iPhone OS 4 u četvrtak

poruka: 176
|
čitano: 33.713
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "iPhone OS 4 u četvrtak".
17 godina
neaktivan
RE: iPhone OS 4 u četvrtak
artfull kaže...
vjeko kaže...

Smrdi mi ovaj iAd...

Zapravo koncept je užasno logičan i nije ni loš. Užasnio bi ne nerviralo kad bi slučajno kliknuo na neku reklamu u vrhu neke besplatne igrice ( ovo je za free programe ) pa bi me iz igre odvelo u safari ( i dalo lovu googleu )

Zato i nemem free aplikacija sa reklmamama!

16 godina
neaktivan
iPhone OS 4 u četvrtak

bit ce to odlicno, jedva cekam lipanj =)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
iPhone OS 4 u četvrtak

Kao što rekoh, 3G bez multitaskinga!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
iPhone OS 4 u četvrtak

samo za 3GS vrijede ove novine?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
iPhone OS 4 u četvrtak

za iPod 2nd i iPhone 3G nema multi taskinga

Apple iPhone 3GS 16GB
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
iPhone OS 4 u četvrtak

OS4 za iPad na jesen, iPhone na ljeto

bummer:

The iPhone 3G and iPod touch 2nd generation–will run “many things”, but they will not get multitasking.

A.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
iPhone OS 4 u četvrtak

a sta se pripremaju u dev teamu za jailbreak OS 4.0? samo mi recite jel sigurno da se prebacim na 4.0?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
vjeko kaže...

Kao što rekoh, 3G bez multitaskinga!

Svakako razočaranje za vlasnije 2G i 3G uređaja ( i 2G iPoda ) ... Ipak ostaje im jailbreak. iPhone4G sasvim sigurno izlazi zajedno sa OS4, dakle negdje za 2-3 mjeseca.

A.
17 godina
neaktivan
dooma kaže...

a sta se pripremaju u dev teamu za jailbreak OS 4.0? samo mi recite jel sigurno da se prebacim na 4.0?

kad ćeš se prebaciti? danas izlazi samo za developere. Za krajnje korisnike je na ljeto. NE računaj prije 6. mjeseca u najboljem slučaju.

A.
16 godina
neaktivan
iPhone OS 4 u četvrtak

znam, ali kad bude izaso... da se ne ponovi greska sa 3.1.2 na 3.1.3 -.-

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
iPhone OS 4 u četvrtak

3.1.3 nije donio ništa posebno, to je čisto ovako ali 4.0 je nešto sasvim novo i tu računaj jailbreak sigurno ;)

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
iPhone OS 4 u četvrtak

omg, sta stvarno nece biti Multitaskinga za 3G???

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
iPhone OS 4 u četvrtak

Q: Is there going to be any change in Apple’s position on Java or Flash on version four? A: No.

Mršti se

Apple iPhone 3GS 16GB
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dodge_167 kaže...

Neće

17 godina
neaktivan
iPhone OS 4 u četvrtak

Jason Chen:

Q: Why have you veered away from widgets on the iPad?

A: We just shipped it on Saturday. And then we rested on Sunday.

Q: So widgets are possible?

A: Everything is possible.

loool

A.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
iPhone OS 4 u četvrtak

Šteta što nije bio live video, ovako u slikama mi baš i nije najdraže... 

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
iPhone OS 4 u četvrtak

Mislim da je summum iAd.

multitasking mi ni prije nije bio nešto bitan, napravili su nekakvo prijelazno rješenje koje je ok, nije pravi multitasking, ali zapravo ni ne treba biti. Mail, iBooks i ovo ostalo su sve fini dodaci ali iAd je ključan.

zapravo jako logično, pronašli su još jedan način da zarade, a da zaobiđu google ... sve je hostano kod applea. Rat se zaoštrava. :D

Jason Chen:

“We do not have any plans to become a worldwide ad agency. We tried to buy a company called admob, and Google came in and snatched them from us. We bought Quattro instead. They’re teaching us and we’re learning as fast as we can.”

A.
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.4.2010 20:27 (artfull).

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Moguć je povratak sa 3.1.3 na 3.1.2 samo je malo zeznuto. Najbolje pogledaj Youtube. Ipak je moguće...

16 godina
iPhone OS 4 u četvrtak

Izgleda da će multitasking biti super izveden, čak bi me i ponukalo da strpim da vidim novi iphone kakav će biti, ali dok se on pojavi(negdje na ljeto) pa dok dođe do nas, pa kad t-com opet me forsira da odem na njihovu pretplatu ako želim uzet mob po prihvatljivoj cijeni, prođe me voljaMršti se

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
iPhone OS 4 u četvrtak

znakovit odgovor vezano za user controling multitasking na drugim platformama ( task manager )

Jason Chen:

Q: How do you close applications? And can people use stuff other than iAd and Game Center?

A: If you want to kill an app…you don’t have to. We architected something so the user doesn’t have to be the custodian of applications. We’ll give the apps in the foreground as needed. The user doesn’t have to worry about that at all. The user just uses things.

In multitasking, if you see a task manager, they blew it. Users shouldn’t have to ever, ever, ever think about that stuff.

And to answer the second question, yes, you can use any service.

:D eheh ... u neku ruku se i slažem.

zaboravio sam dodati:

A: (Steve Jobs) It's like we said on the iPad, if you see a stylus, they blew it. In multitasking, if you see a task manager... they blew it. Users shouldn't ever have to think about it.

A.
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.4.2010 20:54 (artfull).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nitko nista ne govori za 3.2 hoce li to izaci uskoro, ili? Sva sreća da imam 3gs Smijeh pa ce biti multitasking, svidja mi se iBook..

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
Dom031 kaže...
Dodge_167 kaže...

Neće

Al ćeš imati OS4 ... bez multitaskinga :D

A.
16 godina
iPhone OS 4 u četvrtak

E sad mi opet nije niš jasno xD. Taman ih pohvalim onda oni opet nešto mutno urade(ili ja barem ne kužim što oni žele) Što sad misle da nemogu izać iz aplikacije? Što nebi trebalo biti ako želim izać iz aplikacije samo pritisneš ona home button i gotovo? I zatim digneš aplikaciju koja upaljena od prije i nastaviš dalje svojim poslom...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Dali ce izaci video u kojem se predstavlja iPhone OS 4 na Appleovim stranicama ili ce za nas biti dovoljne samo slike i izvjesca sa stranica tipa engadget?

Inace napokon multitasking dolazi na iPhone (doduse samo na 3GS verziju ali to sam i ocekivao posto 3G verzija bi radila relativno usporeno i tesko bi podnijela taj multitasking, frend ima 3G i usporedivali smo s mojim 3GS-om i stvarno je u nekim aplikacijama drasticna razlika). 

Veseli me isto i dolazak foldera. Napokon da su se toga sjetili, sada cmeo aplikacije moci sredivati kak nas je volja a ne kao dosada imati 8 ''ekrana'' sa aplikacijama, ovako si sredis folder ''Games'', ''Business'' itd. i sve imas na jednom mjestu. Uglavnom te dvije stvari me vesele. Jedino sto me zanima jest dali ce novi iPhone HD (ako izade u lipnju) imati isti OS 4 ili ce biti drugaciji (zato jer ipak bi trebao imati vecu rezoluciju).

Xfire:bmw144 ...Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
17 godina
neaktivan
iPhone OS 4 u četvrtak

http://developer.apple.com/technologies/iphone/whats-new.html

nema videa za sad. prati http://www.engadget.com/photos/iphone-os-4-simulator-screenshots/#2877364

Ja sam djelomično zadovoljan. multitasking je ok, dizajn izvedbe mi nije nešto a tehnološki nije pravi multitasking ali sa user experience strane kao i da je, a ne treba se ništa korisnik petljati što im je jako važno, a ni mene ne smeta ukoliko radi stabilno. Dakle sve aplikacije koje uvjetno rečeno multitaskaju su ili zamrznute ili koriste samo određene nužne procese ... korisnik ne treba ručno gasiti ništa. Problem koji ja vidim je i dalje sa IM aplikacijama ... chat zapravo ... možda je ekran stvarno premalen ali mogli su nekakav split screen za IM aplikaciju dodati možda.

iAd je zapravo dobra stvar ako sam dobro shvatio.

odnosi se samo na free aplikacije ( dakle ionako se ne mjenja ništa )

nema nikakvih interupcija kao ni prije ( reklama samo "jede" neki komad ekrana kao i do sad al ako namjerno ili slučajno tapneš na nju ne izlaziš iz aplikacije nego se samo otvori prozor preko koji bilo kad možeš ugasiti. Unutar prozora moguće su svakakve gnjavaže ali barem mi ne ide u browser i sve skupa je vjerojatno i brže i sigurnije. Osim toga apple mudro sad dobija dio kolača i od oglašavanja ( 40% ) - sve je hostano i održavano od strane apple-a a 60% prihoda ide developerima free aplikacija čime se potiču.

folderi ok

mail super

iBooks ok

ovo ostalo mi nije prejasno još al ok...

Ja se samo nadam da će OS4 za iPad imati bitno drugačije rješen dizajn multitaskinga i da zato izlazi par mjeseci iza iPhonea. Ovakav dizajn na iPadu nema mi nekog smisla al vidit ćemo.

I ako sam dobro shvatio sve skupa izlazi u 6. mjesecu ... da li to znači da i novi iPhone izlazi u 6. mjesecu? vjerojatno da.

Uglavnom, nadam se da je ovo početak tog najavljenog agresivnog apdejtanja sw a i hw a koji google neće moći pratiti. ( Jobsove riječi )

A.
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.4.2010 22:42 (artfull).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
iPhone OS 4 u četvrtak
Sto ako instaliram taj beta Os dali se isplati
VOLIM TE DINAMOOOOOOO
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ivanpk kaže...
Sto ako instaliram taj beta Os dali se isplati

http://developer.apple.com/programs/iphone/ ako si dev zašto ne ... 

http://developer.apple.com/technologies/iphone/whats-new.html

A.
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.4.2010 22:48 (artfull).
15 godina
protjeran
Uglavnom sve sta uvode se od davno moze instalirat sa cydie. Cak mogu birat kako cu pokretat task manager a ne nuzno dvostrukim klikom na home.
Uvode i in app sms a to postoji savrseno izvedeno u bite smsu...
17 godina
neaktivan
ansha kaže...
Uglavnom sve sta uvode se od davno moze instalirat sa cydie. Cak mogu birat kako cu pokretat task manager a ne nuzno dvostrukim klikom na home.
Uvode i in app sms a to postoji savrseno izvedeno u bite smsu...

dosta toga. Iako neke stvari su elegantnije rješene unutar OS4 paketa čini mi se. 

A.
15 godina
protjeran
@artfull
jesi probao biteSMS? Program je zakon i vrlo ispoliran, sms-ove saljes iz bilo koje aplikacije i super brzo i jednostavno je.
Isto tako Kirikae task manager, radi bez greske, ja sam namjestio da se otvori kad protresem iphone ;)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice