Intel za Chrome OS

poruka: 21
|
čitano: 2.280
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Intel za Chrome OS".
17 godina
neaktivan
Intel za Chrome OS

Intel je napravio odlčno moblin :) očekujem da chrome OS bude još bolji :)

Fedora 11 Leonidas Kde 4.2
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
Intel za Chrome OS

Čini se da se jaka ekipa okuplja oko Chrome OS-a. Ako ovako nastave, uskoro možemo očekivati prve konkretne rezultate. Vjerujem da će Google ponuditi solidnu alternativu komercijalnim operacijskim sustavima.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Intel za Chrome OS

pomalo postajem paranoican radi googla

90% vasih upita na netu zna google i mozda ne zloupotrebljava iz toga proizasla saznanja ali siguran sam da dok je Dika, Dzordza i Kondolize te njima slicnih uvjek postoji opasnost da radi nekih pretraga odspijete na kojekakve crne liste, vise ili manje konkretne i fizicki aplikabilne.

Bojim se samo da jednog dana se necemo sjecati MSa kao fine fer kompanije koja je na svom OSu dopustala mnostvo tudjeg softwarea i jos davala podsticaje za pravljenje istog, kako nije bilo potrebe da aplikacija napisana za njihov OS bude autorizovana od strane MSa, kompanije na cijem si OSu mogao imati koji hoces pretrazivac i ici na koji god zelis pretrazivacki sajt itd itd

1 0 hvala 0
17 godina
RE: Intel za Chrome OS
Barbarosa kaže...

Ma da, dok se svi bave windowsima i linuxom, google je postao daleko veci monopolist od microsofta. Microsoftu mozes parirati s besplatnim linuxom kojeg dijelis okolo, a google je nesto drugo, za to treba imati skupu infrastrukturu.

18 godina

ako će se većinom bazirat na cloud aplikacijama bit će to banana.. bar što se mene tiče..

17 godina

Ne kužim čemu buka oko jednog netbook operativnog sistema.

Banana upakirana u celofan ništa više. Da jedan Sun ili neznam Oracle kažu da će napraviti svoj operativni sistem - rekao bi ajde da vidimo.

Ovako Google s pet api.a i jednom tražilicom. Mislim da su ljudi izgubili malo mjerila.

Ne kažem da Google ne radi dobro svoj posao, ali .. hm .. na koncu konca to je linux distribucija i to je to.

17 godina
SasaFrr kaže...

Da jedan Sun ili neznam Oracle kažu da će napraviti svoj operativni sistem - rekao bi ajde da vidimo.

Pa vec imaju Solaris Osmijeh

17 godina

Točno - ista stvar: uska namjena - vrijeme kada je napravljen. Po meni je to bezveze uspoređivati s Windowsima ili MacOs-om.

Čak je u nekim segmentima glupo uspoređivati MacOS s Windowsima.

Čitao sam jednu prilično debilnu usporedbu web stranica Applea i Microsofta - gdje je Apple pobjedio jer su stranice lijepše i prije svega ujednačene. Da čovjek pukne od smjeha. Recimo Apple stranice za bazne sisteme su ujednačenije od Microsoftvih s glavnom inom stranicom.

17 godina
protjeran
Intel za Chrome OS

Mislim da Google-ov OS neće doživiti breakout success ali vrijedilo bi ga probati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Intel za Chrome OS

Pre mnogo godina Microsoft je bio vizionar i izradio prvi Windows i normalno da je za vecine to bilo glupo, raditi u grafickom okruzenju, mišom itd.

Secam se mnogo starih DOS programera koji su mrzeli miš, i nisu hteli da rade graficke aplikacije.

Web aplikacije su buducnost, HTML je sve jaci, internet postaje brzi.

Ko je programirao, zna sta snaci distribuirati program na 10-tak kompjutera, instalirati runtime, database konekciju itd.

Kod WEB aplikacija ti treba samo jedan browser i sve radi od prve.

Ako Google stvarno uspije izraditi OS koji se pokrece za nekoliko sekundi, to bi bila velika prednost u usporedbi sa masivnim Windows OS.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Yes right. Svaka priča ima svoju namjenu. Takvih distribucija već imaš kada želiš koristiti Internet i Skype.

Hmm.. jel će OS radit u Javascriptu ?:-)))

18 godina
neaktivan
Intel za Chrome OS

Zašto svi govore GoogleOS kad je to Linux upakiran na malo drukčiji način?

0 0 hvala 0
17 godina

U principu ideja je dobra, uzmes linux i platis profesionalce da to urede kako spada, tako je zapravo nastao apple os, jos da se na tom cudu moze pokrenuti barem ono sto se moze na apple i stvar bi bila zanimljiva, medjutim, dok se na tome nece moc pokretati igre, od masovnog proboja nece biti nista.

18 godina
Barbarosa kaže...

90% vasih upita na netu zna google i mozda ne zloupotrebljava iz toga proizasla saznanja ali siguran sam da dok je Dika, Dzordza i Kondolize te njima slicnih uvjek postoji opasnost da radi nekih pretraga odspijete na kojekakve crne liste, vise ili manje konkretne i fizicki aplikabilne.

Bojim se samo da jednog dana se necemo sjecati MSa kao fine fer kompanije koja je na svom OSu dopustala mnostvo tudjeg softwarea i jos davala podsticaje za pravljenje istog, kako nije bilo potrebe da aplikacija napisana za njihov OS bude autorizovana od strane MSa, kompanije na cijem si OSu mogao imati koji hoces pretrazivac i ici na koji god zelis pretrazivacki sajt itd itd

Čemu sve to? Pa i Chrome OS bi, kao i Chrome browser, trebao biti opensource.

Pazi, gledam te!
17 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
Barbarosa kaže...

Neki od njih ne shvačaju, da microsoft ima sve zatvoreno, IE je zatvoren kod, Windows media je zatvoren kod, jedino sto je otvoreno Silverlight koji se na bezobrazni način razvija, Za windowse dođe do verzije 3 a linux se zadržava na verziji 1. Jel to pošteno, ne nije.

Jel posteno to da microsoft bankama, fini i drugin firmama daje popust samo zato da prave podrsku za njihov sustav a ne za druge, Ne nije, to treba prestati.

Ljudi shvatite, google s ovim nema monopol(sve sto će napraviti s chromeos će i druge distre moči ubaciti u svoj OS) , sav projekt financira iz reklama koje neki ljudi čitaju dok surfaju netom, dok microsoft prodaje za masne novce, a vi ionako koristite piratske, zato je bolje da šutite.

Ugodno je imati legalan suftwer nego koristiti piratski i usrano se osječati uz genuine i razne crackove punih virusa. 

Fedora 11 Leonidas Kde 4.2
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.7.2009 14:03 (linuxuser).
18 godina
Intel za Chrome OS

Eto, upravo kao što smo pričali, vijest na BOL-u, niti tri sata kasnije.

Dakle, jednom kada zajednica preuzme ovakav projekt, niti će postojati 'vlasnik' u klasičnom smislu (da bi se uopće moglo govoriti o monopolu), niti će korisnici biti primorani koristiti isti u binarnom obliku (moći će slobodno kompajlirati kod i tako biti sigurni u ono što dobivaju). Za sve one koji nisu računalni maheri, morati će se pouzdati u javnost projekta i činjenicu da će se valjda naći netko dovoljno stručan, tko će biti u stanju primijetiti ako nešto zaista i ne štima. A siguran sam da će takvih biti napretek, sumnjam da itko zaista voli Google.

Pazi, gledam te!

0 0 hvala 0
17 godina
linuxuser kaže...
Veliki Brat kaže...
Barbarosa kaže...

Neki od njih ne shvačaju, da microsoft ima sve zatvoreno, IE je zatvoren kod, Windows media je zatvoren kod, jedino sto je otvoreno Silverlight koji se na bezobrazni način razvija, Za windowse dođe do verzije 3 a linux se zadržava na verziji 1. Jel to pošteno, ne nije.

Jel posteno to da microsoft bankama, fini i drugin firmama daje popust samo zato da prave podrsku za njihov sustav a ne za druge, Ne nije, to treba prestati.

Ljudi shvatite, google s ovim nema monopol(sve sto će napraviti s chromeos će i druge distre moči ubaciti u svoj OS) , sav projekt financira iz reklama koje neki ljudi čitaju dok surfaju netom, dok microsoft prodaje za masne novce, a vi ionako koristite piratske, zato je bolje da šutite.

Ugodno je imati legalan suftwer nego koristiti piratski i usrano se osječati uz genuine i razne crackove punih virusa. 

Kodu Windowsa imaju pristup akademske strukture i partneri. To ti je poznata stvar. Osim toga moraš imat na umu da možda nekom nije stvar prerađivati neku stvar po 100 put nego bi radio ono što mu je potrebno - osim naravno ako nisi PHP programer jer je takvima sasvim normalno po 100 put pisati istu stvar.

Sve ima svoju publiku i korisnike. U poslovnom okruženju je bitno izvršiti zadatak a ne praviti se pametan mjenjajući podstavke sistema i dobijajući raznorazne "efekte".

18 godina
protjeran
SasaFrr kaže...

Kodu Windowsa imaju pristup akademske strukture i partneri. To ti je poznata stvar. Osim toga moraš imat na umu da možda nekom nije stvar prerađivati neku stvar po 100 put nego bi radio ono što mu je potrebno - osim naravno ako nisi PHP programer jer je takvima sasvim normalno po 100 put pisati istu stvar.

Sve ima svoju publiku i korisnike. U poslovnom okruženju je bitno izvršiti zadatak a ne praviti se pametan mjenjajući podstavke sistema i dobijajući raznorazne "efekte".

To ga i dalje ne čini otvorenim sistemom. Koja su to poslovna okruženja koja moraju koristiti Windows ili OS X a ne GNU/Linux? Možda banke? Autocad i Photoshop kao dvije aplikacije koje su standard u svojem području djelovanja još nisu portane na GNU/Linux (Wine emulacija nije potpuna za neke verzije) pa razumijem potrebu za Windowsima i/ili Macom. Visual Studio i MS Office su također odlični programi, i tko njih stvarno treba to razumijem. Ali Open Source rješenja su se dokazala kao vrlo dobra alternativna rješenja proprietary softwareu (Apache, MySQL, PostgreSQL, OpenOffice.org, Blender...), a iza njih stoje IBM, Oracle pa neznam koliko su oni neozbiljni za poslovna okruženja.

Drago mi je da se okupljaju veliki igrači oko googlea, stvara se kritična masa za Open Source.

Developers,developers,developers...coming and coming and coming...
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.7.2009 21:04 (the_tux).
18 godina
Intel za Chrome OS

Bitni su jaki igraci kao Intel, HP, Acer itd.

Ako oni imaju korist od celog biznisa onda bi Google imao uspeha.

Sve velike kompanije interesuje samo novac, nista drugo. Oni prodaju OEM Windows u svoje kompjutere i normalno da od toga zadjuju.

Ako primer zarade 5$ od OEM Windows 7, a 10$ od OEM Google OS, normalno je da bi preferirali GoogOS.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
the_tux kaže...
SasaFrr kaže...

To ga i dalje ne čini otvorenim sistemom. Koja su to poslovna okruženja koja moraju koristiti Windows ili OS X a ne GNU/Linux? Možda banke? Autocad i Photoshop kao dvije aplikacije koje su standard u svojem području djelovanja još nisu portane na GNU/Linux (Wine emulacija nije potpuna za neke verzije) pa razumijem potrebu za Windowsima i/ili Macom. Visual Studio i MS Office su također odlični programi, i tko njih stvarno treba to razumijem. Ali Open Source rješenja su se dokazala kao vrlo dobra alternativna rješenja proprietary softwareu (Apache, MySQL, PostgreSQL, OpenOffice.org, Blender...), a iza njih stoje IBM, Oracle pa neznam koliko su oni neozbiljni za poslovna okruženja.

Drago mi je da se okupljaju veliki igrači oko googlea, stvara se kritična masa za Open Source.

Dok mama i tata financiraju razvijanje softvera sve  je u redu. Uopće i ne kuže u kakvim velikim stvarima njihov mali sudjeluje a oni su eto donatori. Šalu na stranu. Nitko ne nječe da je Linux odlično, možda i nezamjenjivo rješenje u nekim segmentima - nisam to mislio reć. Ali moraš imati na umu da su komercijalna riješenja orjentirana na komercijalu - pa nisu valjda se godinama mučili pa fulali  - a ono neki freelancer se igrao i pogodio.

Na koncu konca Java je ozbiljna stvar i radi i na Linuxu pa - iako svaki dan čujem da ekipa hvali MS razvojno okruženje, velim ali bitna je jedino točka gledišta i kakvim se problemima baviš. U tom smislu mislim da obje grupe ciljaju na bitno drugačiji profil korisnika.

Nisam baš sreo pretjerano sretne ljude s Windows serverima niti one koji su tražili RAD aplikativno okruženje na Linuxu.

18 godina
neaktivan
SasaFrr kaže...
the_tux kaže...

Ali Open Source rješenja su se dokazala kao vrlo dobra alternativna rješenja proprietary softwareu (Apache, MySQL, PostgreSQL, OpenOffice.org, Blender...), a iza njih stoje IBM, Oracle pa neznam koliko su oni neozbiljni za poslovna okruženja.

Nisam baš sreo pretjerano sretne ljude s Windows serverima niti one koji su tražili RAD aplikativno okruženje na Linuxu.

the_tux, najvažnije je da razumiješ razliku između free i open source softvera; naprosto je ogromna.

SasaFrr, mislim da moraš sretati više ljudi :)

Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice