HT pokrenuo LTE mrežu

poruka: 93
|
čitano: 20.344
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "HT pokrenuo LTE mrežu".
15 godina
protjeran
HT pokrenuo LTE mrežu

To je sve prodavanje magle, ja sam za diplomski imal temu Evoluciju UMTS-a(HSDPA+) pa sam dobro proučil arhitekturu. Sve tehnologije od GPRS-a do LTE koriste sličnu arhitehturu osnovne mreže (iliti core network), samo se kod svake novije  tehnologije ta mreža malo nadogradi (više software-ski(drugačija mdulacija se koristi) nego hardware-ski), jedino kod HSPA+ ide implementacija MIMO arhitekture(koristi se više antena za slanje i prijem i više paralelnih podatkovnih tokova da se dobije veća propusnost i kapacitet) pa treba nešto više hardverske promjene. Al u globalu nema tu nekih astronomskih ulaganja. Sjećam se kak su reklamirali VIP-ovci brzine do čak 7.2 Mb/s za HSDPA a ja sam u KC-u ispred repetitora jedva 1Mb/s izmjeril(danas je brzina veća al svejedno nije 7.2 Mb/s). Tak bude i s LTE sam kaj bude cijena još veća a brzina nebude ni blizu 100 Mb/s, pokrivenost bude samo u većim gradovima.

Trust me, I'm a Jedi!
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: HT pokrenuo LTE mrežu

Brzinu već od 50Mbps nemaš gdje iskoristiti, tako da ti ne treba 100. Ja sam prošle godine na T-Mobileovom LTE-u uredno "hvatao" do 50Mbps.

14 godina
neaktivan
Bolje im je da 3G poboljsaju.... Evo ovaj komentar pisem blizu kvatrica u zagrebu (uzi centar) i u svojoj skoli nemam 3G nego se iPhone uvijek na edge prebaci... Pitam se kako je tek u malim sredinama u Hrvatskoj...
15 godina
HT pokrenuo LTE mrežu

Zaista, tek kada flat tarife budu dostupne, i to po razumnim cijenama, tada ce ovo biti privlacno korisnicima. Ali neka, bitno je da se krece..pa hopefully, doci ce i do nas u Bih za koju godinu..ili desetljece..

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
HT pokrenuo LTE mrežu

Da mi daju za 100 kuna flat 8 megabita LTE, sasvim okay.

Cure su lude kad se zaljubljuju u naš muške,dlakva smrdljiva stvorenja.Ja da sam cura\žena bio bi največa lezbača na svijetu. (c) QFlash
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
3G nema na 90% lokacija u RH a oni kak ti 4G uvode LOL
15 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Zanimljivo, ali još je zanimljivije da na nekim dijelovima Knežije koja je praktički u centru grada i dalje zapinje 3G. :)

kao što sam napisao u jednom postu prije , isto ide i HT :

Nevjerojatno koji marketinški hype . Neka pokriju cijelu zemlju sa 3Gom pa onda neka se busaju u prsa i likuju ordenjem zasluga, ovako je to kur*c od ovce.

16 godina
ukay1000 kaže...

Da mi daju za 100 kuna flat 8 megabita LTE, sasvim okay.

Kae tebi, sanjati nije zabranjeno... ali vratimo se u realnost, toliko nam nisu cijene ADSL-a, a kamoli mobilnog interneta {#}

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
14 godina
neaktivan
Mislim da bi bugovci trebali napisat jedan malo duzi tutorial sta je to LTE i njegova uloga u vezi 3G, vidim 90% ne zna o cemu prica, no mene najvise zanima oce li i Bon Bon nudit LTE s obzirom da dijele infrastrukturu?
TD za glupost
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...
Visak kaže...
Bilo bi lijepo da prvo cijelu zemlju pokriju s 3G signalom. Na moru u sezoni mi ne prelazi 64kbs, pa ni ne primjetim kad sam potrošio paket, jer se brzina ne promijeni. To je pravi flat :-P

Ne. Kako ne shvaćate da je LTE zamjena za 3G, ne nešto uz 3G. LTE na 800MHz ima daleko bolju pokrivenost.

A shvaćaš li ti da ako su krenuli u LTE  projekt nema šanse da u moju zabit išta novo stave, jer će sve resurse u to usmjeriti?

15 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Brzinu već od 50Mbps nemaš gdje iskoristiti, tako da ti ne treba 100. Ja sam prošle godine na T-Mobileovom LTE-u uredno "hvatao" do 50Mbps.

Bravo ti, a ja sam na prošle, ove , a vjerojatno i sljedeće godine hvatat polu stabilni 2G .

Zemlja za junake !

EDIT:

i da moja zračna udaljenost do centra Zagreba je nekih cca 30-40 km , zbilja daleka vukoje*ina s obzirom na prostornu udaljenost i vjerojatno je HT-u dovođenje repetitora do moje vukoje*ine jednako građenju Hooverove brane ili Kineskig zida.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.3.2012 13:36 (woodgamesfx).
16 godina
neaktivan
ITman kaže...

To je sve prodavanje magle, ja sam za diplomski imal temu Evoluciju UMTS-a(HSDPA+) pa sam dobro proučil arhitekturu. Sve tehnologije od GPRS-a do LTE koriste sličnu arhitehturu osnovne mreže (iliti core network), samo se kod svake novije  tehnologije ta mreža malo nadogradi (više software-ski(drugačija mdulacija se koristi) nego hardware-ski), jedino kod HSPA+ ide implementacija MIMO arhitekture(koristi se više antena za slanje i prijem i više paralelnih podatkovnih tokova da se dobije veća propusnost i kapacitet) pa treba nešto više hardverske promjene. Al u globalu nema tu nekih astronomskih ulaganja.

A gle, i PC od prije 10 godina koristi sličnu arhitekturu i samo se malko nadogradi. Nema tu nekih astronomskih promjena pa opet svake 2godine kompletno mijenjamo računalo.

Da li možeš sa sigurnošću tvrditi da t-ht, vip i tele2 mogu na istoj opremi od npr 5 godina pustiti LTE bez značajnijih ulaganja u mrežu?

Origin: F4stReload ---- | ----- Nema na čemu! ------ | ------ Google is your friend ----- | -----
16 godina
odjavljen
Visak kaže...
Tonči kaže...
Visak kaže...
Bilo bi lijepo da prvo cijelu zemlju pokriju s 3G signalom. Na moru u sezoni mi ne prelazi 64kbs, pa ni ne primjetim kad sam potrošio paket, jer se brzina ne promijeni. To je pravi flat :-P

Ne. Kako ne shvaćate da je LTE zamjena za 3G, ne nešto uz 3G. LTE na 800MHz ima daleko bolju pokrivenost.

A shvaćaš li ti da ako su krenuli u LTE  projekt nema šanse da u moju zabit išta novo stave, jer će sve resurse u to usmjeriti?

?! Ti bi nešto novije od LTE-a?

17 godina
neaktivan
Što misliš hoće li LTE postavljati po provinciji koja još nema 3G jer nije previše naseljena, ili po urbanim lokacijama gdje je najveći promet?
13 godina
neaktivan
HT pokrenuo LTE mrežu

Evo što se pametnije može raditi s iPadom umjesto surfanja preskupom 4G mrežom!

Moj PC  
2 2 hvala 0
17 godina
Fake_Alert kaže...

Kad smo poceli vec optikom. Meni jos uvijek nije jasno zasto je cijela bistra pokrivena optikom ( HT ) po stupovima, navodno " javili " su se dobrovoljno da ce platit.  A zagreb nije?

Zato jer je takav dogovor bio sa općinom, tj. dobar dio je isfinancirala općina. Ja sam se isto iznenadio, ali me čudi (zapravo i ne) da je HT pristao na optiku po stupovima jer izgleda prestrašno. Također, bio kod tete u Bistri i gledam, pa ono, ima optiku i opet ima Siemens DSL router i DSL brzine... što će ti takva optika majko mila i bez obzira na optiku MAXTV im šteka, puca, ne radi...

http://www.appoteka.net/ - http://www.zvonimirbuzanic.com/ - http://www.doom.com.hr/ - http://www.weboteka.net/
15 godina
HT pokrenuo LTE mrežu

Razvojem i širenjem LTE mreže će doći i do ostalih veće brzine, zbog većeg područja kojeg pokriva LTE signal i zbog širenja mreža novih generacija, treba malo strpljenja, kod mene je isto samo EDGE ali veselim se ovim vijestima da nam dolazi LTE jer to znači napredak. Siguran sam da će i ostalim krajevima dolaziti postupno veće brzine, nadam se da će operateri do ljeta kako bi reklamirali LTE mreže što većem broju ljudi usred sezone, još proširiti dostupnost 3G i 4G mreže... nećemo svi imati 4G brzine ali imat ćemo onda 3G a veliki gradovi ove max brzine, sve to vuče jedno drugo tako da je ovo dobra vijest.

Avira+CIS
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.3.2012 15:01 (njonji).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HT pokrenuo LTE mrežu

Nasao ovo na lteworld.org >

LTE standards are in matured state now with release 8 frozen. While LTE Advanced is still under works. Often the LTE standard is seen as 4G standard which is not true. 3.9G is more acceptable for LTE. So why it is not 4G? Answer is quite simple - LTE does not fulfill all requirements of ITU 4G definition.

<<<<<RAY>>>>>

&amp;lt;&amp;lt;&amp;lt;&amp;lt;&amp;lt;RAY&amp;gt;&amp;gt;&amp;gt;&amp;gt;&amp;gt;
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.3.2012 15:31 (Ray_5).

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
HT pokrenuo LTE mrežu

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
HT pokrenuo LTE mrežu

Odličan članak pa i o tome da ipad ne podržava naših 800, 1800 i 2600Mhz pa ne ne kreću u ovo zbog njega

užitak mi je čitati Krešimirove članke meni koji stalno i isključivo koristim net preko sticka čovjek jednostavno zna

btw EU je donijela odluku da se svi moraju poskidati sa analognog tv signala 1.1.2013. zbog LTE na 800Mhz može biti jedino da se neće Srbija i Bosna jer ni nisu u EU ali makar Italija vidjet ćemo

bug caruje, um klade valja

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HT pokrenuo LTE mrežu

Jedva čekam da ovo aktiviraju. Ali kao i sve usluge koje tek dodu kod nas bit ce paprena cijena. Odašiljaci i veze imaju nešto slično tome vec par godina (Wimax) i cijena je 15000-20000 kn za flat rate.

Super ce mi ovo bit jer imam mob sa 4G podrškom Motorola droid 3. Ako ne bude skupo budem uzeo neku tarifu pa vam kazem jel to valja icemu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Oldy kaže...

Odličan članak pa i o tome da ipad ne podržava naših 800, 1800 i 2600Mhz pa ne ne kreću u ovo zbog njega

užitak mi je čitati Krešimirove članke meni koji stalno i isključivo koristim net preko sticka čovjek jednostavno zna

btw EU je donijela odluku da se svi moraju poskidati sa analognog tv signala 1.1.2013. zbog LTE na 800Mhz može biti jedino da se neće Srbija i Bosna jer ni nisu u EU ali makar Italija vidjet ćemo

To ce biti prekrasno za vidjeti Srbi tvrdoglavi unistavat ce LTE signal tu u Slavoniji, a vec cim dodes blizu Aljmaša prebace na Srpsku mrezu. Mislim ono.

Šta si mućko kolu?
16 godina
neaktivan
HT pokrenuo LTE mrežu

Neće ići će doduše na 1800 koji ne mogu toliko pokriti na daljinu kao 800Mhz, tj. gdje god si nekada imao analognog tv signala ili danas imaš edge koji je na nešto višljih 900 trebaš imati i lte zato tih 800 i je predobra frekva za pokrivanje a naravno da neće pokrivati dok se ne maknu sa analognog signala jer će smetati jedno drugom,

znači za početak ostaje 1800Mhz ima i 2600 ali on je još kraći ali može biti brži jedino :)

a oni će zaj... ako mogu to znaš ali i njima će trebati ta frekva za njihove operatere ne vjerujem ni da će oni dugo čekati, naš ericsson nikola tesla ima ugovor za lte i sa crnom gorom recimo, neće ni oni dugo čekati tj. ne vjerujem morat će osloboditi tih 800Mhz

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HT pokrenuo LTE mrežu

Sad sam se malo zbunio. Jel CDMA ista stvar kao i LTE?   CDMA 800 / 1900; CDMA2000 1xEV-DO.... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Burek20 kaže...

Sad sam se malo zbunio. Jel CDMA ista stvar kao i LTE?    CDMA 800 / 1900; CDMA2000 1xEV-DO....

Ne, nisu kompatibilni, lte kod nas se temelji na 3G koji se temelji na edge tj. w-cdma

ipad lte  chip ionako radi na 700 i 2100 a europski lte na 800, 1800 i 2600Mhz, ne nebi se spojio sa njim :)

znači em su na cdma ne na w-cdma em frekva ne odgovara

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.3.2012 16:53 (Oldy).
14 godina
neaktivan
HT pokrenuo LTE mrežu

Onda mi plan propao. Nemam doma DSL nego onaj vip homebox jer do prije godinu dana nije bilo usluge za dsl.... al sam vezan ugovorom. Imao sam plan u mob ubaciti tu karticu i ako net bude flat da njega koristim ko ruter..... al ocito nista od toga :( 

Ovaj mob imam

http://www.gsmarena.com/motorola_droid_3-4036.php

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
HT pokrenuo LTE mrežu

A-ha za mob pitaš, ne nije osposobljen za lte nema chip bilo za američki cdma ili naš w-cdma

to je motorola stavila taj cdma zbog amerike, moraju oni imati sve drugačije od milja, fanrehaita, napona struje pa do mobilnih mreža :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.3.2012 16:51 (Oldy).

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HT pokrenuo LTE mrežu

Aaa okeee hvala na odgovoru. Ti ameri ludi :S

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HT pokrenuo LTE mrežu

JE LI TO MOGUĆE

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Zura kaže...
ITman kaže...

To je sve prodavanje magle, ja sam za diplomski imal temu Evoluciju UMTS-a(HSDPA+) pa sam dobro proučil arhitekturu. Sve tehnologije od GPRS-a do LTE koriste sličnu arhitehturu osnovne mreže (iliti core network), samo se kod svake novije  tehnologije ta mreža malo nadogradi (više software-ski(drugačija mdulacija se koristi) nego hardware-ski), jedino kod HSPA+ ide implementacija MIMO arhitekture(koristi se više antena za slanje i prijem i više paralelnih podatkovnih tokova da se dobije veća propusnost i kapacitet) pa treba nešto više hardverske promjene. Al u globalu nema tu nekih astronomskih ulaganja.

A gle, i PC od prije 10 godina koristi sličnu arhitekturu i samo se malko nadogradi. Nema tu nekih astronomskih promjena pa opet svake 2godine kompletno mijenjamo računalo.

Da li možeš sa sigurnošću tvrditi da t-ht, vip i tele2 mogu na istoj opremi od npr 5 godina pustiti LTE bez značajnijih ulaganja u mrežu?

Da ali kod PC-a se mijenja npr.  processor(pa ako imaš drugi slot samim time moraš mijenjat i matičnu itd..), a ovdje core network ostaje isti(zato i jesu sve nove arhitekture kompatibilne unazad sa prijašnjim, to je i cilj da bude jeftinija i lakša nadogradnja). Normalno da kad tad bude trebalo napraviti veći upgrade ali na ovaj način je prelazak sa jedne arhitekture na drugu transparentan za krajnjeg korisnika(ili se bar tome teži :-)).
......................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Veliki plus je kaj smo gašenjem emitiranja analognog tv signala oslobodili frekvenciju za LTE samo opet područja uz granice sa zemljama koje ga i dalje koriste i nemaju baš neku korist od toga(šifra: talijani i njihovo ometanje našeg digitalnog tv signala).
Ja nisam protiv LTE, naprotiv to je budućnost i definitivno je isplativije ulagati u razvoj toga nego žićnog pristupa internetu(u mobilnosti je budućnost), samo kod nas su i HT, VIP, Tele2 i ini sve ista bagra i oni će to cijenit ko suho zlato i na taj način to si neće moći svatko priuštiti pa samim time ranije spomenuta gospoda neće ulagati u brz razvoj infrastrukture pa da budu i ruralni dijelovi HR pokriveni LTE signalom tak da kod nas ovo bude dostupno tek za odabrane.
Gledal sam na britanskom "The Gadget Show-u" testiranje LTE-a i fakat je to veliki skok naspram HSDPA.

Trust me, I'm a Jedi!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice