Što to znači konkretno za prosječnog čovjeka za xyz godina?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
A što misliš?
Zamisli vodiće koji nemaju gubitke, nema zagrijavanja, jednostavan prijenos na velike udaljenosti.... a sva ušteđena energija ostaje za eksploataciju. Sada se gomila energije rasipa zbog otpora u vodićima, svu tu energiju treba netko proizvesti i isto tako platiti. Konkretno moglo bi biti manje elektrana, manje zagađenje planete, manji računi za struju.
Za mene čista UTOPIJA.
Supravodljivošću se bavi također fizičar dr. Danijel Đurek u Zagrebu.
... moglo bi biti manje elektrana, manje zagađenje planete, manji računi za struju.
Prijenos energije?
Malo smiješno, nakon što je 1908 Nikola Tesla htio pustiti u pogon bežičan odašiljač energije!
Ali za supervodljive prekidače, motore sa većim stupnjem iskorištenja, magnete za magnetnu rezonanciju i slično, mogu vidjeti primjenu.
ne mogu vjerovat da postoje negativni komentari na ovakve vijesti,
ljudi koji se protive znanosti i napretku.. nevjerovatno, praktična primjena??
ona nikad ne dolazi odmah, često nije ni vidljiva odmah, a gotovo uvijek postoji..
za ovaj pak slučaj se već sad zna mnogo praktičnih primjena..
najbitnije svojstvo je prijenos energije bez gubitaka,
konkretno, nema zagrijavanja vodiča, poluvodiča,
konkretnije, nema potrebe za hlađenjem u računalu,
ogromna ušteda energije!
Za mene čista UTOPIJA.
Ja sam davno negdje pročitao članak o tome da ako ikada zaživi na sobnoj temperaturi,
da će se cijela infrastruktura mreže morati promijeniti jer nećemo više imat potrebe za 220 volti
nego za 10 puta manje jer će biti dovoljno da napaja sve... ako se sjećam pravilno