Mac i PC pod istim krovom

poruka: 143
|
čitano: 26.729
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Mac i PC pod istim krovom".
18 godina
neaktivan
RE: Mac i PC pod istim krovom
artfull kaže...
mozete pisat sto hocete, al većina zanimljivih i uzbudljivih stvari je odrađena na macu. Gotovo sve umjetnosti, film, muzika, literatura, dizajn i ilustracija, u svemu tome prevladava mac. pc je, čast izuzecima, za računovodstvo, terminale i šaltere i
igranje, surfanje webom uz korištenje office paketa.

A.

Nemoj opet da se uhvatimo rasprave kao u jednoj prošloj temi. Dobro znaš da za film i glazbu to ne vrijedi. U filmskoj industriji AVID je bog i batina, a u profesionalnim studijima glazba se sigurno ne radi u garage band i sl. Radi se na specijalnim aparaturama i tek kasnije (ako ga dorade) na PC-u gdje prevladava Steinberg i ostali.

Za dizajn i ilustraciju neću tvrditi jer neznam

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.10.2009 17:46 (Paolo2612).
18 godina

Ma da... a za 3d modeliranje, a za CAD a za programiranje, a za igranje (to si pogotovo zaboravio), a za obradu zvuka i videa (edius bla bla). Pa hebeni zagrebacki niskopodni tramvaji rade na modificiranoj verziji WinXP-a (davno bio clanak u bugu)... Ko radi na macu... ? Carrie iz Sex i grad ;)

I'm going woo woo

3 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Ko radi na macu... ? Carrie iz Sex i grad ;)

looooooool

ali ovo da filmom,muzikom i dizajnom dominira mac nemože bit dalje od istine. jedino u čemu dominira su reklame po filmovima i spotovima. kad vidim u nekoj seriji ili filmu da pajadši kucaju po macu smij me uvati

Konzolitis - destroying games since PS 2
17 godina

Ma koji će to filmaš (specijalni efekti, montaža i ostali rad vezan za računalo) izabrati Duo (Mac) pred i7 (PC)?

Mac hardwareski zaostaje za PCem više nego ja za Boltom na 100m.

Every hole is a goal!
18 godina

Znas u cemu je problem... sta ekipa kupuje gotove gamer konfiguracije koje su slozene ajme ajme pa nije bas neko racunalo. eto tabu o super odabranim komponentama za mac. Ja sebi biram samo PIK komponente... dakle najfinije :) a komp radi ko podmazan (osim onog venta od 20kn... :)

I'm going woo woo

2 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Kao i obicno ni sami ne citate dobro teme u kojima raspravljate, ili se drzite striktno hrvatske. avid bog i batina u filmu i videu? fcp ga je pokopao pred neko vrijeme i to sam vec potkrijepio, uostalom prosurfajte malo po profi forumima pa provjerite.
dizajn i umjetnost, isto ... dovoljno je pogledati studije vrhunskih ili priznatih dizajnera, graficara, tipografa etc, mahom ili iskljucivo macovi.
pisci, scenaristi, sveucilisni profesori ... znanstvenici ...

Poanta je, desetak posto osx a u usa i tri, cetiri worldwide su zasluzni za barem polovicu kreativnog i originalnog sadrzaja.
Tema je bila pod istim krovom ... dakle korisnici mac a koristili su ili koriste ( prisiljeni su ) i win/pc i generalno su kompetentniji od pc only usera.
Nemam nista protiv win i pc ja, kad god imam izbor uzet cu mac/osx dok se ne pojavi nesto bolje.

A.

A.

0 4 hvala 0
18 godina
neaktivan
artfull kaže...
Kao i obicno ni sami ne citate dobro teme u kojima raspravljate, ili se drzite striktno hrvatske. avid bog i batina u filmu i videu? fcp ga je pokopao pred neko vrijeme i to sam vec potkrijepio, uostalom prosurfajte malo po profi forumima pa provjerite.
dizajn i umjetnost, isto ... dovoljno je pogledati studije vrhunskih ili priznatih dizajnera, graficara, tipografa etc, mahom ili iskljucivo macovi.
pisci, scenaristi, sveucilisni profesori ... znanstvenici ...

Poanta je, desetak posto osx a u usa i tri, cetiri worldwide su zasluzni za barem polovicu kreativnog i originalnog sadrzaja.
Tema je bila pod istim krovom ... dakle korisnici mac a koristili su ili koriste ( prisiljeni su ) i win/pc i generalno su kompetentniji od pc only usera.
Nemam nista protiv win i pc ja, kad god imam izbor uzet cu mac/osx dok se ne pojavi nesto bolje.

A.

A.

EDIT: Nemam više volje i živaca se ni prepirati ni dobivati kartone zbog zadrtih ljudi koji misle da su s posjedovanjem maca uhvatili boga za jaja i blebeću najveće gluposti koje čovjek može smisliti. Gdje je eugenika kada je trebaš

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2009 3:12 (Paolo2612).
18 godina
neaktivan
pošteno, nemam ni ja ljudima koji iritiraju i misle da su popili svu pamet svijeta jer kupuju "newest i greatest" ispljuvke informatickog marketinga preko nabava neta i likuju o svojoj superiornosti i "gomili novaca" koje su ustedili jer nisu kupili sminkerski mac. Koristim i jedno i drugo i ne pusim te fore nazalost. mac hardware i osx je trenutno ponajbolje od pc svijeta, i zamisli, gomili svijeta ta kombinacija odgovara puno vise od win/pc. svakom svoje.

A.

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Neki ljudi ovdje na forum očito dolaze samo s jednom namjerom - trollanje ,flameanje!!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
17 godina
protjeran
artfull kaže...
pošteno, nemam ni ja ljudima koji iritiraju i misle da su popili svu pamet svijeta jer kupuju "newest i greatest" ispljuvke informatickog marketinga preko nabava neta i likuju o svojoj superiornosti i "gomili novaca" koje su ustedili jer nisu kupili sminkerski mac. Koristim i jedno i drugo i ne pusim te fore nazalost. mac hardware i osx je trenutno ponajbolje od pc svijeta, i zamisli, gomili svijeta ta kombinacija odgovara puno vise od win/pc. svakom svoje.

A.

ovaj a koji je to dio hardwarea mac hardware??? koliko znam koriste najobicnije pc komponente, i to ne vrh ponude sto se toga tice...

17 godina
neaktivan
artfull kaže...
..avid bog i batina u filmu i videu? fcp ga je pokopao pred neko vrijeme i to sam vec potkrijepio, uostalom prosurfajte malo po profi forumima pa provjerite.

Da li se itko tko piše u ovoj temi bavi profesionalno videom ili grafikom? Ili su to sve rekla-kazala, treća ruka? I što znači profesionalno, jedan čovjek, jedan stroj ili studio tv kuće?

Konkretno kod videa, nisam vidio niti jedan studio koje je na macu. Većinom su to pc-i s ozbiljnim profesionalnim karticama. A evo i primjera iz prakse; nova tv je na pc-u i matroxu RTX2, a vidi vraga, ne na mac-u. Da ne nabrajam dalje.

Kod grafike je situacija složenija, jer je mac u startu stvarno bio bolji od pc-a, a ps je bio pisan za mac, a verzija za pc je bila prekompajlirana verzija. A u to vrijeme je mac bio stvarno mac, sa svojim procesorom, scsi dikovima, itd. I masa uređaja, kao što su linotonici i razni osvjetljiači su bili podržani jedino od mac-a. Međutim vrijeme se mijenja, mac se sad razlikije od pc-a jedino OS-om. A i ps je sad pisan za pc, pa nije više neka razlika. Međutim, ostala je navika, pa doista većina grafičara koristi mac, a ako se profesionalno baviš grafikom, moraš ga imati. Ali je to u praksi načešće suživot pc-a i mac-a, i zapravo je potpuno nebitno koji je stroj, bitno je napraviti posao (tko te pita jesi li maticu zašarafio okastim ili viljuškastim klučem).. Konkretno u zadnjoj tvrtki kojoj sam radio (grafika) bilo je 3 mac-a i 15-tak pc-a, i kako to sad nazvati, da se grafika radi isklučivo na mac-u? A da ne kažem da se npr. rip vrti isključivo na pc-u, mac je tu mala beba.

Zadnji mac na kojem sam radio bio je G5 (nemam pojima koji os) i pretpostavljam da se štošta promijenilo od onda. Predivan dizajn, zapravo mi se sviđao cijeli koncept i rad, ali je imao i gadnih mana. Svakom programu (npr. ps) morao si definirati količinu rama i ako npr. radiš nešto ozbiljnije u ps-u, vrtiš kakvu bitmapu od 500-600 mb, više ne možeš otvoriti niti jedan drugi program. A desni klik na mišu, da ne spominjem. I probao sam malo komparirati ga s pc-om, pa sam iste stvari zadao tom mac-u i dvoprocesorskom pc-u starije  generacije i vidi vraga, pc je bio malčice brži. I to u glavnom oružju mac-a, PS-u. Ali ima i dobrih stvari, mac je došao s većinom programa u osnovnom paketu, dok je iste za pc potrebno kupovati.

Da ne kenjkam dalje, poanta je ukoliko je mac nužan za posao, zapravo nemaš izbora, a za po doma ne vidim neku prednost mac-a prema pc-u, i obratno, pc je daleko jeftiniji, pa mu je to, ako ništa drugo, velika prednost.

18 godina
neaktivan

@grimmy pričam o kombinaciji mac i osx ... paketu. Dobijaš pomno složeni stroj, neupitne kvalitete komponenti i izrade, provjerene funkcionalnosti i jedinstvenog dizajna i kvalitete. Sa njim u paketu dobijaš i najdovršeniji i ponajbolji OS i brdo korisnih programa.

Što se video obrade tiče, to smo već iscrpno na drugoj temi obradili. Final cut pro je pojeo kolač avidu u profesionalnoj sferi u zadnjih par godina naročito. Avid i dalje koriste, mahom stariji montažeri i studiji više iz navike al opći dojam industrije i svi pokazatelji govore da je FCP dobio tu bitku. U donjem segmentu ima svega.

Ja neznam koliko ste puta vi bili u nekom grafičkom studiju, vani ili kod nas, u nekoj marketinškoj kući, tiskari etc ... koliko ste pročitali interviewa, pogledali dokumentaraca ili pročiteli, prolistali knjiga i slikovnica iz svijeta grafike, ilustracije, tipografije etc etc al da jeste bilo bi vam jasno o čemu pričam. PC ja ima, ima ih i kod mene u studiju i svuda, al posao se radi na uglavnom na macovima, i velika većina dizajnera preferira mac.

Inače ova tema je već prožvakana miljun puta i neda mi se više o tome raspravljati. Potpuno se slažem u tome da se posao može napraviti i na pc ju i na macu. Stvar je osobnih preferenci. Meni je OSX i mac jedan dovršen proizvod i stvar u koju je uloženo puno više truda i promišljanja. Zato je ta stvar ili alat po meni i ljepši i korisniji i lakši, ugodniji za rukovanje. Tako misli većina ljudi koja je probala i jedno i drugo a budžet im nije isključivo mjerilo kad kupuju novi alat ili igračku. 

Uostalom, više puta sam rekao pa ću ponoviti, cijena hardwarea, u ovom slučaju maca je totalno, ali totalno zanemariva u svakoj ozbiljnijoj priči kad se uzima u obzir cijena softwarea, prostora, ostalih alata / strojeva , radne snage i svega ostalog ... o cijeni i "skupoći" apple hardwarea raspravljaju isključivo kućni korisnici kojima je računalo uglavnom razbibriga , igračka ili sredstvo za učenje i koji ne kupuju software i ne plaćaju račune. Ukoliko im novac nije problem kupiti će češće mac, o tome je govorila ova studija. Ukoliko su na ograničenom budžetu, češće će se odlučiti za pc. Nitko nije rekao da su pametniji u jednom ili drugom izboru. 

Da se vratim na temu, ti isti korisnici najčešće imaju ili su se duže ili ozbiljnije bavili samo pc/ windows platformom i nemaju relevantno mišljenje o mac platformi. S druge strane gotovo svi mac korisnici se svakodnevno sreću i imaju i pc ( pc/win u nekom obliku je apsolutni commodity ( ne znam koja bi bila hrvatska riječ, opće prisutna roba, nebitno kog proizvođača, nešto što svi koriste i uzimaju zdravo za gotovo ) ali kad im je pružen izbor uglavnom biraju mac.

toliko od mene, inače reagirao sam samo zbog bahatog i neinformiranog/zatucanog stava nekih na forumu. Što se mene tiče. tko što koristi mi je apsolutno nebitno niti me zanima. Iritira me kad netko pljuca ili omalovažava ono o čemu nema dovoljno saznanja. Jasni mi je da svi brane svoju logiku kupovanja i opravdavaju svoj trošak i ulaganje kao najpametnije. 

A.

2 1 hvala 0
17 godina

Nije bitno jel se govori za RH, USA, Rusiju ili Kinu.

Neka mi netko objasni kako iole ozbiljniji grafičar ili tko već će dati prednost C2D pred i7 pa da se radi i o OSu kojeg goniš govorom.

Ne što je bilo prije 5 - 10 - 15 - 505 godina i u generaciji Mac XY i PC ZY. Danas, sada, ovog časa... Kako može C2D biti bolji od i7?

Isto tako nije mi jasna tvrdnja - na Macu imaš sve istalirano? U kojem se to paketu dobivaju Adobe programi ili čak Final Cut? Koliko ja znam da se mora zasebno kupiti... Govorite o profi korištenju, a onda cijenu opravdavate aplikacijama za običnog korisnika.

Every hole is a goal!
Moj PC  
4 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
i7 ili core2duo je prilicno nebitna stvar za vecinu radnji koje obavlja prosjecan graficar ili typesetter ili dizajner, puno bitnije je radno okruzenje, sistem etc. Kome je do procesorske snage, sirove kupiti ce macpro koji jede i7 za dorucak za dvadesetak tisuca kuna. Obzirom da adobe paket kosta isto dvadesetak tisuca, a kad pridodamo ostale troskove cijena mac proa nije vise tako velika.

btw novi iMac izlazi ovih dana, vjerojarno sa i7 ili necim slicnim. Apple ima naviku prvo dobro ispitati konfiguracije nego
pusti novu seriju. i btw ja sam do nedavno radio na G4 dvoprocesorskoj kanti staroj vapjda 7 godina koja je jos uvijek odlicno vrta
CS3 i ostalo.

I inace tvoja konfiguracija ili iMac 24 za mene ne bi imalo niti malo razmisljanja. Uzeo bih Mac. Ti si uzeo pc, valjda imas svoje razloge, tvoja stvar ili problem.

Sto se tice
ljudi, ucenika i sl na budzetu , a koji se vole i poigrati, ja svima uvijek preporucujem
pc.

A.

0 2 hvala 0
17 godina
artfull kaže...
 Kome je do procesorske snage, sirove kupiti ce macpro koji jede i7 za dorucak za dvadesetak tisuca kuna.

E, nejede.

A kada ti shvatiš što je Xeon (uff, 20 000 kn, velka cifra, mora da je moćan....), onda ćeš shvatiti i zašto ne će (ovdje prvenstveno mislim na CS paket).

Every hole is a goal!
17 godina
odjavljen

Mac je s*anje.

VRATITE INTERNET ARPA-i!! // Never underestimate the power of stupid people in large groups.
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2009 23:16 (Sum_of_all_fears).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
i7 je koliko znam desktop izvedenica nehalem xeona koji je prvo ugraden u
mac pro. 2 cetverojezgrena nehalem xeona sa odvojenim busevima, rama koliko hoces prakticki etc vs i7? not sure, al
valjda ti znas bolje. :)

A.

1 0 hvala 0
17 godina

Prvo, nahalem nema FSB.

Drugo, ti prvo pričaš o Macu od 20 000, onda kada te pokopam, dođeš mi s Macom od +30 000 i uspoređuješ ga s PCem od 7500.

Every hole is a goal!
18 godina
neaktivan

Prvo tvrdiš da tvoja i7 konfa jede mac prou ručak ... jednoprocesorski macpro nije ništa posebno i smislu procesora ( sada kada je i7 dostupan ). Dvoprocesorski macpro - xeon 5500 valjda, (koliko znam i7 se ne isporučuje u dvoprocesorskim konfiguracijama i sa ecc ramom, na to sam mislio ) je sigurno izbor za neku ozbiljnu priču u videu, muzici, pa i obradi slike ...

Procesorska snaga ( ipak superiorna i7 konfiguracijama u svakom smislu, osim možda igrama, zbog gpu opcija ) je ovdje možda i najmanje važna. Daj mi reci koliko si platio napajanje, kučište, hlađenja, etc etc ... volio bih staviti tu tvoju kantu s kojom se kitiš da negdje nešto vrti par godina i do nje mac pro pa viditi što je produktivnije ... nažalost imao sam puno iskustva sa takvima kao ti koji su me uvjeravali da je sklepana kutija od 10 000 kn puno bolje rješenje od radne stanice ili servera ( mac a u ovom slučaju ) koji je koštao okvirno duplo više, dok nisu počele p...arije. 

I dalje tvrdim da je sadašnji end of line iMac bolje računalo od tvoje i7 konfe, doduše više bi ga i platio ... 

A.

18 godina

Kad smo kod videa prijatelj mi se profi bavi obradom videa, u firmi ima Xeon, Edius DV Raptor kartice, par tera diska i pogodi... WinXP :) Dakle ni M od Maca tvog :)

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Kad smo kod videa prijatelj mi se profi bavi obradom videa, u firmi ima Xeon, Edius DV Raptor kartice, par tera diska i pogodi... WinXP :) Dakle ni M od Maca tvog :)

zamisli meni se dosta frendova bavi videom i filmom, i zamisli svi su na OSXu i Macovima i FCP. 

A.

18 godina
neaktivan
artfull kaže...

Prvo tvrdiš da tvoja i7 konfa jede mac prou ručak ... jednoprocesorski macpro nije ništa posebno i smislu procesora ( sada kada je i7 dostupan ). Dvoprocesorski macpro - xeon 5500 valjda, (koliko znam i7 se ne isporučuje u dvoprocesorskim konfiguracijama i sa ecc ramom, na to sam mislio ) je sigurno izbor za neku ozbiljnu priču u videu, muzici, pa i obradi slike ...

Procesorska snaga ( ipak superiorna i7 konfiguracijama u svakom smislu, osim možda igrama, zbog gpu opcija ) je ovdje možda i najmanje važna. Daj mi reci koliko si platio napajanje, kučište, hlađenja, etc etc ... volio bih staviti tu tvoju kantu s kojom se kitiš da negdje nešto vrti par godina i do nje mac pro pa viditi što je produktivnije ... nažalost imao sam puno iskustva sa takvima kao ti koji su me uvjeravali da je sklepana kutija od 10 000 kn puno bolje rješenje od radne stanice ili servera ( mac a u ovom slučaju ) koji je koštao okvirno duplo više, dok nisu počele p...arije. 

I dalje tvrdim da je sadašnji end of line iMac bolje računalo od tvoje i7 konfe, doduše više bi ga i platio ... 

A.

Napajanje u Mac-u je bogom dano?

Kupis Corsair HX1000 makar je nepotrebno i miran si desetljece ako treba.

Kuciste je od manje vaznosti, a nije da mi kuciste na Mac-u uljeva neko povjerenje kad ga usporedim sa high-end kucistima od 1200+ kn.

Pametnim odabirom komponenti mozes rijesiti puno problema, druga je stvar ako ti netko slaze konfu preko one stvari..Nevinašce

Kakve to pi***rije spominjes? Nakupila se prasina pa je napajanje krepalo? To se stvarno na Apple-u nemoze dogoditi.

Skaces s teme na temu, uhvati se jednog misljenja i drzi ga seNamigiva

...Scooter Tuning is not A Crime!!...
18 godina
neaktivan
iz tvoje perspektive, pretpostavljam kucnog koristenja stvari izgledaju drugacije vjerujem. Imao sam slucajeva serverskih pc ja na kojima su diskovi bili toliko blizu da su uredno izgarali zbog loseg protoka zraka, ventilatori otpadali, maticne pregarale, napajanja etc. o soft problemima cim je malo egzoticnija konf da ne govorim. Sa macovima uvijek manje problema i manje posla oko njih. Btw ako tebi nista ne govori daleko najbolji index zadovoljstva racunalom, najmanji broj kvarova i najbolja podrska u industriji ( ovo zadnje nazalost samo u usa) sto da ti ja govorim?

o usporedbi kucista ne bih, jos trebam viditi pc slozen kao mac, macpro u prvom redu pa onda i ostali.

upravo citam da je trend da americka vojska prelazi na macove. razlog, testirana i pouzdana racunala koja se konzistentno isporuciju sa istim komponentama pa su iznenadenja minimalna. ( dell i ostali cesto mijenjaju neki cip ili komponentu bez da to uopce dokumentiraju, sto dovodi ponekad do problema. )

Vjerujem da su tvoja iskustva sa macom i osx om ogranicena, sve sto pricas svodi se na usporedbi specifikacija. Racunala i platforme usporedujes listajuci po excell tablicama usporedujuci ghz i. cijene?

A.

0 1 hvala 0
18 godina
neaktivan
artfull kaže...
i

Vjerujem da su tvoja iskustva sa macom i osx om ogranicena, sve sto pricas svodi se na usporedbi specifikacija. Racunala i platforme usporedujes listajuci po excell tablicama usporedujuci ghz i. cijene?

A.

Iskustvo s OS X-om je ograniceno, ali ti to malo vremena sto sam proveo s njime mi je dosta.

Od kada su u Mac-ovima Intelovi procesori performanse su iste kao i na stolnim PC-evima, ili nije tako?

Da se razumijemo, imam namjeru kupiti iMac 24" i staviti W7 umjesto Snow Leoparda, ali iz razloga jer trebam veliki monitor a na stolu nemam mjesta, nazalost nista drugoIzlanuo se

...Scooter Tuning is not A Crime!!...
18 godina

ajmo se ne svadjati .. nemojte se ljutiti PC ekipa .. ali vi lopticu stalno bacate na hardware .. i kako je PC hardware super i kako je jeftin .. i to je istina .. i kako je Mac (a da nije MacPro) relativno spor .. i to je istina .. 

ali o tome nitko ne prica ! .. mi ne pricamo tko imam brze racunalo i kolliko ono kosta .. ne pricamo o tome uopce .. ok!?

ja nemam nehalem na 600 .. imam iMac 2.33Ghz!!!! core2duo mobile cpu !!!! i 2 GB rama .. pa to je za plakat .. zar ne?

ali imam i Canon 5D mk2 fotic koji radi cca 25MB raw fajlove koje bez ikakvih problema obradim u Ligthroom i dobijem super slike .. export u jpeg je vjerujem sporiji ali to i onako rijetko radim u manjim kolicinama i nije mi neki dealbraker .. 

taj fotic također snima u full HD .. h264 kodirano nekih 40-50mbit/s .. pa kako cu ja to na mom jadnom iMacu odraditi .. kako? .. SUPER! iMovie je lud program koji to prebaci u AIC i ja u tome radim realtime sve!

smiksam movie sa skijanja, uskrsa, bozica, vikenda itd .. povezano sve sa slikama, soundloops and FX, titling itd .. export je naravno sporiji 55x nego na nehalemu .. ali to ionako radim jednom .. 

dva klika i uploadam na mobileme galeriju u iPhone i large 940x640 verziji .. 

nije to produkcija kao hollywood .. daleko od toga .. ali na kraju ipak IMAM movie, IMAM slike, IMAM on line galeriju .. 

moze li se to odraditi na WinPCu .. naravno .. ali ne moze ovako .. 

a ja to na kraju ne bih sve ni imao jer mi se ne bi dalo raditi to using PC tools

o tome ja pricam .. o alatima .. PC soft mi se cini kao da je za inzinjere .. a Mac za usere .. 

takav je i OS

nemojte gledati specifikacije .. da je po specifikacijama .. ja bi imao nahalema na 600 :) .. 

nego gledas PC kao alat .. za sto mi treba .. hocu odraditi ovo i ono i imati to i to .. i 99% to na Macu mozes imati .. 

na lak i ugodan nacin .. 

ja ne znam kako bi to pojasnio .. mozda na nacin da kao korisnik Windowsa moras znati vise i biti vise unutra i dobar dio vremena sluziti OSu i programima dajuci im sto njima treba .. a ti gubeci vrijeme .. 

a na Macu manje moras znati .. lakse se sluzim .. zivot ti je opusteniji i ne trosis toliko vrijeme na OS i programe .. vec na krajnji rezultat .. 

nisam ja chobos .. miksao sam i u premiere pro .. i elements i u avidu .. doista znam puno .. 

i zbilja volim racunala .. ali mi nekako dosadilo da volim samo ja njega .. my Mac loves me back :) (*ebte ovo trebam TM-at!!)

uglavnom .. trebate probati da bi znali .. naravno da nije savrsen .. ali taj omjer onoga sto si dobio i onoga sto si izgubio ..

ja mogu prihvatiti .. dapace .. 

.ez.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.10.2009 12:55 (mr.ezrider).

1 1 hvala 0
18 godina
neaktivan

Ma nema svađe, čini mi se da su pc useri uglavnom navikli stvari gledati kroz specifikacije, obzirom da je tu toliko mumbo jumbo fud-a, a u stvarnom životu na kraju su specifkacije puno manje važne ili su tek pred kraj liste .. obzirom koliko sam računala kupio u životu, macova i pc ja, prvi bi prestao bacati novce na precijenjene macove da je to tako. Eto, pa je svaki put kupovina maca bila dobar potez, što za pc ne mogu reći.

Šteta pa je standard u hrvatskoj loš, a apple ovdje skup.

A.

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Samo mi nije jasno s kakvim to Win PC-ima vi Macovci uspoređujete svoje Macove?! Po vašem opisu mogućnosti ,i kaj vi sve možete sa Macom a mi ne ,ti Win PC-i su PIII sa 256 mb rama i OS na njima je Windows 98 ,eventualno Windows 2000.  Nevinašce Izlanuo se

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.10.2009 14:37 (kizo2703).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
mr.ezrider kaže...

taj fotic također snima u full HD .. h264 kodirano nekih 40-50mbit/s .. pa kako cu ja to na mom jadnom iMacu odraditi .. kako? .. SUPER! iMovie je lud program koji to prebaci u AIC i ja u tome radim realtime sve!

smiksam movie sa skijanja, uskrsa, bozica, vikenda itd .. povezano sve sa slikama, soundloops and FX, titling itd .. export je naravno sporiji 55x nego na nehalemu .. ali to ionako radim jednom .. 

Nisam siguran da može 40-50mbit/s, rekao bih da mu je max cca 35mbit. I na tom jadnom imacu ćeš to obraditi upravo tako, jadno. A imovie se koristi tehnikama poznatim na pc-u odavno, a taj je da od tog hd-a napravi mal qt video kojeg vidiš kao filmstrip i zapravo radiš s njime. I teško raditi u realtime-u s klipićem od 190x60 px. I znaš zašto ti exportira 55x sporije? Zato jer onda zapravo radi s hd videom ono što si mu objasnio s malim qt klipovima. I kako to misliš expotriraš jednom? Pa ne radiš valjda išta da bi samo radio, export je rezultat rada i svrha zašto radiš. Što znači da svaki projekt moraš exportati, to ti se ne čini kao gubljenje vremena?

mr.ezrider kaže...

nije to produkcija kao hollywood .. daleko od toga .. ali na kraju ipak IMAM movie, IMAM slike, IMAM on line galeriju .. 

..moze li se to odraditi na WinPCu .. naravno .. ali ne moze ovako .. 

Točno, daleko je to od hollywooda..

Naravno da se na pc-u ne može tako raditi, može bolje..

mr.ezrider kaže...

ja ne znam kako bi to pojasnio .. mozda na nacin da kao korisnik Windowsa moras znati vise i biti vise unutra i dobar dio vremena sluziti OSu i programima dajuci im sto njima treba .. a ti gubeci vrijeme .. 

a na Macu manje moras znati .. lakse se sluzim .. zivot ti je opusteniji i ne trosis toliko vrijeme na OS i programe .. vec na krajnji rezultat .. 

O čemu pričaš? Instalirao sam xp prije 4 g. s svim programima koji mi trebaju i dan danas radi kao i prvi dan, bsod nikad vidio i o čemu bih to trebao razmišljati? Kakvo gubljenje vremena? A znam više ljudi koji se bave videom i nemaju pojima o pc-u, pa rade isto kao i na mac-u. I to nema veze s računalima, već o osobnim interesima..

18 godina
neaktivan

what about iMovie HD? Inače kao što sam rekao ... FCP je ubio i avid a o premieru i ostalim low end igračkama ne bih ... btw kada se video obrađivao na iMacu sa par klikova takvo što ej na pc ju ( consumer ) bilo nezamislivo ... mislim da nisi baš upućen.

A.

18 godina

palo mi na pamet .. i ovo .. 

mac platis koliko platis .. i to je kao da si kupio VW passat .. nakon X vremena prodajes kao passat VW .. i nadjes kupca i dobijes neku cijenu .. jer je to ipak iskoristivo

PC slozis iz komponenti .. nema jasne cijene tih komponenti kada prodajes ..

koliko bi dobio za neki stari PC koji je danas absolete .. a koliko za nekog starog maca ..?

kod te prodaje moze se bar malcice ispraviti skuplja kupnja .. 

.ez.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice