"..i uvesti mogućnost koju smo ranije vidjeli na Surface tabletima. "
Netko je znači živio ispod kamena pa nikad nije pogledao Android tablete
"..i uvesti mogućnost koju smo ranije vidjeli na Surface tabletima. "
Netko je znači živio ispod kamena pa nikad nije pogledao Android tablete
Note to ima...multiwindow.
Rekao tko god što rekao, kazao tko god što kazao, nakon implementacije ove mogućnosti, uz izglednu mogućnost još poneke, iPad će doslovno do temelja postati NAJBOLJI tablet na svijetu, sukladno ponuđenom u paketu kakav je kompletiran.
Da se mene upita, ja bih stavio još poneki detalj u samom proširenju funkcionalnosti iOS-a, ali ne treba se biti previše zahtjevan, malo po malo i doći će se do vrhunca savršenstva, koji više nakon ovakvog nečega više uopće nije tako daleko, niti najmanje
!!!!
Rekao tko god što rekao, kazao tko god što kazao, nakon implementacije ove mogućnosti, uz izglednu mogućnost još poneke, iPad će doslovno do temelja postati NAJBOLJI tablet na svijetu, sukladno ponuđenom u paketu kakav je kompletiran.
Da se mene upita, ja bih stavio još poneki detalj u samom proširenju funkcionalnosti iOS-a, ali ne treba se biti previše zahtjevan, malo po malo i doći će se do vrhunca savršenstva, koji više nakon ovakvog nečega više uopće nije tako daleko, niti najmanje
!!!!
Dakle ipad će zbog boljeg multitaskinga postati najbolji tablet na svijetu, a windows tableti koji već imaju najbolji multitasking koji može postojati se ne računaju?
Flawless logic.
!!!!
Dakle ipad će zbog boljeg multitaskinga postati najbolji tablet na svijetu, a windows tableti koji već imaju najbolji multitasking koji može postojati se ne računaju?
Flawless logic.
Kolega, zaboli me lijevo srednje uho za windows tablete, da budem iskrenm totalno!
Kud mi je windows 8 očajan izgledom, kako na telefonima/smartphone-ima, tako mi je još odvratniji na tablet računalima/laptopovima bilo koje vrste. Primjerice, da mi netko i pokloni LENOVO X1 Carbon, koji ima operativni sustav windows 8, ili ga nebih uzeo uopće ili bih ga u najboljem slučaju čim prije prodao.
Možda sam po nekim svojim stavovima staromodan, obzirom sam vrh vrhunski zadovoljan sa windows 7 Ultimate na svom laptopu trenutno, dok se ne promijeni moja financijska situacija na bolje pa kupim neki MBP ili Mac Pro, dok je 8 aktualan OS na windozama, ja preskačem taj metro vizualni identitet, pa bio on 200 puta bolji u multitaskingu, pa i u budućnosti koliko sam uočio na windozama 9.
BTW; ako znaš kvalitetno raditi na "nekoj" platformi, tada i najveći problemi se mogu lako razriješiti.
BTW2; osim multitaskinga, još bih volio malo potpuniji Word i Excel recimo unutar iOS-a, i to bi bilo skorom 99.9% od onoga što moja malenkost treba/mora imati na tablet računalu, ostalo je 120% perektno, posebice naglašavam Facebook.
BTW3; nisam siguran na koji primarno windows tablet se referiraš, NOKIA, Surface Pro ili nešto treće, ali po dizajnu, posebice Surface Pro je ogledni primjerak anti dizajna, a košta kao Svetog Petra kajgana, dočim NJOKA u svojim plastikaner obojanim tebletima, baš me živo zanima kakvi su im prodajni rezultati, osim ako i "to" nije prodano nedavno?!?!
Nitko ti ne brani da instaliraš windowse 7 ili linuxe, ili nešto treće, pa to je normalan kompjuter koji nije ograničen. Govorim o većini win tableta osim surface pro, on je skup jer je kao neka "exkluziva", ali ima hrpa tableta (asus, ace, lenovo, hp, toshiba) s novom generacijom 4jezgrenog atoma koji koštaju u rangu od 2500 do 4000 kn, s uključenim windowsima i officeom.
istina da je iPad kvalitetan tablet, ali uzdizati ga toliko u nebesa jednostavno ne ide
stvari zbog kojih ja necu nikad preci na neki Appleov proizvod, tipa iPhone, iPad (ukoliko ne naletim bas po niskoj cijeli ili mi neko pokloni) su nepostojanje mass storage opcije, nema mogucnosti prosirenja memorije, glupa ogranicenja, tipa ne mogu si postaviti muziku koju ja hocu kad me neko zove, nema pravog blutua.
Zar moramo opet kroz to prolaziti? Ne postoji najbolji tablet na svijetu, to je glupo reći i nitko nema pravo proglasiti neki tablet najboljim zato jer da bi bio najbolji onda mora biti najbolji u svim aspektima, što iPad niti bilo koji drugi tablet nisu.
Multitasking ne postoji.
Pod multitaskingom se podrazumijeva izvršavanje više procesa u isto vrijeme, ali niti jedan današnji sustav to ne može
(uključujući i višejezgrene procesore).
Ovo što se najavljuje je čisti marketing...to je kao što je netko gore naveo multiwindow (dakle, prividni multitasking).
Multitasking ne postoji.
Pod multitaskingom se podrazumijeva izvršavanje više procesa u isto vrijeme, ali niti jedan današnji sustav to ne može
(uključujući i višejezgrene procesore).
Ovo što se najavljuje je čisti marketing...to je kao što je netko gore naveo multiwindow (dakle, prividni multitasking).
Upravo sam gore napisao da windows tableti mogu.
Jakovp, ja govorim s tehničke strane,
Windowsi pogotovo nemaju MT, niti jedni.... Pravi multitasking sustavi su još u izradi, sve što vidiš je prividno.
Kada klikneš nešto da se otvori, i onda nešto drugo, oper. sustav ne odrađuje oboje paralelno već šalje sve u red čekanja i odrađuje dio po dio,
a tebi na ekranu to izgleda kao multitasking.... to je prividno, dakle nije pravi multitasking.
Jedino što neki Windowsi (npr. 7 i 8) odrađuju taj posao bolje od XP-a.
Pravi MT nas tek čeka (u nekoj budućnosti) i tada će višeprocesorski sustavi raditi zadaću puno većom snagom.
Kako ne, npr u jednom prozoru otvorim igru, u drugom mozilu s youtubeom di se vrti video, i još u pozadini prime 95 i windows media player. Sve stavim u 4 prozora i odjednom vidim sve kako se događa.
Naravno da se to u procesoru raspodjeli na neki način, ali na kraju to je pravi multitasking. Dok ovo u androidu i iosu zbilja nije jer se ne može napraviti ovo to sam gore naveo ili nešto slično.
Windowsi pogotovo nemaju MT, niti jedni.... Pravi multitasking sustavi su još u izradi, sve što vidiš je prividno.
Kada klikneš nešto da se otvori, i onda nešto drugo, oper. sustav ne odrađuje oboje paralelno već šalje sve u red čekanja i odrađuje dio po dio,
a tebi na ekranu to izgleda kao multitasking.... to je prividno, dakle nije pravi multitasking.
? prvi glas. Mislim da si pobrkao nešto - trenutni multitasking na svim modernim OSovima (pod modernima mislim od sredine devedesetih naovamo) jest preemptivni multitasking.
Možda se radi na nekom boljem modelu multitaskinga, no nisam čuo za to, pa eto, molim te da ovdje pojasniš kako to Android i Windows nemaju multitasking, i kako ti zamišljaš da multitasking radi.
Tvoja izjava bi bila točna tamo prema kraju osamdesetih, i da posjeduješ Amigu, koja je već i onda imala taj tip multitaskinga.
Kao što rekoh, pravi multitasking ne postoji. Oni žele da ti misliš da je to multitasking, ali nije baš tako.
Ti otvoriš 4 prozora u isto vrijeme i tebi za tvoje oko se događa sve odjednom, ali zapravo ono što se dešava je to da ako se u 4 prozora nešto događa
pošalje nešto s prvog prozora, pa obradi i prijeđe na drugi, pa na treći i na četvrti (i tako u krug dok ne završi nešto od toga), ali sreća ja da su procesori dovoljno brzi da tvoje oko to ne vidi.
Razlika od jednog do višeprocesorkog sustava je to što ovaj drugi ima više cachea i može čekati na cca 4 jezgre umjesto da ide u memoriju po podatke što je sporije.
Problem ovakvog "multitaskinga" je to što iskoristivost procesora nije onakva kakva bi mogla biti.
Za sada još uvijek ne postoje platforme koje mogu iskoristiti jezgre paralelno. Na tom sustavu se radi i ne zna se kada će biti gotov, ali tada će doći i novi OS koji će to znati upotrijebiti.
Sjeti se nekad davno kako se ubacio CD u CD-ROM i windowsi se blokirali dok se to ne očita (to je zato što je driver za CD u tom trenutku dobio prednost nad ostatkom aplikacija).
Naravno, tad su i sustavi bili sporiji, ali od tada do danas promijenila se uglavnom brzina hardwarea i nešto drugačije se to u Win7 i 8 izvodi nego prije, pa to ne izgleda tako loše.
Na istom principu funkcioniraju desktop i mobile OS-ovi.
Vjeruj mi kad kažem da mutlitasking ne postoji. Ako ikad budeš pohađao neku školu gdje se uči o oper. sustavima, znati ćeš o čemu govorim.
Sve o MT-u je marketing... za sada.
Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/
Htio sam malo podijeliti svoje tehničko znanje o misteriju multitaskinga, ali vidim da mi nitko ne vjeruje pa da potkrijepim malo svoje tvrdnje linkovima:
Sustav na kojem se multitasking temelji zove se scheduling, a odnosi se na raspodijelu vremena koju procesor koristi za odradu taskova:
http://www.tldp.org/HOWTO/Unix-and-Internet-Fundamentals-HOWTO/multitasking.html
Ma ja ti vjerujem, ali to uopće nije bitno za ovu raspravu.
Sjeti se nekad davno kako se ubacio CD u CD-ROM i windowsi se blokirali dok se to ne očita (to je zato što je driver za CD u tom trenutku dobio prednost nad ostatkom aplikacija).
Naravno, tad su i sustavi bili sporiji, ali od tada do danas promijenila se uglavnom brzina hardwarea i nešto drugačije se to u Win7 i 8 izvodi nego prije, pa to ne izgleda tako loše.
Da... sačuvaj bože i nas i procesore koji imaju multithreading. A ovo o čemu pričaš nije bilo zbog nedostatka multitaskinga, nego zbog zastarjelog načina pristupa uređaju... kad je DMA došao u chipsete, stvari su se promijenile. A za pravi multitasking mislim da ćeš morati pričekati sasvim novu hardversku arhitekturu.
Htio sam malo podijeliti svoje tehničko znanje o misteriju multitaskinga, ali vidim da mi nitko ne vjeruje pa da potkrijepim malo svoje tvrdnje linkovima:
Sustav na kojem se multitasking temelji zove se scheduling, a odnosi se na raspodijelu vremena koju procesor koristi za odradu taskova:
http://www.tldp.org/HOWTO/Unix-and-Internet-Fundamentals-HOWTO/multitasking.html
Ma nitko ne sumnja u to šta ti pričaš,dapače to je fakultetsko gradivo ali je nerelevantno.
Ono šta je relevantno za ovu temu je dizajn GUI sučelja.
Slažem se, ali htio sam samo istaknuti da mi je glupo kad netko kaže da je izašao neki novi najbolji multitasking.
To se uglavnom svodi na vizualni prikaz nečeg što u pozadini radi gotovo identično, ali GUI to drukčije prikaže....
i onda revolucija ....
tipa ne mogu si postaviti muziku koju ja hocu kad me neko zove,
znaci sad moram biti ekspert za postavljanje jedne obicne pjesme za ringtone?
Ne moraš, ali čak i ja, koji nemam iPhone, znam da je na appleovim uređajima m4r ekstenzija po kojoj se prepoznaju ringtonovi.
Možeš ih napraviti na čemu god želiš, kodirati u m4a i samo preimenovati ekstenziju.
Nije to nuklearna fizika.
Ne moraš. Ali rekao si da se ne može. Može se.
kad sam rekao ne moze nisam rekao nemoguce
vise sam mislio "standardnim" putem, nadjes pjesmu ili odes u settings, i odabres pjesmu koju ces za ringtone
mogao sam i ja napisati jailbreakaj iphone pa ces moci i tako staviti
Za postavti ringtone ti netreba JB.
Prvo se informraij pa onda pljuckaj.
kad sam rekao ne moze nisam rekao nemoguce
vise sam mislio "standardnim" putem, nadjes pjesmu ili odes u settings, i odabres pjesmu koju ces za ringtone
mogao sam i ja napisati jailbreakaj iphone pa ces moci i tako staviti
Za postavti ringtone ti netreba JB.
Prvo se informraij pa onda pljuckaj.
nisam rekao da je to jedini nacin pobogu, procitaj opet sve ispocetka ovu temu i ne ulijeci ko padobranac