@2008 - ja sam prije apple-a izbacio disketu iz svog kompa. Jesam li ja vizionar?
jesi. i ja bi da mogu.
@2008 - ja sam prije apple-a izbacio disketu iz svog kompa. Jesam li ja vizionar?
Ne, nego si plitak i bahat. To što će netko sad reć da već dulje ne koristi kabel, karticu ili utor ne znači da je on vizionar. To što ti svoj rad na računalu prilagođavš sebi i svoji potrebama na jedan način koji možda drugi još nisu prihvatili nema veze sa vizionarstvom već sa trendom koji je nastao kod tebe kao krajnjeg usera, a ne proizvođaca. Dva pojma se itekako razlikuju jer ono o cemu prouzvođaci (tehnološki, izvedbeno...) danas razmišljaju mi o tome još niti ne sanjamo (opet čast iznimkama) jer nemamo ni znanja, ljudstva, novaca. Mi smo samo korisnici ma koliko god pametniji ili gluplji bili.
To što si sada povukao paralelu da si ti vizionar je toliko smiješno da mi je uopće bezveze komentirat, ali zato postoje forumi :)
Biseru, tvoja odluka da izostaviš disketu iz upotrebe svog kompa u svojoj sobi, kući...bla, bla, bla...je toliko neusporedivo i drugačije od odluke jednog globalnog proizvođača da se isto izbaci iz upotrebe i to u cijeloj liniji svih uređaja koji se tek na tržištu TREBAJU PRODAT. Rizici i posljedice te odluke su ogromne za razliku od tvoje VIZIJE. Tvoja odluka je možda naznaka trenda, a možda je samo slučaj za sebe, a o ovim drugim odlukama ovisi na tisuće radnih mjesta, gube se milijuni $$$ itd.
Da si ti vizionar dragi moj prijatelju onda ne bi bubao ovakve zaključke i omalovažavao poslovne "sitnice" jednog globalnog IT diva, a kao što jeodluka o izostavljanju običnog floppya iz "običnog" kompjutera kada to još nitko drugi nije učinio. Sa takvim komentarima i vizionarima poput tebe svima će nam bit bolje. Ili sa onima koji te podržavaju. Ovdje su svi veći vjernici od Pape, najpametniji i sve. Sve je to sam tak lako i jednostavno. Samo me čudi da smo pored svih tih silnih mozgova tu gdje jesmo.
Ovo je bila zajebancija a ti odma drvlje i kamenje po meni :)
Ovo je bila zajebancija a ti odma drvlje i kamenje po meni :)
kad si apple hejter 
Vidi apple fanboyeve sto su se uskomesali kad im netko dira "cara", steta sto ce se uskoro pokazati da je car gol.. :(
a i ti si dobar danas ... je da ti ta metafora nema veze s ničim al nema veze, dobro ti zvuči valjda.
realno i ljudski je priznati da apple ima dobar ( najbolji al ajde, recimo da je to stvar preferenci ) proizvod i bez ikakve sumnje najbolju strategiju i izvedbu. i razumljivo je biti tužan i potišten što konkurencija nema ni glavu ni ideju ni izvedbu za sad ... neki su toliko iskompleksirani da na sam spomen ajfona ili nečeg automatski odmahuju rukom i idu sa baražnom paljbom gluposti tipa nema bt, nema signala, šminka, skupo, nema usb etc i niti ne čuju drugu stranu. Evo danas me frendica pita da bi uzela četvorku al joj je frend ( kvazi informatička osoba naravno na androidu ) rekao da četvorka ima strašne probleme i da "blokaje" ... šta reći ... reko sam joj da kupi android i da davi tog tipa sa pitanjima poslje.
Mozda je to razumljivo za Appleovce koji se sentimentalno vezu za elektronicke proizvode, ali meni osobno je posve nerazumljivo.
Za citanje je po meni bolji bilo koji e-ink uredjaj...
E-ink je bolji za čitanje običnih knjiga, ali za čitanje knjiga u kojima ima slika i grafike bolji iPad
Toga ima jedino u slikovnicama 
Za citanje je po meni bolji bilo koji e-ink uredjaj...
E-ink je bolji za čitanje običnih knjiga, ali za čitanje knjiga u kojima ima slika i grafike bolji iPad
Toga ima jedino u slikovnicama 
Taman stivo za mene.
Ma nema većeg gušta nego pivica, grickalice i čitati temu
Svašta se da pročitati i sa jedne i sa druge strane
Ma nije bed, ionako ovdje većinom ništa nije osobno jer nitko nikoga ne bi trebao ni poznavat (filozofija foruma). JA radije "vičem" ovdje nego se derem, psujem i razbijam po ulici u tim svim silnim prosvjedima zbog stanja u kojemu se kao narod i država nalazimo. Ne treba šutjeti pa i ako netko ima što za objasniti, reći zašto ne i na ovom forumu. Puno ljudi misli da su najpametniji ili da su u toku sa stvarima, ali nije sve tako ružičasto što možemo svakodnevno vidjet na tvu, vijestima ili dnevnicima. Najlakše je pljuvat po stvarima, bit ljut pa trgat, razbijat, ali je teže suočit se sa problemima i preuredit najprije sebe, a onda i one oko sebe.
Ja nisam klinac (što opet ne znači da sam pametniji jer ima danas full pametnih klinaca), već sam dulje tu pa stvari sagledam iz malo drugačije perspektive. Nisam najpametniji i nisam nikakav hejter. Odrastao sam uz spectruma, amigu, commodorea, skoro sve moguće X86 kantice, winse i da ne nabrajam. Ah da, i davne 91 već se Apple uključio u moj život, ali ne kao jedina i bolesna ljubav. To su sve ipak bili samo kompjuteri sa svim svojim prednostima i manama. To što imam dojam da bi se ljudi danas bili u stanju potuć oko Applea ili PCa, iOSa ili Androida kao i oko Dinama ili Hajduka me užasno boli i brine jer znam da su problemi u glavama puno dublji. Nadam se da me barem neki razumiju.
A sto drugo da ti kazem. Ja sam iPad kupio radi citanja. Doduse, dobio sam ga po odlicnoj cijeni, ali ne ocekujem od tableta cuda.
Pošteno rečeno...
...ali je opet cijena previsoka baš radi svjesnosti Apple-a da će,kolikogod oni odrežu cijenu,uvijek naći tržište...morbidno ali cijenu određuju sami kupci.Interesantno bi bilo da Sljedbenici kažu: E nećemo kupovati Appleov pad.Cijene bi momentalno pale na realu...
!!!!!!!!!!!!!!!
respect
Prema analitičarima, samo će prodaja Smart Cover magnetske zaštite za iPad generirati prihod od milijardu američkih dolara za Apple.
http://www.asymco.com/2011/03/13/the-billion-dollar-smart-cover/
Autor članka se okrutno našalio na račun konkurencije, no što je najžalosnije, nisu daleko od istine.
"It will be interesting to compare the Smart Cover business with competitor tablet businesses."
Prema analitičarima, samo će prodaja Smart Cover magnetske zaštite za iPad generirati prihod od milijardu američkih dolara za Apple.
http://www.asymco.com/2011/03/13/the-billion-dollar-smart-cover/
Autor članka se okrutno našalio na račun konkurencije, no što je najžalosnije, nisu daleko od istine.
"It will be interesting to compare the Smart Cover business with competitor tablet businesses."
To je realnost. Apple će više zaraditi od covera nego svi ostali od tableta ove godine. Slično je sa dodacima za iPod i iPhone. Pa upisali su gubitak od preko 300 miljuna dolara čini mi se zbog programa djeljenja bumpera za iPhone par mjeseci ... inače samo tržište dodataka za iPod je puno veće nego komletan mp3 biznis svih ostalih mislim.