Kraj XP-u na prijenosnicima

poruka: 40
|
čitano: 9.216
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Kraj XP-u na prijenosnicima".
17 godina
neaktivan

Već je i vrijeme da XP otiđe u mirovinu.

Only a dead noob is a good noob.

5 0 hvala 0
15 godina
RE: Kraj XP-u na prijenosnicima
dantex kaže...

problem je što je napozdanije

hebeš ti ova nova čuda

Apsolutno se slazem.

imao sam win7 nekih mjesec dana i onda sam se odmah prebacio natrag na XP. za mene najbolji OS.

18 godina
neaktivan
freddie kaže...

kraj windowsa na prijenosnicima se očekuje krajem godine, izlaskom besplatnog google chrome os- a...

oprosti, ali to je potpuno nesuvisla izjava!

google os ce biti baziran iskljucivo na google apsima i google chrome browseru, te ce se zapravo za sve koristiti internet.

u nasoj divnoj drzavi je mobilni pristup interneti preskup i prwemalo ljudi ga koristi da bi takav nacin koristenja OS-a funkcionirao.

s druge strane, niti jedna firma si nece dozvoliti da su joj svi podaci spremljeni na nekom nepoznatom google serveru na kojem oni rade tko zna sta sa tin podacima (a sigurno ih indeksiraju i dijele sa NSA, CIA i sl.)

Desktop OS-evi sigurno ne idu u povijest, a Google Chrome OS "mozda" pozivi na nekon netbook, nettopu ili slicnoj neupotrebljivom uredaju za sminkanje po spici (i da, prodaja im znacajno pada i razocarali su i analiticare i proizvodace sa malom prodajom - nkon prvotnog hype-a prodaja pada...)

16 godina
neaktivan

A i vrijeme je više. Koliko muke sa njim naspram Windows 7 sa kojim nemam nikakve probleme. I dan danas Windows XP je loš nakon 9 godina. Toliko upada, uspori nakon nekog vremena, a antivirusni programi ga toliko opterećuju da je to čudo. Na Windows 7 nikakvih sličnih problem. Radi brzo i bez greške. Jedini problem je što starije stvari kao stariji printeri ili skeneri uopće ne rade na Windows 7. To se da ispravit jer novi printeri nisu više skupi. Gospodo morate ići u korak sa vremenom i prihvatit Windows 7 kao novi Microsoft OS. Pogledajte MAC. Njihov OS doživi kraj za dvije, tri godine. Jednom se mora reći:

XP doviđenja!

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.6.2010 12:51 (tomo100brt).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nadam se da ovo čitaju i proizvođači software-a, ovo je zadnja šansa za upgrade.

Šaljem i link na MS koji je opet izostao iz vijesti: http://support.microsoft.com/windowsxpsp2

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Evo ovo nije baš vezano uz temu ,al pogledajte sliku u prilogu.Strašno.

ON TOPIC: Bilo je i vrijeme da XPu više odzvoni. Iskreno imati 9 godina star OS je čisto bedasto.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tešku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.-----Što se dogodi Facebook profilu kad čovik krepa?

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Na kucnom stroju da ali u produkciji se jos koriste i win 2000. Ako imas recimo racunovodstveni biro i imas aplikaciju koja ti radi pod dosom zasto bi prelazio na novi sistem? Podrazmijeva se da ti strojevi vrte samo knjigovodstvo i da zaje...e tipa face i sl ne dolaze u obzir.

:)
16 godina
neaktivan

znam ja neke koji i nt imaju

kod mene normalno radi.....
18 godina

Oslanjanje na legacy hardware i software za kritične poslove je traženje đavola. I za jedno i za drugo održavanje vremenom postaje sve skuplje i sve manje dostupno, a i eventualna migracija na moderna rešenja postaje komplikovanija. A sve da bi se uštedelo malo novca, jer zašto bi neko ponovo kupio ono što je već jednom platio i radi mu. I tako se preskoči jedna generacija, pa dve-tri godine kasnije još jedna, pa za sedam još jedna... A onda jednom nešto pođe naopako i ljudi shvate da ne mogu da nađu delove za zastareli hardware, da niko ne nudi podršku za zastareli software, da u firmi ne radi više niko od ljudi koji su napravili neku custom aplikaciju, a i da nemaju pojma kako bi prebacili podatke u neki savremeniji sistem. Ili u najboljem slučaju vrlo masno plate ono što im je neophodno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.6.2010 23:57 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Bože kakvih sve luđaka ima ovuda -.-

Ako imaš kućni PC koji može upogoniti Vistu/Win7, nema apsolutno nikakvog smisla držati na njemu OS kojem su pojam bili >1ghz, 512mb RAM i grafa od 64mb sa DX8. XP je konjina stara 9 godina sa jezgrom (NT) koja ima bliže 15 godina. U osnovi, neki vrte OS star 15 godina na PCju od >10k kuna. Pa di je tu mozak?

A za poslovne korisnike.. Drže se onog što radi i što ne moraju dodatno plaćati. Ako prašnjavi PC star 6-7 godina vrti samo knjigovodstveni program kojem su Windows98 pojam, očito tu nema mjesta za Win7. Prelazak je neisplativ (novi PC + licenca za windowse + novi knjigovodstveni program).

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Moj PC  
2 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice