Intel vara na 3D Marku?

poruka: 23
|
čitano: 3.396
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Intel vara na 3D Marku?".
17 godina
neaktivan
Intel vara na 3D Marku?

Neznam kako vas, ali mene uopče ne čudi što intel ovako radi(prevarantskiViče).

S budalama se ne isplati svađati.Prvo te spuste na svoj nivo,a onda te dotuku s iskustvom ! ! !
Moj PC  
3 0 hvala 0
18 godina
RE: Intel vara na 3D Marku?
ivan262 kaže...

Neznam kako vas, ali mene uopče ne čudi što intel ovako radi(prevarantskiViče).

A isto ko i svi, koda Nvidia isto to ne radi.

Ha cuj konkurencija je velika kao i novac koji se vrti u ovoj industriji.

Treba se borit i zubima i noktima ako treba.

- Psiho246
17 godina
odjavljen
Intel vara na 3D Marku?

A koga to vara ? Jedino samoga sebe...

Uostalom, tko vise gleda testove u 3dmarku ? Ionako svi u njemu 'varaju' jos od davnih vremena.

Moj PC  
9 0 hvala 0
18 godina
Intel vara na 3D Marku?

Lopovi!!!! Hehe... Glupost! Jedino koga oni mogu zavarati je sami sebe.  Belji se

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
protjeran
Intel vara na 3D Marku?

To dizajneri grafičkih procesora u intelu pokšavaju zavarati svoje šefove kako nebi dobili opradane otkaze. Trebate samo vidjeti Intelove prezentacije za njihove GPU i smarphone/mid procesore.. Mi ćemo ovo.. mi ćemo ono.. tamo negdje 2012. ;D

1 0 hvala 0
17 godina
Intel vara na 3D Marku?

hehe Intelovi GPU-i su sješno slabi ...bljek

Intel Core i7 920 @3.3 GHZ, Asus P6T, 6 GB DDR3 1333, Asus NVIDIA 295 GTX, 2*1 TB HDD WD, Samsung T220, Antec Skeleton Case + Asus 550W Power Supply [img]http://img301.imageshack.us/img301/8008/horn
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Intel vara na 3D Marku?

Baš što je Drago napisao, jadan Intel ako im je CPU jači u grafici od GPU-a, pa makar bio integriran.

4 0 hvala 0
17 godina
Intel vara na 3D Marku?

Koda 3dmark ima veze s igrama, situacija zna bit posve obrnuta, uostalom Intel svejedno sucks!!

Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
Intel vara na 3D Marku?

Ma nek ih voda nosi pa ne varaju prvi put ali ovo je jadno skroz na koji nacin pokusavaju nekaj postic u svoju korist glupost totalna!Nevinašce

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Intel vara na 3D Marku?

Heh. Umjesto neke kvalitetne rasprave -  'njub' prepucavanje. Vlasnici AMD-a pljuju po Intelu Smijeh.

Kao da AMD ne mulja. Jos je davnih dana ATi da bi imao dobre rezultate u 3dmarku sredio da se koriste 16bitne teksture u 32bitnom testu Smijeh.

I nVidia je imala svoje fore sa filtriranjima u tome vremenu.

Salu na stranu (mada je to istina), ali toliko su im 'graficke' jadne da stvarno ne zasluzuju neko prepucavanje, a to sto im brze rade pod win7, nego pod win xp ili visti, eh...

Tko ce ga znati. Mozda tu prste ima i sami Microsoft, buduci da je Vista neslavno prosla, a apetiti za parama su veliki.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.10.2009 2:09 (Mrgud Veliki).
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...

Salu na stranu (mada je to istina), ali toliko su im 'graficke' jadne da stvarno ne zasluzuju neko prepucavanje, a to sto im brze rade pod win7, nego pod win xp ili visti, eh...

Tko ce ga znati. Mozda tu prste ima i sami Microsoft, buduci da je Vista neslavno prosla, a apetiti za parama su veliki.

Windows 7 ima (ili imao - makar nisam nigdje pročitao da su to izbacili) ovo što su primijenili Intelovci - Procesor može obrađivati grafičke podatke ako je grafička preslaba.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
17 godina
neaktivan
Intel vara na 3D Marku?

One koje zanima više o ovom slučaju upućujem na članak The Tech Reporta.

Zanimljiva je usporedba Intelovog sustava (G41 čipset, C2D E6300 (2,8 GHz), DDR2-800) sa AMD-ovim (785G čipset, Sideport memorija isključena (da se forsira korištenje glavne memorije), Athlon II X2 250 (3 GHz), DDR3 na 800 MHz podešen sa sporijim latencijama):

• u 3DMarku Intel postiže 2132 bez optimizacije, a AMD 2161; sa optimizacijom Intel skače na 2931 - 37,5% više
  • u Crysis Warheadu (800x600, minimal detail), Intel bez optimizacije postiže 10,5 FPS odnosno 15,7 FPS sa optimizacijom (49,5% više), dok AMD (sa usporenom memorijom i bez Sideporta) radi na 30 FPS - skoro dvostruko više nego Intel sa optimizacijom

Što se same tehnologije tiče, mislim da u biti nije loše - igrači mogu profitirati iskorištavanjem cijelog sustava, a ne da procesor vrti prstima dok se grafička kartica guši. Svejedno, ne bi se trebala koristiti prilikom benchmarkiranja (pojedinih) čipova budući da su zanimljive performanse samog čipa, a ne cijelog sustava. Stoga bi u driverima trebala biti mogućnost uključivanja / isključivanja offloada procesiranja. Kod benchmarka cijelog sustava bi offload mogao biti uključen, da se dobije slika performansi cijelog sustava.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.10.2009 10:05 (hrx).

5 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Intel vara na 3D Marku?

kog briga za performanse integrirane grafike u igrama ...

everybody lies

3 1 hvala 0
18 godina
Core2Duo2 kaže...

''Kupite nasu integriranu grafiku, vrti Crysis na 4 FPS-a pri 640x480, svi detalji low, zar to nije senzacionalno?(zaboravili smo spomenuti da smo i varali)'' :))

Podravina Gaming Community http://www.xfire.com/clans/podrafci/
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.10.2009 11:59 (ukay1000).
16 godina
neaktivan
rambox kaže...

Ma nek ih voda nosi pa ne varaju prvi put ali ovo je jadno skroz na koji nacin pokusavaju nekaj postic u svoju korist glupost totalna!Nevinašce

imaš pravo ne varaju prvi put...hm svaka čast AMD-u intel propada...hehehe

17 godina
neaktivan
Core2Duo2 kaže...

Izdavače i developere igara. Intel (koji nema diskretnih grafičkih čipova) drži skoro 50% grafičkog tržišta - izdavači bi željeli da se i na tih 50% mogu igrati njihove igre (što znači i više $$$), te pritišću developere da natjeraju da njihove igre (razvijane sa npr. 9600+ i HD3600+ čipovima kao minimumom) rade na Intelovim GMA-ima - što često dovodi do upotrebe određenih "biranih riječi" :) koje se odnose na Intelovu integriranu grafiku. Npr. marketing Simsa 3 je isticao kako dobro rade sa Intelovom integriranom grafikom.

Također, performanse integrirane grafike zanimaju i one koji imaju ograničeni budžet za nabavu komponenti - iako se dobre (diskretne) kartice mogu dobiti za relativno malo novca, nekima je to izdatak koji si ne mogu priuštiti. Posebna su kategorija prijenosnici - među jeftinijim prijenosnicima Intelov GMA je više pravilo nego iznimka.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.10.2009 12:27 (hrx).
16 godina
protjeran
X-Men123 kaže...
rambox kaže...

Pretjeruješ i to punooo...

Tko uopće mari za to, tog se neće nitko ni sjećati za 1tj.

Procesori su im jači u svim vrstama benchmarka, a procesor se kupuje prema benchmarcima ne? (tj. prema omjeru cijene/performansi, a performanse se određuju putem benchmarka u kojima intel u većini slučajeva odnosi pobijedi, nekad vara nekad ne)

Realno razlika u igrama je mala phenom II <-> i7, ali opet ih većina kupuje i7(naravno tko ima para). Priznajem da je onaj i5 bolji u svakom slučaju i po omjeru cijene/performansi, overclockanju,potrošnji i sam bi ga uzeo.

Bio je jedan test i7 koji vrti grafiku vs gma 4500 , uglavnom i7 je bio bolji, ali opet nedovoljan za pokretanje ičega na prihvatljivim fps-ima.(i7 je mislim dobio 4fps-a , a gma 4500 2 fps-a ili tako nešto i mislim da je to sa guru3d)

17 godina
protjeran
RisenFromTheBanned kaže...
X-Men123 kaže...
rambox kaže...

Procesori su im jači u svim vrstama benchmarka, a procesor se kupuje prema benchmarcima ne? (tj. prema omjeru cijene/performansi, a performanse se određuju putem benchmarka u kojima intel u većini slučajeva odnosi pobijedi, nekad vara nekad ne)

Realno razlika u igrama je mala phenom II <-> i7, ali opet ih većina kupuje i7(naravno tko ima para). Priznajem da je onaj i5 bolji u svakom slučaju i po omjeru cijene/performansi, overclockanju,potrošnji i sam bi ga uzeo.

Bio je jedan test i7 koji vrti grafiku vs gma 4500 , uglavnom i7 je bio bolji, ali opet nedovoljan za pokretanje ičega na prihvatljivim fps-ima.(i7 je mislim dobio 4fps-a , a gma 4500 2 fps-a ili tako nešto i mislim da je to sa guru3d)

a procesor se kupuje prema benchmarcima ne - Ja ne kupujem procesor prema benchmarcima nego prema iskustvu realnih korisnika. Šta meni vrijedi ako je i7 i 7 puta brzi na papiru ako to u stvarnosti nije tako.

Pala bomba u rodilište. Sad ima duplo više djece. /////// Vrijeme je relativan pojam. Zavisi sa koje strane WC-a se nalaziš.
17 godina
neaktivan
Intel vara na 3D Marku?

reko sam vec odavno da 3dmarkovi nemaju veze sa vezom i to je samo za povecanje neceg sta ovako nemas ako me shavacate..

Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
toxic kaže...

reko sam vec odavno da 3dmarkovi nemaju veze sa vezom i to je samo za povecanje neceg sta ovako nemas ako me shavacate..

tocno to...kite....

Kažu da škola nije zatvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina. Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje! Bolje ispasti budala nego iz aviona...
16 godina
protjeran
APazinjan kaže...
X-Men123 kaže...
rambox kaže...

a procesor se kupuje prema benchmarcima ne - Ja ne kupujem procesor prema benchmarcima nego prema iskustvu realnih korisnika. Šta meni vrijedi ako je i7 i 7 puta brzi na papiru ako to u stvarnosti nije tako.

A po čemu su oni se ravnali? PO BENCHMARCIMA

toxic kaže...

Reci to max-u. Meni donekle znače nešto zbog toga što se otprilike vidi odnos performansi od grafičke do grafičke, no naravno to nije uvijek točno pa se nebi trebalo samo na to gledati.

Ja pogledam testove crysisa, cod 4 i još jedne igre te 3dmark vantage i 3dmark 06, temp i buku te prema tome kupujem. Uglavnom ako vrti crysis vrti sve, zato mi i je ta igra najvažnija, a uopće nije loša dapače obrnuto. Jedna od najboljih igara koje sam igrao, naravno da nema eyecandy grafike baš i nebi bila, ali tomu i služi ova igra eyecandy + prosječna pucačina(mislim priča, pljuce, kontrole), a i veliki plus u igri mi je nanosuit. Koliko sam puta samo znao stiskat kružić na mišu u cod 4 u nadi da će mi se otvorit nanosuit menu, a u cod4 je to bacanje bombe, pa se bomba odbije od zid i ubijem samog sebe.Mršti se

(sad sam baš nasro nepotrebnog)

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.10.2009 21:02 (RisenFromTheBanned).
17 godina
neaktivan
APazinjan kaže...
X-Men123 kaže...
rambox kaže...

A po čemu su oni se ravnali? PO BENCHMARCIMA

toxic kaže...

Reci to max-u.  Meni  donekle znače nešto zbog toga što se otprilike vidi odnos performansi od grafičke do grafičke, no naravno to  nije uvijek točno pa se nebi trebalo samo na to gledati.

Ja pogledam  testove crysisa, cod 4 i još jedne igre  te 3dmark vantage i 3dmark 06, temp i buku te prema tome kupujem.  Uglavnom ako vrti crysis vrti sve,  zato mi  i je ta igra najvažnija, a  uopće nije loša dapače obrnuto. Jedna od najboljih igara koje sam igrao, naravno da nema eyecandy grafike baš i nebi bila, ali tomu i služi ova igra eyecandy  + prosječna pucačina(mislim  priča,  pljuce, kontrole), a i veliki plus u igri mi je nanosuit. Koliko sam puta samo znao stiskat kružić na mišu u cod 4 u nadi da će mi se otvorit nanosuit menu, a u cod4 je to bacanje bombe, pa se bomba odbije od zid i ubijem samog sebe.Mršti se

(sad sam baš nasro nepotrebnog)

a l0l...xD

Kažu da škola nije zatvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina. Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje! Bolje ispasti budala nego iz aviona...
16 godina
neaktivan
APazinjan kaže...
X-Men123 kaže...
rambox kaže...

u stvarnosti nije 7 puta brzi al 30% je.. haha dolje amd go go inteeellllllSmijeh lol nemogu vjerovat da se prepucavate ko mali klinci.. moj tata je bolji od tvojeg..

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice