iPhone na 2,5%

poruka: 68
|
čitano: 14.773
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "iPhone na 2,5%".
16 godina
neaktivan
iPhone na 2,5%

što to govori? da je bolje imat jedan kvalitetan i dobro pogoden mob nego hiperprodukciju "reklama cini cuda" modela

1 6 hvala 0
17 godina
RE: iPhone na 2,5%
marko009 kaže...

što to govori? da je bolje imat jedan kvalitetan i dobro pogoden mob nego hiperprodukciju "reklama cini cuda" modela

To govori da je Apple jedva zagrebao povrsinu i cim puste slijedeci mobitel u prodaju, propast ce.

Zasto? Zato sta je Apple sada svima i privlacan zbog kompatibilnosti aplikacija. Kad stari Iphone-i vise nece moci igrati uber kul nove igre za novi iphone...gotovo.;)

- Psiho246
17 godina
Psiho246 kaže...
marko009 kaže...

To govori da je Apple jedva zagrebao povrsinu i cim puste slijedeci mobitel u prodaju, propast ce.

Zasto? Zato sta je Apple sada svima i privlacan zbog kompatibilnosti aplikacija. Kad stari Iphone-i vise nece moci igrati uber kul nove igre za novi iphone...gotovo.;)

Veću glupost dugo nisam čuo.

16 godina
neaktivan
iPhone na 2,5%

IPHONE 3GS RULES!!!!

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.11.2009 14:29 (Mauro Enass).

8 1 hvala 0
16 godina
protjeran
Mauro Enass kaže...

Isprobao sam sve modele mobitela koji postoje od svih mogućih proizvođača tako da sam vidio masu gluposti. (najveca od svih - Samsung Omnia - 1 izdanje)

Iphone sam nabavio tek kada je izasao 3GS model i od tada se drzim njega. Necu reci je je najbolji mob na svijetu(al kome stvarno vise treba dobra kamera na mobu??? - sto je jedina zamjerka s moje strane),

ima puno HTC modela koji su pametniji, ali nikako ne mogu progutat taj windows mobile i LOŠ LOŠ touch screen na svakom modelu.

Iphone ima najbolji touch ekran  tocka, programe koje ne morate stavljati na pc, otpakirati, pa tek instalirati na mob preko nekog kabela---bljak, nego to cinite upravo na samom uredjaju bez muke. Nokia nesto slicno pokusava sa svojim storeom,

ali nece nikada stici Apple App store...necu puno vise pisat jer sam vec izgubio ideju. Uglavnom, favoriziram iphone jer je jednostavan, jedinstven i nenadmasan u nekim tehnologijama, al da bi mu trebale neke stvarcice jos to se slazem. Al ipak i Nokia i Sony i Samsung i HTC i Motorola imaju sve te stvari sto iphone nema (jacu kameru, bljuskalicu, utor za sd ili m3 kartice...) pa opet? Uvijek se prica o iphoneu...hm?????

imaju i multitasking, nesto bez cega smartphone nije smart nego samo phone, tvoj komentar o tome da svi ostali imaju los touchscreen je jednostavno netocan, programe za ostale smartphoneove nemoras prvo na komp pa raspakirati pa na mob, iphone po nicemu nije jedinstven, a pogotovo nije nenadmasan po nijednoj tehnologiji...

i di se to uvjek o iphoneu prica, vani na kavi? ja na svu srecu nemam takvo drustvo...

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
16 godina
protjeran
grimyHR kaže...
Mauro Enass kaže...

Isprobao sam sve modele mobitela koji postoje od svih mogućih proizvođača tako da sam vidio masu gluposti. (najveca od svih - Samsung Omnia - 1 izdanje)

Iphone sam nabavio tek kada je izasao 3GS model i od tada se drzim njega. Necu reci je je najbolji mob na svijetu(al kome stvarno vise treba dobra kamera na mobu??? - sto je jedina zamjerka s moje strane),

ima puno HTC modela koji su pametniji, ali nikako ne mogu progutat taj windows mobile i LOŠ LOŠ touch screen na svakom modelu.

Iphone ima najbolji touch ekran  tocka, programe koje ne morate stavljati na pc, otpakirati, pa tek instalirati na mob preko nekog kabela---bljak, nego to cinite upravo na samom uredjaju bez muke. Nokia nesto slicno pokusava sa svojim storeom,

ali nece nikada stici Apple App store...necu puno vise pisat jer sam vec izgubio ideju. Uglavnom, favoriziram iphone jer je jednostavan, jedinstven i nenadmasan u nekim tehnologijama, al da bi mu trebale neke stvarcice jos to se slazem. Al ipak i Nokia i Sony i Samsung i HTC i Motorola imaju sve te stvari sto iphone nema (jacu kameru, bljuskalicu, utor za sd ili m3 kartice...) pa opet? Uvijek se prica o iphoneu...hm?????

imaju i multitasking, nesto bez cega smartphone nije smart nego samo phone, tvoj komentar o tome da svi ostali imaju los touchscreen je jednostavno netocan, programe za ostale smartphoneove nemoras prvo na komp pa raspakirati pa na mob, iphone po nicemu nije jedinstven, a pogotovo nije nenadmasan po nijednoj tehnologiji...

i di se to uvjek o iphoneu prica, vani na kavi? ja na svu srecu nemam takvo drustvo...

Iskreno Nokia N97 ima cak i bolji Touchscreen od iPhone-a.... I iPhone i bruku bezze stvari za mini djecu.

Poziv, poruka, slika, video RULES!

a.k.a dr. House, ali to je ime bilo zauzeto....
17 godina
iPhone na 2,5%

malo je offtopic, ali zna li itko ima li ijedan jos mobitel koji podrzava multitouch screen i da detekciju ne temelji na mehaničkom pritisku nego kao iPhone?

DirectX is dead! OpenGL+OpenCL forever!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
iPhone na 2,5%

Hero, Magic, HD2...

0 0 hvala 1
17 godina

a da nije HTC?

nego ovako neki koji se može kupiti na pretplatu u jednom od naših pružatelja mobilnih usloga :)

btw, koliko ja znam samo HTC hero ima multitouch od ovih navedenih modela

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.11.2009 16:24 (ivoleko).
17 godina
neaktivan
iPhone na 2,5%

oko 16 000 000 prodanih iPhonea.

i trend rasta, fora komentari da ce propast i da nevalja nista

rofl kolko mrznje prema jabuki na ovom forumu mos vidit.

Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
iPhone na 2,5%

zapravo od početka prodaje prodano je nešto preko 40 miljuna iPhonea ( 2G, 3G i 3Gs zajedno ) koliko mi je poznato.

Izgleda da je droid od motorole prvi smartphone koji je usporediv po korisničkom iskustvu i mogućnostima ... iako prvi reviewsi tvrde da android 2.0 i dalje kaska za iPhone OSom što se lakoće korištenja,  intuitivnosti, uniformiranosti pa i brzine tiče ... no droid je nešto noviji uređaj i OS i lijepo da je konkurencija napokon počela hvatati korak.

Nema sumnje da iPhone i iPhone OS imaju blistavu budućnost ...

http://www.mobilecrunch.com/2009/10/30/smartphone-showdown-iphone-3gs-vs-motorola-droid/

A.
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.11.2009 17:15 (artfull).

1 1 hvala 0
16 godina
protjeran
ivoleko kaže...

a da nije HTC?

nego ovako neki koji se može kupiti na pretplatu u jednom od naših pružatelja mobilnih usloga :)

btw, koliko ja znam samo HTC hero ima multitouch od ovih navedenih modela

uzmi naprimjer gp4symbian gba emulator za s60v5, mozes ptitisnuti vise tipki na ekranu istovremeno, tj ima multitouch, samo sta multitouch nije implementiran u sam symbian nego to trebaju developeri radit

17 godina

koliko ja znam pod  pojmom multitouch se podrazumijeva prepoznavanje korištenja dva ili više prstiju na ekran te izvođenje gestures.

16 godina
protjeran
ivoleko kaže...

koliko ja znam pod  pojmom multitouch se podrazumijeva prepoznavanje korištenja dva ili više prstiju na ekran te izvođenje gestures.

gesture nemaju veze sa multitouchom

pod multitouchom se podrazumjeva tocno ono sta ime govori, koristenje ekrana pritiskanjem vise tocki na ekranu istovremeno

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.11.2009 17:52 (grimyHR).
17 godina
grimyHR kaže...
ivoleko kaže...

gesture nemaju veze sa multitouchom

pod multitouchom se podrazumjeva tocno ono sta ime govori, koristenje ekrana pritiskanjem vise tocki na ekranu istovremeno

wikipedia:

Multi-touch is a method of interacting with a computer screen or smartphone. Instead of using a mouse or stylus pen, multi-touch allows the user to interact with the device by placing two or more fingers directly onto the surface of the screen. The movement of the fingers across the screen creates gestures, which send commands to the device. The term Multi-Touch is a trademark of Apple, Inc.

16 godina
neaktivan
artfull kaže...

zapravo od početka prodaje prodano je nešto preko 40 miljuna iPhonea ( 2G, 3G i 3Gs zajedno ) koliko mi je poznato.

Izgleda da je droid od motorole prvi smartphone koji je usporediv po korisničkom iskustvu i mogućnostima ... iako prvi reviewsi tvrde da android 2.0 i dalje kaska za iPhone OSom što se lakoće korištenja,  intuitivnosti, uniformiranosti pa i brzine tiče ... no droid je nešto noviji uređaj i OS i lijepo da je konkurencija napokon počela hvatati korak.

Nema sumnje da iPhone i iPhone OS imaju blistavu budućnost ...

http://www.mobilecrunch.com/2009/10/30/smartphone-showdown-iphone-3gs-vs-motorola-droid/

Palm Pre (webOS)?

16 godina
neaktivan
iPhone na 2,5%

Nevjerojatno je koliko se samo priča o tom spaljenom ajfonu!!!

Na stranu sad  šta on ima ili nema. Ja ga imam i MENI je to najbolji telefon koji postoji. Ja SEBI trenutno ne bi htio ni jedan drugi.

Daleko od toga da se ne bih htio poigrati sa svima drugima. Super su to stvarčice i svakim danom su sve bolje. Iako su sve te firme koje zovemo "teškaši" tek nalo više pažnje počeli ulagati u neke stvari kad ima je iPhone počeo papati dio kolača.

Ali kažem na stranu sve to. Svako tko si kupuje telefon nek si odabere ono što mu se najviše sviđa i ono što mu najviše odgovara. Nije mi jasno zašto postoji toliko mržnje i snebivanja nad Jabukom općenito. Očito se radi o nekakvom nus produktu tolikog hype-a. Na jednoj strani imaš ljude koji ga obožavaju a na drugoj imaš ljude koji ne kuže u čemu je tolika fora pa se onda ljute i viču na ovakvim forumima.

Ljudi se ljute kao da im osobno život ovisi o padu dobiti Nokie ili Samsunga. I na kraju se svi ovi topici o iPhone-u svode na one koji ga brane i navode njegov user frendly OS i kako sve leti na njemu i kako je sve super, a onda ovi drugi govore kako to ništa nije posebno i kako ništa nema i kako ništa nevalja. Mislim čemu to sve.

Protivnici iPhone-a i jabuke općenito ipak moraju sami sebi priznati (ako neće nama otvoreno), da ono što se predviđalo da će početno ludilo na brzinu splasnuti, da se ipak nije dogodilo. Brojke ipak govore svoje. Danas stvarno nema tramvaja u Zagrebu da barem nema dva, tri ajfona u njima. Ljudi kupuju iPhone jer im je super i točka. Očito oni luđaci sa Steveom Jobsom znaju prepoznati ono što velik (ne svi) broj korisnika želi od uređaja, bio to telefon ili kompjuter ili nešto treće. Očito postoje ljudi koji ne pate od copy/paste funkcije ili multitaskinga nego od čvrkanja imenika koji se onda skrola ko po slaninom namazanoj podlozi. Da to nije tako ne bi ih se toliko prodalo. Možeš ti radit hype koliko hoćeš ali ako nešto nevalja neće se prodavati. Može ga sam Papa hvalit ali džabe ako ne valja.

Što budućnost donosi? Tko zna. Apple ima vjetar u leđa i ako nastave kako su do sad, teško da će propasti. Možda naprave grešku. Ko Microsoft s Vistom. Ali gle eto njih nazad sa sedmicom i malo tko ima nešto loše za reći o njoj.

Kako god bilo ovakve rasprave i prepucavanja su stvarno besmislena. Meni često kažu: " ah, šta će mi to??!! Meni treba telefon da mogu nekog nazvat i to je to." Kaže mi to držeći u ruci tamo neki fensi mobać sa tač skrinom. pa si mislim, imam ja ideju. ja njemu onda dam onu svoju staru nokiju 3310 a on meni ovoga. ta stara nokija poziva ko luda, baterija joj traje ono cirka 10 dana, ma ko zvono.

Ali bojim se da su moje želje pusti snovi. Netko će svejedno komentirati i moj post i nastaviti dalje pljuvati po ajfonu ko da mu je ženu pritegnuo ili nešto slično. Na kraju jedino što se stvarno broji je količina spontanih osmjeha na licu korisnika kad primi svoj mobilni uređaj. Ja ih sa svojm iPhoneom imam na bacanje. Think diferent.

7 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
iPhone na 2,5%

S prvim dijelom tvog posta se apsolutno slažem, ali s drugim ne previše. iPhone je močna igračka, a po postovima izgleda da ga puno ljudi mrzi. E, pa ne mrzi iPhone već upravo ovo veličanje po forumima. 2,5% tržišta i vi već proglašavate pobjedu. Da Apple ima išta manje, bilo bi zabrinjavajuće. Ja sam očekivao da će 2,5% biti samo zagriženih Apple fanova koji ga moraju imati jer je Apple, a ne zbog mogučnosti koje ima. Još toliko bi očekivao onih koji moraju imati Apple jer je IN.

Za razliku od drugih proizvođača koji imaju prilagođene uređaje, tako da svaki korisnik može sebi odabrati model koji odgovara njegovim potrebama, željama i financijskim mogučnostima, Apple je izdao jedan mobitel koji ima sve štu su procijenili da će korisnicima trebati, iako su neke stvari propustili, jednim dijelom zbog prilagođenosti Američkom tržištu (MMS u prvim verzijama, Bluetooth, forward SMS-a), a dijelom vjerojatno zbog performansi (multitasking bez kojeg ja uređaj ne mogu nazvati smartphone-om - i nemoj reći da iPhone ima multitasking jer ono što su u Apple-u nazvali multitaskingom bi trebala biti sramota za proizvođača koji proizvodi između ostalog i operativni), a sve skupo po cijeni koju su odredili.

To je dvosjekli mač. Tehnologija ide dalje, tržište ide dalje, iPhone mora ići dalje ako želi opstati, a pred Apple-om je težak zadatak to izvesti tako da stari korisnici budu sretni (dovoljno da ostanu vjerni Apple-u, a ne previše da se ipak nakon nekog vremena odluče za noviji model iPhone-a), a da privuku nove.

Nitko ne bi bio sretniji od mene da Apple izda malo širu paletu mobitela, kvalitete izrade iPhone-a, a s različitim mogučnostima i cijenama u skladu s mogučnostima. Model koji bi odgovarao mojim potrebama bih platio više nego Nokiu istih karakteristika, ali sigurno ne preko 50% više.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
ustvari, ja makar nevolim ajfon nikako, predvidam da ce doci do jedno 10ak posto, trzista, vecina korisnika mac-a ce ga koristiti i jos dio ljudi koji moraju biti pomodni, ali vise od toga nema teorije
17 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
ustvari, ja makar nevolim ajfon nikako, predvidam da ce doci do jedno 10ak posto, trzista, vecina korisnika mac-a ce ga koristiti i jos dio ljudi koji moraju biti pomodni, ali vise od toga nema teorije

Apple kad je krenuo sa mobitelima, cilj je bio 1% globalnog tržišta ... to su već debelo prebacili. 10% globalno ili među smartphone ovima je i više nego apple u treba ili je potrebno.

A.
17 godina
neaktivan
iPhone na 2,5%

Istina. Apple je poznat po maloj korisnickoj bazi koju dobrano "dere". Sto se itekako moze vidjeti prema udjelu na trzistu i ukupnoj dobiti. Smijeh

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
iPhone na 2,5%
točnije i korektnije bi bilo reći da apple proizvodi nisu jeftini i ne natjecu se u low end segmentu, odatle relativno veliki profit po korisniku. I audi ima veci profit po prodanom autu od vw a jer su im auti u recimo luksuznijoj kategoriji. nitko nikog ne sili kupiti vw. audi, bmw ili nesto treće, izbor je dobar.
A.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
iPhone na 2,5%

iphone je krenu kao jedan modni krik kao recimo neke cipele za zenske ili recimo kao neki automobili primjera radi neki peugeot 206 cc renault megane cc zanimljivo intersantno jedno vrijeme primamljivo odredjenim ljudima i jednostavno prodje ko ljeto, ali stvarno sto se mora priznati iphone je "poseban" telefon nekome za setat po gradu i svima pokazivat a nekome stvarno interesantan i zanimljiv i koristan recim ja sam ih imao par i sad trenutno posjedujem jedan prije toga brdo i brdo nokia,samsunga... i moj osobni zakljucak iphone ima najbolji touch koji sam ja koristio,mozda postoji i bolji,masa aplikacija koja ti je dostupna,kamera koja nije neka tj.nikakva je ako gledas konkurenciju ali za poslikat nesto bezveze sluzi,kupi fotoaparat i sve si probleme rjesio tako da ko voli nek izvoli

kayser soze
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
iPhone na 2,5%

Tocno, medutim onaj koji drzi manje udjela na trzistu ne zaraduje najvise ako ne "dere" svoje korisnike.  Ako Audi ima vecu dobit od VW onda se covjek mora zapitati, zar ne? Mozda Ferrari ima vecu dobit od Toyote.  Smijeh

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
iPhone na 2,5%

da to si u pravu ali po njima u nekom audiu su se kao koristili bolji skuplji materijali bolji motori nema golfa sa 8 cilindara quatro pogonom zato kaze svako cilja na svoj segmenat trzista!najbolje da se svi vozimo u dacijama i koristimo sagem telefone!hahaha

kayser soze
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
iPhone na 2,5%
Apple, audi, bmw, ferrari ne deru nikog. Svjesno placas vise za nesto sto si odlucio da
zelis ... bolju izradu, veci luksuz, status, dodatne opcije ili whatever. Mozes i hoces to platiti ili neces ili nemozes. Izbor!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
iPhone na 2,5%

Ne pricam ja o kvaliteti vec o profit marginu po komadu. Dakle ako imas mali udio u trzistu da bi ostvatio veliku dobit moras imati veliki profit margin. I to upravo Apple ima. Veliki profit margin je "deranje" korisnika.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
iPhone na 2,5%

Artfull, ne kuzis me.. ili ne zelis. Kupac odlucuje sto ce kupiti a tvrtka odlucuje koliko zeli zaraditi. Ako se uzme udio na trzisu (dakle, broj ljudi  koji zele platiti cijenu za tvoj proizvod ili uslugu od svih koji istu traze) sa cistom dobiti onda se vidi prava slika o kojoj ja pricam. Pogledaj koliki udio ima Apple a kolika je dobit iste tvrtke pa usporedi..... Mercedes, Audi (dio VW), BMW, Ferrari itd... ne zaraduju vise (imaju vecu dobit) od Toyote, VW...  Onaj tko ima najveci udio najvise zaraduje. Ako se na primjer dogodi da Yahoo zaradi vise ili jednako od Googla onda taj Yahoo "dere" korisnike. Slazem se da korisnik odlucuje zeli li biti "oderan" zbog sebi razumljivih razloga. Smijeh

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
iPhone na 2,5%
netocno ... apple u kategorijama u kojim se natjece ima itekako konkurentne proizvode i cijene a u tim kategorijama je margin veci. Profit apple a dolazi sa puno strana a u nekima od njih je major player sa vecinskim udjelom na trzistu ( muzika, iPod ). koji mu donose otprilike trecinu ukupne zarade. i btw. desetak posto ili malo manje udjela je ogromno ( computer biznis ) u sw i hw i nema bas usporedbe sa autoindustrijom.
A.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
iPhone na 2,5%

Sto je tocno netocno?

Ti si zapoceo sa autima ne ja. Smijeh

Ne mijesaj prihode sa dobiti. Ipod takoder ima prilican profit margin, sto potvrduje ono sto sam ovdje ustvrdio.

Hoces software usporedbu? Moze. MS i njegov udio na trzisu i dobit usporedi sa Applovim udjelom i dobiti. A obje imaju prilican i iznad prosjecan profit margin za svoju industriju.

Hoces hardware usporedbu? IBM, HP, DELL... pick one.

Hoces usluge? Google...

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice