Kad će Windowsi Phone 8?

poruka: 52
|
čitano: 7.387
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Kad će Windowsi Phone 8?".
14 godina
neaktivan
Re: Kad će Windowsi Phone 8?
profa31 kaže...
BlueMax kaže...

problem je radnom covjeko odvajati vrijeme na pretipkavanje necega sto je prozvakano vec milijun puta. USB storage znaci da kad dodjem u biro s kojim suradjujem pristekam mobitel na racunalo i uzmem .dwg-ove koji mi trebaju. ti nagovori njih da instaliraju dropbox i onda uploadaj downloadaj, salji mailom i radi sta hoces. meni ovako savrseno odgovara.

a kad tako dođeš kod nekog tko ima osx (što je u mojoj struci čest slučaj)? što onda? natjerat ga da instalira android file transfer da može prebaciti tebi fajlove? ili je jednostavnije za potrebe posla imati usb stick s dvije particije (win i osx)?

E kad dodjem u takvu sitaciju, a to je sve rjedje, onda sam u gofnima i prisiljen sam koristiti alternativne neprakticne metode. -na koje si ti prisiljen stalno.

Da je to cesca pojava dio kartice bi formatirao na OS-x i opet imam USB storage. Uglavnom, mogucnost imam.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.2.2012 13:57 (BlueMax).
16 godina
odjavljen
BlueMax kaže...

Ajmo malo pogledati te mobilne OS-ove.

Microsoft - Uskoro izlazi Windows 8, ubzo za njim vjerovatno WP8 a oni tek predstavljaju malo bolje mobitele sa WP7 i najavljuju neke nadogradnje i prognoziraju velike uspjehe za WP7. Evo hvale se kako ce se novim nadogradnjama (tango, mango, bango...) WP7 zadrzati kompatibilnost sa trenutnom verzijom sto meni zvuci kako kompatibilnosti na relaciji WP7 i WP8 nece biti (kao sto je nema na relaciji WP7-Windows Mobile). 

BlueMax kaže...
Tonči kaže...

Ne znam odakle zaključci da WP8 neće biti kompatibilan s WP7? Odakle ti zaključci?

Pazi ovu recenicu: ako je vjerovati posljednjem curenju informacija, nadogradnja donosi fundamentalne promjene u jezgri, no bez žrtvovanja kompatibilnosti s postojećim aplikacijama. - to se odnosi na Apollo, jos uvijek WP7.

Dakle, ako je vjerovati curenju slijedeca sluzbena nadogradnja WP7 ce biti kompatibilna sa trenutnim WP7.  Znaci mozda ni WP7 nece biti kompatibilan sa WP7 :) - kako onda ocekivati da ce WP8 biti?

BlueMax kaže...

ja ne tvrdim kako WP8 nece biti kompatibilan sa WP7. Dapace mislim da hoce

BlueMax kaže...
igrali kaže...

Gubis se u verzijama?

ne gubim se u verzijama vec savrseno tocno pisem ono sto zelim reci

Vjeruj mi, sav sam u upitnicima čitajući tvoje postove i uopće mi nije jasan tvoj tijek misli. Mislim da je Microsoft daleko konzistentniji u svojim izjavama i s kompatibilnošću, nego ti u forumskim objavama. {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.2.2012 13:58 (Tonči).
14 godina
neaktivan
Kad će Windowsi Phone 8?

Je, ja ko Proust, tipkam slijed misli i vjerujem da neko ko nije u mojoj glavi lako pogubi konce i da mi prica zvuci besmisleno. U prvom postu sam se postavio ko potencijalni kupac i iznosio njegova razmisljanja. Taj kupac kad cuje izjavu kako ce najnoviji update WP7 vjerovatno (tako kazu curenja i glasine) biti kompatibilan sa postojecom verzijom WP7 lako dolazi do sumje u kompatibilnost slijedeceg major updatea. 

Zatim se javlja developer koji kaze kako njega ne brine kompatibilnost buduce platforme. I ne treba ga brinuti. Radit ce njegove aplikacije koje razvija za WP7 i na WP8. U najgorem slucaju ce ih morati malo doraditi. Ono sto bi ga trebalo brinuti je koliko ce ta platforma imati kupaca. Za sada su rezultati losi. Predvidjanja ovakva, onakva... nista ne znace. Ja, da sam developer, veliku vecinu resursa i vremena utrosio bi na iOS koji mi je najbezvezniji ali ako mi je to profesija onda hocu novac.

Microsoft treba napraviti taj hebeni BUM! Jasno trzistu poruciti da ima gotov proizvod koji je bolji od konkurencije i to na svim platformama. Ne lagano pipkati jer ocito ne donosi pravi rezultat.

U mom osvrtu na mobilne OS-ove najmanje konkretnih stvari sam napisao o WP7 jer najmanje o njemu i znam. Imao sam 2 uredjaja u ruci nesto kratko vremena i mogu reci da su ok. uredno rade i nicim me se posebno nisu dojmili ali ni razocarali. to je takodjer jedan od minusa. najnoviji OS i nista spektakularno.

E i ovo zadnje: forumas igrali je, ako sam ga dobro razumio, napisao kako se kod WP gubim u verzijama a odabrao sam Android kao favorita i to mu je cudno. Mislim da sam savrseno jasno kod opisivanja svojih dojmova Androida napisao kako je milijun verzija istog njegova najveca mana. To sigurno nije kriterij po kojem sam ga izabrao za favorita. Svelo se na biranje manjeg zla a tu fragmentiranost OS-a ipak smatram malo manjom manom nego nedostatak pravih uredjaja i aplikacija ko sto je u slucaju WP. WP mi se tu cini u nekom zacaranom krugu. Premali broj kupaca rezultira manjim brojem uredjaja te njihovim zakasnjelim predstavljanjem i premalim brojem aplikacija sto na kraju rezultira premalim brojem kupaca.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.2.2012 14:39 (BlueMax).

1 1 hvala 0
16 godina
odjavljen

Nokia Lumia 710 za $0 i $50 (kako gdje) je sasvim simaptično pokrila najniži i srednji segment tržišta vrhunskim hardverom, dok Lumia 800, 900/910 itekako zadovoljavaju najviši segment. Ti uređaji su vrh ponude i ne vidim baš manjkavosti u odnosu na konkurenciju. Za razliku od Android ponude, ovih nema zilijun, već se zna što i kako kupiti, koji OS je dostupan, što se može očekivati i kako radi. Microsoft je u ovom slučaju preuzeo dobar dio Appleove strategije, ostavljajući sebi prostora i za ono što može Android.

Sam Windows Phone je fantastičan OS. Leti na svim uređajima (i na Lumiji 710), ima fantastične razvojne alate, jednostavan je za korištenje i nije kopija konkurencije te nudi mnoga dobra rješenja. I sam koristim Omniju 7 i zadovoljan sam, a koristio sam sve bitnije top uređaje; od iPhonea 3 i 4, HTC Desirea i sl.

Mislim da Microsoft ima velike šanse prilično žestoko udariti po konkurenciji, pogotovo izlaskom Windows Phonea 8 i u kombinaciji s Windows 8 sustavom za PC i bratskim tabletima.

14 godina
neaktivan
Kad će Windowsi Phone 8?

Izašao je custom ROM za Samsung wp7 uređaje prve generacije (Omnia 7...) znači to je sad full unlock uređaj... mogu se instalirat nativne app (npr. Opera mobile) i xbox igre (većina)...

i šta nije Apollo=wp8 a ne neka nadogradnja wp7??? u 5mj će bit god dana kak imam Omniju 7 i super se razvija wp7... samo da Apollo (wp8) bude kompatibilan sa wp7 (mislim da hoće) to će bit pun pogodak, a i vjerojatno će i marketplace za Hrv dotad bit.. :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Tonči kaže...

Nokia Lumia 710 za $0 i $50 (kako gdje) je sasvim simaptično pokrila najniži i srednji segment tržišta vrhunskim hardverom, dok Lumia 800, 900/910 itekako zadovoljavaju najviši segment. Ti uređaji su vrh ponude i ne vidim baš manjkavosti u odnosu na konkurenciju. Za razliku od Android ponude, ovih nema zilijun, već se zna što i kako kupiti, koji OS je dostupan, što se može očekivati i kako radi. Microsoft je u ovom slučaju preuzeo dobar dio Appleove strategije, ostavljajući sebi prostora i za ono što može Android.

Sam Windows Phone je fantastičan OS. Leti na svim uređajima (i na Lumiji 710), ima fantastične razvojne alate, jednostavan je za korištenje i nije kopija konkurencije te nudi mnoga dobra rješenja. I sam koristim Omniju 7 i zadovoljan sam, a koristio sam sve bitnije top uređaje; od iPhonea 3 i 4, HTC Desirea i sl.

Mislim da Microsoft ima velike šanse prilično žestoko udariti po konkurenciji, pogotovo izlaskom Windows Phonea 8 i u kombinaciji s Windows 8 sustavom za PC i bratskim tabletima.

Eto, i sam koristim Omniu 7 i zadovoljan sam, sto znaci da nas je vec dvoje!

\o/\o/

Intel i5 750 @3.8; GA P55 UD3; Kingmax 4 Gb 1600 Mhz; Gigabyte 6950 2 Gb; Hdd Samsung F3 1 Tb X 2 i F4 2 Tb
16 godina
odjavljen

{#}   

14 godina
neaktivan
Kad će Windowsi Phone 8?

Nisam do sad ništa komentiral, ali nakon toliko krivih informacija i zabluda koje sam pročital, jednostavno moram.

To se najviše odnosi na BlueMaxa koji tvrdi da WP7 neče biti kompatibilan s WP8, a možda ni s WP7 (Apollo), i onda još tvrdi ka se nije pogubil u verzijama.

Već su neki pokušali objasniti da je sljedeči veći update WP8, kodnog imena Apollo, znači WP7 (Apollo) <-> WP8

Iz tog nerazumljevanja se najbolje vidi koloko znaš o WP. Kažeš da si probao WP i da nije ništa posebno, vjerojatno si probao nešto prije Manga, makar se ni tad nebi složio s tobom.

Koristim Omniu 7 nekih 8-9 mjeseci i oduševljen sam, također koristim IE9, Bing, Hotmail, SkyDrive. Možda  bi se dalo zaklučiti da sam blagi fanboy, ali stvarno je super taj ecosystem.. :)

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

E kad dodjem u takvu sitaciju, a to je sve rjedje, onda sam u gofnima i prisiljen sam koristiti alternativne neprakticne metode. -na koje si ti prisiljen stalno.

Da je to cesca pojava dio kartice bi formatirao na OS-x i opet imam USB storage. Uglavnom, mogucnost imam.

neću više spamat temu jer smo otišli u teški offtopic, ali pokušavam zamisliti situaciju gdje ti kao pravi profesionalac dolaziš do klijenata koji ti žele dati file na kojem treba raditi, i pitaju te gdje da ti to prebace, a ti vadiš mobitel iz džepa i kažeš snimite mi tu (ne usb, ne prijenosni hard nego mobitel). čovjek koji ti prebacuje nema usb kabel (npr.) pa onda mora tražiti po okolnim uredima (ili i kabel uvijek imaš u džepu?), za to vrijeme tvoj mobitel je na stolu, on nalazi kabel, tebi zvoni mobitel, zove "mama" ili "ludi ivan", klijent čudno gleda u tvoj mobitel, ti imaš izgovor, sad će prestati, ili ga nabrzinu muteaš....

prvi puta da mi netko dođe i da mi mobitel da ga spojim na komp i s njega prebacujem poslovne stvari preko usb, pomislio bih da baš i nije profesionalac.... meni je public dio dropbox, mail, ftp... ipak praktičniji dio. fotke nosim na kartici, sređene fotke na hardu...

p.s. a android može čitati dio kartice koji je formatiran na os-x? ili ti samo koristiš mobitel kao prijenosni drive bez mogućnosti pregledavanja stvari koji su na njemu (pa je i dalje korisnije imati usb)?

14 godina
neaktivan
Neville2MUFC kaže...

Nisam do sad ništa komentiral, ali nakon toliko krivih informacija i zabluda koje sam pročital, jednostavno moram.

To se najviše odnosi na BlueMaxa koji tvrdi da WP7 neče biti kompatibilan s WP8, a možda ni s WP7 (Apollo), i onda još tvrdi ka se nije pogubil u verzijama.

Već su neki pokušali objasniti da je sljedeči veći update WP8, kodnog imena Apollo, znači WP7 (Apollo) <-> WP8

Iz tog nerazumljevanja se najbolje vidi koloko znaš o WP. Kažeš da si probao WP i da nije ništa posebno, vjerojatno si probao nešto prije Manga, makar se ni tad nebi složio s tobom.

Koristim Omniu 7 nekih 8-9 mjeseci i oduševljen sam, također koristim IE9, Bing, Hotmail, SkyDrive. Možda  bi se dalo zaklučiti da sam blagi fanboy, ali stvarno je super taj ecosystem.. :)

Jos jedan koji ne zna citati s razumijevanjem. Meni se spocitava gubljenje u verzijama a pazi sad ovaj citat iz clanka:

CITAT: Prva manja nadogradnja Tango trebala bi se pojaviti već u ožujku ili travnju. Pored ove, izdana bi trebala biti još jedna nadogradnja Tango, koja bi se u opticaju trebala naći sredinom godine.

Tango pored Tanga?

Zatim slijedi konstatacija: Lansiranje najveće i najznačajnije nadogradnje, one kodnog imena Apollo, navodno je zakazano za kraj godine.

Dobro je li Apollo nadogradnja ili je to ipak WP8?

Po zadnjoj recenici u clanku: Veći broj uređaja s Windowsima Phone 8 (Apollo), prema Digitimesu, očekuje se početkom sljedeće godine.

dalo bi se ipak naslutiti kako nije rijec o nadogradnji vec o novom OS-u.

Jedino ako autor tvrdi da Windows 8 nije novi OS vec nadogradnja Windowsa 7 pristajem prihvatiti cinjenicu kako je Apollo (WP8) nadogradnja na WP7, ali u tom slucaju ocekujem od strane Microsofta da mi besplatno omoguci prelaz sa Windows 7 na Windows 8.

Naravno, uvijek se moze ograditi cinjenicom kako je clanak prepisan od prepisanog clanka koji se bazira na glasinama i curenjima, ali cemu onda takvo novinarstvo?

Moja zamjerka WP7 je bila upravo ta netransparentnost, rekla-kazala i sta bude bice, a autor clanka ovakvim pisanjem samo mi daje za pravo.

14 godina
neaktivan
profa31 kaže...
BlueMax kaže...

neću više spamat temu jer smo otišli u teški offtopic, ali pokušavam zamisliti situaciju gdje ti kao pravi profesionalac dolaziš do klijenata koji ti žele dati file na kojem treba raditi, i pitaju te gdje da ti to prebace, a ti vadiš mobitel iz džepa i kažeš snimite mi tu (ne usb, ne prijenosni hard nego mobitel). čovjek koji ti prebacuje nema usb kabel (npr.) pa onda mora tražiti po okolnim uredima (ili i kabel uvijek imaš u džepu?), za to vrijeme tvoj mobitel je na stolu, on nalazi kabel, tebi zvoni mobitel, zove "mama" ili "ludi ivan", klijent čudno gleda u tvoj mobitel, ti imaš izgovor, sad će prestati, ili ga nabrzinu muteaš....

prvi puta da mi netko dođe i da mi mobitel da ga spojim na komp i s njega prebacujem poslovne stvari preko usb, pomislio bih da baš i nije profesionalac.... meni je public dio dropbox, mail, ftp... ipak praktičniji dio. fotke nosim na kartici, sređene fotke na hardu...

p.s. a android može čitati dio kartice koji je formatiran na os-x? ili ti samo koristiš mobitel kao prijenosni drive bez mogućnosti pregledavanja stvari koji su na njemu (pa je i dalje korisnije imati usb)?

Hvala ti sto si mi objasnio kako je tvoja nemogucnost u prednosti nad mojom mogucnoscu.

Sad mi molim te objasni kako me mogucnost izmjene baterije samo dovodi u situaciju da je izgubim negdje.

Sad cu ti objasniti ko malom djetetu. Ja u mobitelu imam foldere od par aktualnih projekata. U te foldere uredno rasclanjeno snimam fotografije razvoja ali i .dwg-ove, .pln-ove i svakakve druge stvari vezane za projekt. kad dodjem npr. kod elektricara jednostavnije mi je spojiti se na njegovo racunalo i uzeti sta mi treba nego moliti ga da instalira dropbox i uciti ga sta treba raditi. i ovako previse zivaca gubim s kooperantima i raznoraznim strucnjacima. neke od tih fileova mogu pregledati mobitelom, neke mugu cak i editirati ali ne pada mi na pamet. s nekima ipak ne mogu nista. Imam ih sve na jednom mjestu, na onom mjestu s kojeg snimam fotografije i kojem uvijek imam brz pristup. ja to mogu, ti ne i naravno da si tu u prednosti.

14 godina
neaktivan

Tango su podjelili na dva djela: u jednom će se omogućiti slabiji hardware tj. low-end telefoni, a u drugom će biti podrška za više jezika, možda neka blaga skype integracija i sustav foldera (to je Bug već prije objavio, odnosno prepisao od nekud).

Apollo je isto što i WP8, kao što je Mango isto ko i WP7.5.

WP8 (Apollo) je nadogradnja WP7.5 koja će djeliti neke komponente s Windowsom 8, ali nije to novi OS.

WP7 i 7.5 nemaju nikakve veze s Windowsom 7, ali WP8 (Apollo) će imati veze s Windowsom 8.

Što se tiće Microsofta nije on tako zločest, za HTC HD2 s WM 6.5 su omogučili nadogradnju na WP7 (taj postupak je bio malo kompliciranji ali je bio moguć), iako su rekli da niti jedan WM neće dobiti nadogradnju. Mislim da se netreba se brinut da neki WP iz prve generacije ne dobi mogučnost nadogradnje, uostalom tu su uvjek neki ljudi iz XDA-developers :)

15 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Hvala ti sto si mi objasnio kako je tvoja nemogucnost u prednosti nad mojom mogucnoscu.

Sad mi molim te objasni kako me mogucnost izmjene baterije samo dovodi u situaciju da je izgubim negdje.

Sad cu ti objasniti ko malom djetetu. Ja u mobitelu imam foldere od par aktualnih projekata. U te foldere uredno rasclanjeno snimam fotografije razvoja ali i .dwg-ove, .pln-ove i svakakve druge stvari vezane za projekt. kad dodjem npr. kod elektricara jednostavnije mi je spojiti se na njegovo racunalo i uzeti sta mi treba nego moliti ga da instalira dropbox i uciti ga sta treba raditi. i ovako previse zivaca gubim s kooperantima i raznoraznim strucnjacima. neke od tih fileova mogu pregledati mobitelom, neke mugu cak i editirati ali ne pada mi na pamet. s nekima ipak ne mogu nista. Imam ih sve na jednom mjestu, na onom mjestu s kojeg snimam fotografije i kojem uvijek imam brz pristup. ja to mogu, ti ne i naravno da si tu u prednosti.

ne isplati se s tobom raspravljati o bilo čemu. počelo je o tome da si laprdao kako ios nije za kreativce jer "tesko pomodarstvo, uredjaji za korisnike ciji su dometi i kreativnost gadno osakaceni.", kako idiot nema zoom "dosli su na ideju da naprave foto aparat koji nema zooma", i došao do usb-a, ignorirao probleme na koje možeš naići s tom svojom teorijom "E kad dodjem u takvu sitaciju, a to je sve rjedje, onda sam u gofnima i prisiljen sam koristiti alternativne neprakticne metode.", ignorirao postavljena pitanja idošao do zamjenjive baterije.... nevjerojatan si.

probaj shvatiti (pisat ću kao malom djetetu s posebnim potrebama): nisam nikada rekao da je postojanje usba na androidu loša stvar i da je bolje da ga nema, nego ti objašnjavam da je idiotski to koristiti kao argument za profi uporabu i prednost androida nad iosom. to je feature koji može koristiti student koji dođe kod prijatelja u sobu pa vidi hrpu mp3-ica i oće si ih presnimiti na brzinu. to nije feature koji bi bilo kojeg starijeg od 21 trebao uopće interesirati pri kupovini mobitela, a kamoli nekome koji se busa u prsa kako koristi mobitel u profi svrhe. niti jedan profesionalac (što god to značilo) neće imati projekt isključivo na mobitelu i presnimavati naokolo fileove spajajući mobitel na tuđe kompove!!! to je glupo.

mogu ja sada laprdati kako je ios više za profesionalce jer ima airplay, airprint i slične stvari, ali koliko god su to odlične stvari, koliko god ih koristim svakodnevno to je samo dodatni feature, koji definitivno nije nešto što treba svakom "profesionalcu".

smanji doživljaj, prestani laprdat i probaj nešto argumentirati ili barem razmisli prije nego napišeš.

15 godina
protjeran
Kad će Windowsi Phone 8?

@Bluemax, bome si ga zapetljao po tim glasinama, verzijama ovogonog, pa bit ce kompatibilno, pa nece, pa mozda su u šumi i nakraju iz svih tih glasina izvukao zakljucak koji moze, ali i jednako tako ne mora biti tocan. glasine su jedno, a stvarnost drugo, dok god radis sa glasinama skoro je nemoguce predvidjet krajnji rezultat.

inace pises puno pametnije od balavurdije s foruma i fanboja koji svrsavaju na burzovna izvjesca applea i zelenog robotica...

a ljudi ko ljudi, vecina niti ne zna da ce doci neki updatei, niti to razumije, niti ih briga, pa prema tome i kupuju mobitele: "ovaj tamo lijevo na polici i frtalj kile čvaraka. za van." trziste ne odreduju oni koji se razumiju, nego budale jer ih je vise. a budala je upravo ona osoba koja ne razumije sta je to iOS, android, wp7,8 apollo, symbian anna, bella, lijeva, desna ili cak i desktop windows. njemu je sve to isto. tebi nije i zato kuzim tvoj "strah" od nadogradnji i kompatibilnosti, al ježi ga, pricekaj provjerene informacija da onda izvuci zakljucak, ovako je to samo naklapanje...

pozdrav

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Kad će Windowsi Phone 8?

@profa

Ja sam apsolutno argumentirao svaki svoj stav. Ni jednu ruznu rijec nisam uputio u tvom ili bilo cijem smijeru. Ti bi mozda trebao razmisliti o svom nacinu ophodjenja s ljudima jer te ovakav kakav imas nece daleko dovest. Kucni odgoj bi trebao biti temelj svake rasprave tako da "lapradanje" ostavis za one koje su ti ga uskratili. Ako tebe moje osobno iskustvo i nezadovoljstvo iOS uredjajima osobno vrijedja to je tvoj problem. Da smatram iOS boljim os-om od Androida imao bi ga i danas.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.2.2012 9:19 (BlueMax).

0 0 hvala 0
17 godina
bruno1024 kaže...

@Bluemax, bome si ga zapetljao po tim glasinama, verzijama ovogonog, pa bit ce kompatibilno, pa nece, pa mozda su u šumi i nakraju iz svih tih glasina izvukao zakljucak koji moze, ali i jednako tako ne mora biti tocan. glasine su jedno, a stvarnost drugo, dok god radis sa glasinama skoro je nemoguce predvidjet krajnji rezultat.

inace pises puno pametnije od balavurdije s foruma i fanboja koji svrsavaju na burzovna izvjesca applea i zelenog robotica...

a ljudi ko ljudi, vecina niti ne zna da ce doci neki updatei, niti to razumije, niti ih briga, pa prema tome i kupuju mobitele: "ovaj tamo lijevo na polici i frtalj kile čvaraka. za van." trziste ne odreduju oni koji se razumiju, nego budale jer ih je vise. a budala je upravo ona osoba koja ne razumije sta je to iOS, android, wp7,8 apollo, symbian anna, bella, lijeva, desna ili cak i desktop windows. njemu je sve to isto. tebi nije i zato kuzim tvoj "strah" od nadogradnji i kompatibilnosti, al ježi ga, pricekaj provjerene informacija da onda izvuci zakljucak, ovako je to samo naklapanje...

pozdrav

Wow!

Koja definicija budale!

Intel i5 750 @3.8; GA P55 UD3; Kingmax 4 Gb 1600 Mhz; Gigabyte 6950 2 Gb; Hdd Samsung F3 1 Tb X 2 i F4 2 Tb
15 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

@profa

Ja sam apsolutno argumentirao svaki svoj stav. Ni jednu ruznu rijec nisam uputio u tvom ili bilo cijem smijeru. Ti bi mozda trebao razmisliti o svom nacinu ophodjenja s ljudima jer te ovakav kakav imas nece daleko dovest. Kucni odgoj bi trebao biti temelj svake rasprave tako da "lapradanje" ostavis za one koje su ti ga uskratili. Ako tebe moje osobno iskustvo i nezadovoljstvo iOS uredjajima osobno vrijedja to je tvoj problem. Da smatram iOS boljim os-om od Androida imao bi ga i danas.

ispričavam se ako sam te uvrijedio korištenjem riječi laprdanje, ali mogao si uočiti da sam je upotrijebio i kod objašnjenja što ja mogu raditi.

Ni jednu ruznu rijec nisam uputio u tvom ili bilo cijem smijeru U početnom postu napisao da su ljudi koji koriste ios " ... korisnike ciji su dometi i kreativnost gadno osakaceni. Za ovce koje...", budući da koristim upravo te uređaje smatram da si to uputio i meni (jer nisi ograničio ni na koji način). e sad ako je to definicija kućnog odgoja....

nisi argumentirao ništa. sve što sam naveo u prvom postu si ignorirao i počeo drviti (smeta li i ova riječ?) o usb-u, iako sam ti ja već na početku objasnio da je to feature koji uopće ne smatram nekakvim problemom u profi uporabi mobitela i da, naročito u današnje vrijeme, je sve manje potrebe za spajanjem mobitela, tableta ili bilo čega kablom na bilo što. ali ti si i dalje koristio samo taj jedan primjer kako ti voliš dati svoj mobitel drugima da ga spajaju na svoj komp. meni je to neprofesionalno i smatram to featureom za srednjoškolce i studente, a ne profesionalne korisnike kakvima se pokazuješ...

tvoje osobno iskustvo i nezadovoljstvo mi je iskreno potpuno nebitno u životu (kao i tebi moje), ali mi je fascinantna činjenica da njurgaš (još jedna riječ!) na svakom tekstu o appleu (i par njih koji to nisu) protiv iosa i apple uvijek s istim nedorečenim stavovima (usb, flash, baterija, sve je to igračka - ios) (lion su zeznuli, program koji koristiš se apdejto prekasno, nije to kak je bilo prije 10 godina - osx) svaki puta iznova. pa si ne mogu pomoći i moram ti tu i tamo odgovoriti ;)

a isto radiš i kroz ovu temu ne samo s appleom nego i s windowsima gdje si u svakom novom postu nešto zapetljao u odnosu na prošli... ali to su ti i ostlai dali do znanja.

ugl. mnogo si zabavan tip (eh, taj moj kućni odgoj)

14 godina
neaktivan
Kad će Windowsi Phone 8?

Moj prvi post je bio "moji dojmovi". Ako npr. napisem da je Lancia Y auto za zene to ne znaci da vrijedjam sve muskarce koji je voze ili da me uopce interesira njihova muskost. I sam sam imao iPhone i u tom periodu nisam bi osakacen. Suproga mi ima iPhone i takodjer je ne smatram osakacenom. To je moj dojam o uredjaju a ne o korisnicima. Istina, neko generalizirajuce misljenje imam i o vecini naprednijih korisnika koji 2 puta kupe iPhone ali nisam ga tu napisao.

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Kad će Windowsi Phone 8?

Ljudi moji, wp7 sa custom ROM-om je nenadjebiv OS.. ukratko rečeno.... :)))) lijepi i pametni bili :))

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
spartacus984 kaže...

Ljudi moji, wp7 sa custom ROM-om je nenadjebiv OS.. ukratko rečeno.... :)))) lijepi i pametni bili :))

...i s romom vulgaris prijatelju, i s romom vulgaris

16 godina
protjeran

WP7 telefone koriste samo MS fanatici (2% tržišta), ljudi koji su ih neznanjem/zabunom kupili... ili neki od par desetaka tisuća developera koje je je MS "potkupio" poklonivši im mob kako bi im razvijali aplikacije i reklamirali ih. I jopet im ne ide!

13 godina

WP7.5 ili ti ga Mango je odličan OS, koristio sam ga cca 2 mjeseca, i namjeravam kupiti Lumiu 800.

MS fanatik baš i nisam, mada preferiram njihove tehnologije(ASP.NET, SQL Server, C#), developer za WP postajem {#}, odabrao sam tu platformu za razvoj aplikacija, ne zanjem ili zabludom ga nisam kupio jer ga nemam{#}, kupit ću ga, ali ne zabludom.

Partnerstvo sa Nokiom je odličan potez, da se mene pita, poredak platformi bi bio:
1. Android
2. Windows Phone

3. iOS

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice