HP Slate 500

poruka: 20
|
čitano: 3.948
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "HP Slate 500".
18 godina
neaktivan
HP Slate 500
crucifixion? :D
A.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
HP Slate 500

dakle 800 eura u nas :), ako ikad i dođe to jest.

pa stvarno jest namjenjeno poslovnim korisnicima, barem što se tiče cijene ... Viče

vjerojatno će samo firma biti spremna izdvojiti 5500+ kn za tabletić kojem se prava korist tek treba pronaći.

http://www.sosomoso.com - meet nice people!
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
HP Slate 500

preskupo... ja imam asus t101mt atom1,6 1gb rama(proširivo) i 120gb koji dual boota na android i win7 i platio ga samo 3500kn... da i jos ima i hardversku tipkovnicu 

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.10.2010 13:17 (Check).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: HP Slate 500
Check kaže...

preskupo... ja imam asus t101mt atom1,6 1gb rama(proširivo) i 120gb rama koji dual boota na android i win7 i platio ga samo 3500kn... da i jos ima i hardversku tipkovnicu 

Tablet sa 120gb rama...premocno, gdje si to zbavio da si i ja nabavim jedan :D

He who dares, wins
16 godina
neaktivan

haha fail... mislio sam na memoriju :D 

17 godina
neaktivan
HP Slate 500

Au mitski slate je natrag ovog puta u windows 7 inacici

Netbook pretocen u tablet sa ssdom po 800dolara.Nekak mi ne zgleda zanimljivo

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.10.2010 13:28 (Tcherot).

1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
HP Slate 500

resurrection najavljivanog pred preko godinu dana, samo je sad cijena skočila sa najavljivanih 500 injak dolara na 800.

A.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
HP Slate 500

bolje da su uzeli web os i napravili nesto jeftino i prihvatljivo, ovak ce samo biti epic fail za hp

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Mislim da nije problem u operativnom sistemu - cijena se kreće od 800 kuna do 1500 za ultimate - kaj vjerojatno ne budu stavljali na ovo .. pa ako se uzme broj uređaja i popust na količinu, partnerska HP cijena vjerojatno nije ta - dakle, problem je želja da se hardver napravi pristupačnim.

18 godina
Check kaže...

bolje da su uzeli web os i napravili nesto jeftino i prihvatljivo, ovak ce samo biti epic fail za hp

Tko kaze da nece?

I zasto bi bio epic fail?

Ovo nije namjenjeno širrokom krugu korisnika, kao iPad, i zato je bilo kakva prodaja dobra.

I ovo je očekivan uređaj, da se pored "slabijeg", "smartphone" OS-a i multimedijalnog gadgeta ponudi puni OS na ozbiljnijem hardwareu.

Anarchists of the world, unite!
17 godina
neaktivan
wyks kaže...
Check kaže...

Tko kaze da nece?

I zasto bi bio epic fail?

Ovo nije namjenjeno širrokom krugu korisnika, kao iPad, i zato je bilo kakva prodaja dobra.

I ovo je očekivan uređaj, da se pored "slabijeg", "smartphone" OS-a i multimedijalnog gadgeta ponudi puni OS na ozbiljnijem hardwareu.

Za taj dio trzista vec imaju rjesenja .Jest da je nesto nezgrapnije http://www.chipchick.com/2010/08/hp-touchsmart-tm2t-coupon-code-2.html

Atom nije ozbiljan hardware.Ovo meni stvarno lici na netbook upakiran u tablet po 800 dolara.Ali kao sto pise to ce ziher uvaliti bolnicama mimo natjecaja i zaraditi lovicu.Hp cesto tak radi sa ustanivama.Skolama ministarstvima bolnicama

16 godina
neaktivan

pa postoji vec solucija i po puno prihvatljivijoj cjeni... zato ce biti epic fail... preskupo je ovo za to sto nudi... kao sto sam vec naveo ranije nema nista odvec previse naspramam asusa t101 a skoro duplo skuplji

18 godina
HP Slate 500

jedan od važnih fičera nije naveden:

HP Slate uz multitouch ekran ima Wacom olovku!
http://www.golem.de/1010/78824.html (vidi slike/video)

0 0 hvala 0
18 godina

Ovo su sasvim dvije razlicite kategorije uređaja.

To što si naveo je donekle dobro rješenje za ljude kojima treba TS i laptop, jer dulje bivaju na terenu.

I ima samo jednu namjenu - profesionalnu.

Kao što je ima i ovaj Tablet.

Niti je ovo konkurencija iPadu, niti je od strane HP-a najavljen kao takav.

Svi koji ovo misle uspoređivati s iPadom mogu se komotno okaniti pisanja.

Anarchists of the world, unite!
18 godina
protjeran

između ovoga i ipada biram OVO ! to je to što sam čekao i ako ne bude kod nas zovem nekoga da mi pošalje iz usa.

Z
15 godina
HP Slate 500

Netbook bez tipkovnice za 800 dolara!!!!!!! Da ima WebOS i neki ARM processor nebi bilo ni lose al ovako.....

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
HP Slate 500

Gdje su sad oni koji su vikali da je iPad glupost i da je jedini pravi tablet onaj koji ima Windowse? Bas me zanima kolicina prodanih uredjaja u sljedeca 3 mjeseca. 1000? Ako nista drugo oni koji ce ga imati ce se moci pohvaliti da imaju uredjaj iz ogranicene serije, a vrijednost ce im za 20 godina porasti jer ce imati rijedak uredjaj namijenjen skupljačima poštanskih maraka i rijetkih kovanica.

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HP Slate 500

Problem je u tome što neznate o čemu pričate. Ovo je za mene revolucija i to je ono što sam čekao godinama. Zašto?

Ipad i android su zasada samo veliki telefoni i služe za svakodnevne stvari i zabavu s time da je ipad za ono što nudi toliko skup da kupnja istoga po mome mišljenju čini uvredu inteligentnom čovjeku. Recimo mogao bih ga kupiti ali zašto?Sučelje je izvrsno i par drugih stvari ali s druge strane mnoštvo ograničenja. Win7phone teško razočaranje, appleovim stazama. Ono što napravim na dummy telefonu više nemogu na windows 7 mobilnoj platformi, ispada da je bolje ostati na win mobile 6.5, android ima potencijala ali još pati od bolesti, recimo ne podržava audiobook format m4b, još uvijek. I sad te telefonske platforme portane su na uređaje većeg displaya i to je sve.

Notebook i asus koji kolega spominje u tablet verzijama imaju puni os znači kompletno računalo je u igri i sve mogućnosti konekcije i brdo aplikacija plus ako se hoće i mogućnost stavljanja androida i mac os-a ako se netko raspištolji a obično hoće, a u igri je i web os, i to za malo novca, no padaju na jednoj stvari koju ste svi propustili.

Ovo je biznis uređaj ili ti za profesionalce, znači za neke stvari 1. morate imati windowse, po mogućnosti 7 icu i to dobivate i na netbookovima ili jeftinijim tabletima na win7 platformi ali pušiona je što nemate digitalizatora, e tu uleće wacom aktivni digitalizator kojeg kolega spominje znači imate aktivnu olovčicu i display kao u pravog tableta za biznis namjenu, a to je pisanje po displayu dakle e-ink i prepoznavanje rukopisa i touch. Znači sjedite na predavanjima ili sastancima i pišete tekst ostaje u rukopisu ili ga kasnije ili u letu jednostavno pretvarate u word document, dalje crtate, treće pišete matematičke formule itd. Sve to nemožete baš tako niti tako fino raditi na postojećim uređajima jer imaju ili capacitive display koji prima dakle samo touch prstima ili resistive koji pak nije tako responsivan i precizan mada su sve bolji. Dakle govorim o aplikacijama tipa evernote ili onenote.

Ovo o čemu ja govorim je da sada imate pravo tablet računalo, niske cijene da niske jer najjeftiniji tableti se kreću oko 1300 dolara sa svim softwerskim i konekcijskim mogućnostima desktopa i mogućnošću da ga nosite svuda sa sobomu uz relativno pristojnu autonomiju od 5 sati.

Dakle onome kome treba imati sve uvijek sa sobom i tko treba digitalizator i prepoznavanje rukopisa itd., touch nije ni bitan, to je za igranje geste pinch zoom itd., zgodno ali kažem prst ili tipkovnica ili touchpad ili miš svejedno je ali digital inking je druga pjesma.

Da bih dobio ovo što mogu sa slateom trebao bih uz  recimo navedeni asus  imati bar wacomov bamboo touch and pen tablet koji košta gol 1100 kn.

Znači koliko znam prvo rješenje na tržištu koje može sve kao i pravo tablet računalo koje je portabilno pristojna baterija i relativno jeftino uz to ide i hd grafički čip tako da može odraditi i hd video što s klasičnim netbookom baš i ne hoda i on ima svoju cijenu, dobivate i 64 gb ssd disk dakle otporan na vibracije i padove, bešuman i pouzdan takav košta 1100 kn kao komponenta, dobivate i dock s usb, audio i hdmi portom i on ima svoju cijenu uz ipad ne, dobivate win 7 pro ne starter edition kao u ostalim netbookovima i to ima cijenu licence, dobivate dvije kamere i to jednu od 3 mp na standardnom netbooku ne i ne u toj rezoluciji, dobivate 2 gb ram-a na standardnom netbooku 1gb.Pa sad izračunajte.

Mana: bolja baterija bi bila plus, ipak teško da recimo kad ga doma stavite u dock možete igrati quake ili obrađivati video ili raditi u photoshopu kompliciranije stvari ( no to nemožete ni s dosadašnjim netbookovima osim s novom generacijom s dual core atomima i ion grafikom,) ali recimo uredno možete dodati tv karticu i imati media center.Ok spor je u usporedbi s pravim tablet laptopom ali je manji i jeftiniji ali spori su i ostali netbookovil no može odraditi posao i može odraditi ono što android ili ipad nemogu ni u snu i točka. Dakle za čovjeka dovoljno je samo ako se ograničimo na ms office koji treba raditi i zanemarimo sve ostale specijalizirane aplikacije to je jedini izbor ako hoće nešto relativno jeftino i malo i digital inking.

Ne treba ni govoriti o specijaliziranim aplikacijama prilagođenima baš za tablet.(samo npr. kustomizacija razne virtualne tipkovnice, touch sučelja, voice reckognition, gesture reckognition, speach commander, i standardne postavke već uključene u win 7 za prilagodbu tablet pc-u).

Kao manu ja tu vidim jedino bateriju, a za izgled i šminku me boli patka.E sad za tako nešto sam u stanju iskeširati za ipad koliko god slatka igračka bio to mu neću poreći nikada stvarno sve je to lijepo i radi ko metak rađe maznem otprilike 8 puta cijelo janje ;) plus gemištek i pokakam se poslije.Ipad mi dođe ko recimo zgodan komad prazne glave, a slate kao zajebana solidna pica s mozgom, definitivno je duže zabavna, a o financijskoj isplativosti da ne govorim.

Dakle nemojte se ljutiti no jedino kolega s asusom i kolega koji je spominjao wacom kao i par drugih znaju što pričam

Ipad i postojeći tableti android ili win7, netbookovi to dragi moji nije uopće u istoj ligi, to su stvari za po doma ne za posao, iako ima poslova koji se i s njima mogu obaviti pa možda čak i bolje ali s ovim se može odraditi sve poslovne i zabavne aplikacije uz maksimum slobode i pristupačnosti software (nikakve markete ne trebate nikakve umjetne multitaskinge itd.) osim heavy duty desktop operacija. Nikakve mambo yumbo operacije vam ne trebaju za sinkronizaciju s serverom na poslu ili desktopom doma sve ide klizno.

Slate na koncu može biti i vaše jedino računalo ako ne radite s procesorski zahtjevnim aplikacijama, imate jedan hdmi monitor, tipkovnicu i miša i eksterni hddpriključene na dock za po doma, na poslu drugi dock i na koncu svi se izmjenjujete na tom jednom radnom mjestu ako trebate veliki display, a ostatak vremena brijete u tablet modu.

Tu je ta kvaka i zato je naziv uređaja slate 500 bussines, a webos varijanta i ostale će izaći kasnije za kućanice ;)

Ovo si pogledajte pa si sad zamislite Ipad kako otvara 80 mb tiff s rendgenskim slikama kako spajate na njega usb stick, 3g modem ili nešto snimate kamerom, spajate na njega tv karticu itd.

malo stvari sada drugačije izgledaju ?

ovo je ključna riječ

While $799 might look high, I think it's not when you compare it to other Windows 7 tablets. Active digitizer alone makes it different to others.

Dakle netbook nije tablet zato što ima touch screen ili tablet ala ipad ili android, to nisu tableti samo zato što imaju touch, a nemaju tipkovnicu i izgleda kao tablet na prvi pogled. Tablet u poslovnim aplikacijama je posve nešto drugo i to trebate izguglati da shvatite što je tu tako dobro i zašto je bolje od onoga što smo imali dosada. Naravno dalo bi se i bolje ali tko to može platiti, a i to će nam dati kad oni zaključe da je vrijeme.Tablet treba zamijeniti blok za crtanje ili bilježnicu to je prva i osnovna svrha tableta omogućiti najbrži mogući način unosa podataka i njihovu digitalizaciju, nakon toga hoću li ja pipkati po displayu prstom ili olovkom meni je svejedno.

Pitanje koje mene muči je samo koliko je taj aktivni digitalizator koji je ugrađen dobar u usporedbi s pravim tablet računalima. Bolji od dosadašnjih netbook tableta sigurno jest no može li se mjeriti s pravim uređajima onda je to mrak stvar.

I još da bude slađe kad kinezi navale sa svojim varijantama i počnu ugrađivati display i digitalizator iz slatea u svoje verzije ihahaj.

evo još jedan filmić bez reklame

http://www.bswireless.hr/scitech/2880-slubeno-predstavljen-hp-slate-500

i postoji mogućnost da wacom nije u igri već N-trig za digitalizator

vrlo zanimljivo s filmićem

http://www.slashgear.com/hp-slate-500-hands-on-video-21109634/

evo još jednog filma to je to prava mala bilježnica za po putu, a doma pravi komp

http://www.gottabemobile.com/2010/10/21/gbm-inkshow-a-detailed-look-at-the-hp-slate-500/

ja sam gotov pare više nisu u pitanju ždere me samo baterija.

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.10.2010 13:38 (2hunterz2).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HP Slate 500

evo što je tablet zapravo

spas za sastanke kojekakve projekte i ako ste faktički u uslužnim djelatnostima pa vas jašu svi redom i radite na projektima ili studirate, kad me zaspu podacima sa svih strana pišem u blok, a poslije sve to prebacujem u komp ili lap ovako to bi išlo direktno. Običan lap onenote, evernote, dummy mob s kamerom i bluetoothom i blok me spase, a što bi mi tek slate učinio ;). Ipad ili android tu jednostavno ne igraju.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HP Slate 500

Evo kako to igleda prema Ipad-u no čini mi se da su informacije malo zastarjele

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice