HP predstavio tablet

poruka: 49
|
čitano: 6.065
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "HP predstavio tablet".
18 godina
neaktivan
RE: HP predstavio tablet
opcom kaže...
Misionar kaže...

Meni je taj koncept potpuna budalaština.... Nepraktičnost rada, performanse, prljanje, namjena.

ja bih recimo sve dao za dva tri takva. ne igraju svi igre ili gledaju filmove-rad na terenu ,u skučenom prostoru,u automobilu ,malo mjesta na stolu,a za pokretanje jednostavnijih programa i funkcija - odlično ! nikako ne mogu shvatiti kako im je trebalo 15 godina da shvate. ja recimo imam jedan laptop pentium 1 koji palim jednom godišnje,radi u dosu i obavlja jako bitne zadatke. i zarađuje što je najbitnije. znači nemora biti i7 i još 20 gb rama...

Hm, i tako još jednu stvar nositi sa sobom. Imaš mobitel ili eventualno smartphone koji također može raditi nevažne zadatke, pa ti to mali ekran za internet ili GPS, onda nosiš još jedan GPS uređaj, u torbi laptop za hotel da je ipak ugodnije napisati neki dokument ili izraditi prezentaciju a na suvozačkom sjedalu radiš na tabletu na brzinu i za nevažne zadatke, na ramenu u džepu mp3 player, za pojasom jedan digitalni fotić jer mobilni uređaj iako ima 5 MP kameru nije kvalitetan....

17 godina
neaktivan
HP predstavio tablet

Osim za lagodno sporedno korištenje(surfanje, gledanje filmova, čitanje i sl. ) Tableti mogu imati i veliku primjenu i u profesionalnom okruženju, upareni sa bar kod čitačem mislim da bi svakom skladištaru olakšalo život umjesto oni malih, teških, i skupih uređaja za koje treba posebna obuka za korištenje. Onda anketari, bilo koji postupak gdje se ispunjava puno formulara na terenu. Ispitivači, serviseri itd. Samo je pitanje razvoja dobre aplikacij prilagođene zadatku. Sad ja nisam korisnik Appla ali koliko znam na njemu bas i nema puno inženjerskih i strogo poslovnih aplikacija, tako ostaje na win i linux/unix programerima da razrade taj dio.

"So say we all"

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HP predstavio tablet

Priča se kao se očekuje od apple-a da razvije neke nove paradigme u korištenju UI-a tableta, mislim da sve što će apple "izmisliti" već postoji u vidu microsoftovog surface-a i grafičkih tableta koje grafičari već godinama koriste umjesto miša.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Glamdring kaže...

Priča se kao se očekuje od apple-a da razvije neke nove paradigme u korištenju UI-a tableta, mislim da sve što će apple "izmisliti" već postoji u vidu microsoftovog surface-a i grafičkih tableta koje grafičari već godinama koriste umjesto miša.

Ne bih se slozio. I prije iPhonea su postojale odredjene tehnologije, a sa dolaskom iPhonea sve je postalo potpuno drugacije.

18 godina
neaktivan
virtualAThome kaže...
Glamdring kaže...

Ne bih se slozio. I prije iPhonea su postojale odredjene tehnologije, a sa dolaskom iPhonea sve je postalo potpuno drugacije.

Ne misliš da pretjeruješ? (Ovo je retoričko pitanje)

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
18 godina
neaktivan
Glamdring kaže...

Čemu konkretno služi ili što konkretno možeš napraviti na surfaceu, osim što služi kao prezentacija touchscreen tehnologije?

Vidjet ćemo 27. al ako je istina da je iWork pripreman za korištenje na multitouchu, kao i ostali programi i OS, ja mislim da će to biti prvo pravo komercijalno multitouch računalo. Tako zamišljeno i napravljeno from the scratch.

Ono što mene zanima, dakle ako je istina da će apple tražiti od svojih korisnika da usvoje nekakve nove načine korištenja računala, dakle setove gestura i slično, koje su konsekvence toga za ostatak industrije? Jer, što se događa trenutno: ... dosta proizvođača ( recimo google sa nexus-om sad često spominjano ) se libi koristiti appleove gesture ... pinch recimo, radi nerazjašnjenih pravnih ( patenti ) detalja.

Što ako se sad pojavi set novih gestura, recimo tri prsta prema dole i potez jednim prstom s ljevog na desno znači save as ... ili kružnica prstom u browseru znači reload. Hoće li se taj set gestura koristiti kasnije i u windowsima ili će windowsi ili android ili whatever koji OS morati imati svoje setove? Multitouch definitivno postaje must have i uskoro će biti potrebno razraditi input metode za sve vrste softwarea ... rad u softwareu prilagođenom za unos prstima ( poput surfacea ) je vrlo blizu i apple ima šansu ponovno biti pionir ( ako izbaci set programa prilagođenih takvom unosu ). Ovo je ogromna stvar, computing ionako potpuno prelazi na mobile platforme, kraljevi na mobilnim i multitouch platformama bi uskoro mogli biti značajniji nego na desktopu.

Što se sadržaja tiče, stvar je vrlo očigledna:

120 000 aplikacija na appstoreu, preko tri miljarde skinutih aplikacija u 18 mjeseci sa eksponencijalnim ubrzanjem.

iTunes najveća muzička kuća na svijetu, milijarde skinutih i plaćenih pjesama i desetci milijuna pjesama online.

Stotine tisuća podcasta, ringtonova...

Radio stanice, TV serije, filmovi, predavanja i skripte. 

i jako bitno za partnere, preko 100 000 000 brojeva kartica lojalnih kupaca u sistemu.

A Apple radi i na svojim mapama ( kupovina software firme nedavno za izradu mapa, dakle neovisnost od googlea ), izgleda da imaju plan i zaobići posredovanja u online oglašavanju ( neki dan su potrošili 400 miljuna dolara cca za online ads firmu , googe je napravio sličnu stvar malo prije toga ) ... kockice se polako slažu u potpunu sliku vizije na ostvarenju koje rade od kad se steve vratio u cupertino.

Za sad im fale knjige, magazini i dnevne novine ... zahvaljujući odnosima sa proizvođačima sadržaja, to ne bi trebao biti problem. Ne bi me čudilo, zapravo iznenadio bih se ako na stage 27. ne budu pozvani likovi iz vodećih izdavačkih kuća da pojasne koje sve časopise i po kojom uvijetima od proljeća nude na app ili kako će se zvati store za tablet. Pretpostavka je da im je apple osigurao nekakav sdk za izradu sadržaja za novi medij, i da sve to skupa izgleda jako "sexy".

Ako se ovo odigra onako kako izgleda, dakle ako su uspjeli osigurati dodatne sadržaje i ako izvedba hw i sw bude na razini applea ova stvar će biti ogroman hit i promijeniti će način naše interakcije sa računalima na isti način kao što je prvi mac sa mišem 1984 promijenio poimanje računala. 

Sam hardware je ovdje manje bitan, i on će se sigurno brzo mijenjati ... industrija mobilnih komponenti raste nevjerojatno brzo ... procesori za mobitele i grafički čipovi i ekrani su u par godina od dummy igračkica ppstali usporedivi sa desktop platformama u mnogim stvarima. Apple se i tu čitavo vrijeme pozicionira i gura u tom smjeru ... stalna ulaganja u strateške partnere ( udio u imaginationu čiji PowerVR pogoni grafički podsustav u ajfonu i ajpodu ). Kupovina procesor dizajnerske tvrtke  PA Semi čiji čip, možda baziran na ARMu možemo očekivati u tabletu ili novom iPhoneu, etc.

U svjetlu ovog i toga da i ostale firme očigledno rade na nekakvoj strategiji sličnog tipa ( iako su u zaostatku debelom, a i nemaju ovakvu infrastrukturu na mjestu koju je apple stvarao deset godina sa jedinstvenom vizijom ) ovo što je do sad predstavljeno na CESu je potpuni debakl, i osim par zanimljivih tehnologija ništa posebno nisam zapamtio, iako je gotovo svatko imao nekakav "tablet" sve što je bilo tko izdao čeka da bude uspoređeno sa famoznim iSlateom ili kako će se zvati, na isti način kao što svaki smartphone biva uspoređivan sa iPhoneom ... Appleova sjena je nad svakim proizvodom, a apple uopće nije prisutan na CESu :D . 

A.
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.1.2010 20:09 (artfull).
18 godina
neaktivan

Tvoja sposobnost da pišeš besmislice je zapanjujuća, a fanatizam koji graniči s radikalizmom jednostavno vrišti iz zida teksta koji je čisti loš marketing i pranje mozga.

Smijem li te privatno kontaktirati poradi diplomskog iz psihologije?

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
18 godina
neaktivan
HP predstavio tablet

radikalizam? fanatizam? pitam se jel ti je uopće poznato značenje tih pojmova. Komentiram debakl hp ovog i ostalih tableta dosad predstavljenih. Ako imaš sto pametno za reći - samo izvoli. Volio bih to čuti, ako je moguće. btw, sve što sam napisao su špekulacije tj pokušaj predviđanja gdje ide dalje tablet iako je vrlo očigledno i bazirano na činjenicama.

A.
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.1.2010 20:56 (artfull).

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Dakle, predstavljanje proizvoda koji radi je debakl, zato što je proizvod na Windowsima, ali zato je proizvod o kojem se nagađa, ali koji je Appleov, novi Mesija na Zemlji?

Tipična retorika?

Da ne bude zabune; iPhone je najbolji mob koji sam imao, a danas sam skoro slinio po novom 13.3" MacBooku i u sebi plakao zbog smeća od tipkovnice i bojkotu Windowsa na toj mašini.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.1.2010 22:33 (naxeem).
18 godina
neaktivan
HP predstavio tablet
Već sam napisao zašto mislim da je Microsoft - hpov tablet fail. Zato sto je samo još jedan kompjuter baziran na win 7 desktop OS u na kojem nisu pokazali nikakvu posebnu prilagodenost multitouch sucelju, nikakvu posebnu aplikaciju razvijenu za novi način inputa i nikakav poseban sadržaj prilagoden pregledu na multitouchu. Osim toga tvoja tvrdnja da hp tablet "radi" a Apple tablet ne je irelevantn i zapravo netocna jer hp tablet nema poznati datum dolaska na tržište niti cijenu, a zapravo ako ikada i ugleda svjetlo dana biti će to u drugoj polovici godine i nakon apeovog uratka, kako stoje stvari.

Sve ostalo sto sam naveo su ocigledne stvari svakome tko poblize prati ovu tematiku. Mislio sam da imaš nešto suvislo
za reci, osim da ne ajfon odličan uređaj. I btw, itekako sam svjestan korporacijske i "fašističke" strane applea ( kao i svake druge korporacije ). Svejedno, još uvijek nisam pronašao bolje proizvode od njihovih i fascinantniju ili zanimljiviju viziju i priču oko njih, u it i industriji općenito.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Meni samo smeta tvoje nerealno uzdizanje Applea i njihovih proizvoda. Apple je iznimno zatvorena i bahata kompanija, daleko zatvorenija i bahatija od tebi mrskog Microsofta. Nije mi baš drago što Apple ima tako dobre proizvode, jer dobre ima, baš zato što situacija u kojoj imam odličan proizvod, a meni nepristupačan zbog odvratne politike, nije dobra za IT.

16 godina
protjeran

ejpl...ružni su i bijeli suMršti se...savršeno bi mi išli uz doručak..jogurt,mlijeko,sir,vrhnje...još samo jogurtbijeli ejpl i sve je kompletno...šalu na stranu...netko je spomenuo bezličnost HP-a... mislim ako kod nas na tržištu ne postoje serije desk i lap kanti koji izgledaju jako fino....ne znači da ne postoje HP stvari pred kojima bi curile sline...i strahovito me smeta što se HP veže uz MS..(mada izgleda neizbježno...Mršti se).... vremenom sam primjetio da se bura diže oko nekih malo relevantnih stvari koje ejpl može odnosno HP(čitaj:PC)...ne može..kako da ne...neću sad pljuckat,tamo i vamo..već je već rečeno...jedino nisam primjetio da je netko objasnio zašto se ejpl drži poluhipnotičkih masa...?? i u biti nezahtjevnog tržišta(pazi sad drvlja i kamenja...),na kojemu može prosperirati jedino uz dobro održan hype oko svojih proizvoda...svako malo izbaci nešto,oko toga stvori magičnu atmosferu,nekom "novom" tehnologijom..imaju veliko tržište,ali ako pogledamo prosjek njihovih "mušterija" vidjet ćemo da su to u biti one mase,već spomenute,kojima je relativno manipulirati na ovaj ili onaj način...HP-u to nije potrebno..zato se HP i ne diči dizajnom,ali ono što on proizvede radi savršeno...(sve u poslu mi je od HP-a i kvaliteta je sve pokazala)..snaga HP-a je unutar tih hladnih industrijski odrezanih kutija...a kako na njima linux radi...to već nije tema za ovdje...tablet mi za sada ne treba...ali definitivno ću(opet) se odlučiti za HP...i linux..nadam se da će ga tablet podržati,uostalom ako ne,linux će podržati tablet...Namigiva...a ejplovci nek inspiraciju i dalje traže u serijalu Star trek..amen

18 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Meni samo smeta tvoje nerealno uzdizanje Applea i njihovih proizvoda. Apple je iznimno zatvorena i bahata kompanija, daleko zatvorenija i bahatija od tebi mrskog Microsofta. Nije mi baš drago što Apple ima tako dobre proizvode, jer dobre ima, baš zato što situacija u kojoj imam odličan proizvod, a meni nepristupačan zbog odvratne politike, nije dobra za IT.

To je jedna situacija gdje možeš ili ne moraš biti svjestan ograničenja i prednosti zatvorenih platformi, većina apple usera je poprilično svjesna istih ( kao i na ajfonu ) al na kraju se svodi na to da ih i dalje koristiš jer su proizvodi usprkos tome najelegantniji za korištenje. Zatvorene platforme imaju svoje prednosti za krajnje korisnike, mislim da o tome nema sumnje, a zatvorenošću apple ili rim ili netko treći ima skoro pa potpunu kontrolu nad korisničkim iskustvom i razvojem platformi. Nešto gubiš , nešto dobijaš. S druge strane svakodnevno se koristim i ostalim platformama i iskreno, nisu mi ništa draže, dapače. 

Shvaćamo da na "izgubiš" strani razna ograničavanja mogu imati ili ne imati neku vrst objašnjenja. Ponekad zaista nitko ne može objasniti zašto je nešto izostavljeno ili onemogućeno, osim možda "velikog gazde". Možda par centi ili neka odluka da se koristi ovo ili ono, politika, i slično. Al kao što sam rekao, nitko nikog ne sili izaći iz te perspektive zauvijek, jailbrejkati, hackirati ili koristiti third party rješenja ako mu ne paše. Neki Trade off je svuda i u svemu.

Što se komentara linux usera o "glupim masama" tiče, to je vrst percepcije koju neki "svepametni" linux korisnici imaju valjda za sve koji žele kvalitetan i tool free komad sw ili hw. Totalno puni predrasuda. Btw, koji će meni klinac linux i sve divote open source platforme kad ne mogu otvoriti praktički ništa što mi je dnevno potrebno za kruh naš svagdašnji? Linux je sto godina prisutan i uz sav trud koji iznimno poštujem open source zajednice i dalje su gdje su i bili što se krajnih korisnika tiče. Nije linux za svakoga, zapravo za malo koga je - šteta.

A.
18 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Inače, apple kao što znaš, podržava windowse i linuxe na svom hw pa neznam što ti smeta ... imaš najbolje od sva tri svijeta. 

evo par friških članaka koji zapravo govore isto što i ja gore:

http://arstechnica.com/staff/fatbits/2010/01/antacid-tablet.ars

http://daringfireball.net/2009/12/the_tablet

http://www.nytimes.com/2010/01/09/technology/personaltech/09reader.html

http://www.oregonlive.com/newsflash/index.ssf?/base/business-53/1262993480238030.xml&storylist=orwashington

A.
18 godina
neaktivan

Podržava, ali radi namjerno smeće od drivera i namjerno usporava Win sistem koji na istom PC hardveru radi brže.

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Podržava, ali radi namjerno smeće od drivera i namjerno usporava Win sistem koji na istom PC hardveru radi brže.

Nisam to primjetio na svom macbooku, kao ni na iMacu. Dualboot uz pomoc bootcampa. Win7 gore.

Lightwave, modeliranje i rendanje, autocad, modern warfare 2 sve glatko i bez usporavanja radi na macbooku, problema s mac + win ravno nuli Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2010 1:26 (mislav_01).
18 godina
neaktivan

Koliko ti traje baterija na OSX-u, a koliko na Win7? A koliko mom frendu na identičnoj bateriji i jačem hardveru traje na IBM-u? :)

17 godina
neaktivan

Baterija traje 20% krace na windowsima. Lupio sam ovo otprilike, nisam jos koristio laptop da mi je otišla baterija. Kod kuce je u struji kao i na poslu i faxu. Ali da traje na win krace, to je cinjenica. No unatoc tome sam se iznenadio da dobro radi win + macbook kombinacija, mislio sam da ce bit više problema.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2010 1:31 (mislav_01).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice