Internetski Times uz naplatu

poruka: 18
|
čitano: 1.578
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Internetski Times uz naplatu".
17 godina

zašto bi netko plaćao nešto što može dobit besplatno?

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
RE: Internetski Times uz naplatu
dejo6 kaže...

zašto bi netko plaćao nešto što može dobit besplatno?

jer su novinari zabrijali da su oni bitni a ne priča pa misle da bi netko platio kako bi mogao čitati njihova mišljenja...

17 godina
neaktivan

Ili bi mozda netko platio za kvalitetu? Recimo za index ne bi platio ništa. Za neke druge ozbiljnije sajtove da. Naravno trebali bi onda smanjit reklame i dodat više sadrzaja, da ga prilagode mediju preko kojega ga distribuiraju.

18 godina
protjeran

Pa gledajte prosječnom britancu to bi iznosilo 110 funti godišnje (vjerojatno će biti i jeftinije za godišnju pretplatu kad je uvedu), što nije puno za njihov standard. Ono malo iskustva šta imam sa engleskim tiskom, najviše sa onim tabloidom Sun, a ni ostali mi se ne čine puno boljima ovo bi se moglo pokazati kao pun pogodak ali samo ako kvaliteta članaka bude bar stepenicu viša nego kod konkurencije. Ako ne podignu kvalitetu ovo će proći neslavno....

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Nitko to neće plaćati.

0 0 hvala 0
17 godina

Ma to nema buducnost, pogotovo sto je stanje u svijetu takvo kakvo je. A ljudi ionako traze besplatne stvari (mislim na Internet).

Sama ideja mi nije uopce in.

TrustNo1

1 0 hvala 0
17 godina

zasto mislis da ako ti nebi platio da nebi nitko?

18 godina
protjeran
R4zOR229 kaže...

zasto mislis da ako ti nebi platio da nebi nitko?

Plaćati će se u postocima koji će biti praktično nerentabilni. Oni (nakladnici) još nisu shvatili da je internet jedan veliki tabloid te da su oni praktično na####.

16 godina
neaktivan

E bas me zanima kako ce ovo na kraju ispast. Jedva cekam nekakve rezultate za par mjeseci o posjecenosti sajta. Ja ga osobno nisam nikad posjetio ni dok je bio besplatan a sad definitivno necu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

nažalost to je budućnost i ne može se zaustaviti. koliko njih je pljuvalo apple i govorilo ma tko će to kupovati pjesme. "On the 24th February 2010, Apple announced that over 10 billion tracks had been downloaded from the iTunes store." Odnosno 10 MILIJARDI download-a. neke su jeftinije, neke skuplje, a neke i free, ali opet....

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.3.2010 15:09 (val_t).

0 1 hvala 0
17 godina
protjeran

Budala je onaj koji plati "kvalitetu" u slucaju novinarstva... why ?

Kvaliteta u novinarstvu ? hahaha, pogledajte samo novine poput bug-a pa mi recite, jel bi vi placali za to ? :) ja ne :)

Jutarnji, vecernji, 24sata... vi bi za tako sto placali da gledate online ? hohoho, ak je to vama KVALITETA... LOL

Times ? hahaha... pristrane novine, za to platiti ? hahahaha...

e moji novinari odnosno vlasnici novina, vrijeme je za mjenjanje politike, rapsustanje svih vasih teamova i stvaranje neceg sto ni smami nemozete zamisliti, zato vam je i propast osigurana!!!!

zivijela sloboda govora i misljenja a ne novine pristrane!

Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
TranceMight kaže...

Kvaliteta u novinarstvu ? hahaha, pogledajte samo novine poput bug-a pa mi recite, jel bi vi placali za to ? :) ja ne :)

Jutarnji, vecernji, 24sata... vi bi za tako sto placali da gledate online ? hohoho, ak je to vama KVALITETA... LOL

e moji novinari odnosno vlasnici novina, vrijeme je za mjenjanje politike, rapsustanje svih vasih teamova i stvaranje neceg sto ni smami nemozete zamisliti, zato vam je i propast osigurana!!!!

Verovao ili ne neki ljudi i kupuju BUG, kao što mnogi kupuju Večernji ili Jutarnji, isto tako stoji situacija i u svetu. U prošloj epizodi E-Hrvatske je bilo govora o ovome i stranice poput Indexa i T-portala su "najavile" da ne nameravaju slediti standard i da će online izdanje ostati besplatno (kad tiskano ni nemaju).

Sam ne kupujem dnevne novine i ne informiram se oko stvari u svetu na taj način, dnevnik i internet su mi dovoljni, ali mogu shvatiti da mnogi ljudi kupuju novine zbog njihove "kvalitete" ili jednostavno navike, sam to ne mogu razumeti jer me politika i dnevni trač ne dira previše, a opet ako me nešto i zanima radije ću na internetu saznat činjenice i sam stvorit svoje mišljenje o tome nego čitat nečiju kolumnu kojom autor diktira svoje mišljenje čitateljima, iako je potonje prisutno svuda bez obzira čitali mi sa ekrana ili komada papira, zato pamet u glavu pa polako filtrirat sadržaj.

Što se tiče tvoje opaske na Bug, većinu vesti koje pročitam u tiskanom izdanju već sam tokom meseca negde pročitao na internetu (pa i po više puta zbog traljavog prenosa informacija), a slična je stvar i sa recenzijama hardvera/softvera/igara, dok sam bio na modemu to mi je bilo u redu, ali od kad sam na adsl-u...

Moje mišljenje je da ako se nekome da plaćati za tiskana izdanja - neka plaća, ako se nekome da plaćati za on line izdanja - neka plaća, ako ne, može se na druge načine doći do informacija, sve ovisi o želji i volji osobe, koliko je ovo ili ono glupo ne želim zalazit, svako ima drugačij stav i mišljenje.

Cloud computing vesti i recenzije: http://www.ictcloud.wordpress.com
18 godina
Quark kaže...

Što se tiče tvoje opaske na Bug, većinu vesti koje pročitam u tiskanom izdanju već sam tokom meseca negde pročitao na internetu (pa i po više puta zbog traljavog prenosa informacija), a slična je stvar i sa recenzijama hardvera/softvera/igara, dok sam bio na modemu to mi je bilo u redu, ali od kad sam na adsl-u...

Moje mišljenje je da ako se nekome da plaćati za tiskana izdanja - neka plaća, ako se nekome da plaćati za on line izdanja - neka plaća, ako ne, može se na druge načine doći do informacija, sve ovisi o želji i volji osobe, koliko je ovo ili ono glupo ne želim zalazit, svako ima drugačij stav i mišljenje.

Onda netreba ni kupovat ni jedne novine jer sve ima na internetu ali ima i problem u tome, kvaliteta napisanog kao i istinitost. Više malo vjerujem kad u BUG-u pročitam, recimo, recenziju neke grafičke i odnos između njih nego na netu neku recenziju od nekog no name gurua. A drugi razlog kupovine je i sam gušt. npr. U nedjelju jutro, kad neradim ofc, odem u kafić, zavalim se u "polu fotelju", naručim 3u1 i lagano čitam i uživam a i ujedno frend ti svrati pa i snjim popiješ kavu.  :)

PS. Triba malo i uživat u životu pa nije sve samo radi, razmnožavaj se i umri. >.<

17 godina
neaktivan
Vakaka kaže...
Quark kaže...

Onda netreba ni kupovat ni jedne novine jer sve ima na internetu ali ima i problem u tome, kvaliteta napisanog kao i istinitost. Više malo vjerujem kad u BUG-u pročitam, recimo, recenziju neke grafičke i odnos između njih nego na netu neku recenziju od nekog no name gurua. A drugi razlog kupovine je i sam gušt. npr. U nedjelju jutro, kad neradim ofc, odem u kafić, zavalim se u "polu fotelju", naručim 3u1 i lagano čitam i uživam a i ujedno frend ti svrati pa i snjim popiješ kavu.  :)

PS. Triba malo i uživat u životu pa nije sve samo radi, razmnožavaj se i umri. >.<

Nisam spomenuo ali sam mislio i na to. Verdostojnost je problem kako god pogledaš, ali naročito na internetu s obzirom da skoro svako može napravit nekakvu stranicu, blog i na njemu pisati o ovome ili onome, ali kroz vreme su se razvile stranice koje nude verodostjne i kvalitetne rezultate, recimo Anandtech ili PC Prespective što se tiče hardverskih recenzija, treba samo odvojiti žito od kukolja.

Cloud computing vesti i recenzije: http://www.ictcloud.wordpress.com
18 godina
mislav_01 kaže...

Ili bi mozda netko platio za kvalitetu? Recimo za index ne bi platio ništa. Za neke druge ozbiljnije sajtove da. Naravno trebali bi onda smanjit reklame i dodat više sadrzaja, da ga prilagode mediju preko kojega ga distribuiraju.

baš tak..

za plaćeni sadržaj očekujem stručan tekst/komentar/kolumnu bez ikakvih reklama i ikakve prismrde žutila bilo kakve vrste..

18 godina

ovo je tek početak u borbi da izdavanje novina ponovno postane ekonomski isplativo.

Ne razumijem. Kako su sve ove godine prezivljavali ako je sve do sad izdavanje novina bilo "ekonomski neisplativo"?

- Psiho246
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Tiskana izdanja novina uglavnom kupuju penzioneri koji su se navikli na to kroz svojih 50-ak, 60-ak godina.

A sa ovim plaćanjem, pa ljudi će se jednostavno okrenut drugim sajtovima koji se ne naplaćuju, i po meni će ukupna zarada od tih "online pretplata" bit toliko mala da neće ni pokrit troškove držanja servera za te novine.

U svakom slučaju, čak i da se sve novine na netu naplaćuju, meni te "dnevne vijesti" predstavljaju tako beznačajan dio dana da si mogu komotno pogledat 15 minuta nekog dnevnika na bilo kojoj televiziji i saznat sve.

If It's Not Broke, It Doesn't Have Enough Features

0 0 hvala 0
18 godina
TranceMight kaže...

ma bravo ti. Od kad se bug deklarira kao novine? Izlanuo se

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice