Intel ograničava overclockiranje

poruka: 124
|
čitano: 13.990
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Intel ograničava overclockiranje".
17 godina
protjeran
povećanjem njegove vrijednosti ne samo da povećavamo takt procesora, memorijskog kontrolera i memorije već i takt SATA, PCIe i USB sabirnica
Nekada se u BIOS-u taj problem rješavao djeliteljem /2 /3 za PCI a /1.5 za AGP, pa se frekvencija PCI-a vrtila na 33MHz a AGP-a na 66MHz ukoliko je FSB bio na standardnih 66/100/133MHz.
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.7.2010 13:35 (the_tux).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

mislim da se intel dobro opekao sa sadasnjim serijama i7 i5 koje su se mogu bez ikakvih problema voziti na 4.0 sa iti malo boljim coolerom bez straha od temperatura ili voltaza..... sad zeli malo stvari spustiti na zemlju i putem ubrati koji dolar od ljudi koji su overclockom dolazili do odlicnih brzina......

prvi potez vec vidimo sa 930 koji se vise grije od 920, a u biti isti procesor kao 920 samo su 930 smanjene mogucnisti max stabilnog oc bar sa ovim prosjecnim zracnim coolerima...

mislim da ce proizvodjaci maticnih ploca vec naci neko rijesenje za overclockat te zakljucane verzije samo sto ce se to opet u konacnici morati platiti kad kupujete maticne koje ce imat te mogucnosti.....

Google is your friend
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
RE: Intel ograničava overclockiranje
athlon64 kaže...

ma da weky, ti si pametan mi smo glupi i tjt problem rijesen , vec razmisljam da odustanem od mijenjanja svog athlona 3000 hahahaa , stara je stvar da igre vise vole takt nego jezgre ali svejedno nemozes rec da crysis nece bolje ic sa nekim i7 ili thubanom nego tvojim , prijatelj mi ima dvojezgrenog pentiuma doma i sve mu lijepo ide , ali da stavi i7 jos bi mu bolje islo, sad ces ti rec da je to hrpa gluposti i tako je ti si pametan, ajde bok necu se ja svadat s tukcima.

Ostavite se više tog Crysisa. To je igra koja možda najmanje od svih ovisi o procesoru. Možeš ti imati i i7 980X pa će isto ići s njim kao i sa E8400.

16 godina
neaktivan
Dolu kaže...

Znaci ja su sa svojim E5400(3.20)moci igrat igrice za jeno 2-4 godine naravno uzet cu si novu grafu .I zaboravio sam rec ako to što pomaže imam 17 inca monitor

Dosta odmaže, procesor je bitniji što je manja rezolucija..

You and me baby ain't nothing but mammals. So let's do it like they do on the Discovery Channel. Gettin' horny now!
17 godina
protjeran

evo malo testova uspoređujući procesore i to sve na 1680x1050 i na medium kvaliteti.

dakle, na 1920x1200 na high i s AA i Af bi bilo još manje razlike..hahahahahahaha

1

2

Najbolja hrana je afrička; jedeš malo, a imaš veliki stomak !
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.7.2010 14:43 (Bugofil).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
athlon64 kaže...
ma da weky, ti si pametan mi smo glupi i tjt problem rijesen , vec razmisljam da odustanem od mijenjanja svog athlona 3000 hahahaa , stara je stvar da igre vise vole takt nego jezgre ali svejedno nemozes rec da crysis nece bolje ic sa nekim i7 ili thubanom nego tvojim , prijatelj mi ima dvojezgrenog pentiuma doma i sve mu lijepo ide , ali da stavi i7 jos bi mu bolje islo, sad ces ti rec da je to hrpa gluposti i tako je ti si pametan, ajde bok necu se ja svadat s tukcima.

Athlon nije isto što i Q6600/E8400. Jesi svjestan svoje izjave? Usporeduješ procesor star 7 godina sa high endom prije 2 godine? Sa High endom prije 3 ili 4 godine nema razlike u perfomansama u igrama u odnosu na i7 980X, a budući da nemaš pojma zašto je to tako, onda nemam sto raspravljat s tobom. Vjerovatno neces nikada skuziti da je za igre bitna grafička kartica, pa tek onda sve ostalo u puno manjem tempu. Integrirani memorijski kontoler, brza sabirnica, nikako nemogu ubrzati izvođenje 3D Engine-a, jer zato što i7 ima bio je i dovoljno brz E8400. Hebiga, ako nemozes skuziti, probaj otici nešto drugo raditi osim vrjedati druge.

P.S ide ti prijava moderatoru zbog vrjeđanja.

Bugofil kaže...

evo malo testova uspoređujući procesore i to sve na 1680x1050 i na medium kvaliteti.

dakle, na 1920x1200 na high i s AA i Af bi bilo još manje razlike..hahahahahahaha

1

2

Da, bila bi manja razlika. Iz toga se vidi da na Medium detaljima i niskoj 1680x1050 rezolucij razlika relativno malih 10 FPS, na 1920x1200 Very High AA/AF bi bila vjerovatno 1-2 FPS.

Sam si sebi odgovorio s tim linkovima na sva pitanja.

Još jednom ponavljam: Igranje igara na PC-u se smatra pokretanje 3D Igara, a ne sitnetičkih testova ili 3D modeliranja što si dao u 2. linku.

Također, Athlon 64, kao ni Pentium  nije bio high end procesor prethodne aktivne generacije procesora.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali [ZETOR Black Edition-SADA SA NOVIM GEFUFNAMA]
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.7.2010 17:09 (Weky).
15 godina
protjeran

Nije ni 550BE High End CPU ove generacije, pa svejedno pojede Phenome 1 za doručak.

Dakle sve ti pada u vodu...

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite
16 godina
neaktivan

Opet me intel za*ebo kad trebam novi komp! *ebo te novi socketi!

Aaaaaaaaaa neznam sta da radim sad..........

FAIL

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
PoToKTM kaže...

Aaaaaaaaaa neznam sta da radim sad..........

Pređi na amd Cool

You and me baby ain't nothing but mammals. So let's do it like they do on the Discovery Channel. Gettin' horny now!
16 godina
neaktivan

Ovi iz intela stvarno nisu normali. Zamisli koliko sad zarađuju. I oce vise i vise.. Kako mi na zivce idu takvi pohlepnici. Kaj je previše, previše je. Viče

FAIL

2 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Don Kihoty kaže...

Nije ni 550BE High End CPU ove generacije, pa svejedno pojede Phenome 1 za doručak.

Dakle sve ti pada u vodu...

Ali je u rangu E8400

Phenom I je krš kakav nije nikad bio od AMD-a, jednak kršu Intel Pentium 4 Presscot, to necu ni komentirat.

Q6600/E8400/Phenom II 550/X3 710/Athlon X4 = Dovoljan procesor za svaku igru i sve nadolazece igre uz 5870.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali [ZETOR Black Edition-SADA SA NOVIM GEFUFNAMA]
15 godina

cekaj weky, imam posljednje pitanje za tebe, dali ti mislis da kad bi sad stavio i7 920 da  bi ti razlika u preformansama bila zanemariva i nevidljiva,tj da je nebi bilo ,recimo igra gta 4?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
athlon64 kaže...

cekaj weky, imam posljednje pitanje za tebe, dali ti mislis da kad bi sad stavio i7 920 da  bi ti razlika u preformansama bila zanemariva i nevidljiva,tj da je nebi bilo ,recimo igra gta 4?

Nebi dobio ni 1 FPS, GTA 4 nebrojim jer je to najgore optimizirana igra u povjesti gaminga, jedan Just Cause 2 istih prostora i sadrzaja leti uz 3x ljepsu grafiku.....

Procesor je bitan onog trenutka kad me ruši za barem 20-30 FPS u odnosu na jedan. Ako on meni donosi 3 FPS više, to je toliko zanemarivo i nebitno. S obzirom da je u vecini igara i7 980X brzi svega za 3-4 FPS-a u odnosu na prastari Q6600 ili E8400 (koji su i preko 3 godine stari procesori), ja vidim da je procesor apsolutno nebitan, jer meni doslovno ništa neznaci 3-4 FPS više. Sve što trazim je da mi igra radi 40-60 FPS, E8400 fantastično radi taj posao, i stoga procesor je poprilično nebitan naspram utjecaja grafičke kartice.

15 godina

nebi dobio ni 1 fps? okej nemam ja vise o cemu pricat s tobom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Bugofil kaže...

1

2

kako je ovaj 6-jezgreni amd na dosta slabom mjestu pod 1.

inače znam samo da gta4 obožava 4 jezgre i da se itekako primjeti razlika između kvada i 2jezgre

15 godina

pa da, bas zato sam i stavio gta 4 kao primjer, ali ovaj je uporan, ma kako hoce.

15 godina
odjavljen
athlon64 kaže...

pa da, bas zato sam i stavio gta 4 kao primjer, ali ovaj je uporan, ma kako hoce.

GTA 4 je primjer tralajvih i nestručnih developera. Nek se ugledaju na Just Cause 2.

15 godina

ah,joj da zaboravio sam da si ti najpametnij na forumu,ajme izvinjavam se hahahahha,gta 4 je mozda neoptimiziran ali je svejedno dobar pokazatelj snage kompa.

17 godina
neaktivan
Weky kaže...
athlon64 kaže...

GTA 4 je primjer tralajvih i nestručnih developera. Nek se ugledaju na Just Cause 2.

Ili nek jednostavno pustimo da tehnologija ide dalje?

Zašto onda skoro sve novije igre imaju podršku za višejezgrenost?

Netko je morao biti prvi.

Ti bi da 5 godina stojimo na istom? Mislim, stvarno te ne kužim.

15 godina
odjavljen
Penryn kaže...
Weky kaže...
athlon64 kaže...

Ili nek jednostavno pustimo da tehnologija ide dalje?

Zašto onda skoro sve novije igre imaju podršku za višejezgrenost?

Netko je morao biti prvi.

Ti bi da 5 godina stojimo na istom? Mislim, stvarno te ne kužim.

Just Cause 2 je primjer kako se radi GTA Style engine

Prekrasan, i strasno brz.

GTA 4 je loš primjer optimizacije, jer je igra portana sa konzola, i odatle kupi sve optimizacije vezane za CPU, a i grafički izgleda ružno danas.

To nije razvoj tehnologije

Razvoj tehnologije je Metro, Crysis,   i sl.   a ne GTA

15 godina

a ja smatram da je just cause sra_nje a da je gta 4 bog od igre , ne trebaju oni optimizirat igre nego mi kupovat bolji hardware, sta ocekujes da mozes sa 5 god starim harwareom igrat gta  i da ti savrseno klizi ,  kupi pilu pa ce ti bit bolje, meni je igra zakon , fizika je prebolesna, grafika je isto jako kvalitetna .

EDIT: govoris o neoptimiziraosti gta a metro ti je dobar ,omg nemam sta rec metro je duplo neoptimiziranij.

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.7.2010 20:59 (athlon64).
15 godina
odjavljen
athlon64 kaže...

a ja smatram da je just cause sra_nje a da je gta 4 bog od igre , ne trebaju oni optimizirat igre nego mi kupovat bolji hardware, sta ocekujes da mozes sa 5 god starim harwareom igrat gta  i da ti savrseno klizi ,  kupi pilu pa ce ti bit bolje, meni je igra zakon , fizika je prebolesna, grafika je isto jako kvalitetna .

EDIT: govoris o neoptimiziraosti gta a metro ti je dobar ,omg nemam sta rec metro je duplo neoptimiziranij.

Metro je vjerovatno najbolje optimizirana igra ikada. Engine nije isto što i igra. Ti nisi nikada radio sa 3D Grafikom pa neznaš  što znači riječ optimizacija.

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.7.2010 21:01 (Weky).
15 godina

meni je opimiziranost koliko fps igra daje usporedeno s njenom kvalitetom grafike, al istina nisam nikad radio s 3d grafikom pa neznam, to nemora bit tocno.

16 godina
neaktivan

Mišljenja sam da konfiguracija uvijek treba biti izbalansirana što je više moguče, a nebi baš rekao da je GTX470/HD5870 i Q6600 najbolje izbalansirana konfiguracija.

Bogami ako imaš za toliko skupe grafe onda imaš i za neki jeftiniji i5 ili AMD PhenomII 955BE.Ili Kao što je Don Kihoty spomenuo PhenomII 550/555BE koji se ktome daju otključati u punokrvne quadonje.

I'll be back
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
microman kaže...

Mišljenja sam da konfiguracija uvijek treba biti izbalansirana što je više moguče, a nebi baš rekao da je GTX470/HD5870 i Q6600 najbolje izbalansirana konfiguracija.

Bogami ako imaš za toliko skupe grafe onda imaš i za neki jeftiniji i5 ili AMD PhenomII 955BE.Ili Kao što je Don Kihoty spomenuo PhenomII 550/555BE koji se ktome daju otključati u punokrvne quadonje.

Svakako.

Ali govorim za high end procesore koje uzimas za svoj komp kada kupujes

Znaci kupio si prije 3 godine ajmo rec vrhunsku konfiguraciju (Q6600/4GB RAM/8800GT), i sad bi prelazio na GTX 470. I sad reci ti meni dali ti se isplati sve zivo mjenjati za i7 i za 5 FPS-a više u igrama? Gotovo 3000KN više za 5% ubrzanja?

Sada kad bi uzimao, to bi definitivno bio i7 920, GTX 470. I jednog dana kada izade GTX 670, ja se samo prebacim na tu grafičku. I moj procesor je i dalje brz za svaku igru.

Nisam rekao nigdje da se danas dualac uzima (to svakako ne preporučam), ali da nema razlike u igrama izmedu high enda prije 3 do 4 godine, i sada, a ako i ima to je zanemarivo, neopravdava razliku u cjeni.

15 godina
protjeran

Phenomi I nisu bili smeća, bili su super, samo njihov OC potencijal je bio nikakav i to ih je odvelo u preranu smrt.

Al da su loši, nisu.. Tko sad još ima 9950BE, danas ga i dalje ne mora mijenjati,

ali njegov OC sa 2,6GHz na 3,0GHz nije impresivan, dok današnji C3 Phenomi II (bilo dual ili quad core, triple Phenom II je izbačen iz ponude)

idu redovno do 3,8GHz sa BOX coolerom (makar su glasni, dovoljni su), a bolji primjerci uz bolje hlađenje 4+GHz.

Ova tema nije tu da bi se dokazalo da je zamjena procesora neisplativa (jer da je tako, ja bi na svom 3200+ 939, uz 3GB DDR 400 RAM-a,

mogao slobodno ubosti jednu 5870HD, ali sam 300% siguran da bi imao lošije performanse nago da mojoj sadašnjoj mašini),

nego da se ospori Intelovu ideologiju o doslovno gašenju punokrvnog OC-a.

Ja nebi riskirao da mi HDD i USB stickovi umiru zbog dizanja sabirnica.

Svatko tko voli računala, i bavi se njima, overclocka radi zabave i prestiža, ne samo performansi.

Ako overclock nema smisla, onda ni život nema smisla...

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite
16 godina
neaktivan
Weky kaže...
.

Svakako.

Ali govorim za high end procesore koje uzimas za svoj komp kada kupujes

Znaci kupio si prije 3 godine ajmo rec vrhunsku konfiguraciju (Q6600/4GB RAM/8800GT), i sad bi prelazio na GTX 470. I sad reci ti meni dali ti se isplati sve zivo mjenjati za i7 i za 5 FPS-a više u igrama? Gotovo 3000KN više za 5% ubrzanja?

Sada kad bi uzimao, to bi definitivno bio i7 920, GTX 470. I jednog dana kada izade GTX 670, ja se samo prebacim na tu grafičku. I moj procesor je i dalje brz za svaku igru.

Nisam rekao nigdje da se danas dualac uzima (to svakako ne preporučam), ali da nema razlike u igrama izmedu high enda prije 3 do 4 godine, i sada, a ako i ima to je zanemarivo, neopravdava razliku u cjeni.

Ja osobno nikad nisam volio takvo mijenjanje komponenti.Da sam u toj situaciji napravio bi sljedeče:

OPCIJA 1(štedljivija varijanta): Ostavio bi procesor(q6600),matičnu i RAM, al nebi uzeo GTX470/HD5870 več neku laganini GTX460(1Gb) ili recimo HD5850(možda čak i HD5830).

OPCIJA 2:(skuplja varijanta) Potpuna promijena platforme bilo novi AMD PhenomII bilo Core i5 i sve to zapečatio sa GTX470/HD5870.

Prva opcija je za one koji nemaju viška para,a opet bi htijeli imat solidno izbalansiranu konfiguraciju sa jačom grafom koja je u stanju tijerati večina igri u FULL HD rezi.

Druga opcija je za one koji imaju dovoljno para da naprave potpunu zamijenu.

Dakle sve ovisi o financijama, ali nikada i baš nikada nebi stavljao High End grafu poput GTX470/HD5870 na procvove stare tri-četri godine.

Naravno to je samo moje viđenje stvari.

I'll be back
15 godina
odjavljen
Don Kihoty kaže...

Ova tema nije tu da bi se dokazalo da je zamjena procesora neisplativa (jer da je tako, ja bi na svom 3200+ 939, uz 3GB DDR 400 RAM-a,

mogao slobodno ubosti jednu 5870HD, ali sam 300% siguran da bi imao lošije performanse nago da mojoj sadašnjoj mašini),

nego da se ospori Intelovu ideologiju o doslovno gašenju punokrvnog OC-a.

Jeli je trebam još 1000 puta reći da pričam o High end procesorima prije oko 3 godine? Jeli to bio vrh ponude prije 3 godine????? Očito ja slabo znam ako je to bio vrh ponude, to mi više nekako pripada 2005. godini.

15 godina

upravo sam vidio da su izbacili gtx 480 x2 i trosi 524 WATA OMGGGG, ODOH IZ TEME MORAM SE PAKIRAT, NAPUSTAJ PLANET DOC CE DO EKOLOSKE KATASTROFE AKO IH NEKO PROBA STAVIT U 4-WAYS , BJEZIIIIIIIIIM.

Moj PC  
1 2 hvala 0
15 godina
odjavljen
microman kaže...
Weky kaže...
.

Ja osobno nikad nisam volio takvo mijenjanje komponenti.Da sam u toj situaciji napravio bi sljedeče:

OPCIJA 1(štedljivija varijanta): Ostavio bi procesor(q6600),matičnu i RAM, al nebi uzeo GTX470/HD5870 več neku laganini GTX460(1Gb) ili recimo HD5850(možda čak i HD5830).

OPCIJA 2:(skuplja varijanta) Potpuna promijena platforme bilo novi AMD PhenomII bilo Core i5 i sve to zapečatio sa GTX470/HD5870.

Prva opcija je za one koji nemaju viška para,a opet bi htijeli imat solidno izbalansiranu konfiguraciju sa jačom grafom koja je u stanju tijerati večina igri u FULL HD rezi.

Druga opcija je za one koji imaju dovoljno para da naprave potpunu zamijenu.

Dakle sve ovisi o financijama, ali nikada i baš nikada nebi stavljao High End grafu poput GTX470/HD5870 na procvove stare tri-četri godine.

Naravno to je samo moje viđenje stvari.

A po tvojoj procjeni što misliš koliko bi Q6600 kasnio u odnosu na taj Core i5 ili Phenom II na FULL HD?

Naravno ako se ima tone para, i ja sam uvjek nek se mjenja....

Još da napomenem da za minut posla Q6600 se nabaci takt na 3Ghz i ima se onda još bolji procesor....

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.7.2010 21:29 (Weky).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice