Meni nije jasno od kud da je raforma zaustavljena, reforma ide dalje... to kaj se Jokić povukao s ekipom jer ne želi raditi s nikim kog si on nije izabrao. Postavila ga je bivša vlast kao svoj kadar, tako da koliko god mi htjeli je obojan. Nadurio se ko malo djete kad su mu znastvena zajednica i akademici priopćili što ne valja s kurikulumom.
Meni nije jasno od kud da je raforma zaustavljena, reforma ide dalje... to kaj se Jokić povukao s ekipom jer ne želi raditi s nikim kog si on nije izabrao. Postavila ga je bivša vlast kao svoj kadar, tako da koliko god mi htjeli je obojan. Nadurio se ko malo djete kad su mu znastvena zajednica i akademici priopćili što ne valja s kurikulumom.
Otkad je ORAH akademska zajednica HDZ trolu
To, to odmah etiketiranje... bravo.... čim netko kaže mišljenje koje nije isto s tvojim odmah etiketiranje... kaj "MI ili ONI"?
I opet me zanima, jel reforma smije iči dalje ako ju ne vodi Jokić? Pa nije on reforma.... Jesi ti uopće pročitao išta od onoga što se nudi kao reforma ili slijepo sljediš članke Indexa kao sveto pismo.
I opet me zanima, jel reforma smije iči dalje ako ju ne vodi Jokić? Pa nije on reforma.... Jesi ti uopće pročitao išta od onoga što se nudi kao reforma ili slijepo sljediš članke Indexa kao sveto pismo.
Ne znam u kojoj ti zemlji živiš, ali očito da ne živiš u Hrvatskoj. Naime, da živiš u Hrvatskoj vidio bi da je u tijeku sveopća klerikalizacija države i njezinih institucija, počevši od obrazovnih institucija - jer čim djecu od ranije dobi ideološi oboje, to će prije imati društvo koje vrijednosti vidi u negiranju znanosti, nazadnim stvarima, fašizmu, mržnji prema drugačijima.
Cilj vladađuje garniture u suradnji s Markić & Co. je riješiti se svih onih koji su dosad radili na reformi kako bi se ili odustalo od reforme ili kako bi se ista ideološki/religijski obojila, da bude u skladu sa stavovima ekstremističnijih katolika. Ti zbilja to ne kužiš? Umjesto da se ide naprijed, prema modernoj Europi, katolibani nas pokušavaju odvući u prošlost.
Ne znam u kojoj ti zemlji živiš, ali očito da ne živiš u Hrvatskoj. Naime, da živiš u Hrvatskoj vidio bi da je u tijeku sveopća klerikalizacija države i njezinih institucija, počevši od obrazovnih institucija - jer čim djecu od ranije dobi ideološi oboje, to će prije imati društvo koje vrijednosti vidi u negiranju znanosti, nazadnim stvarima, fašizmu, mržnji prema drugačijima.
Cilj vladađuje garniture u suradnji s Markić & Co. je riješiti se svih onih koji su dosad radili na reformi kako bi se ili odustalo od reforme ili kako bi se ista ideološki/religijski obojila, da bude u skladu sa stavovima ekstremističnijih katolika. Ti zbilja to ne kužiš? Umjesto da se ide naprijed, prema modernoj Europi, katolibani nas pokušavaju odvući u prošlost.
Europa je moderna, istok je fuj. U Njemačkoj zapale dom za izbjeglice pa sve prođe ispod radara, a u RH je fašizam haha. Fašizam je nastao u modernoj zapadnoj Europi, u Italiji. Tamo je i dan danas dozvoljeno prodavati fašističke simbole i posjećivati rodno mjesto Ducea
Isključi televizor, uključi mozak. Sve je marketing. Države nisu niti dobre, niti loše, svak radi za svoj interes. Tko ima više para, uloži više u svoj marketing.
Od kud sad to, prvo i osnovno vjeronauk je stavljen kao izborni predmet od početka škole ( pa tko voli nek izvoli), izbačen iz učionice u crkve izvan nastave... toliko o klerikalizaciji...
Kurikulum je samo skup lijepih želja, nerealnih za ispunjenje, s obzirom na infrastrukturu i sposobnost ucitelja i njegove naobrazbe - pogotovo što se tiče tehničko-informatičkog područja, u kojem sam i sam sudjelovao u izradi, tako da ne pričam napamet, kao većina uključenh u raspravu... ima toliko manjkavosti da je strašno, uopće se nije pazilo na interpolaciju znanja jednog predmeta u drugi i slično... traži se znanje i razumijevanje gradiva fizike koja se uči u 7 razredu osnovne škole, u sklopu nastave 5 razreda, i takovih primjera ima hrpa...
Akademska zajednica je na takve stvari upozoravala i upozorila, a Jokić se uvrijedio i odmah odustao, kao malo djeta... i naravno mediji koji su takvi kakvi jesu, odmah gurnuli u prvi plan mizornu i malu (za kurikulum), skoro zanemarivu stvar u prvi plan, ali lako zapaljivu, kao vjeronauk, malu,mizornu i zanemarivu mislim za sam kurikulum...
Poštivanje ljudskih prava je drugačije na istoku nego u Europi. Koliko god se to tebi ne svidjelo ili ne htio priznati.
A to bi trebalo dokazivati što konkretno? Da su Njemački fašisti spremniji na ekstremnije poteze od naših? Kako jedan takav događaj ksenofobičnih budala negira sve ostalo pozitivno? I kako to kritiziraš to, znači situaciju bez ljudskih žrtava, a ne kritiziraš recimo svako malo neku bombu u Turskoj, s velikim brojem ljudskih žrtava.
Cijela poanta je da djecu treba educirati tako da ne postanu fašisti, da ne mrze na osnovi nacionalnosti, religije, seksualnih preferencija...
http://lupiga.com/vijesti/u-svetistu-fasizma-umjesto-hordi-skinheadsa-ovdje-dolaze-sretne-obitelji-s-djecom-duce-vrati-se-cekamo-te
Isključi televizor, uključi mozak. Sve je marketing. Države nisu niti dobre, niti loše, svak radi za svoj interes. Tko ima više para, uloži više u svoj marketing.
Kakve veze ima što je gdje nastalo? Kod nas desni ekstremisti promiču netrpeljivost, i guraju svoju ideologiju u državne institucije, gdje tome nikako nije mjesto.
Od kud sad to, prvo i osnovno vjeronauk je stavljen kao izborni predmet od početka škole ( pa tko voli nek izvoli), izbačen iz učionice u crkve izvan nastave...
Bojim se da te nisam skužio. Ti sad tu tvrdiš da vjeronauka više neće biti u školama, ni u osnovnim ni u srednjim?
toliko o klerikalizaciji...
Na nedavni pokušaj nasilnog guranja KBF-a s FF-om si zaboravio?
Akademska zajednica je na takve stvari upozoravala i upozorila, a Jokić se uvrijedio i odmah odustao, kao malo djeta... i naravno mediji koji su takvi kakvi jesu, odmah gurnuli u prvi plan mizornu i malu (za kurikulum), skoro zanemarivu stvar u prvi plan, ali lako zapaljivu, kao vjeronauk, malu,mizornu i zanemarivu mislim za sam kurikulum...
"Uvrijedio" se jer mu ne daju da radi svoj posao. A ne daju mu da radi svoj posao jer umjesto njih žele instalirati ideološki podobnu ekipu, koja će izraditi ideološki podoban kurikulum.
Kakve veze ima što je gdje nastalo? Kod nas desni ekstremisti promiču netrpeljivost, i guraju svoju ideologiju u državne institucije, gdje tome nikako nije mjesto.
Kod nas lijevi ekstremisti promiču netrpeljivost, guraju svoju ideologiju apsoultno svugdje, vrijeđaju tuđe vrijednosti na oduran način i čim im neko kaže da se nešto ne treba raditi na taj način odma je to napad na antifašizam (bivši komunizam, koji je bilo, jel, jako slobodan), slobodu i sve moguće, a kad oni napadaju druge to je obrana "slobode". Pa tko njima daje za pravo tako govoriti?
Kod nas lijevi ekstremisti promiču netrpeljivost, guraju svoju ideologiju apsoultno svugdje, vrijeđaju tuđe vrijednosti na oduran način i čim im neko kaže da se nešto ne treba raditi na taj način odma je to napad na antifašizam (bivši komunizam, koji je bilo, jel, jako slobodan), slobodu i sve moguće, a kad oni napadaju druge to je obrana "slobode". Pa tko njima daje za pravo tako govoriti?
Zbilja ne razmijem o kojim to "lijevim ekstremistima" pričaš, a još manje kakve to veze ima s temom i kurikulumom. Desni ekstremisti imaju veze s temom jer žele svojom ideologijom obojati kurikulum.
Zbilja ne razmijem o kojim to "lijevim ekstremistima" pričaš, a još manje kakve to veze ima s temom i kurikulumom. Desni ekstremisti imaju veze s temom jer žele svojom ideologijom obojati kurikulum.
Onima koji se nalaze svugdje, u svim medijima, udrugama i Bog zna čemu. Ima veze zato jer je kurikularna reforma već obojana lijevo zbog lijevih ekstremista. Kurikularna reforma mora bit nešto na čemu se neće provoditi politika i sto će biti dogovor lijevih i desnih. Ako se Jokić uplašio Ilčića onda stvarno neznam što mu je, pa Ilčić nema nikakvog utjecaja na reformu
Onima koji se nalaze svugdje, u svim medijima, udrugama i Bog zna čemu.
Koji konkretno su to i koje konkretno ekstremisičke stavove promiču?
Daj primjere.
Kurikularna reforma mora biti nešto na čemu se neće provoditi politika, čime se neće forsirati ideologija, nešto što neće biti "dogovor lijevih i desnih" (dogovor lijevih i desnih je politika!), nego što će slijediti preporuke stručnjaka, nešto što će biti u skladu sa znanstvenim konsenzusom.
Zašto uopće odgovaraš na ovakav post? Pazi ovo boldano. Baš me (ne) zanima njegovo mišljenje o razbijanju ćiriličnih ploča, gradnji džamije u Rijeci, zbrinjavanju izbjeglica, povratku Srba u njihove domove... da malo vidimo koliko se drži do "tuđih vrijednosti". Vjerujem da bi mi i prelistavanje njegovih upisa na ovom forumu vrlo brzo dalo te odgovore.
Specifična je ta naša ruralna desnica. Mrze Srbe. Srbi su četnici. Kad nalete na srbina četnika prvo jedan drugom psuju majku a onda polako pronađu zajednički jezik i shvate da nisu jedni drugima neprijatelji već da smo im neprijatelji mi. Mi tada postajemo ljevičari, komunisti, pederi, liberali... I onda zajedno napadaju isto ko što su radili '43. Identična stoka. Vole istu glazbu, mrze iste knjige... izmišljaju iste neprijatelje.
Lijevi ekstremisti? Možda bi im bilo zgodno pokazati kako lijevi ekstremizam zaista funkcionira.
Zašto uopće odgovaraš na ovakav post? Pazi ovo boldano.
Ljudi si vole zamišljati nepostojeće neprijatelje i kad ih pitaš koji točno su to ("oni" nije dovoljno dobar odgovor) i što konkretno loše rade ("ono" nije dovoljno dobar odgovor), onda sami počnu uviđati da zapravo mrze nekoga tko ne postoji zbog nečeg što ne radi (!). Nadam se da je to i kolega uvidio, jer nije odgovorio na ta pitanja, nego je u editiranom (sada praznom) postu postavio protupitanje - što radi ekstremna desnica, iako se o tome već pisalo u ovoj temi i iako je cijela ova situacija nastala zbog forsiranja ideologije ekstremne desnice u obrazovni sustav.
Zašto uopće odgovaraš na ovakav post? Pazi ovo boldano. Baš me (ne) zanima njegovo mišljenje o razbijanju ćiriličnih ploča, gradnji džamije u Rijeci, zbrinjavanju izbjeglica, povratku Srba u njihove domove... da malo vidimo koliko se drži do "tuđih vrijednosti". Vjerujem da bi mi i prelistavanje njegovih upisa na ovom forumu vrlo brzo dalo te odgovore.
Specifična je ta naša ruralna desnica. Mrze Srbe. Srbi su četnici. Kad nalete na srbina četnika prvo jedan drugom psuju majku a onda polako pronađu zajednički jezik i shvate da nisu jedni drugima neprijatelji već da smo im neprijatelji mi. Mi tada postajemo ljevičari, komunisti, pederi, liberali... I onda zajedno napadaju isto ko što su radili '43. Identična stoka. Vole istu glazbu, mrze iste knjige... izmišljaju iste neprijatelje.
Lijevi ekstremisti? Možda bi im bilo zgodno pokazati kako lijevi ekstremizam zaista funkcionira.
Eto, kad imaš već mišljenje kakav sam ja onda nema potrebe da ti odgovorim, jel? E pa, idem redom. Ako je u cijelom svijetu potrebno 50% neke manjine za ploče na njihovom jeziku ili pismu, zašto bi to u Hrvatskoj onda trebalo biti 30%? Protiv muslimana, džamija ili bilo koje druge kulture nemam ništa, štoviše imam prijatelje muslimane i pravoslavce. Izbjeglice treba zbrinuti i pomoći, ali ne možemo desetke tisuća ljudi samo tako puštati bez ikakvih dokumenata. Srbi se mogu vratiti u domove u kojima su živjeli i prije rata, ali neka tada i Srbija vrati reciprocitetom i neka se Hrvati koji su živjeli u Vojvodini prije rata vrate u svoje domove.
P.S. Nisam ja nikakav ruralac, živim u Zagrebu. Ja u svojim postovima nisam uvrijedio direktno nikoga, dok si ti mene nazvao stokom. Ljevica i njihovi portali kršćane nazivaju nekrofilima i orgijašima (ako su toliko liberalni zašto onda poriču slobodu djelovanja Crkvi?). Neki poručuju čak da je jedina Crkva koja prosvjetljava ona koja gori. Toliko o tuđim vrijednostima
To jednostavno nije istina. Poneki autori na ponekim portalima su se tako žešće izrazili prema onim ljudima koji su išli gledat poluraspadnuto tijelo sv. Leopolda. Uzmi u obzir i to da ti autori žive od klikova, znači što više ljudi privuku tendencioznim naslovom, to za njih bolje.
Posve je nekorektno i netočno da tvrdiš da su tako nazvali sve kršćane a ne samo onu manjinu koja je išla gledati tijelo, i posve je nekorektno da izjave tih pojedinih autora pripisuješ ljevici kao takvoj.
Gdje su to radili? Sloboda govora, helou? Zašto ne bi smjeli kritizirati to što crkva i njezini sljedbenici rade? Slobodu djelovanja joj nisu ni na koji način ograničavali - javno kritiziranje ne znači ujedno i ograničavanje djelovanja.

Opet smo se vratili na "neke". Ako generaliziraš da se radi o ljevici, onda ne možeš govoriti o "nekima".
Eto, kad imaš već mišljenje kakav sam ja onda nema potrebe da ti odgovorim, jel? E pa, idem redom. Ako je u cijelom svijetu potrebno 50% neke manjine za ploče na njihovom jeziku ili pismu, zašto bi to u Hrvatskoj onda trebalo biti 30%? Protiv muslimana, džamija ili bilo koje druge kulture nemam ništa, štoviše imam prijatelje muslimane i pravoslavce. Izbjeglice treba zbrinuti i pomoći, ali ne možemo desetke tisuća ljudi samo tako puštati bez ikakvih dokumenata. Srbi se mogu vratiti u domove u kojima su živjeli i prije rata, ali neka tada i Srbija vrati reciprocitetom i neka se Hrvati koji su živjeli u Vojvodini prije rata vrate u svoje domove.
P.S. Nisam ja nikakav ruralac, živim u Zagrebu. Ja u svojim postovima nisam uvrijedio direktno nikoga, dok si ti mene nazvao stokom. Ljevica i njihovi portali kršćane nazivaju nekrofilima i orgijašima (ako su toliko liberalni zašto onda poriču slobodu djelovanja Crkvi?). Neki poručuju čak da je jedina Crkva koja prosvjetljava ona koja gori. Toliko o tuđim vrijednostima
Od kud si izvadio taj podatak o 50%? Pa u samoj Hrvatskoj imaš općina s dvojezičnim pločama (talijanskim) u kojima je postotak talijanske manjine znatno manji nego što je postotak srpske manjine u Vukovaru. I to trenutni postotak a ne onaj kakav je bio prije rata. U Rovinju (Hrvatska) su sve ploče dvojezične a talijanske manjine je oko 10%. Naravno da to našim "poštovateljima tuđih vrijednosti" ne smeta. Oni su i onako skloni strani koja Istru nikad ni nije smatrala Hrvatskom a Dalmaciju je prodala za novac koji su spremili u vlastiti džep. Nacionalizam u Hrvata se uvijek i svodio na stoku sitnog zuba koju je lako uvjeriti da im je netko drugi za sve kriv, istovremeno otimajući i od njih i od tih drugih. Takvima nikakav problem nije izmišljati nekakve postotke.
Priča o nekakvom reciprocitetu povratka manjina ti je totalno promašena iz dva razloga.
1. Naša država je Hrvatska i mi svoje zakone i odnos prema vlastitim građanima ne smijemo bazirati na politici drugih država. Na nama je da napravimo ono što je ispravno u vlastitom dvorištu a politički se trudimo da i drugi to naprave u svom dvorištu. Čim se stvar postavlja "mi ćemo to napraviti ako vi napravite to i to" to gubi smisao. Nešto je ispravno ili nije. Ne može biti uvjetovano.
2. Hrvatska manjina u Vojvodini uglavnom je svojevoljno napustila i prodala svoja dobra i ne pada im na pamet vraćati se. U Srbiji je situacija s moralnim i mentalnim invalidima još gora nego kod nas tako da me takva odluka nimalo ne iznenađuje. Koliko ima smisla nekom Srbinu uvjetovati povratak na njegovo, povratkom Hrvata koji se ne želi vratiti niti ima gdje?
Ruralnost je u mentalitetu a ne u adresi stanovanja. Seljak koji ostane na selu najčešće ostaje i zdravog razuma dok se oni drugi često pretvore u seljačine.
"Stoka" nije bilo osobno. "Stokom" sam nazvao sve one koji bilo što pozitivno vide u ustašluku nekad i danas. Ako se ne vidiš među njima onda se nemaš što ljutiti.
Definiraj "slobodu djelovanja Crkve". Da li bi oni trebali biti izvan i iznad zakona? U našem zakonu jasno piše da je bilo kakvo veličanje fašizma i nacizma zabranjeno. Zašto svećenik koji je na javnoj televiziji veličao ustaštvo danas slobodno šeće ulicom, meni nije jasno. Gdje je ta granica kad na njega počinju djelovati zakoni države u kojoj živi. Veličanje fašizma nije, pedofilija nije... možda ubojstvo? Jedino kad im se u novac dirne onda crkva svoje pastire predaje svjetovnoj vlasti. Fra Šime Jebač je to trebao znati.
Iskreno, ni ne treba znati, treba imati tehničare ispod sebe koji to trebaju znati odraditi, a da to i ona zna ne škodi, ali iskreno nije nužno. Možeš ti imati ne znam kakvo školstvo kad imaš budale koje ga ne zanju koristiti. Dakle, svatko imalo sposoban će se snaći i sa posotjećim. Uostalom, problem leži u tome i da imamo vrhunske stručnjake nama oni ne koriste. Nemamo za njih radna mjesta. Politika može raditi zilijun reformi, kad posla pravog nema. Ima za milijun službenika tj. uhljeba, ali znanstveno, istraživački tj. proizvodni sektor je slab. Imamo mi sve to, ali u malim količinama i u pravilu nam ne treba jer ne možemo ni konkurirati sa kopijama proizvoda, eventualno da se fokusiramo i probamo nešto, ali sumnjam...puno je tu ekipe koja uvijek grunta za i protiv, to je naš najveći problem. Nema dogovora radi boljeg sutra nego svatko gleda samo svoj kruh...
ps. sad tek vidjeh da ste krenuli na ustaše tj. našu slavnu prošlost :)
Osuđivati cijelu crkvu zato što je jedan svećenik ili njih pet veličalo fašizam. To je više problem države, ali toga imaš svugdje u svijetu od amerike pa do europe i da sad ideš ne znam kako kažnjavati svaki isprdak jer je netko veličao Titu, Pavelića, Hitlera, Miloševića gdje bi došao, potrošio bi resurse na te gluposti? Da to eskalira na neka javna okupljanja i slično onda je to već nešto za osvrtnuti (iako se recimo takvo nešto događa u Srbiji pod okriljem Šešelja pa to eto nikog ne brine i ne kuka dapače briga me... valjda dok ne počnu opet klati, silovati, paliti...), ali stvarno je smiješno kako danas skaču čim se spominje ndh, ne veličam ja nju nit mi ne treba, imam rh, ali stvarno smiješno da se uopće takvim ridikulima daje medijska pažnja. A pažnja se daje jer koristi onima iz suprotnog tabora. Čisto politikanstvo ništa drugo.
btw. totalni offtopik i ono nema smisla ne znam zašto tolika mržnja, ndh je stvorena kao težnja hrvata za državom, isto kao i rh, da smo izgubili rat sad bi bilo zabranjeno uopće govoriti hrvatski ili bi svi bili ustaše i fašisti? jesmo li? nismo... dakle move on...
Krivo si shvatio. Ja osuđujem državu koja nije u stanju kazniti nekoga ko krši zakone. Zatim crkvu koja tolerira bilo kakvo miješanje svećenika u politiku a pogotovo kad je to veličanje fašističkog pijuna. Nek u Njemačkoj svećenik javno viče "heil Hitler" pa ćemo vidjeti kako će se provesti.
Krivnja se može individualizirati ako ostatak organizacije osudi pojedinca. Ako netko veliča fašizam a država i crkva šute onda je krivnja na jednima i drugima.
A nakon ovoga "NDH je stvorena kao težnja Hrvata za državom", nema nikakvog smisla tebi nešto objašnjavati. NDH je zločinačka tvorevina koju nisu osnovali Hrvati nego nacisti. Nikakvih tu težnja nije bilo nego želja za vlašću, zločinom i novcem. Ovi tvoji pokušaji banaliziranja najveće sramote u našoj povijesti govore samo o tebi. Težnje naroda izražavaju se na izborima a ne nagužavanjem okupatoru i prodajom dijela države i naroda.