Zanimljivo, Motorola je uspjela nažicati android 3.0 a Dell nije...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Zanimljivo, Motorola je uspjela nažicati android 3.0 a Dell nije...
1.0, 2.0. 3.0, sve je besplatno i žicanje je onda vrlo pogrešan izraz jer ne znam što bi se tu imalo koga žicati. Pitanje je samo tko je koliko vremena uložio, ili je spreman uložiti, na prilagodbe verzije s kojom isporučuje uređaj, a za to treba vremena i zato netko tko je radio na prilagodbi 2.2 verzije za svoj dugo planirani tablet ne ide sa 3.0 verzijom što ne znači da se neće moći na nju nadograditi u trenutku kad 3.0 bude široko dostupna tim prije što je u pitanju tegra2 koja će bez problema vrtiti što god da joj se bude serviralo još dosta vremena.
prema onom šta sam vidio android 2.2 je sasvim odlično rješenje i dobra konkurencija iOS-u, a kako Jazzer kaže sigurno će se moći nadograditi na 3.0 tako da ne bi trebalo biti problema. tegra2 je moćna mala stvarčica 
Sranje od uređaja. Evo review:
Da rezimiram (i dodam neke stvari):
- mala rezolucija ekrana 800x480 px, što znaći da i ako će imati upgrade na 3.0 android, neće se moći iskoristiti puni potencijal, jer je 3.0 napravljen za veće rezolucije (za tablete, ali ovaj tablet ima rezoluciju kakvu imaju mobiteli)
- opčenito loša kvaliteta ekrana (TFT matrica)
- kratko trajanje baterije (svega 4h rada)
- ne pridržavanje standarda konektora; uređaj koristi neki drugi konektor, tako da se nemože iskoristiti postojeći micro USB kabel ili punjač od drugih uređaja... ali to nije sve...
- može se puniti samo preko punjača; tj. ne može se puniti preko svog USB kabela kad je spojen na računalo. To automatski smanjuje opcije za punjenje, što je popriličan problem, ako se uzme u obzir gore spomenuto trajanje baterije
- jako loša i spora kamera: http://gizmodo.com/5748201/10-ways-to-not-make-an-android-tablet (pri dnu članka je video i pogledajte na 0:50); kameri treba 5 sec da bi se pokrenula (unatoč tome što ima tegra2 dual core procesor), ima jaakkooo nizak frame rate prikaza
- koristi android 2.2 sa čudnom "politikom" izrade custom UI-a od strane DELL-a (slično ko i kod SE); na jednom home screen-u može biti jedan widget (ako sam u krivu ispravite me, ali tako mi izgleda prema do sad viđenom)
- ima problema sa "reagiranjem" na input; tj. događa se da ne odreagira na vaše pokrete prstima po ekranu
- iz nepoznatog razloga, maknuli su search button
Uglavnom, prema ovome što sam do sad vidio i čitao za ovaj uređaj, te ako se uzme u obzir i trenutna ponuda tableta, a pogotovo najavljeni budući modeli, rekao bi da je ovaj uređaj debeli fail (slično ko i DELL-ov mobitel)