LED žarulje za 100.000 sati

poruka: 10
|
čitano: 6.207
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "LED žarulje za 100.000 sati".
17 godina
neaktivan

1 žarulja = 100 000 radnih sati. Hm. Baš me zanima kak budu sadašnji proizvođači žarulja reagirali na to...

Pentium II @ 160MHz, 32MB RAM @ 33MHz, Voodoo2 8 MB

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sadašnji proizvođači već znaju da je Europska Unija zabranila upotrebu, tj. proizvodnju klasičnih žarulja počevši sa 2010. godinom. Ovaj trend vidljiv je i drugdje u svijetu, SAD i Kanada također postepeno povlače obične žarulje, te prilagođavaju instalacije i smanjuju snagu. Kalifornija je čak donijela zakon kojim se klasična žarulja proglašava toksičkim otpadom, jer sadrži teške metale.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: LED žarulje za 100.000 sati

jos da stave zabranu vađenja nafte od 2020 pa da malo alternativne tehnologije procvatu ... di bi nan bija kraj...:)

17 godina
insomniac_cro kaže...

jos da stave zabranu vađenja nafte od 2020 pa da malo alternativne tehnologije procvatu ... di bi nan bija kraj...:)

kraj bi nam bio u nekom od svjetskih ratova.. jer, htjeli mi ili ne, bez nafte se neće moći barem još sljedećih 40-50 godina.. :(
17 godina
neaktivan
nixass kaže...
insomniac_cro kaže...

kraj bi nam bio u nekom od svjetskih ratova.. jer, htjeli mi ili ne, bez nafte se neće moći barem još sljedećih 40-50 godina.. :(

nafte za jos 500 godina ima, minimum... a ove price kako ce nestat neka pusi netko drugi. Samo je pitanje po kojoj cijeni je ta nafta i na kojoj dubini

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!
17 godina

Ma meni su LED-ice prezakon! Samo da mi je još saznati gdje ih ima u RH za kupiti a da cijena nije velika! (ima ih za uzeti, ali su cijene velike...ja sam nabavljao LED-ice u Bosni po 1kn/komad, sada ih nema baš previše u BOsni, a kod nas je cijena od 3kn pa naviše...)

̿ ̿'\̵͇̿̿\з==(•̪●)==ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ Mess with the best, die like the rest! MSN: najbrzi@live.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ajde da netko misli i na takve stvari. Ako sva tehnologija krene u tom smjeru, onda će planet opet biti zeleno plav, a ne plavo siv kao danas.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign. Današnja djeca slušaju cajke, priče o Vukovaru njima su bajke! Zmajevi su zakon! I AMD je to priznao.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ljudi moji ovo nece opstat jer nije isplativo proizvođaćčima žarulja

tak su i prije 15 godina imali elektrićne motore za aute al su ipak ostavili benzinske da ne uniste naftnu industriju

pa kupis jednu ovu zarulju(ajd recimo 10 da ih kupis za cijelu kuću...i ne kupujes ih sljedećih 50 godina...no way my man

proizvođaći bi bankrotirali

Psssssst Zecovi spavaju 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Zato mogu ivestirati u nešto drugo, ako imaju mogućnosti, no za to trebaš raditi, a oni su lijeni.Namigiva

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign. Današnja djeca slušaju cajke, priče o Vukovaru njima su bajke! Zmajevi su zakon! I AMD je to priznao.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
macak kaže...

Kalifornija je čak donijela zakon kojim se klasična žarulja proglašava toksičkim otpadom, jer sadrži teške metale.

Nisam cuo za to, ali ako je istina, onda to povlaci sa sobom i drugi problem - vecinu stednih zarulja ne treba proglasavati toksicnim otpadom jer to jest toksicni otpad (kad se vise ne koristi, naravno), posto sadrze zivu. Ako se vec tako jako brinu za ekologiju, trebali bi ujedno natjerati proizvodjace zarulja da ne rade zarulje sa zivom. Al to im je preskupo, pa sad sam dodji do zakljucka. Namigiva Treba prodat nove skupe zarulje (nikad mi nije bila jasna ta hajka na klasicne zarulje - stedne su daleko skuplje od klasicnih, razlika u kolicini potrosene struje ne pokriva tu razliku u cijeni, a i stedne brzo propadaju na mjestima gdje se stalno pali i gasi zarulja, recimo u kupaonici ili hodniku), a koga boli jedna stvar sto ce i nove (stedne) zarulje zagadjivati prirodu kao i stare, ako ne i vise? Misli da je i dalje najbolja kombinacija stednih i klasicnih - klasicne na mjesta gdje se cesto pali/gasi svjetlo, a stedne na ostala mjesta.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice