Došlo bi te 1000 kn skuplje :) PDV je 25% ...
Hvala na info.
Ne bi, došlo bi me oko 400kn skuplje jer racunaj pdv na osnovnu cijenu. Jer ak narucujes u hrvatsku onda ne placas njihov pdv

Došlo bi te 1000 kn skuplje :) PDV je 25% ...
Hvala na info.
Ne bi, došlo bi me oko 400kn skuplje jer racunaj pdv na osnovnu cijenu. Jer ak narucujes u hrvatsku onda ne placas njihov pdv
Ja ne kužim, imaš par stvari koje su tvornička greška i to ti je sasvim ok da poklopac zvučnika nije sjeo kako treba i nije dobro obrađen neki plastični dio...
Pa ako je osnovna cijena 4570 kn, onda je PDV na to 1.142,50 kn. Jedino ako osnovna cijena nije 2000 kn?!
Ja ne kužim, imaš par stvari koje su tvornička greška i to ti je sasvim ok da poklopac zvučnika nije sjeo kako treba i nije dobro obrađen neki plastični dio...
Pricekati uredjaj da dodje kod nas pa ga mozes za svaki kiki reklamirati bez postarina i ostalih peripetija
btw to vrijedi za sve uredjaje
Pa ako je osnovna cijena 4570 kn, onda je PDV na to 1.142,50 kn. Jedino ako osnovna cijena nije 2000 kn?!
Našao sam link: http://www.clove.co.uk/htc-one
4570kn je s britanskim VATom, a osnovna cijena je ~3800kn. Na to bi onda PDV bio oko 1000kn, ali on je platio britanski(20%), pa je razlika samo tih 5% poreza
http://mobile.net.hr/tehnoklik/vijesti/samsung-placao-studentima-da-kritiziraju-htc-na-internetu?redirectedFrom=tehnoklik.net.hr/vijesti/samsung-placao-studentima-da-kritiziraju-htc-na-internetu
Dobro sad
Zvučnik je dobar, za tri koplja bolji od svih ostalih mobitela. Probao sam ga, naložio sam skoro do daske zvučnik tamo u VIP-u (zaposlenica se počela smijati ali boli me kifla, na katu nije bilo nikog osim nje i mene). Btw. bila je slatka neka cura :D
Zvuči ko neki jeftini radio, znači dosta solidno s obzirom na veličinu. I da, utor za slušalice je prilično dobar.
Ugl. mobitel me tako dojmio da sam ga odlučio nabaviti ubrzo ako financije dopuste. Najbolji ekran koji sam dosad vidio na mobitelu. Tako oštar prikaz, a boje vrhunske. Izrada kvalitetna, brz kao munja. Moram napomenuti da sam ga koristio oko 10-15 min i svašta mu radio(trpao widgete, slikavao, snimao, slao bluetothoom, palio svašta a nisam gasio namjerno) i nije ni jednom zaštekao. To mi se jako svidjelo, rijetka pojava na androidu. Eh da, bluetooth sam koristio za slanje fotografija da ih usporedim sa svojom Xperiom S. Neznam zašto se tako priča ali fotoaparat na Htc ONE-u je sve samo ne loš. Kvaliteta slike je bila čak i nešto bolja od one na Xperiji S. E sad, ako je to loše onda znači da niti jedan mobitel nema dobar fotoaparat (osim Nokie pureview naravno).
Sense 5 mi se odmah na prvu svidio. Iako iskreno, nisam se odmah snašao. Ima fora stvari ali mi jako lijepo i moderno izgleda, nekako premium :D
Puno puno bolji uređaj od Xperie Z ako se mene pita. Definitivno adroid no.1 dok ne vidim kakav je S4 u praksi.
A gle meni su bas i visoki tonovi ok, bolje nego kod ostalih .
A gle, možeš npr. reći da zvuk mnogo kvalitetniji od konkurencije, da je čišći i da ima čak i nešto dubine u tom zvuku (taj boom efekt, šta li već).
Jer bas je nešto što se osjeti. Velim, probao sam i jako lijepo zvuči za mobitel. Dobro je to što su naprijed, a ne kad gledam s nekim video pa moram stavljat ruku iza moba kako bi se zvuk odbijao
Kad ste već zapeli za te zvučnike, dok te netko zove, rade gornji i donji zvučnici ili samo donji?
Ja nemam ništa od toga. Štoviše, sam koristim HTC, a i preporučujem ga okolo... do HTC One-a. Uređaj me razočarao totalno.
EDIT: Sad vidim da i sami rade uslugu drugim proizvođačima...
Kako smo u vremenu kad hardver nije više bitan, ostaje dizajn, promjena redosljeda tipki i izbacivanje menu tipke, aluminij i ispadanje poklopaca zvučnika pri padu, veličina ekrana u odnosu na veličinu uređaja, nedostatak microSD (ne previše, ali je taj microSD razlog zašto sam uzeo 8S umjesto 8X). Čak me i razočarala kamera po slikama što sam vidio, ali nisam vidio iz prve ruke na monitoru pa to ne bi komentirao.
Ne kužim zašto se ne ugledaju na Desire seriju s kojom su imali uspjeha, a poslije je sve krenulo dolje... Većina tijela plastika, ponešto aluminija oko ekrana je bila odlična kombinacija, otporan na padove, doduše, ne na aluminijski dio jer bi se izgrebao, ali ako bi pao na plastični dio ne bi bilo ničega i to je bilo odlično.
Kako smo u vremenu kad hardver nije više bitan, ostaje dizajn, promjena redosljeda tipki i izbacivanje menu tipke, aluminij i ispadanje poklopaca zvučnika pri padu, veličina ekrana u odnosu na veličinu uređaja, nedostatak microSD (ne previše, ali je taj microSD razlog zašto sam uzeo 8S umjesto 8X). Čak me i razočarala kamera po slikama što sam vidio, ali nisam vidio iz prve ruke na monitoru pa to ne bi komentirao.
Ne kužim zašto se ne ugledaju na Desire seriju s kojom su imali uspjeha, a poslije je sve krenulo dolje... Većina tijela plastika, ponešto aluminija oko ekrana je bila odlična kombinacija, otporan na padove, doduše, ne na aluminijski dio jer bi se izgrebao, ali ako bi pao na plastični dio ne bi bilo ničega i to je bilo odlično.
onaj HTC logo se sa custom kernelom moze koristiti kao tipka, znaci ako se mob roota problem rijesen. normalno da je mob veci posto ima te stereo zvucnike.
ne kuzim koji je problem, ako vec i padne, taj je...i poklopac vratiti nazad ? na drugim mobitelima kad padne leti baterija na jednu, poklopac na drugu stranu...malo loctite ljepila i drzat ce 5x bolje nego original i nikom nista.
a ne kuzim koje si to slike gledao pa da si toliko razocaran ? bile su lose slike sa onim pre-release software-om, i sa lecom, sto je HTC uredno mjenjao za novi mob ako je vec i bilo tih problema. a kad je sve regularno slike su vrhunske, normalno da nema detalja ko 8-13Mpx kad se zumira, no za izradu plakata ni ne sluzi taj mob.
KAd sam ja to rekao? točno sam znao da moram nekima pisati na PM i objasniti o čemu se radi. Radi se o jadnih desetinku milimetra koje se ni ne vide sve dok ne približiš mobitel do oka i pogledaš dobro.
Ovaj plastični dio je sad ok, očito je to bio ostatak nečeg pa se činilo ko da nije obrađen
Našao sam link: http://www.clove.co.uk/htc-one
4570kn je s britanskim VATom, a osnovna cijena je ~3800kn. Na to bi onda PDV bio oko 1000kn, ali on je platio britanski(20%), pa je razlika samo tih 5% poreza
Da tako, je i tih 5 % je razlika
Kad ste već zapeli za te zvučnike, dok te netko zove, rade gornji i donji zvučnici ili samo donji?
Ne kužim. Misliš gdje zvoni? ili gdje se čuje kad se javiš ?
Ja nemam ništa od toga. Štoviše, sam koristim HTC, a i preporučujem ga okolo... do HTC One-a. Uređaj me razočarao totalno.
EDIT: Sad vidim da i sami rade uslugu drugim proizvođačima...
E ja mogu svima preporučit One. Uređaj je jednostavno predobar. Od izrade, osjećaja u ruci, ekrana, kamere....
Nego spomenuo je netko kameru, e pa odlična je, jučer sam isprobavao ali nije mi se činila ništa posebno nakon dvije tri slike. No danas sam se predomislio nakon slikanja, pogotovo HDR koji je predobar.
Mene najvise odbija 4.7" ekran i manjak MENU tipke. Stvarno ne kuzim kako mogu taj logo pretvorit u tipku, nije mi jasno ni najmanje, da li je to onda i od strane HTC dizajnirano kao kapacitivna tipka ili je to samo naljepnica ispod ekrana?
Osobno bi mi Butterfly ili DNA bio genijalan uredaj, ali ovak, bolji mi je One od XZ definitivno, ali, nekako, koliko mi je super toliko mi je nekako cudan, bas sam jako jako podjeljen oko tog uredaja.
I zasto su taj unlock gumb stavili gore lijevo. JOOOOJ!
Mene najvise odbija 4.7" ekran i manjak MENU tipke. Stvarno ne kuzim kako mogu taj logo pretvorit u tipku, nije mi jasno ni najmanje, da li je to onda i od strane HTC dizajnirano kao kapacitivna tipka ili je to samo naljepnica ispod ekrana?
Osobno bi mi Butterfly ili DNA bio genijalan uredaj, ali ovak, bolji mi je One od XZ definitivno, ali, nekako, koliko mi je super toliko mi je nekako cudan, bas sam jako jako podjeljen oko tog uredaja.
I zasto su taj unlock gumb stavili gore lijevo. JOOOOJ!
Meni je 4.7" čist ok, iako bi bilo dobro da je 5" no bio bi i glomazniji mobitel budući da ima i ispod ekrana zvučnike.
MENI tipka fali, ali nije mi jasno, u ranijim verzijama je bila mogućnost mapiranja back tipke u meni, a kasnije su to maknuli. No ako rootaš imaš mod za to.
Gumb je gore zato jer je uz gumb i IR, no mogli su staviti IR i bez da bude gumb.
Najbolje bi bilo da je s desne strane
Pa da to mi uzasno fali, osobno ne mogu bez menu tipke :D.
A nisu predobro iskoristili prostor, moglo je to bolje, ne znam velicina uredaja je za 5" ekran, a imam 4.7", zato mi je to malo bezveze.
Iako je ekran OMFG fenomenalan, taj IPS SLCD3 kak ga zovu, je cudo cudno cudo.
I vid vraga, mi smo skroz zaboravili Apple :D!
Bas me zanima koj ce bog oni izdat, posto me ne bi cudili da masa ljudi koji koriste iP predu na One, posto ima nekih malih slicnosti.
Uredaj je odlican, ali ne razumijem ,da li oni ikad pitaju nekog tko ce zbilja koristit taj uredaj, oko tih detalja, ovaj HTC logo u sredini mi je bas gadan, gore je power tipka sto je malo zeznuto i jos na lijevoj strani, mislim, po meni su to bas gluposti i ne znam kako to ozbiljne kompanije i dalje uspiju zeznut :D.
EDIT: Pa da mogli su obican IR stavit gore nes ti problema i neki lijepo dizajniran power gumb na desnoj strani, kad je realno da tamo i bude, ajde bar se Sony opametio sto se toga tice.
pa ima 4.7" ekran jer ima stereo zvučnike, što je po meni odlična kompenzacija jer su to najbolji zvučnici na mobitelu
Ovo mene zanima:
1.Znači, dok te netko zove na mobitel...koji zvučnik radi?
2.HTC logo je home tipka koja trenutno ne radi?
3.Da li si probao IR na televizoru i kako to funkcionira?
4.Da li si kupio case za njega?
Ovo mene zanima:
1.Znači, dok te netko zove na mobitel...koji zvučnik radi?
2.HTC logo je home tipka koja trenutno ne radi?
4.Da li si kupio case za njega?
1. Radi gornji zvučnik, kad je normalan poziv, a kad prebaciš na zvučnike onda rade obadva , ako kužiš :)
2. To nisam znao dok nisam vidio video u prethodnom komentaru.
3. nisam , moram skinuti neku IR remote aplikaciju
4. ne, šteta ga stavljat u case :)
Ja sam na Noteu 10.1 i S4.. pa funkcionira isto kao i daljinski, s time što u sekundu skineš instrukcije za bilo koji uređaj od TV-a do klime, tako da ako slučajno zaboraviš koji daljinski, više nema dizanja iz fotelje/kreveta.
Pa forum je, mogu rec sto mislim, a pri tome argumentirat svoju tvrdnju. To sto ces ti ili nsoul uzet HTC One, zivo me zaboli. Uostalom, ja za tu cijelu priču ionako ništa ne znam, saznao sam za to kad i ti.
nsoul, dobra slika, može fullres?
Ne znam koju priču, ali ok.
Pa forum je, mogu rec sto mislim, a pri tome argumentirat svoju tvrdnju. To sto ces ti ili nsoul uzet HTC One, zivo me zaboli. Uostalom, ja za tu cijelu priču ionako ništa ne znam, saznao sam za to kad i ti.
nsoul, dobra slika, može fullres?
Ne znam koju priču, ali ok.
Kao što sam i rekao, slike s ovog mobitela su prilično dobre.
Ali me ljudi razapinju kad to kažem :S
Pa je, otac mi je panj, zato i nisam u kontaktu sa njime skoro 15 godina...
I još mi nije jasno kakve veze ima ta vijest sa mnom?
Trenutno, HTC One ima najbolji IPS ekran ili se i o tome da raspravljati?
Sve je diskutabilno, osim toga da XZ ima najlošiji ove generacije top-modela.
Ma odnosi se na panja difrea, koji je umislio da meni Samsung plaća da serem po HTC-u... da pogleda moje poruke i teme, pa malo argumentira odgovor, ali naravno da neće to napravit jer kao da zna da sam hvalio M7 i DNA po dolasku.
Bome, slika ne izgleda loše, samo ima malo previše šuma. Jesi probao slikat taj isti detalj sa različitim postavkama?
Nisam, ovo je , mislim da je , HDR, a sve ostalo automatsko. Pa šuma ima, vidiš da je šuma sve okolo :)
Budem danas probao u gradu kameru da vidim kak radi.