Imamo EU, imamo 16:9!

poruka: 49
|
čitano: 10.197
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Imamo EU, imamo 16:9!".
17 godina
neaktivan

Posuđena oprema od TV SLO - samo za ovu prigodu.

55 1 hvala 6
17 godina
neaktivan

A možda je obrnuto, možda nas nisu htjeli primiti dok ne prijeđemo na 16:9? Kao i u ostalome, pravit ćemo se večeras da smo Evropljani, a sutra po starome.

2 3 hvala 0
17 godina

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
Moj PC  
9 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Imamo EU, imamo 16:9!
Annihilator kaže...

Posuđena je oprema za (HD) snimanje, no ovdje je presedan u emitiranju. HTV ne oskudjeva u 16:9 materijalu, a nema ni tehničkih zapreka za emitiranje, no u nečijoj glavi postoji blokada. A onda je danas zazvonio telefon na Prisavlju i voila....

17 godina
Annihilator kaže...

Pošto sam ja pol Hrvat a pol Slovenac, onda ok jel ništa strašno fino su nam posudili tehnikalije i eto nam 16-9 na par sati pa nema frke.Izlanuo se

No sad realno budimo ozbiljni,Nevinašce to je sramota na kubik da nam Slovenci tak nekaj moraju pousudit i to samo za danas.Pa kud je sva ta lova otišla kroz tolke godine, na kaj su ovi na HRT i država potrošili bolje reč zamračili tolku lovu od preplate i sve ostalog itd.Da sad opet isto ne piskaram, eto dolnji link tam sam rekel kaj se več i treba spomenut fučkaj ga sad eto imamo 16-9/HTV1 samo danas i ulazimo u EU fenomenalno.{#}{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/filmovi-tv-serije-glazba/hrt-europu-prestarom-tehnikom/190016.aspx?page=0&jumpto=3719434&sort=asc&view=flat

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
15 godina

I 4:3 ekrane :S

...Vrhunac moje popularnosti je bio kada me 50 cent spomenuo u pjesmi...
Moj PC  
15 1 hvala 0
17 godina
Annihilator kaže...

što se studijske opreme tiče, ništa nije posuđeno. hd kamere imamo već neko vrijeme (doduše ne puno njih, bar ne po studijima) i ne znam kome je kočnica u glavi da ne emitira ovako stalno..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
16 godina
neaktivan

briga mene za 16:9 cijeli dan sam bio lud, pa zbog svih tih guzičara Zagreb je bio paraliziran, pa čovječe skoro pa nisam smjeo iz kuće izaći i prošetati se, a da se vozim nekim prijevoznim sredstvom po zg u blizini centra moglo se samo sanjati. 

Užas, ne znam što se to uvijek izvodi neki show kad neki napunahi dolaze kod nas.

Sramota, farbali su linije i čistili ulice tamo gdje će eskadrila prolaziti. A ostalo sve niti taknuto. Sve samo za ovu prigodu. Sve evakuirali, ljudi nisu smjeli niti parkirati pred kućom. 

Baš me zanima kako se ponašaju u drugim Zemljama kad naši političari dolaze kod njih. 

Đuro#2155
Moj PC  
23 2 hvala 0
14 godina
neaktivan

al meni nije jasno zasto je na hrt 1 i na hrt 3 isti program...tj. nije, na hrt 1 moram staviti aspect na just da nema onih bijelih crtica gore...

Mislim, dakle postojim.
Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
nixass kaže...
Annihilator kaže...

što se studijske opreme tiče, ništa nije posuđeno. hd kamere imamo već neko vrijeme (doduše ne puno njih, bar ne po studijima) i ne znam kome je kočnica u glavi da ne emitira ovako stalno..

Problem je ljudi koji rade na HTVu, ne samo u Zagrebu vec diljem drzave...

HRT vec godinama ima digitalnu opremu i to vrhunsku ali je ne koristi zbog ljudi koji imaju 50+ i da bi presli na takav nacin rada im zahtjeva psihicku prilagodbu, nesto kao PTSP dobiju kada im se pokaze digitalna kamera...

U Rijeci su imali 6 kamera na testiranju i vratili ih nazad iz pregrst razloga, a sve je svedeno na to da njih to ne zanima jer su bete dovoljno dobre az tehniku koju koristi OIV i ostale platforme...

Ja npr imam problem jer na lokalnoj razini zelim emitirati HD signal, ali nitko od nasih providera ne omogucava da primaju takav signal pa ga sami konvertiraju na sta im treba, niti imaju namjeru tako skoro prelazit na HD...

Lokalne televizije su tako zakinute i bitratom slike, jer meni sa HD opremom ne dozvoljavaju da predem 1,5 dok nacionalan program ide preko 6 tako da u vecini slucajeve HD slika tj 1920x1080 input - 720x576out izgleda gore nego hrtova beta...

HRT jednostavno treba izmjenu generacija...

potpis :D
17 godina
neaktivan
pranklin kaže...

al meni nije jasno zasto je na hrt 1 i na hrt 3 isti program...tj. nije, na hrt 1 moram staviti aspect na just da nema onih bijelih crtica gore...

Zna li itko koja je priča s tim crticama? Od nedavno su se pojavile na slovenskim programima.

12 godina
neaktivan
Visak kaže...
pranklin kaže...

Zna li itko koja je priča s tim crticama? Od nedavno su se pojavile na slovenskim programima.

To nam evropa kolektivno ispire mozak.

Što hladnije to bolje...
17 godina
neaktivan

Jos da je HTV uveo broadband internet mogao bih i ja gleadati ceremoniju pristupa u EU {#}.  

Mozda ce prenos raspada EU biti bolji. {#}

Eventualno svaki supak dobije hemoroid.
Moj PC  
23 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Hacker-ri kaže...
nixass kaže...
Annihilator kaže...

jos ljudi na burzi

17 godina
neaktivan
Kulo Vi Britania kaže...
Hacker-ri kaže...

jos ljudi na burzi

to jednostavno znaci...

das toncu otkaz, zaposlis covjeka koji ima 3 stupanj sae institute za audio inzinjera...

maknes stare ljude koji ne zele primijenit novu tehnologiju za bolje, i zaposlis nove, dakle to znaci IZMJENA ...

oni imaju toliko opreme da sutra mogu zapocet HD emitiranje u svim odjelima

14 godina
neaktivan
Kulo Vi Britania kaže...
Hacker-ri kaže...
nixass kaže...
Annihilator kaže...

jos ljudi na burzi

nije mislio na robote, već na mlade ljude sa burze

17 godina
Hacker-ri kaže...
Kulo Vi Britania kaže...
Hacker-ri kaže...

jos ljudi na burzi

to jednostavno znaci...

das toncu otkaz, zaposlis covjeka koji ima 3 stupanj sae institute za audio inzinjera...

maknes stare ljude koji ne zele primijenit novu tehnologiju za bolje, i zaposlis nove, dakle to znaci IZMJENA ...

oni imaju toliko opreme da sutra mogu zapocet HD emitiranje u svim odjelima

Je ali zašto bi kad ne moraju,Izlanuo se ko ih tjera niko čemu se živcirat sa digitalijom kad plača stiže i ovako a za ostalo me boli đon.Ljude ne moš zamjenit jer ne da politika, svako je nekome nekaj dužan za ko zna šta pokrivaju jedni druge dakle opet plača stiže na vrjeme a digitalija trune tak to ide.{#}{#}

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
16 godina
neaktivan

Dobro došli nazad u 4:3 format :(

Moj PC  
14 0 hvala 0
16 godina
Studio Level kaže...

Dobro došli nazad u 4:3 format :(

Ja ga se baš poželio :D

17 godina
neaktivan

Stvarno sramota.

4 0 hvala 0
17 godina

Dosta jadno.

Sva sreca pa ne gledam televiziju...

- Psiho246
Moj PC  
13 1 hvala 0
14 godina

Jesam li ja ovo dobro skužio?

HR stavi 16:9 za vrijeme ulaska u Eu i onda vrate?

Ne gledam TV pa ono... Koliko sam skužio iz ovih poruka.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tigerija kaže...

Jesam li ja ovo dobro skužio?

HR stavi 16:9 za vrijeme ulaska u Eu i onda vrate?

Ne gledam TV pa ono... Koliko sam skužio iz ovih poruka.

Rentali su ekipu iz slo da odradi docek, koja naravno prati buducnost i ulaganja, pa nakon sto je prijenos zavrsio, prebacili su na HRT opremu koja je i dalje 4:3 u emitiranju

15 godina

Gledamo moja zena i ja jučer taj prijenos i ona par puta tokom prijenosa mene pita da zašto se kamemanu tako trese kamera? Nisam obracao pozornost, ali sada kada znam da su to slovenci, onda je vjerojatnije da lik umire od smijeha iza kamere pa ju trese. :)

12 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

De mi recite jel istina da je do Hrvatske granice dosao cjevovod kojim će med i mlijeko iz EU dolaziti Vam...:)

Moj PC  
18 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

Vijest dana 2036 godine. Prvi prijenos zasjedanja Hrvatskog Sabora nakon odcjepljenja od zločinačke EU tvorevine izvršen je u 3D tehnici .....

3 3 hvala 0
17 godina
neaktivan

"rvacka - slijepo crijevo EU": strahujem da će u pridruženje (osnivanje?) ujedinjene federacije planeta samo privremeno proći u HD razlučivosti a pretvaranje našeg sunca u smeđeg patuljka možda bude prenošeno u punom HD. ali samo tih 8 minuta. {#}

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Za HD sliku moramo ući u Sjedinjene Američke Države. :)

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
Moj PC  
13 1 hvala 0
13 godina
protjeran

Autorov komentar je pun cinizma, sarkazma.

Tipično za nas ljude; "malo starije". {#}

http://www.youtube.com/watch?v=YlUKcNNmywk

0 2 hvala 0
14 godina
Emitiranje u 16:9 formatu će početi kada više od 50% korisnika bude imalo televizore u tom formatu.

0 15 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice