Klonirani Snow Leopard

poruka: 33
|
čitano: 6.396
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Klonirani Snow Leopard".
17 godina
neaktivan
Klonirani Snow Leopard

Jel kompliciraju ovi iz Applea,  njihov OS bi mogao pogaziti windowse kada bi se počeo distribuirati na PC-u. 

Fedora 11 Leonidas Kde 4.2
Moj PC  
4 4 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Klonirani Snow Leopard

bi, bez sumnje ALI... koliko je windowsa danas legalno?

appleu se isplati prodavat hardver sa OS-om, jer su tako sigurni da ljudi nece piratizirat.. pa makar ima mali udio na trzistu, barem zna da su to originali i nista ne gube...

18 godina
neaktivan
marko009 kaže...

appleu se isplati prodavat hardver sa OS-om, jer su tako sigurni da ljudi nece piratizirat.. pa makar ima mali udio na trzistu, barem zna da su to originali i nista ne gube...

...a i ocito je takva strategija dobra jer Apple nikad nije financijski bolje poslovao. Bit ce da nije sve u trzisnim udjelima. Da bi i ja osobno bio sretniji da je Mac, odnosno OSX sveprisutan kako su to danas Windowsi, ali oni koji znaju sto je i koliko vrijedi OSX ionako se ne opterecuju drugima.

17 godina
neaktivan
marko009 kaže...

Dobro, kad netko kupi mac onda dobi orginalnu verziju OS. tu se slazem, svi imaju orginalno, No kad dođe novija verzija vidim da večina njih onda skače na torente da bi nadogradili . Za usporedbu sa windowsima to su manji gubici . 

Fedora 11 Leonidas Kde 4.2
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.9.2009 22:58 (linuxuser).
18 godina
neaktivan
Klonirani Snow Leopard

Mislim da bi OSx imao jako mnogo problema kad bi se raširio na PC platformu iz jednog jedinog razloga što je sad zatvoren za samo uski krug komponenti....

6 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
daseparo kaže...

Mislim da bi OSx imao jako mnogo problema kad bi se raširio na PC platformu iz jednog jedinog razloga što je sad zatvoren za samo uski krug komponenti....

pa i nije. apple koristi obične komponente koje se mogu kupiti u svakoj trgovini.

nekada je apple imao svoje procesore, koji su bili risc procesori razvijeni od strane ibm-a i/ili motorole, ali danas imaju intel procesore, nvidia grafičke, ddr3 ram (ako se ne varam)...

uglavnom, ništa neobično...

18 godina
Klonirani Snow Leopard

Da ali se koriste tocno odredjene komponente. Dakle tocno odredjeni proizvodjaci i modeli maticnih, grafickin, procesora, memorija. Ne mozes ti sad doc i sebi narucit Mac sa gigabyteovom plocom, a tvoj susjed sa asusovom. Mozes kupit sto ti se nudi i to je to. Za razliku od PC racunala (ma i apple je pc al eto... neznam kako da ih nazovem) gdje imas nebrojeno mnogo kombinacija razlicitog hardwarea sto vuce za sobom milijardu i jedan driver i tako dalje  i tako dalje... A kako je poznato, los driver je najcesci uzrok rusenja racunala... to nVidija dobro zna :)

Takodjer sa povecanjem koristenja OS-a on bi mogao postati zanimljiv za trazenje exploita, virusa i tako dalje... Trenutacno je postotak racunala pogonjenih MacOS-om poprilicno mali...

I'm going woo woo

4 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Klonirani Snow Leopard

nisu ovi iz psystara napravili ništa revolucionarno... ekipa sa insanelymac foruma već šiba snow leopard bez problema i tamo ima tutoriala

meni se ne da još zezati sa tim ručnim naštimavanjem (pošto mi iPC leoaprd 10.5.8 radi super) već čekam da izađe iPC SL

u svakom slučaju... OSX rulz :)

Tko pod drugim jamu, ja mu mamu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Klonirani Snow Leopard

Mac OS je generalno tako stabilan zato što je proizveden za specifične i ponekad prilagođene komponente. Mac OS (službeno) u sebi podržava SAMO onaj hardware koji se može naći u Apple računalima, a to daje onu pravu stabilnost jer nema vanjskih kompanija koje pišu loše drivere (sjetimo se samo da je NVidia i dalje na prvom mjestu kao uzrok rušenja Windowsa - a mi pljujemo po Microsoftu) koji destabiliziraju sustav.

Jednom kad se dogodi "otvaranje" Mac OSa prema svim računalima pogodit će ga sudbina Windowsa - stabilnosti će zasigurno nestati.

Što se Hackintosh računala tiče Psystar, da oprostite, jede g0*na jer su to već napravili mnogi prije njih i to za, zamislite samo, BESPLATNO. Malo googlate, pogledate koje komponente rade, i kupite si takvo računalo. Nikad dovoljno zabave i onog osjećaja leptirića kada prvi puta palite računalo koje ste sami sastavili!

Da ne spominjemo kako Mac OS boot-a preko EFIa koji je, pojednostavljeno, enkriptirana zamjena BIOSu i za kojeg postoje patenti i samim time zabrana kopiranja i/ili simuliranja, tj. virtualizacije proizvoda. Psystar bi trebao biti uskoro zatvoren osim ako nema vrlo dobre prijatelje na sudu..

music is my first love and will always be my last

1 0 hvala 0
18 godina
tnakir kaže...

Da ali se koriste tocno odredjene komponente. Dakle tocno odredjeni proizvodjaci i modeli maticnih, grafickin, procesora, memorija. Ne mozes ti sad doc i sebi narucit Mac sa gigabyteovom plocom, a tvoj susjed sa asusovom. Mozes kupit sto ti se nudi i to je to. Za razliku od PC racunala (ma i apple je pc al eto... neznam kako da ih nazovem) gdje imas nebrojeno mnogo kombinacija razlicitog hardwarea sto vuce za sobom milijardu i jedan driver i tako dalje  i tako dalje... A kako je poznato, los driver je najcesci uzrok rusenja racunala... to nVidija dobro zna :)

Takodjer sa povecanjem koristenja OS-a on bi mogao postati zanimljiv za trazenje exploita, virusa i tako dalje... Trenutacno je postotak racunala pogonjenih MacOS-om poprilicno mali...

i nije baš tako, jer bitni su chipseti, a ne proizvođač matične ploče, a u principu većinu Intel chipseta (snow) leopard podržaje...

ma driveri su stvarno najmanji problem, lako bi proizvođači razvili drivere za OS X kad bi se apple odlučio za ovaj korak, pa samo pogledajte koliko drivera ima po insanelymac forumima koji su nastali kao modifikacije linux drivera

DirectX is dead! OpenGL+OpenCL forever!
17 godina
neaktivan
linuxuser kaže...

Jel kompliciraju ovi iz Applea,  njihov OS bi mogao pogaziti windowse kada bi se počeo distribuirati na PC-u. 

Prvo bi morali zaposliti još pet tisuća ljudi za izradu podrške za sav hardver i softver ,a ono najgore za njih - svim proizvođačima hardvera bi trebali dati kod ,a to se onda ne bi isplatilo. (U roku tjedan dana bi piratske verzije bile na internetu)

A apropo gaženja Windowsa ,Leopard i sada Snow Leopard su vrlo siromašni opcijama ,izgledom i performansama prema Windowsima Sedam ,i većina ljudi (pogotovo ko je probal Sedmicu) bi se jako razočarala.

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
18 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
linuxuser kaže...

Prvo bi morali zaposliti još pet tisuća ljudi za izradu podrške za sav hardver i softver ,a ono najgore za njih - svim proizvođačima hardvera bi trebali dati kod ,a to se onda ne bi isplatilo. (U roku tjedan dana bi piratske verzije bile na internetu)

A apropo gaženja Windowsa ,Leopard i sada Snow Leopard su vrlo siromašni opcijama ,izgledom i performansama prema Windowsima Sedam ,i većina ljudi (pogotovo ko je probal Sedmicu) bi se jako razočarala.

siromašan opcijama i performansama i izgledom čak? lol, jel ovo treba komentirat?

A.

18 godina
neaktivan
Klonirani Snow Leopard

ne komentiraš lipo, samo daš palac doli Osmijeh

http://www.metacafe.com/watch/1972097/how_to_behave_on_a_forum/

1 1 hvala 0
18 godina
neaktivan
Klonirani Snow Leopard

Nebi želio započinjati flame war :) al Snow Leopard je višestruko brži od Windowsa, brži je 2 put od Leoparda a on je već bio brži od Windowsa. Da si radio na oba sustava pa makar samo iskopirao par fileova sa vanjskog diska i nazad na oba sustava vidio bih razliku. A o tome koliko je bolje kad nemaš problema sa virusima i sličinim bolešćinama u OSu neću ni govoriti, tako da je i bolji. A o estetici i prikazu neću govoriti jer je to stvar osobnih preferencija.

http://www.metacafe.com/watch/1972097/how_to_behave_on_a_forum/
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.9.2009 14:54 (dgigibao).

1 0 hvala 0
18 godina
dgigibao kaže...

Nebi želio započinjati flame war :) al Snow Leopard je višestruko brži od Windowsa, brži je 2 put od Leoparda a on je već bio brži od Windowsa. Da si radio na oba sustava pa makar samo iskopirao par fileova sa vanjskog diska i nazad na oba sustava vidio bih razliku. A o tome koliko je bolje kad nemaš problema sa virusima i sličinim bolešćinama u OSu neću ni govoriti, tako da je i bolji. A o estetici i prikazu neću govoriti jer je to stvar osobnih preferencija.

Naravno, jer svi znamo da brzina kopiranja datoteka s vanjskog diska ima veze samo s OS-om, nikako s performansama diska kao takvog.

Znači, ja ovaj tvoj citat gore čitam na sljedeći način - ista datoteka se na istom računalu (koje ima paralelno instaliran SL i XP) i istom vanjskom disku barem dvostruko brže kopira na vanjski disk i natrag kada se radi na OSX-u, nego kada se radi na nekom M$ sustavu. Ma bravo!

I naravno, standardni disclaimer: ne želim nastaviti flejmanje, neka sve ostane na ovom mom postu... :)

Pazi, gledam te!
17 godina
odjavljen
dgigibao kaže...

......

A o tome koliko je bolje kad nemaš problema sa virusima i sličinim bolešćinama u OSu neću ni govoriti, tako da je i bolji.

......

Cendranje oko virusa mi zapravo nikad neće bit jasno... Molio bi da mi netko objasni to.

Imam XP SP3, u usporedbi sa OSom X je šupalj ko prosječno sito. Avira (free) radi svoj posao vrhunski - podešavanje je trajalo 20sec (dok sam scanneru objasnio da PB nije virus) i odtad nisam onaj Preferences pogledao. Nenametljiv mali AV, vrti se u pozadini, skida apdejte, sam briše prijetnje *bez* pada performansi. Moji stickovi su posvuda - škola (lego virusa), kod frendova (mini zoo vrtovi pod nadzorom AVG-a Smijeh) i na sličnim sumnjivim mjestima. Firewall nemam (osim onog ugrađenog) i non-stop sam po svakakvim sumnjivim stranicama (torrenti, xxx... znate Smijeh) i nisam imao NIJEDNU ozbiljnu intervenciju. A o Win7 da ne govorim... Virusi, kaj je to? Avira + UAC + interni firewall i da vidiš veselja... Najbolji AV je mozak - ne klikati na OČITE probleme. A za one manje očite brine sa Avira...

Tako da, Macovci, niste vi jedini koji nemate problema sa virusima. Ima nas i na windowsima. One facebook/msn ovisnice i slični slučajevi nam ruše prosjek i win izgledaju kao nesigurna platforma. To je glupost. Ako znaš održavat sustav (održavanje - jednom u 2mj pogledat kaj se događa - 2 min posla) nemaš problema....

Ponavljam, nek mi netko objasni to cendranje oko virusa i objasni kako zarazit normalno održavani komp (apdejtan OS + AV + firewall)?

VRATITE INTERNET ARPA-i!! // Never underestimate the power of stupid people in large groups.
18 godina
neaktivan
dgigibao kaže...

gle, kopiranje datoteka na win 7 je neusporedivo brže nego na visti...

meni sa/na moj stick (patriot 16GB) bez problema ide do 20MB/s (win 7) dok vista nekada ide 7 nekada 11 nekada 4,......

tako da je tu win 7 ispravio "glavni" grijeh viste....

dizajn -> previše subjektivno....

virusi? osobno, imam samo onaj firewall koji dobijem sa os-em i avira free i nikada nisam pokupio nista sa interneta i/ili usb i/ili cd.....

18 godina
Klonirani Snow Leopard

evo na opet rasprave, opet ratovi, a navodno ja ovdje želim svađu, a baš su neki pametni, uspoređuju OS, a nisu ga ni probali

dok Microsoft ne izda DirectX 11 s podrškom za GPGPU, dok ne napusti usrani NTFS, dok ne prođe potpuno na 64 bita, Windowsi nemaju nikakve šanse konkurirati OS X-u po pitanju performansi,

a gluposti s izgledom neću niti komentirat, mislim da i ptice na grani znaju da je OS X najviše user friendly, a linux korisnici zasigurno i znaju sto znaći imati terminal naspram command prompta

EDIT: i molim nemojte više spominjat taj hardware, djetinjasto je i besmisleno, jer ljudi masovno instaliraju OS X na PC (ja prvi) na hardwaru koji u principu nije niti podržan, (AMD procesori, SiS chispeti, Intelovoj grafici  itd itd...). Pogledajte pobogu linuxe, nemaju nikakvu podršku od drugih, proizvođači ih ne šljive ništa, a činjenica je da ću prije uspit instalirat Puppy linux nego XP. I uostalom rade odlično!

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.9.2009 14:29 (ivoleko).

1 4 hvala 0
17 godina
odjavljen
ivoleko kaže...

1.evo na opet rasprave, opet ratovi, a navodno ja ovdje želim svađu, a baš su neki pametni, 2.uspoređuju OS, a nisu ga ni probali

dok Microsoft ne izda 3.DirectX 11 s podrškom za GPGPU, dok ne napusti 4.usrani NTFS, dok ne prođe 5.potpuno na 64 bita, 6.Windowsi nemaju nikakve šanse konkurirati OS X-u po pitanju performansi,

a gluposti s izgledom neću niti komentirat, mislim da i ptice na grani znaju da je OS X najviše user friendly, a linux korisnici zasigurno i znaju sto znaći imati terminal naspram command prompta

....

Ajmo redom.

1. Ja sam samo pitao za AV i viruse, neznam, ti valjda neznaš čitat

2. posudio stroj skoro identičan konfi (IBMova konfiguracija, iz jedne firme - tamo sam nešto sitno radio sa rođakom oko postavljanja mreže - razvlačenje kabela po zgradi, postavljanje switcheva po uredima, konfiguriranje mreže i sl. - umjesto da me plate, posudili su mi komp na tjedan dana od jednog zaposlenika koji je bio na godišnjem) koju su dobivali developeri za OSX na x86 platformi. Bio je tekst u Bugu, pročitao sam ga, nabavio konfu i DVD i isprobao OSX. Fora OS. Možda ga jednog dana bubnem i na ovaj komp. Uz Win7 Smijeh

3. Da, na Macu sve vrvi od igara, jesi našao di ćeš prigovarati Windowsima Smijeh (za ozbiljnije svrhe tu je OpenGL, tako da...)

4. NTFS ne valja? A po čemu to? (Ne sad spominjat servere na kojima se ionako koristi Linux i ext3, zanimaju nas kućna i poslovna računala - radne stanice)

5. Windows XP 64bit, Windows Vista 64bit, Windows 7 64bit...

6. Gore je već netko rekao - Windowsi rade na svim mogućim kombanacijama hardvera i softvera, dok je Mac prilično ograničen po broju komponenti. Da se Windowsi optimiziraju ISKLJUČIVO za 2-3 chipseta, 2-3 grafičke i 1 procesor, vidili bi ko je brži... Nemoreš ih sad uspoređivati.

A sad na bolni dio - izgled. Ta priča je prožvakana milijun puta, i nećemo je opet ić žvakati. Meni su i Win i OSX jednako user friendly. I linux sa KDE. Sve to od istog ćaće - Xerox. Prosječnom kretenu (ispričavam se na izrazu) SVE je jednako not-user-friendly. Svaki drugi korisnik koji ima IQ veći od podloške miša jednako se dobro služi i sa Windowsima i sa OSomX i sa Linuxom.

da, znam, windowsi se gase na Start Smijeh

VRATITE INTERNET ARPA-i!! // Never underestimate the power of stupid people in large groups.
18 godina

dobro, ti si lipo isprobao malo OS X tjedan-dva, ja ga koristim pola godina stalno, uz dužno poštovanje prema tebi valjda bolje znam

uostalom uspoređujemo snow leopard, ne vjerujem da si probao snow leopard

što se tiće GPGPU, malo proguglaj jer ti ta tehnologija očito nije dobro poznata jer ja ovdje ne govorim o igrama

NTFS ništa ne fali osim što je star skoro 10 godina, neki kažu da su i Windowsi XP bolji od sedmice, pa tko će znati

(usput da te pitam, svako koliko defragmetniraš disk)

dok windowsi izlaze i u 32 bita i u 64 nikad neće izvlaiči maximum

ja koristim mac na chipsetu koji nije optimiziran i radi jednako dobro, stvarno je glupo o tome pričati jer nema veze s OS-om nego s driverima

17 godina
odjavljen

OK, istina, imaš više iskustva na OS X nego ja. Snow leopard nisam isprobao, al hoću. Zanima me koja je razlika u odnosu na Windowse.

GPGPU - znam za što se koristi i znam kako napreduje - mic po mic, radit će i on na svom dostupnom hardveru (grafičkom) pod upravom DX-a. M$ ima dost posla....

NTFS - gad star preko 15 godina ali se drži. Disk od reinstalacije nisam defragmentirao - dakle 3 mjeseca. Nije ništa sporiji nego kod friške instalacije. Možda je za koju desetinku ali je neprimjetno. Respect za HFS+ koji ima 11 godina. Nema ograničenja u dužini putanje, koristi kompletan Unicode.... Novija tehnologija je po nekoj logici bolja. Ali ograničenje je 8 eib a za NTFS 16 eib Smijeh. U izradi je WinFS koji možda jednog dana zamjeni NTFS u nekim budućim Windowsima...

32/64 bit windowsi. Najvažniji razlog zašto se ne radi samo 64bit verzija su stari PCji. Microsoft bi izgubio golem dio tržišta kad bi izdavao samo 64bit OS. Imao bi svoje kupce pa bi bio kao apple. Jedan jedini razlog zašto Windowsi nisu samo 64bit je tržište.

Ovo za chipset je istina....

Ali mi još uvijek nitko nije objasnio zašto svi plaču oko virusa i Windowsima koji su "nesigurni". Ima jako dobrih free AV i firewalla... Lijenost (i dobrim dijelom glupost) korisnika su razlog za brzo širenje virusa a ne loš OS i slaba sigurnost. 95% korisnika ugasi UAC. I onda plaču da je virus u kompu... E pa... Ko vam kriv Smijeh!

18 godina

nisu svi pametni ko ti pa surfaju sigurno, jer da jesu onda nebi postojalo toliko antivirusnih alata

eto ti kažeš da ti nije sporiji HDD, moguće jedino ako ne radiš ništa drastično s diskom, nemoreš poreći to jer čak i Microsoft prporuča defragmentaciju svaki mjesec dana, a alata ima na milijon, apple naprotiv kaže samo ga držite manje od 90% punim i OS X će sam sebe održavati, i uvjerio sam se u to jer na kompu imam 3 diska, 2 su NTFS a jedan je mac os x journaled (NTFS jer su mi ostali stari podaci) i vidio sam da je nebo i zemlja razlika

a isto tako i sigurnost, NTFS je zaista prestar i zaostao

a samo da spomenem, Microsoft je još dok je radio Vistu najavljivao novi revolucionarni file system, da bi na kraju i sedmica ostala na NTFS

to s 64 bita je istina, ali to je samo razlog što oni žele zaraditi, kad bi forsirali na 64 bita samo, automatski bi se manje prodavao pogotovo u tvrtkama koje koriste vlastiti software napisan za 32 bita, pa vidi samo koliko prašine diže virtualizacija XP-a

i još jedan put ću reći, prijatelj mi ima instaliran OS X na AMD-ovom procesoru za kojeg OS X nije niti namijenjen, te na nForce chipsetu s HD 3650 grafičkom, sve su to komponente koje nikad nisu izašle od Apple-a, a OS X radi jednako dobro u to te uvjeravam, čovjek igra COD 4 s jako visokim FPS

tako da zaista ne vrijedi orpavdanje kako je OS X optimiziran na određene konfiguracije, jer to nema zaista veze, to je posao drivera, ne operativnog sustava

Apple je prelaskom na X86 arhitekturu otvorio pandorinu kutiju, sada vlasnici macova mogu preko apple stranica naručiti komponente za svoje računalo, eto toliko su daleko otišli

a snow leopard zaista moraš probati, jer ovo prvi zaista tek sad pravi OS za Intelove procesore, u svim radnjama od 50-100 % brži, dvi sekunde i ugasi se, pali se za 6 sekundi, a s obzirom na pravu podršku za multicore, multitasking radi bez premca

i otišli smo daleko zaista od teme, ali bar nema svađe :)

18 godina
Klonirani Snow Leopard

NTFS je star, ali ovaj koji se danas koristi nije isti kao onaj od prije 15 godina, sada smo na petoj verziji. I ne kuzim sto je sa sigurnoscu? NTFS permisionsi omogucavaju prilicno detaljno postelavanje, narocito u domenskom okruzju.

A i to sa 64 bita... Ne vidim nista lose u tome sto postoje 32 bit windowsi, mada osobno koristim 64 bit verziju unazad 2 godine. Tko voli neka izvoli. Sa korporacijskog stajalista bolje nego apple-ova politika rezanja backward compatibility-a kako im dodje. Da to M$ napravi odmah bi krenula povorka sa vilama i bakljama u Redmond. Mada bih osobno i zelio da to naprave, to bi barem omogucilo da novi windowsi krenu bez utega iz proslosti, sto je pretpostavljam i razlog zasto to apple radi.

To mi je i najveca zamjerka sedmici. Kada je prvi put najavljena u bugu rekli su da ce s njom odrezati kompatibilnost unatrag, da ce ona biti omogucena preko emulatora, no u principu nova stvar. A na kraju je sedmica ispala vista v2.

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Klonirani Snow Leopard

Da ,istina ,sve ovo nema uopće više nikakve veze s temom!!

Neću govoriti ništa drugo nego - svi koji imate mogućnosti ,probajte paralelno Snow Leopard i Sedmicu.

Ja na poslu imam MacPro i HP Z600 pod istim stolom ,hardverski su skoro isti (po 2 Xeona ,12 gb rama ,po 1 gb na grafici.

I SL mi se baš i nije "dokazal" naspram Sedmice ,u normalnom ,svakodnevnom radu. Niti je brži od nje (od Leoparda je za 50 % brži u svemu) ,a o opcijama i izgledu nećemo ,to je ipak previše subjektivno i samo moje mišljenje.

Zato bez svađe molim.

I da ,na Macovima imam iskustva već pet godina ,još od Power G5 ,pa znam nekaj malo o OSX-u i radu na njemu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.9.2009 1:04 (kizo2703).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Solo761 kaže...

A i to sa 64 bita... Ne vidim nista lose u tome sto postoje 32 bit windowsi, mada osobno koristim 64 bit verziju unazad 2 godine. Tko voli neka izvoli. Sa korporacijskog stajalista bolje nego apple-ova politika rezanja backward compatibility-a kako im dodje. Da to M$ napravi odmah bi krenula povorka sa vilama i bakljama u Redmond. Mada bih osobno i zelio da to naprave, to bi barem omogucilo da novi windowsi krenu bez utega iz proslosti, sto je pretpostavljam i razlog zasto to apple radi.

ne nebi bilo prosvjeda nego niko nebi hebava sedmicu i micro bi izgubio lovu

apple prodaje snow leopard po 29 dolara, automatski prisiljava developere da se na njega privikavaju

apsolutno da je to lošije za developere, ali bolje je za korisnika

kizo stvarno ne želim komentirat, jer ja imam dual boot sedmice i običnog leoparda i uvjerio sam se da je leopard brži, pogotovo jer ja kad radim na računalu, uključeni su office, photoshop, MAMP server, safari, msn, skype, dreamweaver, BBedit i svira muzika na iTundes, svih 2 GB rama je u potpunosti upopunjeno (slobodno oko 15 MB) i OS radi odlično, na windowsima me to toliko izjebe da sam sebi počupam kosu od muke, oblijeva me hladan znoj

još jedan put napominjem NA ISTOM RAČUNALU

17 godina
neaktivan
ivoleko kaže...

kizo stvarno ne želim komentirat, jer ja imam dual boot sedmice i običnog leoparda i uvjerio sam se da je leopard brži, pogotovo jer ja kad radim na računalu, uključeni su office, photoshop, MAMP server, safari, msn, skype, dreamweaver, BBedit i svira muzika na iTundes, svih 2 GB rama je u potpunosti upopunjeno (slobodno oko 15 MB) i OS radi odlično, na windowsima me to toliko izjebe da sam sebi počupam kosu od muke, oblijeva me hladan znoj

još jedan put napominjem NA ISTOM RAČUNALU

Da ,i dobro je da ne komentiraš jer : prvo i osnovno NEMAŠ SL instaliran ni original Mac ,a kakvu i koju to Sedmicu imaš koja te toliko j**e ,stvarno ne znam!

Iskreno ,ja na poslu nemam vremena ,a i ne mogu (i zbog garancije ,i da našim sistemcima ne radim sr**a) ,stavljat disk za Sedmicu na Mac Pro da direktno uspoređujem SL i Sedmicu na istoj mašini.

Već sam reko da su Mac Pro i HP Z600 skoro hardverski identični pa je meni i to dovoljno za usporedbu!!

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.9.2009 23:47 (kizo2703).
18 godina

tebi je, meni nije

17 godina
odjavljen
Klonirani Snow Leopard

Nekim čudom, svaka vijest u kojoj se spominje apple/mac/iphone/osx preraste u vječnu borbu windowsa i os-a x. bilo bi dosta, jer će i ova tema pod lokot (ove teme privlače modove, kartone i lockove). malo smo se svađali, malo raspravili, obje strane su u pravu i ne popuštaju, pa vam (nam) predlažemo da se ostavimo ćoravog posla..... bit će bolje za sve nas Namigiva

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Slažem se ,a zakaj je uvijek tak?! Nevina vijest ,vezana za Macove i onda se odma počne pljuvat po M$-u i Windowsima koji s tom vješću nemaju apsolutno nikakve veze.

I obično su uvijek najglasniji HackMac majstori (dečki bez uvrede ,dapače ,svaka čast na trudu i vremenu) ,a ne "pravi" macovci!

I istina ,sad bi stvarno bilo dosta spominjanja bilo čega drugog ovdje osim Applea i Psystara ,o čemu je i tema.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.9.2009 14:48 (kizo2703).
18 godina

kizo koliko se sijecam upravo si ti poceo blatiti po OS X-u (jest neko je prije napravio "usporedbu" s win, i tako to krene), ja nikad ne započinjem suvišne rasprave

nego da se vratim na temu, ovo je opet virtualizacija pa neznam zašto bi to netko koristio, siguran sam da se ipak gube performanse, zar nije bolje riješenje ovo:

http://efi-x.com/

kupnja malog hardware koji omogućava instalaciju OS X-a na vlastito računalo???

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice