Intel: GPU je "samo" 14 puta brži

poruka: 77
|
čitano: 10.978
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Intel: GPU je "samo" 14 puta brži".
18 godina
RE: Intel: GPU je "samo" 14 puta brži
Renesis kaže...

Proictajte ovo, vezano je uz AMDov fusion, da se vidi koja je zapravo razlika izmedu CPU i GPU, a ne znam jel unutra pise, davno sam citao, ali primarni dio posla koji obavlja CPU je rad s integerima i zato ce on ostat, a GPU ce se koristit za rad s FPU i masivnu paralelizaicju, a inace AMD-ovi APUi ce koristiit openCL tako da to sta graficka ima CUDA nece vise bit neki razlog za kupovinu.

http://sites.amd.com/us/Documents/48423B_fusion_whitepaper_WEB.pdf

Sjećam se starih testova sa konvertiranjem videa kod nvidia-e, stalno 50% opterećen procesor, a tako je i kod ATI-a.

ATI je brže konvertao,ali davao lošiju sliku, a nvidia obrnuto. ATI converter nekoristim iz razloga što nepodržava skoro nijedan film/video koji imam, neznam zašto nenaprave veći support?

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion | Downloading High Definiton Content
17 godina
neaktivan
deckard kaže...

Hm, zanimljivo. Znači, bilo kako bilo LCD u konačnici prikaže 50/60fps interpolirane slike ako sam dobro shvatio ?

Dobro jutro..

Ono što ne shvaćaš je da se radi o standardima, a svaki tv razumije određeni set standarada tipa 24p, 30i, 50i, ... I prepoznaje signal koji dobija na inputu. Zato ti i govorim cijelo vrijeme da ti tih 75 fps nema smisla. Mada osobno mislim da tih 75 fps niti ne dođe do tv-a, već na izlazu iz kompa imaš neki od standarda tipa 50i,60p..

16 godina
protjeran
Kakve veze ima to što je intel rekao gpu 14 puta brži od cpua sa refresh rateom lcda ili sa amd fusionom?
18 godina
Intel: GPU je "samo" 14 puta brži

Uglavnom kupiš panasonicovu 600Hz plazmu pa nemaš brige, eto to je zaključak...

Za ono rijetko kad šta konvertiram (za mobitel) koristim CPU i on to dosta brzo napravi.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion | Downloading High Definiton Content
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Renesis kaže...

Proictajte ovo, vezano je uz AMDov fusion, da se vidi koja je zapravo razlika izmedu CPU i GPU, a ne znam jel unutra pise, davno sam citao, ali primarni dio posla koji obavlja CPU je rad s integerima i zato ce on ostat, a GPU ce se koristit za rad s FPU i masivnu paralelizaicju, a inace AMD-ovi APUi ce koristiit openCL tako da to sta graficka ima CUDA nece vise bit neki razlog za kupovinu.

http://sites.amd.com/us/Documents/48423B_fusion_whitepaper_WEB.pdf

Nece on ostati zato, nego zato sto odrzava cijeli sustav na zivotu. CPU je puno vise od obicnog kalkulatora i sadrzi ogromne komade logike za stvari od kontroliranja toka programa do hardverskog multitaskinga i zastite memorije, pogresno si protumacio letak.

Koliko se iz letka moze shvatiti APU o kojem AMD govori je zapravo niz x86 jezgri sa podrskom za SIMD rad, i to ce biti u biti samo prosirenje centralnog procesora. U biti "stream" procesori ali sa puno kompliciranijom logikom (zato ce ih biti manje) koji su nagurani u CPU?

EDIT: ono sto mi zapravo nije jasno, iako mislim da ce APU biti dio CPU-a nisam 100% siguran, i izricito se protivim pojavljivanju dodatne kartice na koju cemo trositi lovu. Ako ce to integrirati u CPU, ja sretan.

Zivi bili pa vidjeli.

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.6.2010 15:16 (rustweaver).
18 godina
bed kaže...
deckard kaže...

Hm, zanimljivo. Znači, bilo kako bilo LCD u konačnici prikaže 50/60fps interpolirane slike ako sam dobro shvatio ?

Dobro jutro..

Ono što ne shvaćaš je da se radi o standardima, a svaki tv razumije određeni set standarada tipa 24p, 30i, 50i, ... I prepoznaje signal koji dobija na inputu. Zato ti i govorim cijelo vrijeme da ti tih 75 fps nema smisla. Mada osobno mislim da tih 75 fps niti ne dođe do tv-a, već na izlazu iz kompa imaš neki od standarda tipa 50i,60p..

Ma daj, s tobom više neću komunicirati dok ne probaš to o čemu sam pisao Smijeh . Vrlo jednostavno. Pustiš si na monitoru neki HD MKV preko jedne od onih skripti s interpolacijom u 60fps (pretpostavljam da koristiš LCD na 60Hz), pa samo promijeniš u 90fps. Pa mi reci da nema razlike. Evo ako i nemaš dovoljno konja pod haubom možeš probati i s neklim divxom ili DVD-om. Nebesa i zemlja po pitanju sapunastosti. Evo pitam upravo ženu koja uglavnom pogleda sve što i ja pogledam od filmova na istom HTPC-u da li ona vidi razliku. I veli da ne da vidi, nego vidi iz aviona. To ti ja cijelo vrijeme govorim, pusti sad inpute i outpute, ova filozofija o kojoj sam pisao daje rezultata.

Deckard
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.6.2010 15:37 (deckard).
17 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

EDIT: ono sto mi zapravo nije jasno, iako mislim da ce APU biti dio CPU-a nisam 100% siguran, i izricito se protivim pojavljivanju dodatne kartice na koju cemo trositi lovu. Ako ce to integrirati u CPU, ja sretan.

Zivi bili pa vidjeli.

APU=CPU+GPU, integrirana grafika na procesoru, već su

.

18 godina
lukavg kaže...
Kakve veze ima to što je intel rekao gpu 14 puta brži od cpua sa refresh rateom lcda ili sa amd fusionom?

A gle, zapleli smo se oko CoreAVC-a i interpolacije frameova filmova. CoreAVC podržava cudu i tak pomogne CPU-u da izmišlja kvalitetnije međuframeove za prikaz na telki (rasterećuje ga u radu). Kužiš Smijeh ? Ključna riječ je CUDA koja je stvar koja postoji za razliku od smisla Intelovih filozofiranja.

Deckard
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.6.2010 15:43 (deckard).
16 godina
neaktivan
The_Goc kaže...

APU=CPU+GPU, integrirana grafika na procesoru, već su

.

A znaci ipak je na istom cipu. Samo koliko se iz onog dijagrama vidi sto je renesis postavio, GPU ne mora nuzno biti integriran u CPU, sto je meni super jer suzivot GPU-a i CPU jezgri na istom cipu nece biti bas idilican (jedno od to dvoje ce trpiti, po svemu sudeci GPU), tako da i dalje mozemo imati snazne "vanjske" GPU-e. Bitno da je APU nasao svoje mjesto.

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
17 godina
neaktivan
deckard kaže...

Ma daj, s tobom više neću komunicirati dok ne probaš to o čemu sam pisao Smijeh . Vrlo jednostavno. Pustiš si na monitoru neki HD MKV preko jedne od onih skripti s interpolacijom u 60fps (pretpostavljam da koristiš LCD na 60Hz), pa samo promijeniš u 90fps. Pa mi reci da nema razlike.

Sad mi je zapravo sve jasno; prepisuješ nešto s net-a s nerazumjevanjem..

U ovoj cijeloj priči si zaboravio u prepisivanju spomenuti da originalni autor nakon što povisi framerate na 75 ili 90 isti ispravlja s aplikacijom reclock na ispravan framerate. I po njegovoj tvrdnji tada se dobija fluidni prikaz. Međutim tvoja je fiksna ideja da pri prikazu na tv-u imaš 75 fps ili na lcd-u 90 fps. To pokazuje osnovno neznanje u tom pogledu.

Ne mjenja mi se originalni avisynth modificiranim, pa mi je proba stala na script erroru, ali dovoljno dugo se bavim problematikom da mi je jasno da pričaš gluposti jer si neku tvrdnju s net-a parcijalno prenio.

Dakle, da bi postupak imao smisla, potrebno je koristiti spomenutu reclock aplikaciju i to si zaboravio c/p. I sad lijepo pročitaj stvarni fps na tvom lcd-u i postaj sliku tih šatro 90 fps na koliko ganjaš prikaz.

Kaže originalni autor;

The whole idea is to render 1/2 of refreshrate frames more, and then reject 1/3 of them to achieve some judder.

P.S. kad već nešto prepisuješ, napravi to kako se spada, a ne da gubim vrijeme radi nebuloznih tvrdnja..

ne mjenja mi se điđi avisynth, ovako izbacuje errore ne mjenja mi se điđi avisynth, ovako izbacuje errore
18 godina
neaktivan
deckard kaže...
Hyperion kaže...
deckard kaže...

CUDA je razlog zašto uvijek za svoje mašine odaberem Nvidiinu grafu. Debelo pomaže kod dekodiranja HD videa kad se koristi CoreAVC codec. Temeljem toga mogu u realnom vremenu konvertirati 1080p HD video iz 24fps na 75/90fps za prikaz na 50Hz/60Hz (100Hz/120Hz) LCD-u preko MPC-HC/ffdshow/Avisynth/MVTools kombinacije codeca i pluginova. Takvo gledanje HD filmova nema premca među televizorima i njihovim tehnologijama za procesiranje, odn. "zaglađivanje" 24p materijala koji je sam po sebi pun juddera kad se prikazuje u 24p. Ni najskuplje telke na svijetu ne rade to bolje. Ako i rade solidno onda unose puno artefakata u sliku, a o soap efektu da ne govorimo. Zato ja volim CUDA tehnologiju, i prava je šteta što više programa ne koristi blagodati CUDA tehnologije.

Hmm ja nemam takvih problema na plazmi pa mi to ni netreba, uostalom nisam lud da čekam 2-3h da mi konverta film da bi ga pogledao.

Pa nisam rekao da konvertiram i čekam, to se događa real-time, znači pokrenem film u MPC-HC-u ili nekom drugom playeru i ffdshow preko avisynth skripte u letu konvertira video. Ti uopće ne skužiš da se nešto procesira, normalno playaš film. BTW nema te telke koja može bolje to odraditi. Vjeruj mi da se tim stvarima bavim do temelja, pregledao sam telki i telki, nastudirao se materijala na temu po netu, imam i ja poprilično nabrijanu telku koja ima 24p u 120 Hz procesiranje, ali sve je to slabije od softverskog procesiranja i gomile parametara za podešavanje koje trenutno nudi ovaj kombo. Imaš temu na Guru3D.com-u o tome ako te zanima. Je da za to kad se nabrije treba Core i7 i Nvidiina grafa, no...

ovo je fakat predobro!!!!!!

Procesor mi se malo mući s 1080p videom ali 720p ide savršeno glatko!!!! Od kad sam vidio takvu tehnologiju na philips televizorima stalno sam to htio na kompu! Presavršeno!!!!!! Tnx na linku!!!

Ko drugom jamu kopa trećom šlajdra!
18 godina
bed kaže...
deckard kaže...

Ma daj, s tobom više neću komunicirati dok ne probaš to o čemu sam pisao Smijeh . Vrlo jednostavno. Pustiš si na monitoru neki HD MKV preko jedne od onih skripti s interpolacijom u 60fps (pretpostavljam da koristiš LCD na 60Hz), pa samo promijeniš u 90fps. Pa mi reci da nema razlike.

Sad mi je zapravo sve jasno; prepisuješ nešto s net-a s nerazumjevanjem..

U ovoj cijeloj priči si zaboravio u prepisivanju spomenuti da originalni autor nakon što povisi framerate na 75 ili 90 isti ispravlja s aplikacijom reclock na ispravan framerate. I po njegovoj tvrdnji tada se dobija fluidni prikaz. Međutim tvoja je fiksna ideja da pri prikazu na tv-u imaš 75 fps ili na lcd-u 90 fps. To pokazuje osnovno neznanje u tom pogledu.

Stari moj, taj kojeg navodiš da sam prepisao je taj koji ti ovdje pokušava objasniti da to što se tamo objašnjava šljaka Smijeh . Kaj sam se ovdje fakat tak loše izražavao da nisi skužio o čemu pišem Izlanuo se ? Pogledaj tamo od kud je "autor", koju konfu ima upisanu, koju telku koristi, pa pogledaj moj PC (HTPC), imaš ovdje pod profilom Smijeh . Zato ti velim, probaj ako ti je ikako moguće skriptom interpolirati film u 75/90 fps, pa zaključi sam kako se to ponaša na telki/monitoru naspram iste skripte s 50/60fps interpolacijom. Pa ne tvrdim da telka prikazuje 75/90 fps, nego da skriptom interpoliram 24p u 75/90fps !!! I da, MPC-HC kad to tako vrti u rendereru ispisuje Average frame rate achieved: nešto sitno ispod 90, i penje se prema 90 tijekom gledanja. Reclock je ugašen. Glede Reclocka, njega koristim da bi sinhronizirao frekvenciju videa i refresha. Bez Reclocka video će izgledati isto kao i s njim, osim što će trznuti svakih n sekundi.

Deckard
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.6.2010 11:41 (deckard).
17 godina
neaktivan
deckard kaže...

Stari moj, taj kojeg navodiš da sam prepisao je taj koji ti ovdje pokušava objasniti da to što se tamo objašnjava šljaka Smijeh . Kaj sam se ovdje fakat tak loše izražavao da nisi skužio o čemu pišem Izlanuo se ? Pogledaj tamo od kud je "autor", koju konfu ima upisanu, koju telku koristi, pa pogledaj moj PC (HTPC), imaš ovdje pod profilom Smijeh . Zato ti velim, probaj ako ti je ikako moguće skriptom interpolirati film u 75/90 fps, pa zaključi sam kako se to ponaša na telki/monitoru naspram iste skripte s 50/60fps interpolacijom. Pa ne tvrdim da telka prikazuje 75/90 fps, nego da skriptom interpoliram 24p u 75/90fps !!!

Čisto sumnjam da ti ti taj lik.. Dapače kladio bih se da nisi.

Uopće ne znam zašto ovo pišem, kad niti nakon što ti lijepo objasnim, ti ne shvaćaš. Čisti gubitak vremana, ali ajde da ti prevedem šatro tvoje riječi..

Poanta postupka je (prema autoru) dignuti fps za 1/2, a zatim vratiti fps na normalnu vrijednost. Autor to radi reclock-om. I NE, film se ne vrti na 75/90 fps, već je prikaz na 50/60 fps. Dakle lupetaš cijelo vrijeme..

Mala školica;

What is it Reclock?
The purpose of ReClock is to definitely get rid of jerky playback of AVI and MPEG material on a PC (or a HTPC driving a TV, a flat panel, or a video-projector). It's a DirectShow filter which is loaded in place of the default directsound audio renderer.

It provides a new reference clock that is locked to the video card hardware clock, in order to ensure that frames are played at the exact speed of what is expected by the video card vertical sync.

It also provides a frame rate adaptator for media files that do not match a multiple of the video card refresh rate (ex: playback of 23,976fps IVTC NTSC on a PAL TV).

The combination of the two will give you the true experience of smooth playback with your PC.

deckard kaže...

Pa ne tvrdim da telka prikazuje 75/90 fps, nego da skriptom interpoliram 24p u 75/90fps !!!

I onda si TV uzima samo 60 fps iz tog signala. I onda je svizac zamotao čokoladu..

deckard kaže...

I da, MPC-HC kad to tako vrti u rendereru ispisuje Average frame rate achieved: nešto sitno ispod 90, i penje se prema 90 tijekom gledanja. Reclock je ugašen. Glede Reclocka, njega koristim da bi sinhronizirao frekvenciju videa i refresha. Bez Reclocka video će izgledati isto kao i s njim, osim što će trznuti svakih n sekundi.

Još čekam sliku tih 90 fps..

O zemljo otvori se.. Šta Reclock radi prilikom sinhronizacije frekvencije refresha i videa, majke ti?? Nagradno pitanje..

Evo još jednom, možda sjedne (iskreno sumnjam)..

It provides a new reference clock that is locked to the video card hardware clock, in order to ensure that frames are played at the exact speed of what is expected by the video card vertical sync.

Još jedno nagradno pitanje; što misliš zašto se trza bez Reclocka?

Ako idem komentirati ovo tko je autor, konfu, telku, bojim se da ću zaraditi karton..

18 godina
bed kaže...
O zemljo otvori se.. Šta Reclock radi prilikom sinhronizacije frekvencije refresha i videa, majke ti?? Nagradno pitanje..

Ubrzava ili usporava video u onaj prokleti dijelić Hz zbog kojeg video s kompa bez Reclocka cuka svako malo. Ostalo što sam mislio napisati imaš na PM.

Deckard
17 godina
neaktivan

Riješili smo prikaz fps-a preko pp i shvatio si da sam u pravu :o). Neću više o tome..

Nego, rekao bih da ti skripta ima grešaka. Nisam baš sve provjeravao, ali sigurno ne valja u jednom dijelu;

Framerate == 50 || Framerate == 75 ||Framerate <= 28 ? MBlockFps(super,backward_re, forward_re, num=75, den=1, mode=0) : last 

(Framerate > 28 && Framerate <=30) || Framerate == 60 ? MBlockFps(super,backward_re, forward_re, num=60, den=1, mode=0) : last

Kao prvo input od 75 fps nećeš nigdje naći, to ti je nepotrebno. Nije greška, ali ne treba. Kao drugo stavio si u isti koš 25fps i 24fps, a to ne ide. i Treće, najćešće to nije 24 fps već 23,976, kao što nije niti 30 fps, već 29,97, pa ti matematika ne štima.

Znači u funkciji MBlockFPS num je numerator a den je denominator, pa iz toga proizlazi da je ispravno num=50 i den=1 ukoliko je input clip 25 fps. Međutim pri inputu od 23,976 fps bi to bilo num=48000 i den=1001, tj. za 29,97 fps je num=60000 i den=1001.

Također bi trebao napraviti logiku posebno za 24 fps (23,976) input i 25 fps, jer je 2*25=50, a 2*24=48. A 50 fps je legitimno po specifikaciji, dok to 48 fps nije. Trebao bi ubrzati source u tom slučaju prije ovih funkcija. A ti po skripti radiš iz 24/23,976 fps > 50 fps. To ne valja. Ako već reclock-om rješavaš to ubrzanje, tada bi trebao imati 48 fps, tj. 48000/1001 fps, jer inače ne radiš motion interpolaciju između 2 frame-a, već bog te pitaj kakvih dijelova frame-a.

Čisto dobronamjerno, probaj to malo promijeniti, pa da vidiš kako više neće cukati..

18 godina
bed kaže...

Riješili smo prikaz fps-a preko pp i shvatio si da sam u pravu :o). Neću više o tome..

Nego, rekao bih da ti skripta ima grešaka. Nisam baš sve provjeravao, ali sigurno ne valja u jednom dijelu;

Framerate == 50 || Framerate == 75 ||Framerate <= 28 ? MBlockFps(super,backward_re, forward_re, num=75, den=1, mode=0) : last 

(Framerate > 28 && Framerate <=30) || Framerate == 60 ? MBlockFps(super,backward_re, forward_re, num=60, den=1, mode=0) : last

Kao prvo input od 75 fps nećeš nigdje naći, to ti je nepotrebno. Nije greška, ali ne treba. Kao drugo stavio si u isti koš 25fps i 24fps, a to ne ide. i Treće, najćešće to nije 24 fps već 23,976, kao što nije niti 30 fps, već 29,97, pa ti matematika ne štima.

Znači u funkciji MBlockFPS num je numerator a den je denominator, pa iz toga proizlazi da je ispravno num=50 i den=1 ukoliko je input clip 25 fps. Međutim pri inputu od 23,976 fps bi to bilo num=48000 i den=1001, tj. za 29,97 fps je num=60000 i den=1001.

Također bi trebao napraviti logiku posebno za 24 fps (23,976) input i 25 fps, jer je 2*25=50, a 2*24=48. A 50 fps je legitimno po specifikaciji, dok to 48 fps nije. Trebao bi ubrzati source u tom slučaju prije ovih funkcija. A ti po skripti radiš iz 24/23,976 fps > 50 fps. To ne valja. Ako već reclock-om rješavaš to ubrzanje, tada bi trebao imati 48 fps, tj. 48000/1001 fps, jer inače ne radiš motion interpolaciju između 2 frame-a, već bog te pitaj kakvih dijelova frame-a.

Čisto dobronamjerno, probaj to malo promijeniti, pa da vidiš kako više neće cukati..

Ma kužim da 23.976/24/25 nije isto, ali ja sam zapravo to potrpao u isti koš s idejom da mi se svi filmovi s tim tipičnim framerateovima jednako interpoliraju u 75fps za prikaz na 50Hz izlazu, dok za 29.97/30fps materijal radim interpolaciju u 60fps uz 60Hz izlaz. To je tako za telku. Uz mod skripte za sve živo u 90fps za monitore postavljene da rade na 60Hz. Stavio sam i uvjete oko 28fps koji nigdje ne dolaze u filmovima, ali sam time ugrubo distancirao 25 i manje fps, od 29.97 i 30, da ne specificiram svaki taj fps posebno. Moram i ograničavati detekciju framerateova za ovih 29.97/30fps->60 jer se inače obje linije izvrše. Ove uvjete za 75/60fps sam morao stavljati jer mi je neka stara verzija ffdshowa u kombinaciji s avisynthom jednostavno prestajala interpolirati film odmah nakon početka ako ih nisam naveo. S tim sam razbijao glavu i nikako da skužim zašto je to tako (bilo), zamislio sam si da je novi input nakon interpolacije toliko u koliko se interpoliralo kod starta filma, pa da onda skripta jednostavno preskače uvjete za originalni framerate i detektira samo taj interpolirani kao ulaz. Sad testiram i vidim da uopće nema više potrebe za tim, nadograđujem ffdshow redovito. Ako prtljam s den/num samo ću duplirati framerate, a onda mi Reclock mora ubrzavati stvar do 25fps(50Hz)/30fps(60Hz), a to onda povlači pitanje ubrzanja filma, audio pitch, nezgodno za digitalni zvuk koji ide digitalno na pojačalo. A i kosi se s ovom idejom oko većeg interpoliranog frameratea nego je output frekvencija. Ova filozofija gdje se film u 23.976/24/25 fps interpolira u fiksnih 75Hz poluči jako dobar efekt u konačnici, to u biti pričam čitavo vrijeme. Kako se to interno interpolira, između kojih frameova, koga briga dok je rezultat fakat malo artefakata i filmskiji doživljaj od samo dupliranja. Nadalje vidiš i da sam stavio okvirno po skripti detekciju horizontalne rezolucije filma bezveze na nekih 1400pix, sigurno bi bilo čitljivije da sam se igrao sa standardima (1280/1920). Uglavnom, sklopit ću novu skriptu koja će biti čitljivija, logičnija i optimiziranija.

Sve u svemu stvar je da ova skripta koju sam originalno postao radi OK, odn. filmovi izgledaju OK na telki, dobro se odvaja 23.976/24/25 od 29.97/30fps materijala, pa nisam puno ni prtljao više po tome. Eh, da, jedna zanimljivost koja mi ni nije jasna kako i zašto radi. Uza sve ovo kaj sam napisao koristim Reclock koji zapravo ne ubrza/uspori ništa pošto ispiše input 75fps, odn. 24fps kad se radi interpolacija u 90fps, i ispiše da nemože syncati video s hardwareom. Logično, kad su izlazi 50 ili 60Hz i neka sitnica. To je s Reclockom na auto postavci pod media adaptation. Reklo bi se da faktički Reclock ne radi ništa. Ali kad ga nema u jednadžbi onda filmovi trznu svakih nekoliko sekundi. A kad radi, bez obzira na ovu poruku da nemože syncat video s hardwareom filmovi ne cuknu. Pa mi ti sad objasni u čemu je kvaka. Ali dok radi ne zamaram se previše :-)

Deckard
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.6.2010 22:51 (deckard).
17 godina
neaktivan

Ma vjerojato reclock radi, inače ne bi imao razlike u prikazu. On valjda uredno radi 'reference clock', ali valjda ni on ne vjeruje u input od 75 fps, pa se buni :o).

Po meni ako želiš stvarno napraviti 'posao', trebao bi odvajati i 23,976/24 materijal od 25 fps. Jer je poanta da dobiješ dupli broj frame-ova na način da ubaciš jedan dodatni između svaka dva početna, na način da je taj frame interpolacija ova 2 početna frame-a. To bi bilo onako školski, da sve bude savršeno (uz matematiku iz gornjeg posta). Eh, sad u prikazu to možda i nije toliko bitno, ali imam osjećaj da ako je samo pitanje fluidne slike, da bi se to dalo složiti i jednostavnijom, tj. procesorski manje zahtjevnom skriptom. Ali dobro, ako si ti zadovoljan, sve 5..

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice