Imamo EU, imamo 16:9!

poruka: 49
|
čitano: 10.216
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Imamo EU, imamo 16:9!".
16 godina
Re: Imamo EU, imamo 16:9!

Naivci. Oprema je tu odavno. Nakon toga slijedi pokazivanje što se može. Nakon toga povišenje pretplate u ime tehničkog opremanja, i za par mjeseci kada se nagomila i kada se uloži u nekretnine i đepove dovoljno.....stisne se gumbić za 16:9 ...voila. Ak neko uopće i bude pitao kud je ona silna lova...... 

Ne zaboravite nikada da imate posla s majstorima iluzije i obmane. I kad mislite da ste nešto pokrenuli, da je istina otkrivena ..... stvarnost je nešto sasvim drugo.....

A mediji su programirani da naprave EUforiju....... a osnova svega je stara izreka "kruha i igara"

16 godina
odjavljen
Antropofob kaže...
Emitiranje u 16:9 formatu će početi kada više od 50% korisnika bude imalo televizore u tom formatu.

Ja ne poznajem nikoga s 4:3 TV-om... Gdje vrše istraživanje? U staračkim domovima?

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
16 godina
malina22 kaže...

De mi recite jel istina da je do Hrvatske granice dosao cjevovod kojim će med i mlijeko iz EU dolaziti Vam...:)

Ovo za med ti ne znam, a to za mlijeko, to su govorili još i komunisti '45, dok se netko nije sjetio upitati:'Pa čekajte malo, zar se neće to mlijeko usiriti dok dođe od proizvođača do potrošača?'

Znatiželjnog su strpali u zatvor kao 'neprijatelja države', a mlijeko i cjevovod više nitko nije spominjao.

:-)

13 godina
neaktivan
Tonči kaže...
Antropofob kaže...
Emitiranje u 16:9 formatu će početi kada više od 50% korisnika bude imalo televizore u tom formatu.

Ja ne poznajem nikoga s 4:3 TV-om... Gdje vrše istraživanje? U staračkim domovima?

A možemo i anketicu drmnuti pa da svi vidimo ugrubo stanje na forumu :)

Iako već dugo gledam piknut neku 50" plazmu/lcd, još uvijek sam zapeo na 4:3 staroj telki.

EDIT: Evo situacija je za sada ovakva otprilike. Na informatički usmjerenom forumu gdje su ljudi kud i kamo (kudikamo?) tehnološki zaluđeniji (amo tako reć), ima nas cca 20% koji koristimo stare 4:3. Situacija općenito sigurno nije bolja...

Pitanje je naravno, koji omjer slike ima vaš ekran TV-a

111 16:9
24 4:3
Osvrt s korisničke strane - http://echo1.blog.hr/
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.7.2013 18:04 (EchoOne).
16 godina
neaktivan

Koja je razlika između tv-a 16:9 i 4:3... onomad kad su digli pretplatu na 28 kuna, odjavio sam TV i bacio ga kroz prozor od tada me to ne zanima pa bi volio da mi to netko objasni :-)

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.7.2013 9:59 (Borisavljević).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
SVAKI TV na kojem možete gledati digitalni program može prikazati 16:9, i zato je to njihovo izmotavanje prcanje u mozak.
17 godina
neaktivan
Oni koji "pljuju" po "dedekima" nek si u kino odu pogledat film o Googlu - Pripravnici.

Slazem se da je po drzavnim sluzbama bezakonje, tj da su svi gazde, ali ako se kaze da se za snimanje koristi nesto novo onda se to mora koristit. Znajuci ovu zemlju nis me ne cudi da su poslali opremu bez ikakve obuke.
Opcenito danasnja "deca" imaju previsoko misljenje o sebi, svojem znanju. Nemate vi pojma kako je bilo nama na Yu faksovima. Znate, to su oni faksevi koji su se iznimno cijenili u citavom svijetu, a ne ovi danasnji koji su na dnu liste svjetskih sveucilista. Vecina dece danas gleda samo kako nesto dobit gotovo - gotovani. Oni koji se stvarno trude i uce se na prste mogu izbrojat i takvi odlaze van. Za utjehu, i vani je isto tako, skolstvo na niskim granama. Moje misljenje da je to namjerno da se dobije masa za oblikovanje koja ne misli svojoj glavom, ukalupljena kako onima gore pase.
17 godina

Samo me zanima cifra ove slovenske intervencije.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

na koju foru će znat kad je 51% kaj vide kroz zidove

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

E jbg pa mi u bednoj Srbiji imamo javni servis u HD, samo što je program još lošiji nego na vašem HRT-u ;).

Moj PC  
2 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Drazen kaže...
Oni koji "pljuju" po "dedekima" nek si u kino odu pogledat film o Googlu - Pripravnici.

Slazem se da je po drzavnim sluzbama bezakonje, tj da su svi gazde, ali ako se kaze da se za snimanje koristi nesto novo onda se to mora koristit. Znajuci ovu zemlju nis me ne cudi da su poslali opremu bez ikakve obuke.
Opcenito danasnja "deca" imaju previsoko misljenje o sebi, svojem znanju. Nemate vi pojma kako je bilo nama na Yu faksovima. Znate, to su oni faksevi koji su se iznimno cijenili u citavom svijetu, a ne ovi danasnji koji su na dnu liste svjetskih sveucilista. Vecina dece danas gleda samo kako nesto dobit gotovo - gotovani. Oni koji se stvarno trude i uce se na prste mogu izbrojat i takvi odlaze van. Za utjehu, i vani je isto tako, skolstvo na niskim granama. Moje misljenje da je to namjerno da se dobije masa za oblikovanje koja ne misli svojoj glavom, ukalupljena kako onima gore pase.

Ajde ne trebunjaj. Nijedan faks sa prostora bivše juge nije bio u top 100.

13 godina
protjeran
Quiem kaže...
Ajde ne trebunjaj. Nijedan faks sa prostora bivše juge nije bio u top 100.

Nisu bitni fakulteti, nego ljudi.

Ivan Đikić

Rodio se 1966. godine u Zagrebu, gdje je 1991. godine završio Medicinski fakultet u rekordnom roku od četiri i pol godine s prosječnom ocjenom 5,00. Diplomirao je i doktorirao na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Pet godina (od 1992. do 1997. godine) bio je na usavršavanju u laboratoriju prof. dr. Josepha Schlessingera u New Yorku.[1]

Od 1997. godine dr. Đikić voditelj je laboratorija za molekularnu biologiju tumora u Ludwigovom Institutu za istraživanje raka u Švedskoj. Godine 2002. izabran je za redovitog profesora Medicinskog fakulteta Sveučilišta Goethe u Frankfurtu, Njemačka, gdje i danas radi, a kao izvanredni profesor predaje i na Medicinskom fakultetuSveučilišta u Splitu, te je voditelj Laboratorija za molekularnu biologiju tumora u MedILSu. Aktivni je sudionik brojnih europskih programa u obrazovanju studenata i znanstvenika, te inicijator i organizator znanstvenih skupova u Hrvatskoj. Aktivno surađuje sa znanstvenicima u Hrvatskoj i na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu.

http://www.youtube.com/watch?v=YlUKcNNmywk
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.7.2013 17:37 (Budokai).
16 godina
neaktivan

Debelo rokamo u off topic, ali ovo se tiče informatike, tko ne zna za ovog i danas živućeg čovjeka. 

Koji je za mene kralj i začetnik svega informatičkog što imamo danas.

Što u svijetu što u Hrvatskoj.

http://hr.wikipedia.org/wiki/Branko_Sou%C4%8Dek

Branko Souček

Dobar broj knjiga ima napisanih.

Ono što je on napravio u Ruđeru, prvi digitalni kompjuter u HR, posramio je tadađnji IBM i njihov tim stručnjaka, pa su ga zvali da radi za IBM, i tamo je uz njihovu tehnologiju napravio čudo i unaprijeđenje u računalnoj industriji. Imate neke stvari tu na wiki. 

To su neke stvari koje ne pišu po netu, ali pošto ja osobno znam tog gospodina, i čitao sam njegove radove, i slušao priče što je sve radio.

Uglavnom, dobro znati što zapravo imamo u HR.  

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ili kad u HRT prestanu krast novce i zapošljavat nesposobne rođake. Možda ce onda imat novce za modernizaciju opreme...

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Tonči kaže...
Antropofob kaže...

Pa kod mene su u kući još dva crt 4:3 TV-a, pa što? Na njima se isto savršeno normalno
vidi 16:9 program RTL-a, Nove..., nije da su nekompatibilni sa tim famoznim omjerom slike.
Dakle, koji kufer izmišljaju ti kreteni na HRT-u. Dakle i da je nekim čudom 90% 4:3 ( u biti 5:4)
televizora, to nije nikakva prepreka, osim, kako je navedeno, u nečijim uhljebljenim predpenzijskim tikvama.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
16 godina
odjavljen

Točno; i ja imam i CRT i vidi se dobro. Malo stisnuto, ali okej je.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
17 godina
neaktivan
Ico2005 kaže...

Samo me zanima cifra ove slovenske intervencije.

pa CCA 100.000kn + satelitska veza koja kosta svetog petra kajgane...

k1klop kaže...

Ili kad u HRT prestanu krast novce i zapošljavat nesposobne rođake. Možda ce onda imat novce za modernizaciju opreme...

HRT vec godinu i pol dana nesmije zaposljavati nove kadrove u vecini odjela

potpis :D
14 godina
neaktivan

Ta politika nezapošljevanja najčešće znači da se zapošljava isključivo preko VIP

15 godina
neaktivan
Budokai kaže...

Nisu bitni fakulteti, nego ljudi.

Ivan Đikić

Rodio se 1966. godine u Zagrebu, gdje je 1991. godine završio Medicinski fakultet u rekordnom roku od četiri i pol godine s prosječnom ocjenom 5,00. Diplomirao je i doktorirao na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Pet godina (od 1992. do 1997. godine) bio je na usavršavanju u laboratoriju prof. dr. Josepha Schlessingera u New Yorku.[1]

Od 1997. godine dr. Đikić voditelj je laboratorija za molekularnu biologiju tumora u Ludwigovom Institutu za istraživanje raka u Švedskoj. Godine 2002. izabran je za redovitog profesora Medicinskog fakulteta Sveučilišta Goethe u Frankfurtu, Njemačka, gdje i danas radi, a kao izvanredni profesor predaje i na Medicinskom fakultetuSveučilišta u Splitu, te je voditelj Laboratorija za molekularnu biologiju tumora u MedILSu. Aktivni je sudionik brojnih europskih programa u obrazovanju studenata i znanstvenika, te inicijator i organizator znanstvenih skupova u Hrvatskoj. Aktivno surađuje sa znanstvenicima u Hrvatskoj i na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu.

Naravno da nisu bitni fakulteti nego ljudi, kad su nam instiutcije smeće u usporedbi sa Europom. I svi su oni napravili karijere negdje vani jer nismo relevantni.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice