Krši li AMD licencna prava?

poruka: 9
|
čitano: 1.313
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Krši li AMD licencna prava?".
17 godina
protjeran

Šta je Intelu, jel te već trta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Krši li AMD licencna prava?

zasto bi ga bila "trta"? ugovor je ugovor.

17 godina
protjeran

Pa koliko sam je skužio to je još uvjek ista tvrtka samo je odvojena na 2 dijela koja se različito zovu, pa zašt onda tužba.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
pinkskin kaže...

Pa koliko sam je skužio to je još uvjek ista tvrtka samo je odvojena na 2 dijela koja se različito zovu, pa zašt onda tužba.

da ista tvrtka koja ima dva razlicita pravca(cime se bave) imaju dva razlicita rukovodstva ...i ostale "Slicnosti" ....po AMD-u bi to bilo ovako ...napravi XXX malih tvrtki prenese njima taj ugovor i onda ih proda zajedno sa stim ugovorom i stavi lovu u dzep....nemre to tako...
K'eni pa te vat' ;)
17 godina
protjeran
BugSU kaže...
pinkskin kaže...

da ista tvrtka koja ima dva razlicita pravca(cime se bave) imaju dva razlicita rukovodstva ...i ostale "Slicnosti" ....po AMD-u bi to bilo ovako ...napravi XXX malih tvrtki prenese njima taj ugovor i onda ih proda zajedno sa stim ugovorom i stavi lovu u dzep....nemre to tako...
 Da, ali on nije prodo taj dio tvrtke, a ime tvrtke je nebitno jer je AMD vlasnik, a normalno je da netko drugi ulaže lovu u njih.
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.10.2008 22:51 (pinkskin).
17 godina
protjeran
Valjda Intel puca na to da se licenca nemoze prenositi na novonastalu kompaniju, jer nije dio orginalnog ugovora. Mislim da je ovo pitanje rezervirano za strucnjake u pravnom podrucju, zbog kompleksnosti i zakona kojim je definiran ugovor.
Zlo i Naopako
17 godina
protjeran

Ajde intelu oderi ih, neka se zna tko je gazda. Dosta je bilo tih menađerčića sa zlatnim padobranima koji misle da su jako pametni pa izmišljaju razne strategije za tvrtku pa je još bolje usose.

bestia kaže...
Valjda Intel puca na to da se licenca nemoze prenositi na novonastalu kompaniju, jer nije dio orginalnog ugovora. Mislim da je ovo pitanje rezervirano za strucnjake u pravnom podrucju, zbog kompleksnosti i zakona kojim je definiran ugovor.
U pravu si.
Developers,developers,developers...coming and coming and coming...
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.10.2008 8:29 (the_tux).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Je baš, ko da niko u AMDu nije dobro prostudirao ugovor prije nego što su se odlučili na razdvajanje.

Na novu tvrtku u zajedničkom vlasništvu, Foundry, se prenio tehnološki know-how s čime Intel nema ništa. Procesore i dalje dizajnira AMD. Također, AMD ima 50% glasova u upravi, iako ima samo 45% vlasništva ... tako da i to vjerojatno nije slučajno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.10.2008 10:10 (stef).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
pinkskin kaže...
BugSU kaže...
pinkskin kaže...

Da, ali on nije prodo taj dio tvrtke, a ime tvrtke je nebitno jer je AMD vlasnik, a normalno je da netko drugi ulaže lovu u njih.

"Kako se tvrtka razdvaja na dva dijela - onaj koji će se pod AMD-ovim imenom baviti dizajnom i The Foundry Company koji zadržava tvornice, ali je u manjinskom vlasništvu AMD-a, a u većinskom vlasništvu Advanced Technology Investment Company, Intel smatra da se transferom tehnologije na TFC možebitno krše uvjeti ovog ugovora. "
ne bih bas rekao da je AMD vlasnik.
Reg: But apart from the sanitation, the medicine, education, wine, public order, irrigation, roads, the fresh-water system, and public health, what have the Romans ever done for us? Xerxes: Brought peace? Reg: Oh, pea-- Shut up!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice