Ipak mislim da ce se crome os spojiti s androidom a prije toga ce google platit masne pare da čovjek ostane u firmi
Jadni Google, dosta stručnjaka mu je uzeo Facebook a sad želi i Twitter.
Izgleda da će se Google boriti i rukama i nogama da zadrži ovo što je ostalo
zanimljiv razvoj situacije. postavlja se pitanje, ako novac više i nije bitan u svemu ovome ? zbog čega ovi žele da napuste google ? Šta se dešava u pozadini. Prije par godina, google je bio san snova.
svaki dan netko negdje prelazi. većini tih ljudi,novac odavno nije motivacija. prije bih rekao da ih dalje tjera želja za nekim novim izazovima
Zapošljavanjem u Google-u odričeš se svakog prava na privatni život, živiš, radiš, jedeš provodiš slobodono vrijeme u Google-u, a većina zaposlenika je mlađa od 30 god. a razlog je u tome da ne možeš imati obitelj i raditi u Google-u.
Zapošljavanjem u Google-u odričeš se svakog prava na privatni život, živiš, radiš, jedeš provodiš slobodono vrijeme u Google-u, a većina zaposlenika je mlađa od 30 god. a razlog je u tome da ne možeš imati obitelj i raditi u Google-u.
Ne vidim što je loše u tome - ako je plaća prikladna (a jest)....
nije u šoldima sve . obitelj me često čini sretnijim, više nego ijedna dnevnica
nije u šoldima sve
Kako kome.
Plaće su nešto iznad prosjeka.
A cura, prijatelji i obitelj, šta s tim?
I da @hrvooje "Nije u šoldima sve".
nije u šoldima sve
Kako kome.
ako ti je novac ispred obitelji, imaš iskrivljen sustav vrijednosti. novac je samo papir. kao da kažeš da ti je draži plazma tv od sina.
ako ti je novac ispred obitelji, imaš iskrivljen sustav vrijednosti. novac je samo papir. kao da kažeš da ti je draži plazma tv od sina.
Ali opet bez novca nema ni obitelji. Kako ćeš ih uzdržavati? Zrakom? Radeći kao zaštitar?
nije u šoldima sve
Kako kome.
A tko će to normirati "ispravan" sustav vrijednosti? Ti?
Svatko ima pravo na svoje mišljenje dok ne ugrožava druge osobe.
Ali opet bez novca nema ni obitelji. Kako ćeš ih uzdržavati? Zrakom? Radeći kao zaštitar?
Pa nije Google jedina tvrtka u kojoj se može raditi.
Pa nije Google jedina tvrtka u kojoj se može raditi.
Nisam ni rekao da je, ali za obitelj treba imati pristojnu plaću - tj. novaca. Treba se malo spustiti na zemlju kad se kaže da je nekome iskrivljen sustav vrijednosti ako mu je bitno da puno zarađuje, ipak se živi od novca, bar sada dok je kapitalizam (i izvedenice) jedini sustav.
nitko nije rekao da se ne treba zarađivati. netko je komentirao da ljudi u googleu ne mogu imati privatni život. pa je netko rekao da to nije loše. ja tvrdim da to je loše.
ljudi koji rade u google vjerovatno mogu raditi u bilo kojoj IT kompaniji svijeta (generaliziram) i ako im se radno vrijeme u google ne sviđa mogu naći bolje radno mjesto gdje će više vremena provoditi s obitelji, a i dalje imati dovoljno novaca za život. ne vidim svrhu ubacivanja zaštitara u priču osim pokušaja trolanja
meni je ovdje posebno zanimljivo koliko su ljudi daleko otišli. phhh... novac nije bitan.
kod nas ovdje 90% ljudi radi pod istim uvjetima kao i u google-u, provodi više vremena na poslu i s poslom nego s obitelj, ali zarada je smješna u odnosu na zaradu u google-u.
Milijarde ljudi živi skromnim životom i izdržavaju obitelji teškim i skromno plaćenim radom, i opet su srećni.
nitko nije rekao da se ne treba zarađivati. netko je komentirao da ljudi u googleu ne mogu imati privatni život. pa je netko rekao da to nije loše. ja tvrdim da to je loše.
A ja tvrdim da je jedino ispravno tvrditi da je to individualno i vrlo podložno definiciji "privatnog života" - izmiče mi razlog zbog kojeg bi baš svatko trebao imati iste inklinacije, interese i sklonosti; nekome je obitelj mjesto rekuperacije, dok netko istu tu funkciju zadovoljava poslom kroz građenje složenih sustava ili na sasvim pedesetosmi način.
Tvojom tvrdnjom činiš identičnu pogrešku koju je 60-ih godina prošlog stoljeća napravio Abraham Maslow definirajući "piramidu potreba" kao unificirani omjer interesa koji sva ljudska bića slijede - a ljudska bića su ipak prekompleksni sustavi za takve uravnilovke.
On-topic: čini mi se da nemaju načina da isključivo materijalno zadrže tog Indijca, osim u slučaju da mu ponude i izazovniji i bolji plaćen posao.
meni je ovdje posebno zanimljivo koliko su ljudi daleko otišli. phhh... novac nije bitan.
kod nas ovdje 90% ljudi radi pod istim uvjetima kao i u google-u, provodi više vremena na poslu i s poslom nego s obitelj, ali zarada je smješna u odnosu na zaradu u google-u.
bitan i bitniji nije isto. jeste bitan, nije bitniji. ako je toliko bitan, svi ljudi s puno novaca bi trebali biti puni sreće dokle god imaju novac. ako ovaj indijac/indijanac u sebi ima imalo gena svojih predaka google s ponudom ovih milijuna neće imati sreće. možda da mu ponude ured sa ljepšim pogledom
Milijarde ljudi živi skromnim životom i izdržavaju obitelji teškim i skromno plaćenim radom, i opet su srećni.
I postoje tisuce koji svaki dan pokusavaju steci jos malo vise novca i cijeli zivot im se oko toga vrti. Cini se da tesko na ovoj temi probavljate cinjenicu da postoje ljudi koji su izrazito materijalisticki orijentirani (takvi ljudi nece imati obitelj dok ne skupe barem X kolicinu novca, tako da je usporedba plazma TV-a sa sinom koju je netko naveo - nevazeca)
Ja nisam materijalist, ali bez problema mogu shvatiti nekoga tko jest.
No, da se vratimo malo na temu, zasto bi netko otisao iz firme u kojoj je bolje placen (Google) u neku drugu firmu? Pa ocito je da se tu radi o ljudima kojima novac *nije* na prvom mjestu, vjerojatno su odlucili promijeniti radnu sredinu, ili su mozda osjetili da su u Googleu postigli svoj maksimum pa su otisli u potrazi za nekim drugim izazovima. Naravno, uvijek postoji i mogucnost da se Google na neki nacin lose odnosi prema zaposlenicima pa oni doslovce bjeze.
A ja tvrdim da je jedino ispravno tvrditi da je to individualno i vrlo podložno definiciji "privatnog života" - izmiče mi razlog zbog kojeg bi baš svatko trebao imati iste inklinacije, interese i sklonosti; nekome je obitelj mjesto rekuperacije, dok netko istu tu funkciju zadovoljava poslom kroz građenje složenih sustava ili na sasvim pedesetosmi način.
Tvojom tvrdnjom činiš identičnu pogrešku koju je 60-ih godina prošlog stoljeća napravio Abraham Maslow definirajući "piramidu potreba" kao unificirani omjer interesa koji sva ljudska bića slijede - a ljudska bića su ipak prekompleksni sustavi za takve uravnilovke.
Bez uvrede, ali sudeci po temperamentnom odgovoru, rekao bih da spadas u grupu kojima je novac ispred obitelji, pa iz nekog razloga to pokusavas racionalizirati.
U svakom slucaju, kada ovako visoko pozicionirani djelatnik Googlea odlazi iz firme, novac je sporedna stvar.
Hola,
Moram na ovo odgovoriti.... morao sam kreirati account na bugu, ali eto... da malo istine ubacim u sve ove gluposti koje citam....
Prosle godine sam radija u googleu u Zuerichu, i imam se namjeru vratiti kad-tad...
Velika vecina tamosnjih kolega bila je u braku i sa dicon. S time, da se dite moze donit u ured jer ima daycare [u koliko drugih firmi mos svako 2 ure ic vidit dite u vrtic, ic na rucak s njin itd... ?].
Radno vrijeme je 40 sati tjedno. Ne moras radit ni sekunde vise... a sad... kad ubacis mladog nadobudnog programera u takvu jednu infrastrukturu, cesto se desava da on ostane radit malo duze... ali naravno, toliko toga naucis da nakon toga em sta imas u CVu google pa mos ic radit di hoces, em sta mos prestat kad hoces radit prekovremeno... a sta god napravis nagradjen si; place su vise nego adekvatne.
Naravno da te firma pokusava zadrzat sta duze na poslu i time ti daje beskonacno besplatne hrane, restoran, teretanu, zabave koliko hoces - bitno je samo da ti to kuzis (a vecina kuze inace ne bi dosli do tamo).
Izjava da se zaposljavanjem u google odrices svakog prava na privatni zivot samo pokazuje kako nemas pojma o cemu pricas... znam preko 400, a prijatelj sam sa 10ak Googlera kojima privatni zivot cvate, ali i profesionalni. Svakako, posal koji radis nije udaranje pecata i triba bit sposoban ga obavljati, ali to da nemas privatnog zivota je ogromna.... miskoncepcija... Poavljam, ja san kao samac bio u manjini...
Eto, nadam se da san bacija sta svitla na ove vase mudrolije i nagadjanja... mozda bi van bilo bolje gledat sta se trazi za doc do googlea (http://goo.gl/2Mr0) i radije se bavit time?
Pozdrav
Nije točno!
Sundar Pichai je oženjen i ima kćer.
Svejedno je dali radim 12h kao crnac, dok god je plaćeno i poslije posla imam gdje popiti dobru pivu...
Amen...
Sundar Pichai je oženjen i ima kćer.
Eto, nadam se da san bacija sta svitla na ove vase mudrolije i nagadjanja... mozda bi van bilo bolje gledat sta se trazi za doc do googlea (http://goo.gl/2Mr0) i radije se bavit time?
Pozdrav
možda netko nema afinitete raditi u googleu. kao da je to sveta krava, čim se rodiš cilj mora biti posao u googleu. zašto ti recimo ne bi pogledao šta je potrebno da se radi u đuri đakoviću i radije se time bavio? možda jesi kompetentniji komentirati ovaj članak, jer si radio u googleu,ali vjerujem da poznaješ lika iz članka kao i ja. dakle nikako, pa ne možeš znati koji su njegovi afiniteti, ciljevi, ambicije, plaća, radni uvjeti itd.,,
*usostalom kažeš da si radio u googleu. dakle, više ne radiš. netko ti je ponudio veću plaću, nije ti se sviđala klima u zurichu, htio si biti bliže obitelji kući, htio si ostvariti neki svoj davno sanjani privatni projekt ...? zašto nešto od toga en bi mogao biti i sundarov razlog. a možda i razočaranje u chrome os projekt kao što se navodi u tekstu.
Bez uvrede, ali sudeci po temperamentnom odgovoru, rekao bih da spadas u grupu kojima je novac ispred obitelji, pa iz nekog razloga to pokusavas racionalizirati.
U svakom slucaju, kada ovako visoko pozicionirani djelatnik Googlea odlazi iz firme, novac je sporedna stvar.
Ah, dr. Freud, I was expecting you. Ipak, pogrešno spojeno, isčitavaš temperament gdje ne postoji, a još važnije je da sam ja u ovoj priči apsolutno nebitan.
Ono što je bitno jest :
1) da postoje ljudi koji uzimaju sebi za pravo da propisuju i (pr)osuđuju ostale ljude isključivo prema svom vrijednosnom sklopu (tipično balkanski), ne uvažajući različitosti među ljudima i smatrajući da bi se svi trebali ponašati kao hoi polloi - zato sam morao reagirati.
2) ljudi pišu gluposti o poslu (hvala gp-u što se javio i razjasnio par stvari, meni se nije dalo pisati) u Googleu i radnim uvjetima, jer su kao magarci svikli na batine - neshvatljivo im je da tvrtka može istovremeno davati razmjerno visoke plaće, brinuti se o zaposlenicima i njihovom zadovoljstvu na najviše načine, njegovati individualni pristup i još k tome dopuštati radni tjedan od 40 sati. Balkanske firme i lokalni šerifi i šampioni su im utuvili u glavu da je to SF i da "toga nigdje nema", a i njima samima je lakše misliti o radnim uvjetima u Googleu kao magljenju očiju i priči za malu djecu. Razumijem sve to, ali još jednom - upravo zato sam morao reagirati.
3) Sundarova motivacija za ostanak posla više nije isključivo materijalne prirode, već pitanje osobne motivacije i predstavlja sveti gral svakog samoaktualiziranog čovjeka (zar bi uopće trebali postojati drugi?) i to je zapravo ključna stvar oko koje sam se nadao da će diskusija započeti. Plaća tom čovjeku predstavlja više kvantitativni izraz poštovanja tvrtke prema njemu i vjerujem da se sve svodi isključivo na pitanja - vjeruje li Sundar u dovoljno u ChromeOS da ostane i ako ne vjeruje, što će mu Google ponuditi kao novi izazov, a da istodobno ne upuce ChromeOS u nogu.
Pozdrav
možda netko nema afinitete raditi u googleu. kao da je to sveta krava, čim se rodiš cilj mora biti posao u googleu. zašto ti recimo ne bi pogledao šta je potrebno da se radi u đuri đakoviću i radije se time bavio? možda jesi kompetentniji komentirati ovaj članak, jer si radio u googleu,ali vjerujem da poznaješ lika iz članka kao i ja. dakle nikako, pa ne možeš znati koji su njegovi afiniteti, ciljevi, ambicije, plaća, radni uvjeti itd.,,
Svakako nije sveta krava, ali predstavlja među najboljim radnim mjestima koje trenutno ljudska civilizacija može ponuditi i zaista mi nije jasno kako nekome ne bi bio cilj raditi u takvoj okolini, takvim radnim uvjetima i takvom okruženju.
Uz to, ne razumijem - zašto bi(h) pogledao što je potrebno da se radi u Đuri Đakoviću? Uspoređuješ RC plane sa Space Shuttleom. Uostalom, kada ĐĐ bude Googleu parirao po radnim uvjetima i mogućnostima za (samo-)napredak, onda će to biti vrijedno pogledati, a do tada - zašto gledati lošije?
Priča se da je u pitanju povečanje birokracije i ljigavi managment. A to inžinjeri baš ne vole.
Uz to, ne razumijem - zašto bi(h) pogledao što je potrebno da se radi u Đuri Đakoviću? Uspoređuješ RC plane sa Space Shuttleom. Uostalom, kada ĐĐ bude Googleu parirao po radnim uvjetima i mogućnostima za (samo-)napredak, onda će to biti vrijedno pogledati, a do tada - zašto gledati lošije?
nekome je lošije, a nekome je bolje. nekoga posao za monitorom ne čini sretnim, neko voli radit na terenu, njivi, pašnjaku, neko voli isprljat ruke, uzet odvijač i bez obzira na plaću, taj se netko ne bi možda mijenjao za nečiji posao u googleu. to što ti kažeš lošije ili bolje vjerovatno misliš na sebe i propisuješ drugima prema svom vrijednosnom sklopu (tipično balkanski)
Netko tko ima iznadprosjecne prihode u Googleu, i dobiva ponudu gdje ga cekaju novi izazovi, zanimljiviji projekti za nesto malo manju iznadprosjecnu placu van googlea... ljudi su takvi. Novac im nije na prvom mjestu. Zasite se neceg i idu dalje.