Igrači mozgovno obdareniji

poruka: 29
|
čitano: 6.689
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Igrači mozgovno obdareniji".
16 godina
neaktivan

To sam vam ja odmah mogao reći, mada mi se čini da danas ima puno tulavih igrača, posebice mmo.

Moj PC  
14 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

@Xanzzu u potpunosti se slažem ali zašto mmo?

Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromah .............Slažem se!!!
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.1.2010 22:02 (sk8 4 life).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Igrači mozgovno obdareniji
sk8 4 life kaže...

ih koliko sam ja po mozgu onda ispred mojih prijatelja!!

@Xanzzu u potpunosti se slažem

Sumnjam da jesi al nemoj to shvatit ko uvredu..ipak velika vecina nas vise odnosi nego sto donosi roditeljima..Mršti se

Nemam potpis osim na licnoj
17 godina
neaktivan
RimSo kaže...
sk8 4 life kaže...

ih koliko sam ja po mozgu onda ispred mojih prijatelja!!

@Xanzzu u potpunosti se slažem

Sumnjam da jesi al nemoj to shvatit ko uvredu..ipak velika vecina nas vise odnosi nego sto donosi roditeljima..Mršti se

ma koja uvreda...ne poznaješ ti mene dobro da bi mogao sumljat...btw ovo zadnje nema nikakve povezanosi sa monom...btw nisam gamer

16 godina
neaktivan
sk8 4 life kaže...

Ma ne znam tako sam nekako primjetio, ali s druge strane ja ni ne igram ništa drugo pa tako da vjerojatno i nije neka procjena. Ali povećao se broj idiota online :(

17 godina
neaktivan
Xanzzu kaže...
sk8 4 life kaže...

Ma ne znam tako sam nekako primjetio, ali s druge strane ja ni ne igram ništa drugo pa tako da vjerojatno i nije neka procjena. Ali povećao se broj idiota online :(

to je istina...negdje sam vidio knjigu za wow...kako što brže doći do najveveceg lvl-a  hahaha to je stvarno za Plač

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.1.2010 22:08 (sk8 4 life).
18 godina

primjetio sam da u posljednje vrijeme svako malo izadje na netu istrazivanje nekih "znanstvenika" koji "otkrivaju" neku cinjenicu koja se moze zakljuciti zdravim razumom.

What is the difference between Windows xp and Windows vista? A:Approximate 7 years
Moj PC  
7 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nevjerovatno...zato što se nisu koristili zdravim razumom sad mogu reć da su amo reć pametniji gameri bolji u gamingu od amo reć glupih :P......da je ovu informaciju lako prodat ne bi postojao internet...nategnuto ali moguće....

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tale kaže...

Nevjerovatno...zato što se nisu koristili zdravim razumom sad mogu reć da su amo reć pametniji gameri bolji u gamingu od amo reć glupih :P......da je ovu informaciju lako prodat ne bi postojao internet...nategnuto ali moguće....

dobro je što nisu uzeli neku zemlju za primjer...po ovome korejci bi trebali biti najpametniji na svjetu.

18 godina
neaktivan

Zdravim razumom se možeš jedino upitat tko financira ovakve studije Activision ili EA? Smijeh

... ovoliki je bija, majke mi...
Moj PC  
8 0 hvala 0
16 godina
protjeran

mislim da to nema veze, ja imam 15 godina i natprosječno sam inteligentan ( i po testovima inteligencije, a i idem u najbolju skolu u RH) pa sam opet dosta lošiji gejmer od susjeda koji je sasvim prosječan, a imamo jednako sati.

*n00b u53r*

0 5 hvala 0
18 godina

Odgovor na diskusiju o zdravom razumu je u slici koju sam stavio kao prilog.

Zdrav razum Zdrav razum
- Psiho246
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina

bilo koja teroija se može dokazati sa dovoljno istraživanja

Onaj tko nikad nije pogriješio, nikad nije pokušao napraviti nešto novo
Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina
protjeran
lukavg kaže...

mislim da to nema veze, ja imam 15 godina i natprosječno sam inteligentan ( i po testovima inteligencije, a i idem u najbolju skolu u RH) pa sam opet dosta lošiji gejmer od susjeda koji je sasvim prosječan, a imamo jednako sati.

a možeš li objasniti nama retardiranima,    o kojoj se to školi radi u koji ti ideš ?

što se tiče istraživanja........     pametniji ljudi su u većini slučajeva općenito u životu uspješniji, osim ako nisu prepametni, pa ih ta pamet "sputava"

Hedonism Is My LifeStyle
16 godina
protjeran
nisam rekao da je itko retardiran, idem u petu gimnaziju. pa možda jesu uspješniji u životu, al ja kazem da nema baš pamet puno veze u codu, refleksi su bitniji
*n00b u53r*
17 godina
odjavljen

Znaci velicina mozga ima veze sa time kako tko igra igrice ?!?! Pa, da, vidi se da rasturaju odrasle osobe, a klinci ne znaju niti igrati...
Da im sponzori mozda nisu bili proizvodjaci GMO hrane i ovi sto 'prave' igrice ?!?!

Ovo me podsjeca na onu studiju u kojoj su  'dokazali' da je c vitamin kancerogen. Ali, dobro. Dok ima b***** koji ce ih placati za nerad i razne nebuloze, bar cemo se imati cemu smijati.

Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
protjeran

mislim da su se u ovom istraživanju više usmjerili na igranje mozgovno zahtjevnijih igara.

kod multiplayera, pogotovo natjecateljskog tipa, refleksi i brzina na tipkovnici su obično daleko važniji od pameti, iako pravi profesionalci   ponekad znaju doći sa zaista inovativnim i briljantnim idejama koje onda masa drugih kopira.

Hedonism Is My LifeStyle

1 0 hvala 0
17 godina
Geophysics kaže...

Jesi li siguran? Dokaži.

16 godina
protjeran

hahahahha, bravo! :D

*n00b u53r*
17 godina
protjeran

Da su mozgovno "obdareniji" nebi cijeli život proveli za igrama.

http://s3.ba.bitefight.org/c.php?uid=125264
Moj PC  
3 1 hvala 0
16 godina
Quantum kaže...
Geophysics kaže...

Jesi li siguran? Dokaži.

jedan od primjera je GMO hrana

kompanije koje proizvode sjeme će "financirati" istaraživanja koja će dokazati da je GMO potpuno zdrav i da je to upravo ono što nama treba i da nam je bez toga život nezamisliv, a nema veze npr. što se sjeme mora kupiti samo od tih kompanija jer ono što ubereš neće roditi kako treba

naravno da je ovaj primjer daleko od tematike ovog foruma ali to mi je prvo palo na pamet

pa da   i globalno zatopljnje, globalna promjena klime ili sada kako se počinje pričati globalno zahlađenje sve se to može "dokazati da je točno"  ako se napravi puno istraživanja i iz toga se uzmu samo rezultati koje će poduprti našu teoriju koju smo željeli dokazati

to je u ovom primjeru i da igranje igrica poboljšava mozak, a isto tako i dizanje utega i ili bavljenje sportom poboljšava fizičko stanje tijela

17 godina
Geophysics kaže...
Quantum kaže...
Geophysics kaže...

Jesi li siguran? Dokaži.

jedan od primjera je GMO hrana

kompanije koje proizvode sjeme će "financirati" istaraživanja koja će dokazati da je GMO potpuno zdrav i da je to upravo ono što nama treba i da nam je bez toga život nezamisliv, a nema veze npr. što se sjeme mora kupiti samo od tih kompanija jer ono što ubereš neće roditi kako treba

naravno da je ovaj primjer daleko od tematike ovog foruma ali to mi je prvo palo na pamet

pa da   i globalno zatopljnje, globalna promjena klime ili sada kako se počinje pričati globalno zahlađenje sve se to može "dokazati da je točno"  ako se napravi puno istraživanja i iz toga se uzmu samo rezultati koje će poduprti našu teoriju koju smo željeli dokazati

to je u ovom primjeru i da igranje igrica poboljšava mozak, a isto tako i dizanje utega i ili bavljenje sportom poboljšava fizičko stanje tijela

Ovo je zaista off-topic, ali razmisli malo o paradoksu koji si svojom izjavom generirao - ti si zapravo rekao da bih ja "uz dovoljno istraživanja" mogao dokazati da ti zapravo nisi napisao post u kojem se (citiram) "bilo koja teorija može dokazati sa dovoljno istraživanja".

Postavalja se pitanje - kako sam ja mogao dokazati postojanje nečega nešto što zapravo ne postoji? :)

16 godina
neaktivan
doxy kaže...

Da su mozgovno "obdareniji" nebi cijeli život proveli za igrama.

Ne provodi svako svaki slobodan tren na igrama. Mislim da takvi nisu niti uključeni u ovo istraživanje.

16 godina

ne želim se nadmudrivati sa Quantumom ali evo "dokaza" da je 1=-1      pogledajte sliku koju sam stavio u poruci

ostajem pri svojoj tvrdnji da se svaka teorija može dokazati uz dovoljno istraživnja

a sad se vratimo na temu

logično je da osobe koje igraju kompijutorske igre razvijaju mozak jer igranje nekih komp. igrica zahtjeva dobre reflekse, praćenje svakog detalja na monitoru, razlikovanje raznih zvukova koji imaju različito značenje u igri i naravno razmišljanje o taktikama igranja, pamćenje jako puno informacija, prilagođavanje novonastalim sitauacijama.......

kod ljudi koji imaju alzheimeriovu bolest ili im se razvija, čitanjem knjiga se usporava nastanak bolesti ili se stvaraju nove veze među neuronima tj. povlači se alzheimerova bolest

moj zaključak je da je igaranje komp. igrica vježbanje mozga = razvijanje

dokaz 1=-1 dokaz 1=-1
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.1.2010 20:00 (Geophysics).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Geophysics kaže...

ne želim se nadmudrivati sa Quantumom ali evo "dokaza" da je 1=-1      pogledajte sliku koju sam stavio u poruci

ostajem pri svojoj tvrdnji da se svaka teorija može dokazati uz dovoljno istraživnja

a sad se vratimo na temu

logično je da osobe koje igraju kompijutorske igre razvijaju mozak jer igranje nekih komp. igrica zahtjeva dobre reflekse, praćenje svakog detalja na monitoru, razlikovanje raznih zvukova koji imaju različito značenje u igri i naravno razmišljanje o taktikama igranja, pamćenje jako puno informacija, prilagođavanje novonastalim sitauacijama.......

kod ljudi koji imaju alzheimeriovu bolest ili im se razvija, čitanjem knjiga se usporava nastanak bolesti ili se stvaraju nove veze među neuronima tj. povlači se alzheimerova bolest

moj zaključak je da je igaranje komp. igrica vježbanje mozga = razvijanje

Brišem post jer se više nisam siguran o čemu pričam. Imao sam predavanje nečemu sličnom, ali se više ne sjećam detalja pa zapravo i ne bih htio ulaziti u diskusiju.Rezultat pod korijenom je dvostruki rezultati (+,-), pa onda dobiješ da je i 1 i -1, ali oba ne moraju biti točan pa se u tom slučaju netočan rezultat križa. I u to sam po prilično siguran. 

Ali razlog zbog kojeg sam ovo napisao jest da dokaz baš i nije dokaz ako je dovoljno šupalj da ga probije više manje svatko. Tako bi mogao uložiti sve milijune svijeta i ne bi imao uvjerljive dokaze da je 2+3=5 i sl. 

Ispričavam se što sam poruku editirao 5 puta, ali tek sam poslije shvatio da sam napisao glupost + nisam se ni dobro izrazio.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.1.2010 21:48 (Xanzzu).
18 godina
neaktivan

kako nije, -1 tebi jednako je 1 meni Smijeh

Quantum kaže...

Ovo je zaista off-topic, ali razmisli malo o paradoksu koji si svojom izjavom generirao - ti si zapravo rekao da bih ja "uz dovoljno istraživanja" mogao dokazati da ti zapravo nisi napisao post u kojem se (citiram) "bilo koja teorija može dokazati sa dovoljno istraživanja".

Postavalja se pitanje - kako sam ja mogao dokazati postojanje nečega nešto što zapravo ne postoji? :)

pa i nije on napisao, što bi rekao forumaš hrvooje, to je napisao ili njegov brat ili mama Smijeh

... ovoliki je bija, majke mi...
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.1.2010 21:12 ((s)izgoreo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Hajmo reći da je ovo istina.. Ali opet, ja u "igrače" ne ubrajam one klince sa PS3 i XBOX-a od 11-12 godina šta se deru na mic svaki put kad ih skuljiš snajpom u glavu u BF-Bad Companyju Smijeh

/| ACTA NON VERBA |\
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.1.2010 21:03 (AlienWare1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Geophysics kaže...

Trebamo se prvo složiti oko toga da li želiš ispravno nešto dokazati, ili neispravno.

Ja pretpostavljam ovo prvo, i u tom slučaju se ne trebaš nadmudrivati sa mnom, već trebaš prihvatiti da si rekao glupost. Ako si pretpostavio ovo drugo, onda nemamo o čemu razgovarati, jer je korisnost neispravnog dokaza čak manja nego da nisi ništa dokazao (jer si defacto još povećao entropiju u sustavu).

Što se tiče ovog "dokaza" koji si iznio, to je riječ o neispravnom dokazu, odnosno elementarnoj matematičkoj grešci (triku).

Ako me sjećanje služi, kvadratni korijen od nekog broja y definiran je kao √y = x | y² = x, (uz x, y > 0) , tj. drugim riječima, kvadratni korijen nekog broja y zapravo je traženje nekog x takav da x² = y. Zbog tog kvadrata slijeva, postoji uvijek par rješenja, i to jedno negativno i jedno pozitivno rješenje, a tvoja dokaz to nije uvažio.

Konkretno, √100 = (+)10, ali i √100 = -10 (jer -(10)² = 10² = 100).

Stoga, tvoj bi dokaz trebao ovako izgledati (neka me ispravi netko ako sam kiksao, pod temperaturom sam):

-1 = -1 (korak pretpostavke)

<...mislim da sve štima do koraka gdje pojednostavljuje korjene u brojniku i nazivniku...>

.....

(+/-)1/ i = i/(+/-)1           -> (po definiciji kompleksnog broja, i² = -1, pa smijemo napisati da je i = √(-1))

(+1 * i) / i = i / (+1 * i)    -> (to je isto što i ono gore, samo što smo raspisali pozitivne i negativne vrijednosti, a rezultat brojnika i nazivnika nije se promijenio)

i/i = i/i, odnosno 1 = 1, što je istina, a ako je to istina, onda je istina i da je -1 = -1.

Q.E.D.

Ako te zanima dokaz da je 1 = 1, uzeti ili Peanov aksiom 1 o svojstvu refleksivnosti relacije jednakosti svakog prirodnog broja ili, ako baš želiš vidjeti kako stvari zaista funkcioniraju, zadubiti se u Teoriju Skupova (2. godina matematičkog smjera PMF-a) i počni od početaka, tipa što je 0, što je 1, što je bilo koji broj, pa ćeš uskoro dokazivati da je stari Peano ipak krajem 19. stoljeća bio u pravu :)

Takvih "dokaza" kakve si ti naveo ima hrpa, pa si ih pogledaj malo ovdje

* * *

On-topic - nema sumnje da igranje razvija mozak, samo je pitanje kako koja igra i u kojoj mjeri.

Mislim da pravljenje igara ipak daleko više razvija mozak.

EDIT: Dodao link.

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.1.2010 10:41 (Quantum).
17 godina
neaktivan
Koji je ovo Offtopic!!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice