sitnih trikova i linija koda" može napraviti da prst ili dva oponašaju kursor, da se šaka koristi kao stabilizator pokreta, da se softwareom predvidi željeno kretanje, da se čitav dio koji obrađuješ zumira. Postoji miljun načina da se user interface oplemeni i makne od miša ali tebi tvoja ograničenost ne dozvoljava da išta sebi dočaraš. Nevjerojatna je razina tvoje ignorancija, pitam se uopće što radiš i gdje si uspio naći posao :D

Koristim i miša, i miša sa ts površinom i stylus i prste i svakom sa iti malo vizije i imaginacije je jasno što će se dalje i najbrže razvijati. Još sam ti i naveo podatke o broju TS interfacea i koliko su se i brojem isporuka već približili klasičnom mouse / keyboard interfejsu.

Gle, pričamo i špekuliramo o tome što bi moglo i što se događa u sljedećih desetak godina. Svatko ima pravo na svoje mišljenje, a ja sam iznio svoje bez da ikog vrijeđam ili omalovažavam i onda se pojavljuješ ti kome je sve jasno. Niti na jedno pitanje još nisam dobio tvoj odgovor.

Latencija ti smeta jer si ti, eto osjetljiv na kašnjenje kursora na LCDu ( uzgred budi rečeno čemu razlog može biti i jest sve živo od px responsa, input laga, softwarea, grafičke ill miša. ) i to je najvažniji razlog koji si spomenuo zašto TS kao user interface neće uhvatiti maha i zamijeniti u budućnosti miša u velikoj većini upotreba ( a zapravo ga već zamijenjuje kao što je zamijenio i fizičku tipkovnicu na mobitelima koju mnogi još nisu oplakali iako 99% ljudi nakon navikavanja brže piše na njoj ).

Izađi malo iz kutije, ako imaš volje pričati i špekulirati i baratati argumentima umjesto da napadaš i pljuješ tuđe mišljenje. 

A.
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.8.2010 22:10 (artfull).
17 godina
Macallan za tablete

Pa ajde barem mi reci koliko argumenata zelis jer nakon navedene hrpe neznam koliko ti jos fali da bi bar nesto shvatio.

A ti meni samo spominjes imaginaciju i broj prodanih mobitela s TSom. To direktne, tj. ikakve vezez sa zamijenom misa i tastature TSom nema!

Pa dali je itko ikada nosio sa sobom mis i tastaturu da bi ih koristio s mobitelom??? NE! Dakle kakve veze ima TS na mobu i nekom padu sa misem i tastaturom?!?!? NIAKAVE!

A ja da bi pipkao svoj ekran sa udaljensti kojeg ga koristim sto je par centimetara dalje od duzine ruke bio bi boloestan u glavu.Ajos onda gledati sliku kroz sve te otiske prstiju?!?! Dize mi se kosa na glavi kada vidim neandertalce koji pipkaju po displaju kompa kada ti idu nesto pokazati.

A kada izmisle Touchpad koji je iti priblizno precizan kao mis mozda kupim tastatutu s integriranim TPom koje vec sada imas ali su sranje.

Mozemo nagadati i teoretizirati koliko god hoces jer inace u tome uzivam ali to sto ti bubas bez veze se zove bubanje bez veze.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
konjRR kaže...

Pa ajde barem mi reci koliko argumenata zelis jer nakon navedene hrpe neznam koliko ti jos fali da bi bar nesto shvatio.

A ti meni samo spominjes imaginaciju i broj prodanih mobitela s TSom. To direktne, tj. ikakve vezez sa zamijenom misa i tastature TSom nema!

Pa dali je itko ikada nosio sa sobom mis i tastaturu da bi ih koristio s mobitelom??? NE! Dakle kakve veze ima TS na mobu i nekom padu sa misem i tastaturom?!?!? NIAKAVE!

A ja da bi pipkao svoj ekran sa udaljensti kojeg ga koristim sto je par centimetara dalje od duzine ruke bio bi boloestan u glavu.Ajos onda gledati sliku kroz sve te otiske prstiju?!?! Dize mi se kosa na glavi kada vidim neandertalce koji pipkaju po displaju kompa kada ti idu nesto pokazati.

A kada izmisle Touchpad koji je iti priblizno precizan kao mis mozda kupim tastatutu s integriranim TPom koje vec sada imas ali su sranje.

Mozemo nagadati i teoretizirati koliko god hoces jer inace u tome uzivam ali to sto ti bubas bez veze se zove bubanje bez veze.

Ne, mobiteli su svi nekada imali malu tipkovnicu ( neki još uvijk imaju, al izumire ) pa i pointer, joystick ( sony ) etc ... sad imaju TS najčešće, a za god, dvije TS će biti u 80% mobova.

Nije pitanje preciznosti TS-a ili touchpada toliko koliko neprilagođenosti softwarea za iste. iPad je recimo i uspio jer je OS napravljen za TS, kao i aplikacije, al to je još dosta jednostavno, no bitno da je krenulo. Zato još ni nema android tableta niti win tableta koji se dobro prodaje ( ne postoji android za tablete, a win mobile novi nije završen).  U svakom slučaju očekujem da se popularnost tableta i TS -a na neki način počne seliti i na desktope, a u tom pravcu je valjda i zamišljen "magic pad" i "magic mouse" kod applea. Ova fora iz naslova je ok i u tom smislu sam i počeo jer takav layer preko desktop OSa je idealan za Touchpad ili TS za početak i za desktop sustave i za tablete.

A.
18 godina
Macallan za tablete

@Arfull

Zar je tebi prirodnije i jednostavnije klapati rukom po ekranu dok drzis tablet sa drugom rukom ili pak jednostavan pokret zglobom i kliktanje sa sva prsta? Meni je mis ugodniji i prirodniji za rad od bilo kojeg TS.a

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Macallan za tablete

pa tablet nije ni namijenjen za ozbiljan rad, kao što meni nije ni laptop. Ali kad bi aplikacije bile prilagođene za touchpad ( kao što neke donekle jesu za neke funkcije za wacom tablete ) za dvije ruke recimo ... 

A.

0 0 hvala 0
18 godina
artfull kaže...

pa tablet nije ni namijenjen za ozbiljan rad, kao što meni nije ni laptop. Ali kad bi aplikacije bile prilagođene za touchpad ( kao što neke donekle jesu za neke funkcije za wacom tablete ) za dvije ruke recimo ... 

Opet te pitam... jel ti jednostavnije lamatat rukama po plohi ili micat samo zglobom i sa dva prsta (jbg ja sam Dalmatinac, vjerovatno sam lijen micat cijelu ruku)

I'm going woo woo
18 godina
neaktivan
tnakir kaže...
artfull kaže...

Opet te pitam... jel ti jednostavnije lamatat rukama po plohi ili micat samo zglobom i sa dva prsta (jbg ja sam Dalmatinac, vjerovatno sam lijen micat cijelu ruku)

ja bih recimo za mnoge radnje najradije koristio obe ruke položene na dlanove što se sa mišem ne može. Kao što na control panelu miša možeš namjestiti tracking tako možeš i na touchpadu ... mislim, gle, možeš zamisliti brdo pokreta i intiutivnih gestura kada bi sw to pratio.

Za tablet, tj male ekrane do 10, 12 inča koji se drže u jednoj ruci ili ev. polože na podlogu, čisti multitouch TS je ok. Za desktope nema smisla fizički pritiskati površinu stakla jer je to ergonomski neizvedivo na duže vrijeme, zato niti ne kužim touchscreen desktopove kojih je dosta najavljeno u zadnje vrijeme. Al dobar Touchpad kojeg bi sw popratio, po mogućnosti za dvije ruke i velik ekran ... dok ne komercijaliziraju neki 3d interface mslim da je to to ... :D

A.
18 godina
artfull kaže...
tnakir kaže...
artfull kaže...

ja bih recimo za mnoge radnje najradije koristio obe ruke položene na dlanove što se sa mišem ne može. Kao što na control panelu miša možeš namjestiti tracking tako možeš i na touchpadu ... mislim, gle, možeš zamisliti brdo pokreta i intiutivnih gestura kada bi sw to pratio.

Za tablet, tj male ekrane do 10, 12 inča koji se drže u jednoj ruci ili ev. polože na podlogu, čisti multitouch TS je ok. Za desktope nema smisla fizički pritiskati površinu stakla jer je to ergonomski neizvedivo na duže vrijeme, zato niti ne kužim touchscreen desktopove kojih je dosta najavljeno u zadnje vrijeme. Al dobar Touchpad kojeg bi sw popratio, po mogućnosti za dvije ruke i velik ekran ... dok ne komercijaliziraju neki 3d interface mslim da je to to ... :D

Eto ti si graficki profesionalac? Photoshop ili Illustrator sa touchpadom? Ne hvala!

I'm going woo woo
18 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Eto ti si graficki profesionalac? Photoshop ili Illustrator sa touchpadom? Ne hvala!

pa neznam, ja bih rado ... kažem ti da je po meni samo stvar izvedbe software-a, alata etc ... mogućnosti su ogromne. ruke i prsti su beskonačno prirodnije i taktilnije i imaju beskonačno više mogućnosti za korištenje od držanja komada plastike u zgrčenoj šaci i klikanja koristeći jedan kursorić ili pointer. U ovom trenutku miš/tipkovnica interface je za mene poprilično usko grlo bilo kakve bolje ili naprednije interakcije sa programom.

A.
18 godina
artfull kaže...
tnakir kaže...

pa neznam, ja bih rado ... kažem ti da je po meni samo stvar izvedbe software-a, alata etc ... mogućnosti su ogromne. ruke i prsti su beskonačno prirodnije i taktilnije i imaju beskonačno više mogućnosti za korištenje od držanja komada plastike u zgrčenoj šaci i klikanja koristeći jedan kursorić ili pointer. U ovom trenutku miš/tipkovnica interface je za mene poprilično usko grlo bilo kakve bolje ili naprednije interakcije sa programom.

Hoces reci da su debeli cevapi od prstiju precizniji nego fini pokreti mishem? Takodjer touch screen tipkovnice vs kvalitetnih "fizickih" tipkovnica... Slazem se da je to ljepo i fesni šmensi ali meni je ipak ergonomija i prkaticnost na prvom mjestu.

I'm going woo woo
16 godina
neaktivan
artfull kaže...
Barnie kaže...
artfull kaže...
Barnie kaže...

. Ako malo razmisliš sa velikim mozgom doći ćeš do zaključka da će se samo u sljedećoj godini broj isporučenih TS uređaja ( smartphoneovi nove generacije + tableti ) opasno približiti broju isporučenih računala sa mišom i tipkovnicom. Ti sad mene reci gdje su trendovi.

si ti normalan,pa ti izgleda da si pa s marsa,daj molin te suti ispadas smjesan,prestani sam sebe ismijavat

jel? Imaš ideju kolike su te brojke ili govoriš iz dupeta? ajde malo iskalkulraj pa se vrati.

nemam ideju nego znam(naravno ne tocno u komad) a ti sad stani pa pogle kolko si sad ispa smjesan koliko je puta pa   i na BUG-u vijest iPad(evo samo za tebe kazen iPad a ne tablet) ili iPhone (opet samo za tebe) su prodani u tolko i tolko primjeraka pa nije tesko zbrojit pa vidit koliko se ta brojka razlikuje od brojke isporucenih racunala(i pazi to su samo racunala od brandova Dell,Asus,Acer....pa cak i sam Apple) a di su jos racunala od ovih malih trgovina i kucne izrade

e pa ajde malo sad to skalkuliraj pa vidi jel sam u pravu što kažem za sljedeću godinu da eć se približiti i tko je glup.

dogodine oko 350-400 miljuna smartphoneova sa nekom vrstom Tscreena ( uglavnom full TS android, iOS, win mobile i symb uređaji ) + 50 ak miljuna tableta i nepoznat broj desktop TSa. vs 300 + kusur brand name računala sa mišom i tipkovnicom + nepoznat broj home made kanti.

sve govori o tvom nacinu razmisljanja tebi se neispalti objasnjavat to je gubitak vremena ti nis ni vridan da ti se nesta pokusa objasnit i da nesta naucis negledas realno i to je tvoj problem

RazorNapster
18 godina
neaktivan
Barnie kaže...
artfull kaže...
Barnie kaže...
artfull kaže...
Barnie kaže...

sve govori o tvom nacinu razmisljanja tebi se neispalti objasnjavat to je gubitak vremena ti nis ni vridan da ti se nesta pokusa objasnit i da nesta naucis negledas realno i to je tvoj problem

Aha ... zaboravio sam napomenuti da se danas prodaje više prijenosnih računala nego desktopova ( brandirani ), a da svaki prijenosnik dolazi sa ugrađenom nekom vrstom touchpada ili TScreenom sad. Broj prodanih komponenti i od toga sastavljenih ( ili upgradeanih ) home made kanti je teško izračunati, ali brojke su manje važne od trend-a ovdje.

A.
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.8.2010 14:56 (artfull).
17 godina
Macallan za tablete

I ti meni reci koliko znas ljudi da koristi touchpad na laptopu umjeto misa? Samo u rijetkim situacijama........

A ruke su namijenjene da nesto drze i diraju , pogotovo nesto sto ima oblik i neku povratnu informaciju preko dodira ( znam da kemijaju sa strujom da te pecne kada pritisnes za TSove ali molim te ) za razliku od TSa i TPa. A vec sam ti rekao da prestanes povezivati mobitele i tablete sa stolnim racunalima jer jedno i drugo nema nikakve veze sto se tice nacina upotrebe!

Dakle imas li iti jedna solidan argument za svoje izjave? NE?

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.8.2010 17:31 (konjRR).

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Macallan za tablete

HAHAHa opet novi rat između PC i MAC - a. But who wins? NOONE!!! Belji se

Smijeh

iKnow :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
artfull kaže...
Barnie kaže...
artfull kaže...
Barnie kaže...
artfull kaže...
Barnie kaže...

Aha ... zaboravio sam napomenuti da se danas prodaje više prijenosnih računala nego desktopova ( brandirani ), a da svaki prijenosnik dolazi sa ugrađenom nekom vrstom touchpada ili TScreenom sad. Broj prodanih komponenti i od toga sastavljenih ( ili upgradeanih ) home made kanti je teško izračunati, ali brojke su manje važne od trend-a ovdje.

da prijenosnika je   vise prodano  ali to nemozes uzet kao plus na svoju stranu jer ipak imaju tipkovnice a i puno ljudi koristi mis sa laptopom

RazorNapster
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice