"Ako iz nekog razloga svakako želite imati prijenosnik s predinstaliranim Windowsima XP"- znaći prelazi se na sedmicu...
Je da će bit skuplje ali šta sa tu može, pa nove stvari su uvijek skupe
"Ako iz nekog razloga svakako želite imati prijenosnik s predinstaliranim Windowsima XP"- znaći prelazi se na sedmicu...
Je da će bit skuplje ali šta sa tu može, pa nove stvari su uvijek skupe
kraj windowsa na prijenosnicima se očekuje krajem godine, izlaskom besplatnog google chrome os- a...
pocelo je...
Da je riječ o bilo kojoj drugoj inačici Sedmince ova me vijest ne bi posebno zanimala, ali pošto je Starter Sedmica poput automobila bez vrata, prozora, sjedala... Ovakva vijest je pomalo frustrirajuća.
Sreća pa je instalacija Linux distribucija s USB sticka pojednostavljena do te mjere da bi u slučaju kupovine prijenosnika sa Starter Sedmicom ista odmah bila maknuta!
a baš debilizam
XP je najjači, samo što sam zapeo na visti sada a neću mjenjat jer su mi sad sve igre tu instalirane
Meni se sviđa ovaj potez.
a sto ce se dogoditi s win xp sp2 kada prode podrska za njega? imam ga na laptopu pa me zanima.
a sto ce se dogoditi s win xp sp2 kada prode podrska za njega? imam ga na laptopu pa me zanima.
nećeš moć skidat update za njega ako ne instaliraš sp3
Bilo je konačno vrijeme da metuzalem od XP-a skine više !Uopće niti ne svjetujem ljude da kupuju lap s predinstaliranim XP već dugo vremena jer je to jednostavno živciranje kasnije .
nećeš moć skidat update za njega ako ne instaliraš sp3
haha samo to? ja ionako nisam skinuo ni jedan update za njega od kad sam ga instalirao. mislio sam da ce mi biti na nekakav nacin onemogucen rad na njemu... aj dobro je :)
haha samo to? ja ionako nisam skinuo ni jedan update za njega od kad sam ga instalirao. mislio sam da ce mi biti na nekakav nacin onemogucen rad na njemu... aj dobro je :)
onda ti je tak svejedno
Postoji još i teoretska šansa da u budućnosti neki novi program odbije da se instalira ako nemaš SP3 jer nije testiran na XP-u sa SP2, ali takvih ne verujem da će biti mnogo. Eto, to je apsolutno najgore što može da se desi (ako zanemarimo to da ti fali koja desetina sigurnosnih zakrpa).
skini si i instaliraj sp3 i nemaš problema
skini si i instaliraj sp3 i nemaš problema
a jednostavno nemam potrebu za time, na tom laptopu mi buraz igra cod1 i sluzi da se prek wirelessa spojim na net, a ja se sa lan-om spajam na taj lap da mogu i ja na net :)
tako lagano MS sili ljude da pređu na win 7
?
XP je izašao 2001., prodavao se 9 godina, a dobijaće zakrpe do sredine 2014. U čemu je problem?
problem je što je napozdanije
hebeš ti ova nova čuda
mišljenja sam da bi xp trebao ostati barem za nadonji segment notebookova, jer, mali korisnik koji treba net, da može pogledat kakav film i tome sl. neće ziher uzmat laptop iznad 3000 kn a istina bog takav laptop je za plakat jer znam, imao sam ga doma sa vistom i plakao jer se sustav diže i diže i... stavio sam xp i svijet je opet lijep. jer šta očekivat od celerona, 1 gb rama i intelove grafe. da je stvar gora takvog korisnika briga šta ima win 7 ili nema, frendu sam složio novi komp sa win 7 i zamislite, njega je najviše brinulo dali će imati solitarie kao na xp-u pa si dajte misliti. danas su prijenosnici dostupniji nego ikad i svi ih kupuju ali isto tako svi downgrade-ju na xp, baš me zanima zašto.
znači li to da nakon 2014 više neće biti updatea za XP? imam sp3 i novi prijenosnik, očekivao sam da će mi xp biti na lapu do kraja života (nisam više mlad) znači li to da ću ga moći rabiti još cca 10-15 godina bez problema ako lap poživi? ne mogu si pomoć jednostavno ga obožavam, imao sam na istom lapu i win 7 i vistu, ali najpregledniji, a meni samim time i najpraktičniji za rukovanje je xp. neću ga mijenjati dokle god se bude moglo na njega normalno instalirati nove programe (update tj. dok bude kompatibilan s njima).
Tocno, nakon travnja 2014 godine vise nema sigurnosnih nadogradnji za XP - tocnije nakon toga CIJELA podrska za XP ce biti obustavljena.
Pozdrav
7-ica je ok.
Ali XP rula...
I još dugo če !
A kaj bi vi da XP ima vijećnu podršku???
Pa normalno da kad nešto izađe novije morate se prilagodit tome ( kupit dijelove da bi ti radila npr. sedmica). Još su dali dovoljno vremena da se to i napravi 
Zasto zaboga SP2? Zasto ne SP3?
problem je što je napozdanije
hebeš ti ova nova čuda
Mislim da se po tom pitanju lična iskustva razlikuju od osobe do osobe.
Sa sigurnosne strane, XP ima iza sebe godine i godine krpljenja, pa se opet redovno otkrivaju novi propusti, kao ovaj jučerašnji, koji uz to ne pogađa kasnije verzije. Naravno, ima i 7 svojih rupa, ali mi se XP ne nameće kao sigurnija platforma, pogotovo uz Sedmičin UAC (koliko god neke ljude iritirao, takav mehanizam kod koga je neophodno dati eksplicitnu dozvolu da bi nešto napravilo izmenu na sistemu je osnova "neprobojnosti" Mac OS X-a i srodnih OS-eva).
Što se tiče stabilnosti, daleko od toga da mi se XP ruši kao u vicevima, naprotiv, to je redak događaj, ali mi je definitivno skloniji ispoljavanju raznih anomalija nego 7.
Generalno, stekao sam utisak da se ljudi boje novih stvari, a da mnoge i mrzi da se makar i minimalno prilagode i da je to osnova ovolike privrženosti XP-u.
ja imam instaliran XP na jednom kompu jer cak ni XP mode mi ne radi sa nekim stravima...
ustvari, jedna masina mi koristi samo da bi printer mogao biti spojen na njemu...
3 printera uopce nemaju nikakvu podrsku drivera za win7... HPovi printeri uopce ne rade na win7
HPovi printeri uopce ne rade na win7
Ovo mi nikako ne ide u glavu, osim ako ne pričaš o nekim printerima starijim od 5 godina. Moj HP printer ima 4 godine, i na xp-u bi mi trebalo vrijeme dok bi našao drivere, pa instaliraj pa namjesti u svakom programu posebno da se koristi taj printer(u pdf readeru/wordu svaki posebno), dok na sedmici samo uštekam printer i radi...
Moj HP 1018 star tri godine radi uredno. Skener lide25 takodje. photosmart 5350 takodje.
HPovi printeri uopce ne rade na win7
Ovo mi nikako ne ide u glavu, osim ako ne pričaš o nekim printerima starijim od 5 godina. Moj HP printer ima 4 godine, i na xp-u bi mi trebalo vrijeme dok bi našao drivere, pa instaliraj pa namjesti u svakom programu posebno da se koristi taj printer(u pdf readeru/wordu svaki posebno), dok na sedmici samo uštekam printer i radi...
Ovaj dio sa namjestanje posebno u svakom programu ne shvatam. Nikad to nisam morao raditi. Mozes li objasniti molim te.
Ovaj dio sa namjestanje posebno u svakom programu ne shvatam. Nikad to nisam morao raditi. Mozes li objasniti molim te.
Ma to neznam zašto je bilo, vjerojatno zbog instalacije samih drivera koji su isto posebna priča...Uglavnom kad bi išao printati u opcijama printanja imao bi kao "više" printera i među njima taj od HP-a mada niti jedan drugi printer nije bio instaliran već kao neki default printer, microsoft printer, ne sjećam se baš. Uglavnom onda bi odabrao svoj i postavio ga defaultnim i riješio problem. I tako sa svakim programom xD
imam 2600n i 1522nf
2600 je colorjet i radi cisto print, nijedna druga opcija podesavanja boje ni landskace pe rade...
1522nf instalira, test page prode ali ne radi ni scan ni fax ni nista...
ne radi ni print, smao iz troubleshoot test page prode i nista drugo
driver nije za win7 nego za vistu i to onaj univerzal 6...
jedno vrijeme je radio, ali sada ne radi...
malo je problem usb generic hub a malo jednostavno ne radi...